PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 441505

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
Fresh Prince
07.06.2023 kl 19:23 6394

Helt ok utvikling i dag, men forhåpentligvis får vi et par dager på rappen snart med noe høyere daglig kursutvikling. Det vil nok komme en børsmelding innen kort tid, trolig i forbindelse med 1) Atwood Aurora på spud 2) Lifting av olje 3) Skrive et punktum på Senegal-saken så vi kan få den fjernet for godt
EspedalH
07.06.2023 kl 20:46 6300

Det har vert på disse nivåer i 12-18 mnd... Og helt sikkert 2-6 mnd til, mulig mer... Ekstremt passiv ledelse her... På tide å la Pace pensjonere seg... Og få ny styreleder!
zaq1
07.06.2023 kl 22:56 6243

Forstår utolmodigheten angående kursutvikling, men det er vel ingen god ide og bytte begge mtp kontuiniteten.., eller hvordan har du som eier tenkt å løse det..?
Fresh Prince
07.06.2023 kl 23:17 6210

OBS: Har overvåket farvannet rundt Atwood Aurora og fikk øye på en offshore supplybåt som faktisk er på vei til Atwood Aurora i dette sekund, altså mot spesifikk destinasjon Atwood (Axima): https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:468476/mmsi:376931000/imo:9630119/vessel:BOURBON_LIBERTY_154
Da kan vi vel anta at alt av equipment og diverse nå vil være på plass slik at melding om spud vil komme i løpet av kort tid, så burde vel komme en pressemelding i nær fremtid
polion
07.06.2023 kl 23:48 6171

Foreslå vi setter kunnskapsminister Brenna inn i styret. Hun har den senere tid hevdet seg godt hva gjelder finans/norsk næringsliv. Selv om hun har null erfaring fra finans, null erfaring fra øvrig næringsliv, hun gjorde et tappert forsøk på å «konfirmere» både Spetalen og Sissner, samt at hun også fikk karakter 2 i matte, så vil jeg tro dette er en glitrende kandidat.

Ellers så kan kanskje både Vestre, Støre og Vedum også bidra. Disse karene vet virkelig hva en bedrift/næringslivet trenger. Mulig de hadde foreslått at PNOR-olja burde selges i NKR, og da i ren sympati med den norske regjeringen. Vet ikke, men det vel fullt mulig at faktisk også disse tre allerede er flyttet til Sveits?????
Redigert 08.06.2023 kl 00:08 Du må logge inn for å svare
Kvike11
08.06.2023 kl 11:05 5901

Ser ud til robotter styrer kursen, der bliver hele tiden lagt en masse aktier til salg, samtidig vokser køberne.
Der er noget der ikke hænger sammen her,
jeg tror at alle gerne ser højere kurs og ved at kursen skal betydeligt op.
Lille stigning i dag.
langt fra nok i forhold til den nyhed strøm alle forventer kommer
Redigert 08.06.2023 kl 11:06 Du må logge inn for å svare
Fresh Prince
08.06.2023 kl 12:21 5871

Supersterk innhenting av oljeprisen, det liker vi! Pareto mener også at bullmarkedet i olje vil komme, får krysse fingerene for at de får rett: https://www.finansavisen.no/energi/2023/06/06/8013561/analytiker-nadia-martin-wiggen-bullmarkedet-kommer

Odi.1
08.06.2023 kl 13:47 5743

endret antallet pålydende med forberedning til spleisen 10:1
Greit å få det unna, og da får vi håpe på ett dualis tilbakekjøpsprogram etter spleisen er gjennomført? :)

"The share capital increase shall facilitate the consolidation of the Company's shares (reverse share split) by way of 10 existing shares, each of par value NOK 0.001, being consolidated to one share with par value NOK 0.01."

https://newsweb.oslobors.no/message/592755
Redigert 08.06.2023 kl 13:48 Du må logge inn for å svare
Fresh Prince
08.06.2023 kl 14:20 5713

Spleisen er som du sier grei å få ferdig, kan bli mye styr å begynne med tilbakekjøp og diverse midt i en aksjespleis-prosess. Er også enkelte fond som holder seg unna pennystocks da de er så volatile, så forhåpentligvis får vi større volum etter det er gjennomført. Ser også forøvrig at offshore supply skipet som var like ved Atwood Aurora i går natt nå har fått levert alt utstyret slik at de kan begynne med drillingen, da skipet nå er tilbake i havnen https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:468476/mmsi:376931000/imo:9630119/vessel:BOURBON_LIBERTY_154
Satser på pressemelding fra selskapet innen veldig kort tid. Kan vel ikke ta mer enn 1-2 dager fra utstyret er levert til alt av equipment er installert og mannskap klar til å begynne med spudding:)
tuja
08.06.2023 kl 17:53 5462

Ser ut som det kommer mere olje i markedet etterhvert:

IRAN AND US NEAR INTERIM DEAL ON NUCLEAR ENRICHMENT AND OIL EXPORTS - MIDDLE EAST EYE.
Ved
08.06.2023 kl 17:59 5560

Bra tittel og fin oppsummering. Håper dette blir den aktive tråden for Petronor fremover.
Fresh Prince
08.06.2023 kl 18:12 5550

Snakk om å la Iran eksportere 1 million fat med olje, som er akkurat det Saudi selv har frivillig sagt seg villig til å kutte, så nettoeffekt lik null, så vi ser det wipet ut oljepris-oppgangen siste par dagene. Vil nok se en oljepris på 80 dollar om ikke så lenge tenker jeg, amerikanerne har jo mer enn halvert reserven sin og MÅ fylle på innen kort tid:) Dette var nok et lurt trekk av amerikanerne for å dytte oljeprisen ned så de kan fylle opp på mer behagelige nivåer
Ved
08.06.2023 kl 18:21 5529

Ja, var jo hyggelig av dem å vente til etter at oslo børs stengte ihvertfall. Håper denne nedgangen er kortvarig.
Fresh Prince
08.06.2023 kl 18:28 5507

Oljeprisen er allerede opp over 2,4% fra bunnen i sted, så fallet er ikke like dramatisk heldigvis:) Vi får håpe den fortsetter innhentingen ila dagen etterfulgt av en melding i morgen fra PNOR der de melder om spudding fra Atwood Aurora, da ser vi nok svært gode kursbevegelser!
Redigert 08.06.2023 kl 18:29 Du må logge inn for å svare
Nacobo
08.06.2023 kl 18:35 5495

I morra penor viser 10:1 på konto?
Fresh Prince
08.06.2023 kl 19:02 5453

Aksjespleisen vil ikke trå i kraft før vedtektsendring har blitt registrert i foretaksregisteret. Usikker på hvor lang tid det tar, men blir overrasket om det tar lenger enn 2 uker. Mener at det tok ca 2 uker for Arribatec og ca 1 uke for Techstep. Så som jeg tidligere ha sagt tipper jeg det blir ferdig ila midten av Juni:)
Fresh Prince
08.06.2023 kl 20:11 5386

Da har oljeprisen nesten hentet seg helt inn igjen, godt å se:)

Hele fallet var utløst av et rykte om en avtale mellom Iran og USA som skal vise seg å være en helt oppdiktet situasjon, så skal ikke se bort ifra at vi er helt tilbake eller over nivået vi var før børsslutt i dag:)

https://e24.no/boers-og-finans/i/Xbna7n/oljeprisen-henter-seg-inn-etter-braatt-fall
Redigert 08.06.2023 kl 20:14 Du må logge inn for å svare
Nacobo
08.06.2023 kl 20:51 5334

Takk for svar. På tide å komme oss utav pennystock nu. 😊
Nacobo
08.06.2023 kl 20:53 5362

Ikke morsomt at USA vil få ferdi atom avtalen med Iran nu når di trenger å fylle oljelagrene.
🤣
Nacobo
08.06.2023 kl 20:55 5353

Hjelper med å få prisen ned det, men det blir alikevell kortvarig. Biden pissa i buksa for å holde varmen for 6mnd siden å nå kom siste skvetten. 🙈🤣
Fresh Prince
09.06.2023 kl 10:40 4968

Bygger seg opp solid kjøpsside nå i alle fall, krysser fingrene for melding fra selskapet ila kort tid ifbm Atwood Spud, så går veien opp mot 1kr:)

Skader ikke heller at oljeprisen skyter opp igjen nå https://www.investing.com/commodities/brent-oil
Redigert 09.06.2023 kl 10:58 Du må logge inn for å svare
EspedalH
09.06.2023 kl 11:33 4863

De har vel ikke vert aktive med meldinger ang infill programmer tidligere. For det er dette du mener om spud melding? Tror ikke du skal forvente det store fra den kanten. Partnerene er vel heller ikke så ivrige med å melde. Men var vel de som meldte større fun en forventet sist. PNOR hadde vel det knapt med i en halvårs rapport…
Fresh Prince
09.06.2023 kl 11:47 4815

Er alltid lov til å håpe de blir flinkere til å kommunisere slikt etter de har fått masse klagemail og telefoner fra aksjonærer om at de må bli flinkere på kommunikasjonen:) Men ja, for alt vi vet så kan de allerede ha begynt!
Trond.heim
09.06.2023 kl 13:10 4701

Så var spleis 10:1 godkjent. Da bør vel kursen stige til kr. 8
Fluefiskeren
09.06.2023 kl 13:34 4682

Ja, vi må jo gange med 10. Men hva blir veien videre etter det? Det gjenstår å se.

Forøvrig endte vi i går på 0,8- tallet for første gang siden slutten av april så det må jo være lov til å håpe trenden er snudd. Det var noen her som «garantert» ville ha oss ned på både 0,6- og 0,5 tallet.
Redigert 09.06.2023 kl 13:34 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
09.06.2023 kl 14:49 4585

De har ikke noen historikk på å melde spud for hver brønn. Informasjonen har vel ofte kommet på oppdateringer innen produksjon/liftings.

Men nå er det et halvt år siden programmet ble innstilt. De har antydet når det skal starte opp igjen, og jeg synes de burde melde det.

Dessuten er jeg fortsatt i tvil om hvor Aurora Atwood/ Axima befinner seg i forhold til våre felt. De skulle bore på Tchibeli. Dagda er på Tchibeli NE og det ligger ganske nærme hverandre. Skulle gjerne hatt en kart med koordinater, men det har jeg ikke funnet. De kan teoretisk godt være på hvert sitt felt tror jeg, men stusset litt når de først flyttet riggen et stykke for så å ligge i ro noen dager før de flyttet den på nytt. Da begynte jeg å tenke at det kanskje var en endring i planene og at de nå skal bore en avgrensningsbrønn for presaltfunnet de gjorde på Tchibeli . Ta det for det det er. Kun litt spekulasjoner fra min side. Mest sannsynlig er at det går etter oppsatt program og at stoppen underveis hadde andre årsaker.

EDIT: Ser at de har tradisjon for å komme med Operational Update ca 11 dager inn i nytt kvartal. Om ikke før får vi nok status ca. 11 juli.
Redigert 09.06.2023 kl 15:56 Du må logge inn for å svare
Fresh Prince
09.06.2023 kl 18:25 4243

Tenkte du altså et kart over hvor nøyaktig Atwood Aurora ligger? det er i så fall her https://www.google.com/maps/place/5%C2%B002'48.9%22S+11%C2%B033'12.5%22E/@-4.9967563,11.420365,10.68z/data=!4m4!3m3!8m2!3d-5.046915!4d11.55348?entry=ttu

Eller mente du kanskje nøyaktige koordinater til feltene?

Fluefiskeren
09.06.2023 kl 18:30 4242

Ja. Jeg vet nøyaktige koordinater for riggen:

05° 02' 48.9" S, 011° 33' 12.5" E

Det jeg gjerne skulle kunne var å sammenligne dette med hvor de to aktuelle feltene ligger. Da trenger jeg et kart over feltene med lenge-og breddegrader. Det har jeg ikke klart å finne.

Redigert 09.06.2023 kl 18:33 Du må logge inn for å svare
Fresh Prince
09.06.2023 kl 19:02 4194

Her har du koordinatene på alle feltene, Bruk ctrl + f og søk på "coord" så kommer koordinater opp for feltene
https://www.sgg.cg/JO/2017/congo-jo-2017-04-sp.pdf

Riggen befinner seg midt mellom punkt 10 og 13, som vil være midt på Tchibeli-feltet slik jeg forstår det
Redigert 09.06.2023 kl 19:03 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
09.06.2023 kl 20:46 4078

Takk. Veldig bra jobba. Jeg kommer til det samme som deg. Helt enig på samtlige punkter. Da er det ikke tvil om at den er på Tchibeli og at det opprinnelige boreprogrammet følges ( bare sterkt forsinket ).

Kvalitetstestet det her:

http://hemlaafrica.com/about%20us.html
Fresh Prince
09.06.2023 kl 21:08 4025

Da gjenstår det bare å se om de vil børsmelde dette snart, eller om boreprogrammet er påbegynt men ikke børsmeldt! I så fall får vi vel vite det, som du påpekte, rundt 11 juli.
Fluefiskeren
09.06.2023 kl 21:39 3972

Det har gått en uke. Jeg tror de er i gang. Jack-up dette.
Slettet bruker
09.06.2023 kl 23:04 3805

Hvorfor børsmelde... Alt blir jo ferdigspekulert her inne... Bare så synd at det eneste som blir formidlet i dette selskapet er spekulasjoner på Hegnar Online. Kanskje bare denne tråden skal flyttes til hjemmesiden... Så ser det hvertfall ut som det er noe aktivitet...
Fluefiskeren
09.06.2023 kl 23:31 3724

Vi vet ikke hvor god kommunikasjonen mellom Perenco og Petronor er til enhver tid. Perenco står fritt til hvorvidt de melder da de ikke er børsnotert. De plikter imidlertid å holde Petronor oppdatert da de jo må melde kursdrivende nyheter, men vi vet vel strengt tatt ikke om det skjer kontinuerlig. Derfor blir det litt usikkert å legge all skyld på Petronor. De andre partnerne hopper jeg raskt bukk over.
Nacobo
10.06.2023 kl 00:01 3667

Nacobo skrev Innlegget er slettet
Jeg er på top50 og merker jeg bare ser mindre og mindre på aksjekursen og forum for hver dag som går. Pnor er en penge mølle(kansje ikke like bra som USA sin) ferdi snakka 😜
Redigert 10.06.2023 kl 00:03 Du må logge inn for å svare
Nacobo
10.06.2023 kl 00:15 3654

Må også huske på at de har kun Prod i 1 av 5/4 land 🤣 (alt etter hvordan Senegal går)
Redigert 10.06.2023 kl 00:15 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.06.2023 kl 09:43 3174

Nacobo skrev Innlegget er slettet
Truth hurts er det noe som heter😄
007 James Bond
10.06.2023 kl 12:28 2964

Nacobo skrev Innlegget er slettet
Ikke terg på deg 007 James Bond. Så dum er du vel ikke??!!