Nå skjer det noe i kina ;)

Null
RECSI 30.05.2023 kl 15:37 21595

REC Silicon – Yulin owner share part of public bidding process
30.5.2023 15:27 • MFN •
Kopier link
Moses Lake, Washington USA – May 30, 2023: REC Silicon Pte. Ltd, a fully owned subsidiary of REC Silicon ASA (“REC Silicon”), has offered its 15% equity interest in the Shaanxi Non-Ferrous Tian Hong REC Silicon Materials Co., Ltd joint venture (“Yulin JV”), as part of a public bidding process in connection with the Yulin JV’s capital raise.
According to the regulations applicable to state owned enterprises in China, a valuation must be determined prior to the commencement of the bidding process, which valuation will be used to determine a price floor. The value of the Yulin JV was determined by a third-party appraiser to be approximately RMB 6.8 billion, implying gross proceeds before transaction costs of approximately RMB 1 billion for REC Silicon’s 15% share if the bidding process is successful.

Proceeds from a potential transaction will strengthen REC Silicon’s financial capacity. The transaction is expected to generate a non-recurring gain which should be recognized and available to REC Silicon in the second half of 2023.

“As we have stated in our past quarterly results presentations, this matter is one we would resolve before the end of the year in cooperation with our Yulin JV partner. This transfer is in line with our long-term strategy, focusing on development of a solar value chain in the US and investments in our gases business to support the growth of the Semiconductor industry and nascent Silicon Anode material industry. It provides us with significant additional funding resources and will free up the capacity of management to fully focus on executing on the remaining foundational items required to deliver on our strategy for long term value creation, centered on further development of our production assets in Moses Lake, Butte and additional future opportunities”, says Kurt Levens, CEO of REC Silicon.

The Yulin joint venture was created by REC Silicon and Shaanxi Non-Ferrous Tian Hong New Energy Co in 2014 to develop a greenfield production facility for silane gas, solar and electronic grade polysilicon, utilizing REC Silicon's fluidized bed reactor (FBR) technology.

For additional information, please contact

Jack Yun

CFO, REC Silicon

jack.yun@recsilicon.com

Nils O. Kjerstad

IR contact, REC Silicon

+47 9135 6659

nils.kjerstad@recsilicon.com

About REC Silicon
Intravenøsiu
31.05.2023 kl 12:41 9838

Dete rikke bare med tanke på energibesparelser FBR er ettertraktet, det er og formen på granulene som passer moderne krystalltrekkere med automatisering som hånd i handske. Siemens Polysilicon må gjennom en fordyrende prosess for å kunne brukes på tilsvarende måte.
Null
31.05.2023 kl 13:36 9848

Vil vel si det er liten omsetting
men stigninge før 11 kom den pga fa la ut patero analysen eller er det short som forsøker å dekk einn på en god måte. ser også at det er litt omsettng på fallet nå mot 16,9 igjen nå
Stabukk
31.05.2023 kl 22:30 9574

Er det andre enn Pareto som har oppdatert sine analysar og løfta kursmålet? Frå 27 til 41 er jo ein kraftig auke, men forståelig når vi ser at Rec har stadig bedre kontroll på finansane etter gårsdagens melding. Oslo børs sin reaksjon på gode nyhetar er aldri heilt enkel å bli klok på. Ca. 7 pst opp etter dagens nedgang er ikkje så verst. Men skulle tru short vil få det tøffare etter kvart.

SB1Markets ventar vel som vanlig eit par dagar til før dei evt. justerer sitt kursmål..Trur sjøl som før litt is i magen svarer seg.
Stabukk
01.06.2023 kl 09:49 9446

Ved nærare ettertanke melder jo selskapet at Yulin-transaksjonen "forventes å generere en engangsgevinst som bør innregnes og være tilgjengelig for REC Silicon i andre halvdel av 2023".

Er det kanskje slik at markedet avventar og ikkje vil reagera fullt ut på denne kapitalinnsprøytinga før vi har den nøyaktige summen og pengane er på konto? Andre halvdel kan jo bli i juli/august eller først i oktober-desember...Men før den tid kan vi jo også få vita Hanwha sitt forskudd.
omac
01.06.2023 kl 10:15 9444

Det eneste som er sikkert er at alt tar mer tid enn en tror, ikke enkelt å få penger ut av Kina
Takeoff'
01.06.2023 kl 11:37 9299

Siden du er så usikker Omac så kopierte jeg denne til deg fra Discord så slipper du være engstelig for at det skal ta lang tid.

Et lite apropos vedrørende den situasjonen vi nå er i som ahr stor betydning for nedsalg av eierandelen i Yulin.

I og med at RECSI nå har lånt penger av KEB Hana Bank i Korea (med støtte fra HS), så er det en smal sak å få midlene de vil ha tilgode etter at transaksjonen er gjort, ut av Kina, dette da KEB Hana bank har filialer også i Kina. Normalt er det ikke lett å få midler ut av Kina, men iom at RECSI sin bank har filialer i Kina og utenfor, blir dette svært mye enklere selv om myndighetene i Kina skulle sette seg litt på bakbeina for en ren overføring av midler - da finnes det andre måter å få dette til på som nok en gang gjør at det er mye mindre risiko relatert til dette akkurat nå.
omac
01.06.2023 kl 12:06 9219

Haha, du tenker ekkokammeret på discord har noe begrep om tid? De har vel sittet i årevis og sagt at nå skjer det!! og likevel vaker vi rundt 16-17. Det er bedre å forholde seg til realitetene og ikke drømmene.

Solgte alt i går, kjøper igjen på 14-15 når neste nedtur kommer, sånn går nu dagan
Redigert 01.06.2023 kl 12:07 Du må logge inn for å svare
Takeoff'
01.06.2023 kl 12:21 9168

Seriøst ekkokammer?
Er det eneste du greier å svare på dette ?
Eller strekker ikke kunnskapen lenger enn enkle setninger du legger ut her?

Svar på det som blir lagt ut så slipper vi meningsløs baissing i håp om egen vinning. Enkle setninger som du skriver med med null innhold og sjikanering av et annet forum tyder åpenbart på at kunnskap mangler hos deg . Et lykketroll som kjøper og selger etter egen vinning med manglene kunnskap er lite interessant for de fleste.
Redigert 01.06.2023 kl 12:24 Du må logge inn for å svare
omac
01.06.2023 kl 12:32 9122

jepp seriøst ekkokammer, eller tror du de har inngående kjennskap til KEB og banker i Kina og prosessene rundt dette? Det er ønsketenkning av den som har produsert det. Pengene kommer men TTT, uansett får vi fasit så bare å vente og se.
Redigert 01.06.2023 kl 12:32 Du må logge inn for å svare
Takeoff'
01.06.2023 kl 12:36 9102

Mener du virkelig at det er hemmeligholdt at Recsi har lånt av KEB og prosessene med dette ?? Selvfølgelig kommer pengene og det kan gå raskere enn du tror . Mye var nok avklart før melding kom så her kan det gå raskt unna. Fasiten kommer snart.
Redigert 01.06.2023 kl 12:40 Du må logge inn for å svare
omac
01.06.2023 kl 12:40 9074

Vi får la fremtiden svare på det
MorganKane
02.06.2023 kl 15:30 8747

Pengene kommer garantert inn på Recsi sin konto i H2. Når selve aksjesalget er gjennomført er selvfølgelig noe usikkert, men jeg tror allerede i løpet av juni/juli. Her er det bare å øke sakte men sikkert. Spredd litt i tid de kommende månedene.Plutselig kommer ny melding. Og positiv sådan om det er pre-payment, lån, statlige garantier, eller gjennomført Yulinsalg. Men aldri bli for grisk. Aldri øk for mye på en dag. Med den omsetningen som er lå kan det øke kursen i seg selv. Det bør man ikke ønske hvis man er på kjøpern...
Stabukk
02.06.2023 kl 22:39 8402

Ting tar veldig lang tid i Rec. No er vi 1 øre høgare enn i slutten av mars i fjor. Då klarte Aker/Røkke å selja til Hanwha med 22% premie. Oslo børs prisar Rec til status quo 14 mnd seinare. Ikkje veldig oppløftande.

Det positive er likevel at Hanwha meiner Rec har nok pengar til slutten av 2023. Det innlysande er vel at Hanwha ventar og ser kva Yulin gir i kassen, og så justerer sitt forskudd etter dette?
Redigert 02.06.2023 kl 23:07 Du må logge inn for å svare
MorganKane
03.06.2023 kl 10:41 8109

Stabukk,

Ting tar akkurat så lang tid som selskapet har opplyst om. I hvertfall det siste året. Planen har hele tiden vært å åpne ML i Q4 2023. Det er fortsatt planen.

Nå er jeg enig med deg at Butte har skuffet. Dette er ikke kun Recsi sin feil, markedet har kræsjet og kraftprisene har skutt (midlertidig?) i været, men jeg synes det er skuffende at det har gått såååååååå dårlig som det faktisk har gjort. Det har gjort at pengene har rent ut rasker enn i hvertfall jeg så for meg. At Butte har gått fra 10 mill pluss i kvartalet til noen millioner i minus er jo mye av forklaringen til at markedet ikke har trampeklappet fordi ting har gått som planlagt i ML. Det er ingen konspirasjonsteori.

Nå er det imidlertid endelig tatt grep i forhold til kraftkostnader. Utvidelsene ved Butte er ferdig. Og markedet er på full fart tilbake. Med renter. Med behov for chips i en fremadstormende AI-industri så vil markedet vokse mye raskere enn forutsett bare for noen måneder siden. For ikke å nevne anodemateriale produsentene. Disse vil også øke etterspørselen etter silan raskere enn forutsett forvert år siden. Etterspørselen øker raskt her det neste året. Kort fortalt; jeg tror guidingen vil ta seg betydelig opp for Butte på neste q presentasjon. Og vi er tilbake i pluss i løpet av året. Kraftig pluss.

Og det vil gi en "perfect storm" inn mot q3-q4. Butte tilbake i pluss og åpning og produksjon i ML vil skje i H2. Sammen med cash fra Yulin. Og forhåndsbetaling fra Hanwha. Det vil endre alt. Pluss tall i regnskapet og masse cash på bok vil gi selv Sparebank1 problemer med å bare se skyer. Og første klare hintet om at en perfekt kombinasjon av en rekke faktorer slår til samtidig er på vei, er at hevingen av gjeldstaket nå gikk greit igjennom kongressen. Det var ingen selvfølge. Og det beste, ingen redusert satsing på IRA. Ihvertfall ikke på energisatsningsbiten. Og elektrifiseringsmålene. Det er hinsides bra. Og gull for både Butte og ML.

Sitt på aksjen igjennom sommeren og 42,5 vil ikke bare være en våt drøm. Det vil være et kursmål som er lavere enn hva de fleste analytikere vil se på som rimelig (Pareto har allerede hevet dette til 41 eller noe).
Blue Cow Group
04.06.2023 kl 01:30 7637

Har Recsi gått dit henn at det er silangass som skal tjene selskapet penger nå, og ikke så mye polysilisium lenger i planene?
Jeg er ingen ekspert på wafers og halvledere som brukes til chips, men vil ikke disse trenge silisium i store mengder fremover? Har sett at silisium-prisene har stupt i det siste og gitt solcelleprodusenter gode tider, men når Nvid melder 50% høyere guiding enn markedet trodde må vel silisiumprisene opp igjen og?
Stabukk
04.06.2023 kl 10:52 7359

Igjen takk for tilbakemelding, MK. Er enig med dei fleste argumenta for å bli sittande i påvente av kursøkning. Håpar det er korrekt at CEO Levens har «tatt grep» når det gjeld kostnader, og ikkje berre stolar på at «alt ordnar» seg med påfyll av friske pengar!

Om mulig burde Rec informera meir om ferdignutvidelse ved Butte. Setningar med liten skrift i neste Q-rapport når kanskje ikkje fram til media sine overskrifter og ingressar. Rec burde kanskje og gått ut med ei eiga melding om at IRA er like god for selskapet som før, og ikkje er påverka av kompromiss rundt heving av gjeldstaket. Kursen burde etter kvart kunna «snakkast» opp frå 16 mot 20. I alle fall når Pareto har tatt bølgen og heva sitt kursmål frå 27 til 41 med bakgrunn i føreståande salg av Yulin-andelen. Den veldig sannsynlige tilførselen av kapital burde gi litt høgare mcap enn vi har i dag.

Men har som sagt tenkt å vera tålmodig resten av året, kanskje også ein stor del av 2024. (Kostpris inntil vidare 17,45).
MorganKane
04.06.2023 kl 13:02 7187

Ja takk, begge deler.

Pga den enorme kontrakten med Hanwha er det polysil som vil skaffe mest cash i kassa (vel, frem til eventuelle utvidelser i hvertfall), men veksten for Silan-gass til både chips og anodeprodusenter vil være en ekstremt bra tilleggsinntekt. De vil også selge polysil til flere enn bare solar. Husk at ML vil ha "state of the art" mono-kvalitet...
Redigert 04.06.2023 kl 14:23 Du må logge inn for å svare
Blue Cow Group
05.06.2023 kl 17:35 6699

Takker for svar! Har sett PolySil prisene stupe i det siste uten at RecSi gjør det, og her snakkes det nesten utelukkende om silangass for tida, derfor jeg tenkte jeg måtte spørre.
Stabukk
05.06.2023 kl 19:38 6551

Er vel neppe kraftig reduserte Kina-prisar som vil stå på Rec sine rekningar til Hanwha i USA? Og i følgje MorganKane får Rec samme IRA-subsidiar per kilo som meldt før enighet om gjeldstak. Ellers er RECSI-kursen utilregnelig: Opp ca. 10 pst 30. mai frå 15,95 til sluttkurs 17,18 på nyhet om sannsynlig Yulin-salg til rundt 4 kr per aksje. Den effekten har no tørka inn til ein oppgang på ca 2,4 prosent til 16,18. Kursen var hakket bedre då Aker solgte seg ut i mars i fjor. Som kjent for 20 kr aksje. Eit hundeliv å vera long i denne aksjen! Men det kan vera lurt.
MorganKane
05.06.2023 kl 20:52 6413

Mr Cow,

Det er bare å spørre👍
Redigert 05.06.2023 kl 20:53 Du må logge inn for å svare
omac
06.06.2023 kl 10:01 5950

Auksjonen i Kina er avsluttet så er det å vente på hva REC fikk for sin del av fabrikken, med litt flaks så er det nærmere 2 milliarder.
Null
06.06.2023 kl 13:09 5742

Hvor har du informasjonen om at auksjonen er avslutett fra?

Når den er avsluttet så kommer vel også prisen ut for budene?
Da vil det være enkelt å regne hva verdien sv REC sin del er av Yulin, om de får solgt alle aksjene eller hva verdien på de er.
RECSI har vel egentlig lagt alle aksjene på bordet for salg, dersom det er interesse for å kjøpe.

Det som også er interessant er jo om det er interesse for å kjøpe aksjene, til den prisen som staten kina MÅ ha for de. Dette må vel også påvirke versisettingen av resten av selskapet på en måte,.,,,

Det er vel to senario er et at de har fått aksept for prisen og selger akjsjene.... oppgang
Ingen som vil handle og ingen handel.... demed nedgang som kan bli stor ;(

Igjen OMAC hvor finner du info om eventuelle avklaringer???

N ULL
Null
06.06.2023 kl 13:46 5635

Der kom det ikek frem mye i min bok :)

Men du oppdaterer vel oss når prisen er på plass det kommer vel også en melding fra selskapet dag vil jeg tro

Sist kom jo meldingen mid på dagen og det var ingen god fornøyelse for oss som ikke satt på skjermen eller ved skjermen

Nå er vel også oppgangen nermest utraddert fra den infoen kom

NULL
Redigert 06.06.2023 kl 13:48 Du må logge inn for å svare
Ariks
06.06.2023 kl 17:11 5402

Det er et tredje scenario også, hvor hovedeier presser REC til å akseptere f.eks. 1 mrd, slik at staten får sitt iht verdivurderingen, men ikke REC.
Null
06.06.2023 kl 17:42 5291

Det tror jeg ikke på
At staten kaster REC på båten på den måten, jeg vil vel også tro at det ikke er "Lov" selv ikke i kina
Så det tredje alternativet tror jeg ikke på.

Men det ble vel skrevet et sted i forbindele med meldingen at avgjørelsne var klar i løpet av ca 2 uker om jeg ikke husker feil.
NULL
Stabukk
06.06.2023 kl 20:56 4972

Oppfattar meldinga slik at den summen det måtte bli, blir «available» for Rec i andre halvår, seinast i løpet av desember. Men kva sum det er snakk om, blir kanskje avklart ganske snart. Hanwha og Rec kan vel då avklara Hanwha-forskuddet, i omfang og utbetaling, i forhold til Yulin-utbetalinga og Rec sitt behov for likviditet?

Uansett all grunn til å senka skuldrene: Finansieringa av oppstarten i ML går etter planen. Etter alle solemerke.
DenVise
07.06.2023 kl 13:00 4484

Oslo (Infront TDN Direkt): Polysilisiumprisen i spotmarkedet er ned 18,8 prosent til 10,96 dollar pr kilo den seneste uken, melder PV Insights i sin ukentlige prisoppdatering onsdag.
Knekker
07.06.2023 kl 13:13 4447

DenVise burde da se forskjell på kinesiske priser og utenfor kina ? du refererer til de kinesiske prisene som DeUvitende ofte gjør
Redigert 07.06.2023 kl 13:13 Du må logge inn for å svare
Takeoff'
07.06.2023 kl 13:38 4397

Ikke så lett å se forskjellen på prisene da sil prisene er veldig mye høyere utenfor Kina og personen gjerne vil inn og kjøpe Rec aksjer. Da blir det lett sånn at man tyr til kinesiske priser :)))
Kvike11
07.06.2023 kl 13:39 4390

Er der handlet i Kina, der står en transaktions pris på
1025,1374 millioner yuan
er det lca 1,4 milliarder dollar
og en deadline 2023-06-05
underligt der ikke kommer noget ud hvis der er solgt.
Hvad med patenterne de må også være en formue værd, dem giver de vil ikke til kineserne også.
Kursen burde reagerer på dette, hvis en transaktion er gennemført
Redigert 07.06.2023 kl 13:40 Du må logge inn for å svare
rascal
07.06.2023 kl 16:45 4107

Hva er din kilde?
Null
08.06.2023 kl 08:01 3632

Kommet noen oppfølging på hva som skjer om det er klart med bud eller nedsalget kan gjennomføres.
Slik jeg oppfattet det som kom av info var at det skulle skje avgjørelsen på pris og antall som skulle kjøpes i løpet av et par uker, og at pengen kom til høsten ;)

Null
DenVise
08.06.2023 kl 09:32 3353

I kjent REC Silicon stil så koker siste oppgang ut i ingenting.
Tror personlig at ingen store investorer vil gå inn i denne, sålenge koreanerene er på nippet til full kontroll over selskapet.
Lykke til.
Knekker
08.06.2023 kl 10:29 3202

DenUtspekulerte prøver seg igjen med ny skremselspropaganda. Igår prøvde du deg på å referere til Kinesiske priser på poly. Patetisk :)
rascal
08.06.2023 kl 11:50 2948

Vanskelig å tolke hva dette er. Ser ut som en analyse og anbefaling fra et meglerhus (?)
Ariks
08.06.2023 kl 12:58 2786

Det er en kinesisk investeringsplattform (selger møter kjøper). Virker som "fintech", og smarte folk som skal tjene noe på det de mener er en god ide. De er nok igjen integrert med en offentlig database hvor de automatisk pusher ut innhold. De selger også visittkort.
Plattformintroduksjon

Quanyihui (www.369qyh.com) er et investerings- og finansieringstjenestenettverk etablert av Beijing Quanyi Internet Co., Ltd. for å handle ikke-standardiserte eiendeler og rettigheter (pan-eiendomsrettigheter) som fast eiendom, unotert egenkapital, gjeld, gruvedrift rettigheter og fysiske eiendeler, plattform, og har en PC-terminal, WeChat-terminal og appleter.

Beijing Quanyi Internet Co., Ltd. (referert til som "Quanyihui") er i fellesskap etablert av Beijing Jiuhui Warner Property Brokerage Co., Ltd., Beijing Jingyuan Huida Investment Consulting Co., Ltd. og andre selskaper.

Plattformen gir prosjekter, midler, tjenesteutgivelse, tilbakemeldinger, kommunikasjon og ulike SaaS-systemstøtte for henholdsvis prosjektparter, investorer og tjenesteparter. Det tar sikte på å løse problemet med kapitalinformasjonsasymmetri gjennom elektronisk informasjonsstandardiseringsgjennomgang + offline personlig servicesystem.
Stabukk
08.06.2023 kl 13:20 2720

RECSI er vel oppfatta av mange som ein Lotto-aksje, der traderar prøver å tena pengar på nokså heftige svingningar. Kva børsverdien ligg på, er uinteressant for daytraderar og dei som er inne kortsiktig. Koreanske Hanwha vil ha ein sikker leverandør i minst ti år. Så etter restart seinare i år, vil Rec gå inn i ein normal fase i 2024. Mitt tips er at det vil gi ei reprising. Så eg blir sittande gjennom det som måtte bli av støy. Det viktigaste er at finansieringa er i ferd med å komma på plass.
rascal
08.06.2023 kl 13:39 2654

Takk for nyttig svar, Ariks. Hvordan tolker du den informasjonen som ligger på dette nettstedet? Er det kun et slags "prospekt"?