PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 441438

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
05.07.2023 kl 22:30 4518

Vet ikke om det er noen forskjell mellom nynorsk og bokmål, men på bokmål heter det en øre når det er snakk om penger og et øre når det er snakk om hørselsorganet. På nynorsk vil jeg tippe hhv. ein øre og eit øre.

Velger bokmål siden det jeg er vokst opp med.

Fra Wiki:

« En øre er en myntenhet i Norge, Sverige, Danmark og på Færøyene som tilsvarer 1⁄100 krone»


Redigert 05.07.2023 kl 22:41 Du må logge inn for å svare
Abu
05.07.2023 kl 23:14 4404

Det kan godt hende dette står slik, og i så fall viser det at bokmålet er makteliten i byen sitt mål, konstruert av tanta i akersgata for å terrorisere småfolk og bygdefolk og få makt over dei, og det har faktisk bokmålet gjordt i 150 år, minst!

Det gjer vondt langt inni sjela å høyre "en øre", det er heilt feil, for det rette er ei krone og eit øre.
Bokmålet er språkterror og har så godt som øydelagd norsk språk og norsk kultur, og du kan godt få vite det flugefiskar;
Kvar dag i mitt liv har diskriminering av vårt norske kjære mål vore øverst på min dagsorden.
Bokmålet har ruinert alt i dette land, førd svake sjeler som Moxness i ulykka og tilslutt fått partiet sitt til å gje grønt lys for å sende våpen til fasiststyret i Ukraina.
Raudt var siste partiet eg kunne stemme på, eg skal love å sitje heime i sofaen på valdagen!

Og stakkars mann som blir hengd ut i gapestokk av ei søppel digital bokmålspresse som går over lik for å tene pengar!
Moxnes gjorde ein stor feil, han brukte makteliten sitt språk munnleg og skriftleg, og då står du på feil side i klassekampen!
Fevang
06.07.2023 kl 00:34 4302

Ja - det er trist at Ukraina får hjelp til å forsvare seg. Akkurat som det ville være trist om Norge ville fått hjelp til å forsvare seg om Russland hadde angripe oss også. Er det det du mener???
alex434
06.07.2023 kl 01:18 4271

Ganske så merkelig ,når innkjoenig ,kasa beholdning er Støre en det som vises på aksjekursen.
Dette er bare et tegn på at det er store problemer med styrerom ledelse.kan det være her en tanke at alle de små aksjonerer samler seg og kaster ledelsen og tar kontorl over selskapet.
polion
06.07.2023 kl 01:27 4256

Her på forumet har jeg per dags dato aldri hørt makan til forbanna vrøvl. I forrige innlegg refererte du/nynorskfanatikeren bla. til Ivar Aasen, en figur som har kostet dette landet flere 10-talls fullstendig unødige milliarder. Midler som burde vært brukt til annet nyttig/nødvendig, behovet er skrikende på mange fronter. Dette lille fillelandet skal og bør selvsagt bare ha ett felles skriftspråk, og det er selvsagt bokmål. Et øre, en øre, ett øre, eit øre – so what a fuck? Nynorsk er og blir et skriftspråk for fanatikere og for en særdeles begrenset klan.

PS 1. Leser jeg en nynorsktekst, bruker jeg omtrent dobbelt så lang tid på denne som en bokmålstekst. Og hva er grunnen? Jo, nynorsk er rett og slett et kunstig og tilgjort språk konstruert av en omreisende fant som tilfeldigvis ikke hadde annet å foreta seg på den tiden.

PS 2. Ref. «Språkterror, Moxness i ulykka, sende våpen til fasiststyret i Ukraina, søppel digital bokmålspresse»? Hvor full er det egentlig mulig å prestere å bli på en onsdag kveld? Her er det bare å gi seg ende over, siste tulling har tydeligvis enda ikke sagt sitt. Vil si at dine innlegg definitivt gjør nynorsken den bjørnetjenesten som den egentlig fortjener.
Odi.1
06.07.2023 kl 08:08 4083

Da dundret det 208 Mil til inn på Konto :)) ( 72usd snitt pris )


" PetroNor E&P ASA: Congo USD 19.5 million oil sale completed
Oslo, 6 July 2023: Further to the announcement of 12 June 2023, PetroNor E&P ASA (“PetroNor” or the “Company”) is pleased to confirm the lifting and sale of 270,000 bbls of entitlement production from PNGF Sud on 26 June 2023. The price realised, based on an average over the following 5 days, was 72.1 USD/bbl, generating revenue of USD 19.5 million. "

https://newsweb.oslobors.no/message/594837
Redigert 06.07.2023 kl 08:09 Du må logge inn for å svare
Trymte
06.07.2023 kl 08:16 4046

Da fikk vi liftinginntekter på 680 mill i årets første 6 mnd. Pluss på 588 mill (25+30) for guinea, så er vi på 1,268 mrd, og fortsatt er det 6 mnd igjen med liftinginntekter.

Og ingen vil kjøpe aksjer i Pnor..
Redigert 06.07.2023 kl 08:28 Du må logge inn for å svare
E Desperados
06.07.2023 kl 08:18 4038

Salg av olje for 63,6 MUSD etter skatt og royalty i første halvår. Blir penger i kassa av sånt.
Lurifax
06.07.2023 kl 08:53 3786

Hjelper ikke med penger i kassa så lenge de ikke gjør noe med dem..
E Desperados
06.07.2023 kl 08:54 3791

Nå kom det jo frem av forrige melding at utbytte er på agendaen.
Slettet bruker
06.07.2023 kl 09:00 3768

Som forventet svarer vel markedet men et langt gjesp på denne meldingen også...Kanskje vi får en liten opptur fra start før vi faller tilbake utover dagen.... Denne aksjen skal ikke opp tydeligvis uansett.....................
Lurifax
06.07.2023 kl 09:06 3766

Med så lav verdsettelse er tilbakekjøp det eneste fornuftige, så kan utbyttene komme når verdsettelsen er på plass.
Slettet bruker
06.07.2023 kl 09:08 3733

Eneste som er fornuftig her er å slakte selskapet og dele ut verdier i utbytte.. Nye 200 mill på bok som markedet priser til 0. Det er ca 500 mill på bok siste måned som markedet priser til 0 og niks...
toftos
06.07.2023 kl 09:10 3785

Så lenge omsetningen er så lav som no, så må vi takke oss selv for nedgang. Alt som blir lagt inn avkjøpsordrer legger vi langt ned i boken, sånn at de som selger må selge billigere og billigere. Er dømt til å skli rolig nedover på den måten
E Desperados
06.07.2023 kl 09:12 3752

Det tror jeg alle på forumet her er 100% enige i. Først 10 MUSD for å kjøpe tilbake aksjer og så kan man begynne å snakke om utbytter senere.
Slettet bruker
06.07.2023 kl 09:15 3700

Hadde de hvertfall delt ut utbytte hadde de hvertfall minsket litt av risikoen ved å sitte i denne aksjen. Pr.nå kan aksjonærene bli sittende igjen med 0. Hadde de betalt ut utbytte hadde aksjonærene hvertfall hatt igjen for å sitte med skyhøy risiko.... Jeg har før vært tilhenger av tilbakekjøp men sånn som denne aksjen utvikler seg vet jeg ikke om det er riktig. Hadde jeg hatt 100 millioner hadde jeg hvertfall ikke brukt det på å kjøpe aksjer i PNOR. Det må sies å være en meget dårlig og ikke minst risikofylt investering av aksjonærenes penger gitt siste tids avkastning..
Viti
06.07.2023 kl 09:17 3819

Heller tilbakekjøp av aksjer enn utbytte. Nesten 40% skatt på utbytte så det blir litt meningsløst når ein kan skape aksjonærverdier på mange andre måter.
Odi.1
06.07.2023 kl 09:22 3802

Bare å chille ned å vente på Ketsjup effekten i PNOR. Laste det er god for på denne ekstremt billige kursen. Vil en ikke , så Ok , dem som har sikret seg lever veldig godt med dette. Dog enig med dem som vil at det kjøpes opp egne aksjer nå , dem kan handle dem som allerede er vedtatt på GF som det er åpning for umiddelbart.
10% om en ikke husker feil. Dette skremmer short til Blokksberg og tilbake og vi får mindre spekulasjons aksjer som vraker på kursen stadig.
Odi.1
06.07.2023 kl 09:23 3826

"40"% på vanlig investorkonto, dog på ASK står dem til du selv tar dem ut og skatter for dem da. ( spareordning)
Ved
06.07.2023 kl 09:23 3862

HT, tror jammen du var for positiv med din "kanskje litt opp" spådom. 😂
solid1
06.07.2023 kl 09:24 3862


Man slakter ikke en gullkalv. 😊

Når selskapet leverer slike resultater, hele sin børsverdi på bok etter kun et halvår og en leveranse av olje som overgår 2022 på bare 6 måneder. 😊🍻
Da er det ikke selskapet som er problemet, men aksjonærene.

Mulig enkelte bør skifte batteri i sin kalkulator. 🍻
Mdg1
06.07.2023 kl 09:26 3840

Selv om PNOR skulle ha 1,5 mrd på konto ville aksjen fortsatt prises til 1 mrd
Odi.1
06.07.2023 kl 09:30 3824

Allikevel er verdien 1,5 for dem som har eierskap av aksjen, hva fantom verdien er ute i eteren betyr 0
smaa
06.07.2023 kl 09:31 3810

Hvor lenge har vi sagt dette, igjen god melding og aksjen går i rødt, noe som ikke stemmer😂
Ved
06.07.2023 kl 09:35 3792

Ja, de fleste lar vel eventuelle overskudd stå på ASK til vi forhåpentligvis får politikere som senker utbytteskatten til et akseptabelt nivå. I den forbindelse...ikke at jeg liker AP, men var det ikke Erna som satt denne uhyrlige prosentsatsen? Alt Støre gjorde var jo å la den stå. Å velge mellom Høyre og AP er litt som å velge mellom pest og kolera...
Redigert 06.07.2023 kl 09:36 Du må logge inn for å svare
toftos
06.07.2023 kl 09:41 3711

Er helt enig med HT her, hadde man fått et godt utbytte no bare for å få igjen noe av verdiene i selskapet og redusere risikoen, så tror eg flere hadde holdt investeringen sin. Holder denne kursen seg ut året, så kan selskapet kjøpe 1,5kr for 1 krone
Odi.1
06.07.2023 kl 09:43 3679

ja eller bruker tiden på dem ( skjermingsfradrag) , eller investerer i case som har fremførbart en kan få igjen på senere, osv... mer risiko og tid, men det er muligheter.
"Litt" skatt er jo helt ok å betale, men ikke den vanvittige Norge holder på med.
Fluefiskeren
06.07.2023 kl 10:50 3311

Men man får ikke noe gratis. Kursen faller selvsagt tilsvarende utbyttet. Staten er vel den eneste som tjener på det gjennom den voldsomt høye utbytteskatten. Har man ikke tro på selskapet og trenger penger så forstår jeg at man vil ha utbytte. Ellers er tilbakekjøp med påfølgende sletting av aksjene å foretrekke. Det er vel nesten bare det som foretas i USA nå grunnet skatten på utbytte.

Ellers er det riktig at forrige regjering økte denne skatten kraftig til 35,2 %. Nåværende regjering følger opp og har altså hevet den til 37,84 %
Ved
06.07.2023 kl 10:59 3260

Så Høyre økte utbytteskatten med 13,2% og AP la på ytterligere 2,64%. Hvem må vinne valget for at den skal ned til 25% eller mindre? Pnor er forøvrig litt opp i øyeblikket, vil det vare? Høyere omsetning idag, bikket 500k allerede.
Redigert 06.07.2023 kl 11:03 Du må logge inn for å svare
JUICEitUP
06.07.2023 kl 11:38 3073

Vel talt polion.

Flere bør lære av dette innlegget at man ikke skal sette seg bak tastaturet en sen kveld etter alt for mange alko enheter. Da kan man ende opp med et innlegg ala Abu sitt. Ordtaket "det er bedre å la folk tro du er en idiot enn å åpne kjeften og fjerne all tvil" har vel sjeldent passet bedre.

Håper for guds skyld at Abu blir sittende hjemme under valget for lengre til venstre går det ikke an å komme. Tror han bør flytte til Venezuela. Så kan han praktisere og forkynne sin nynorske "tro" der nede. Det blir nok bra skal du se.
tiger11
06.07.2023 kl 11:48 3024

Spørsmål til Fluefiskeren:

Jeg holder på å sette opp et enkelt P&L regneark for BNOR for de kommende årene.
Det er et ganske enkelt case å regne seg frem til bortsett fra ett punkt som er skatt. Har du en enkel forklaring på hvordan skatt på BNOR vil bli beregnet?
Vet at det er noen danske skattefordeler på investeringene, samt en ekstraskatt hvis oljeprisen går over en satt pris, samt det fremførebare underskuddet.

Fluefiskeren
06.07.2023 kl 12:48 2862

Beklager. Kan ikke hjelpe deg med det. Sikker på at du vet mer om dette enn hva jeg gjør.
toftos
06.07.2023 kl 12:57 2819

Så lenge man bruker ASK, så betaler man ikke skatt før du tar pengen ut derfra. Samme som om du selger aksjer med gevinst, betaler ikke skatt før du tar de ut fra konto. Eg vet at kursen normalt faller samme som man får i utbytte, men så lenge det kommer inn nye verdier, så vil kursen øke igjen. Se på Eqn- Aker Bp, har du holdt de i 10 år så har du fått tilbake kursen du gikk inn med. Poenget mitt er at selskapet har mye penger som ikke materalliserer seg i kursen, så derfor kan de levere ut litt i utbytte samtidig som de kan vokse. Da føler eierene at de får noe tilbake, tipper mange av de store vil dette og, for det er begrenset hvor lenge de vil se pengene sine falle i verdi. Med dagens inflasjon, så trenger man 5-10% gevinst for at pengene ikke skal mindre verdt. Så vi som har sittet her i flere år allerede må ha 15-20 % oppå Gav for å komme i 0. Så for mange her inne så er man ikke i pluss før man bikker 15kr
Fluefiskeren
06.07.2023 kl 13:05 2787

Selv med ASK må man jo skatte før eller senere. Og hva skal man med utbytte hvis de bare skal stå der i en årrekke.
Dette synes jeg er en bra artikkel for utbytte vs tilbakekjøp. Jeg har lagt den inn før, men skader ikke med en gang til. Går rett til konklusjonen:

«Hva er best for deg?

Hvis du har stor tro på selskapet og at ledelsen er flinke kapitalforvaltere, du synes prisen er billig eller rettferdig og du ikke trenger en kontantstrøm, da er tilbakekjøp av aksjer helt klart den beste løsningen.

Du unngår gevinstskatt, eier mer av selskapet og renters rente effekten kan løpe.

Hvis du derimot mangler overbevisning om selskapets fremtid og er usikker på beslutningene fra ledelsen, eller synes prisen er høy, da kan utbytte være det beste.

Du kan allokere kapitalen som du ønsker og unngår verdiødeleggende kapitalvalg fra ledelsen.»

https://investorkurs.no/tilbakekjop-av-aksjer-eller-utbytte-hva-er-best-for-deg-som-investor/

E Desperados
06.07.2023 kl 13:11 2767

Jeg ville også foretrukket tilbakekjøp fremfor utbytte med en gang da det vil øke mine fremtidige utbytter. Men blir det utbytte og man har ASK så kan man bare kjøpe flere aksjer for samme summen som man får i utbytte. Det blir på en måte som tilbakekjøp da du øker egen eierandel i selskapet. Har man ikke ASK må man selvfølgelig skatte først og da får man ikke helt samme effekten om man kjøper aksjer for utbyttesummen.