PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 425425

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
The Observer
02.06.2023 kl 14:25 89935

Takk. Flott gjennomgang. Aksjen har stort potensial bare ØK blir ferdige.
Redigert 02.06.2023 kl 14:25 Du må logge inn for å svare
smaa
02.06.2023 kl 14:54 89820

En kjempebra oppsummering på en fin sommerdag, takk for den!! - så er det bare å nyte oppgangen som kommer og sommeren:):)
Fresh Prince
02.06.2023 kl 15:53 89687

Kan like gjerne slenge med denne, der verdien i artikkelen egentlig bare er at det kan gjøre at vi får mer oppmerksomhet rundt aksjen:) https://investornytt.no/denne-aksjen-skal-opp-50-og-betale-utbytter/
Abu
02.06.2023 kl 21:51 89377

Kjempebra analyse, Fresh Prince, og du kan dette lutlaget!
Eg har skumlese detaljane i innlegget ditt utan å finne feilvurderingar, og dette er slik eg ser det, kanskje ei av dei beste oppsummeringar eg har sett så langt av den finansielle stoda til PNOR.
Takk skal du ha!
tuja
03.06.2023 kl 10:18 89015

Når er den såkalte "reversed share split" forventet å bli gjennomført?
Fresh Prince
03.06.2023 kl 10:31 88940

Er nok Fluefiskeren som har mest peiling, men mener å huske at de nye aksjene skal tegnes senest 1 uke etter generalforsamlingen, så da senest 1 juni, og at betalingen skal skje senest 1 uke etter tegningen, så senest rundt 8 juni. Aksjespleisen vil imidlertid ikke trå i kraft før vedtektsendring har blitt registrert i foretaksregisteret, som avhenger av hvor lang kø det er på saksbehandling. Det kan ta alt fra 1 uke til 3 uker, men tipper det er ganske lite å gjøre nå mot sommeren, så mulig vi ser spleisen en gang i midten av Juni. Rett meg gjerne hvis noen har satt seg mer inn i det!
tuja
03.06.2023 kl 10:37 88908

Takker og bukker for tilbakemelding. :)
Fresh Prince
04.06.2023 kl 12:06 88382

Dette kan bli interessant, stikk i mot alle forventninger så sier faktisk ryktene at produksjonskutt diskuteres blant OPEC-medlemmene. Om det stemmer ser vi nok $80 ila mandag.
---------
Four sources familiar with OPEC+ discussions told Reuters that additional production cuts were being discussed among options for Sunday’s session.
Three out of four sources said cuts could amount to 1 million bpd on top of existing cuts of 2 million bpd and voluntary cuts of 1.6 million bpd, announced in a surprise move in April and which took effect in May.

OPEC+ pumps around 40% of the world’s crude, meaning its policy decisions can have a major impact on oil prices.

https://www.cnbc.com/2023/06/04/opec-meets-to-debate-production-quotas-new-cut-sources.html
-------
Fresh Prince
04.06.2023 kl 14:54 88182

EDIT: OBS, var visst en gammel artikkel som Google oppga at var fra Mai 2023, please disregard!

-------

Utrolig interessant artikkel fra bare noen par dager siden ser ut til å avsløre at det mot alle odds KAN komme et slags kompromiss med Sengal, utrolig nok, men tror det først når jeg ser det. Med andre ord sier kilder i Senegal at PNOR kan ende opp med å få beholde SOSP-lisensen mot at de lar ROP-lisensen gå til Total (som allerede har blitt tildelt nettopp de). Jeg tviler sterkt på det, men da hadde nok kursen gått 100% på kort tid:)

LINK: https://www.jotaay.net/Blocs-Rufisque-offshore-profond-et-Senegal-offshore-Sud-profond-l-arbitrage-entre-PetroNor-et-le-Senegal-echoue-encore_a18345.html
-----------------------------

[...] Also in its statement, PetroNor informs that it had an “in-depth dialogue” with the presidency and the ministry, said Alhomouz. However, the document further notes, the Senegalese side "was unable to move the dialogue forward" and the arbitration will resume. However, the president of the independent exploration and production company noted that if the government of Senegal could suggest a mutually beneficial resolution, PetroNor would be open to a deal. The company said the failure of negotiations was a disappointment. However, the company's board and legal team are "fully confident" in his position, the statement said.[...]

[...] According to industry sources, an agreement could be reached allowing the company to retain title to the Senegal Offshore Sud Profond license off the coast of Casamance, in exchange for the transfer of the Rufisque Offshore Profond license, which has in the meantime been reallocated to the French group Total. PetroNor is a company owned equally by the Norwegian company NOR Energy and Petromal, an oil investment subsidiary of the Abu Dhabi national holding company.[...]
Redigert 04.06.2023 kl 16:05 Du må logge inn for å svare
Kvike11
04.06.2023 kl 15:22 88144

Tak fordi du er god til at søge og finde artikler ,
men Senegal ser ud til at være en gordisk knude.
Senegals skiftende regeringsmedlemmer, trækker tiden ud, og evner ikke at finde en løsning.
Senegal har store problemer, de har givet/solgt PNOR S rettigheder til Total Energies , og Total er mega store i Senegal
Kan det skade Total i Danmark hvis de har " betalt " 💰💰 for noget der ikke tilhører dem.
Jeg tror også at PNOR har en god sag, de har forgæves forsøgt med mægling, i flere år nu.
Lad tvisten blive afgjort af andre.
PNOR har en vinder sag her.
PetroNor er et selskab ejet ligeligt af det norske selskab NOR Energy og Petromal, et datterselskab af olieinvesteringer af Abu Dhabis nationale holdingselskab.
Yenom
04.06.2023 kl 15:45 88079

Artikkelen er fra 2021 og er gammel. Ikke noe nytt i her og saken blir avgjort i retten. Realistisk kursutslag er nok himmelhøyt unna ditt. Blir nok minimalt uansett utfall.
Redigert 04.06.2023 kl 15:47 Du må logge inn for å svare
Fresh Prince
04.06.2023 kl 15:52 88046

I følge google så står det at artikkelen er datert 24 mai 2023, men er muligens bare en bug? Legger man inn Petronor Sengal på google og velger siste måned så kommer den i alle fall opp med den datoen, men kan hende det er noe på selve siden som er fra 24 mai 2023 uten at artikkelen nødvendigvis er det:) Hvordan fant du eventuelt ut at den var fra 2021?
klaesp
04.06.2023 kl 15:54 88037

Har selskapet antydet kostnader til begge sakene hos ICID?
Advokatene har gode tider ihvertfall.
Fresh Prince
04.06.2023 kl 15:56 88001

klaesp skrev Innlegget er slettet
Les kommentaren over så ser du:)

Når det gjelder betaling til advokat så er det nok veldig vanskelig å finne ut. Totale kostnader for 2022 knyttet til Legal and professional expenses var c. 5.2 MUSD, men her det nok veldig mye interne expenses ekskludert ICSID-kostnader. De får jo utelukkende betalt når arbeid pågår, og mtp at man nå awaiter ruling så er alle kostnadene knyttet til det borte:)
Redigert 04.06.2023 kl 16:03 Du må logge inn for å svare
Fresh Prince
04.06.2023 kl 16:04 87930

Good catch! Da var det bare Google som hadde en bug:)
Fluefiskeren
04.06.2023 kl 16:06 87933

Innholdet er i hvert fall gammelt. Dette er meldt i børsmeldinger fra Petronor:

Her er konklusjonen i børsmelding fra 5. april 2021.

« Commenting on the update, Eyas Alhomouz, Chairman of PetroNor said:
“We had hoped for a different outcome given our proactive and flexible efforts and the progress of discussions in recent months that would have seen a deal that preserved the value for the people of Senegal. However, we have not been able to find middle ground. Negotiations have undoubtedly been hampered by a number of factors including the inability to travel to Dakar as a result of the pandemic and ministerial changes throughout negotiations. The strength of our position has not changed, and we will now progress this through the independent channels as we seek to retain the value of this investment for the benefit of our shareholders. We also remain open to re-engagement if the Government can table a solution that is mutually beneficial for our Company and the people of Senegal.
We have had an extensive dialogue with and support from the President’s office and the ministry, however, as the Senegalese party has not been able to move the dialogue forward, the process is now to return to arbitration. We will update the market accordingly as the case progresses.”

https://petronorep.com/media/l0rnkn2f/20210405_arbitration_senegal_april.pdf


Da gikk altså saken tilbake til voldgiften (ikke retten) og der har den vært siden. Det må vel snart foreligge en konklusjon nå.

Selv om saken er gammel er det greit med en gjentakelse to år etter den gikk tilbake til voldgiften.

Det med å avgi ROP som et forhandlingskort for å beholde SOSP har flere av oss vært inne på. Jeg er temmelig overbevist om at SOSP er den mest interessante selv om ROP er den største.



Fresh Prince
04.06.2023 kl 16:12 87884

Takk for info! Ja begynner vel å nærme seg nå tenker jeg. Får krysse fingrene, men ser ut som markedet priser sannsynligheten til 0:) Er det noen slags estimat på verdien av SOSP-lisensen? Basert på reservene som ligger der altså
Yenom
04.06.2023 kl 16:13 87865

Hvis det var spørsmål til meg så aner jeg ikke 🙂🙂🙂
Fluefiskeren
04.06.2023 kl 16:18 87861

Det er ingen reserver det. Reserver blir det først når det funnet kommersiell olje.

Derimot vet vi at det på seismikk er påvist store prospektive ressurser. Vi snakker om over en milliard fat i hvert fall. Hadde ønsket meg mye mer info etter at seismikken til TGS var skutt og tolket, men det er vel ikke naturlig at dette kommer fra Petronor all den tid ikke voldgiften er ferdig. Men husk. Seismikk er seismikk. Funn er funn.
Fresh Prince
04.06.2023 kl 16:27 87823

Såpass, det hadde jo vært ganske sensasjonelt om PNOR endte opp med å beholde lisensen til SOSP:)
Fluefiskeren
04.06.2023 kl 19:33 87582

« Saudi-Arabia kutter oljeproduksjonen med 1 million fat etter OPEC-møte
Saudi-Arabia kutter oljeproduksjonen med 1 million fat per dag for å møte den fallende oljeprisen. De øvrige landene i OPEC+-alliansen opprettholder sine kutt.»

https://www.nettavisen.no/nyhetsstudio/?p=lc-6008241-6650

Fresh Prince
04.06.2023 kl 20:31 87462

Lover svært godt for oljeprisen nå, og for PNOR også:)
Makrobaronen
04.06.2023 kl 21:16 87383

Jeg har troen på en større opptur og at vi begynner virkelig å skyte fart herfra!
Fluefiskeren
05.06.2023 kl 09:16 87088

Morgenfrisk i dag om ikke annet.
Fresh Prince
05.06.2023 kl 09:39 86946

Spud for Atwood Aurora kan vel komme når som helst denne uken tenker jeg, da ser vi nok bra kursutslag!
Fluefiskeren
05.06.2023 kl 15:29 86608

Vi får håpe det. Drill baby, drill!

Nå trenger de jo ikke å melde hver spudd i denne infill-kampanjen, men etter en så lang pause som det har vært (et halvt år) så får vi tro de gjør det. Ofte avhengig av PNOR for å bli oppdatert da operatør ikke er et børsnotert selskap.

Hadde forøvrig vært hyggelig å ende på 0,8-tallet ved børslukk. Det hadde i så fall vært første gang siden slutten av april.

Redigert 05.06.2023 kl 15:31 Du må logge inn for å svare
Fresh Prince
06.06.2023 kl 11:43 86088

Nå er det vel noe på overtid mtp lifting også, eller hva? Tok vel 3 mnd og et par dager mellom forrige lifting i februar, så det kommer vel en melding på det også straks vil jeg tro
E Desperados
06.06.2023 kl 12:27 86000

Selskapet har vel ikke gitt noen informasjon om når neste løfting skal være. De har jo kapasitet til å sitte med mye mer olje enn hva de har løftet de forrige gangene, så ser ingen automatikk i at det løftes samme volum den gangen her. Skal jeg gjette så kommer det i slutten av måneden sånn at man får med mest mulig inntekter i halvårsregnskapet.
okai?
06.06.2023 kl 12:36 85984

Med dagens oljepris er det vel greit om lifing ikke utføres på en stund.
Fluefiskeren
06.06.2023 kl 17:18 85705

Nøyaktig ett år siden fristen for å legge inn bud på A1 i Gambia. Etter det har det vært tyst som i graven.
Fluefiskeren
06.06.2023 kl 17:46 85645

For å holde oss i Gambia vet vi at også Petronor sliter med å farme ut på A4. På A2 og A5 har ikke FAR Energy gitt opp. Selv etter to brønner som ikke var kommersielle på A2. De opprettet dataroom. De skulle visstnok være mange interessenter, men ingen farm-out som resultat. For de som skulle være interessert står det mye om kommunikasjon med myndigheter, kjerneprøver fra boringene, kontakt med interessenter osv. i årsrapporten på side 5.

https://www.far.com.au/wp-content/uploads/2023/05/Annual-Report-2022.pdf



Fresh Prince
06.06.2023 kl 20:53 85314

Interessant å lese at selskapet gjør share buy-backs nå uten å ha meldt noe mer fremgang, virker litt merkelig å kjøpe tilbake aksjer nå hvis de ikke forventer et gunstig utfall nå fremover? Samt at en aksjonær har nå siste uken kjøpt seg opp til nesten 10% av hele selskapet (fra 1 Juni 2023 i følge nettsiden deres: https://far.live.irmau.com/irm/pdf/4381ee7e-5336-4182-bb27-d9f46161a36f/Update-Notification-of-buyback-FAR.pdf
https://far.live.irmau.com/irm/pdf/4381ee7e-5336-4182-bb27-d9f46161a36f/Update-Notification-of-buyback-FAR.pdf )

Disse A2 og A5 feltene som FAR eier må vel være veldig lovende med tanke på at de kjøpt opp resterende interest i A2 og A5 til 100% (https://www.offshore-energy.biz/australian-player-seeks-partners-for-two-gambian-blocks-after-consolidating-ownership/) - Hva kan være årsaken til at de ikke har lykkes med noen farm down enda? Kan det være fordi de ikke hadde kommersielle funn på A2 så eventuelle ny interessenter er skeptiske til begge blokkene? Personlig tenker jeg noe må ligge i kortene her med tanke på tilbakekjøpene som har tatt sted og store aksjonærer som kjøper seg opp, men vanskelig å si, kan naturligvis bare være et tiltak for å øke kursen!

Fresh Prince
06.06.2023 kl 23:58 84947

Liten sidebar - Tok en liten titt på ICSID-saker innen hydrocarbon concessions igjen bare for å se hvor lang tid det tok for konklusjon etter submission of costs per party, og ser ut som det varierer med alt fra 3 måneder til 10 måneder. I PNOR sin sak mot Senegal (som forøvrig er priset til 0 i aksjen da sannsynligheten for å vinne(les: i så fall kompromiss) er ekstremt lav) leverte begge partene submission of costs 1 juli 2022, så det har altså gått 11 måneder siden da, så utfallet av saken burde publiseres innen måneden. Resten av Europa tar seg sommerferie i August, så senest Juli såfremt ikke mer info fremlegges! Men igjen, å få et kompromiss her er wishful thinking, men er lov å drømme :)
Fluefiskeren
07.06.2023 kl 08:51 84643

Du kan legge til ny ICSID- voldgift for Zenith Energy mot Tunisiske myndigheter. Melding i går kveld.
Fresh Prince
07.06.2023 kl 09:34 84628

Yes så den tilfeldigvis da jeg så på andre saker, og så kom det melding på newsweb like etter haha. Det er forøvrig nå bare 3 saker innen hydrocarbon concessions som fremdeles er pending, der en er en sak som blir utsatt av begge parter hele tiden (aka blitt satt på is virker det som), og en annen som har pågått lenger enn PNOR sin men som ser ut til å ha restartet på nytt etter at en av partene fikk ny representant etter den tidligere trakk seg. Så PNOR virker å være next in line til å få saken sin konkludert:)
Redigert 07.06.2023 kl 10:53 Du må logge inn for å svare
Makrobaronen
07.06.2023 kl 10:56 84389

Feriepengene kan ikke komme raskt nok! Håper jeg får plukket en hel del på dagens latterlige nivåer.