PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 428893

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
E Desperados
20.09.2023 kl 16:59 5309

Men informasjonen er jo publisert i skriftlig form. Om man eier aksjer i firmaet og selger uten å ha lest siste informasjon så faller man jo rett inn i kategorien "dumt money".
Fluefiskeren
20.09.2023 kl 17:17 5304

Vi må vel bare tro at til syvende og sist vil «money talk». Selger ikke en aksje, men må innrømme at jeg er veldig spent på hva som skjer ved Senegalmeldingen. Man kan si at kursen ikke gjenspeiler noen ting derfra, men rart med det…

EDIT Får legge til at jeg tro at potensiell oppgang er mye større enn hva potensiell nedgang er.
Redigert 20.09.2023 kl 17:30 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.09.2023 kl 17:46 5487

Det kommer positiv melding fra Senegal.. At kursen holdes nede kommer av at Knutsen og Ludvigsen må ut.. De har allerede ødelagt for mye for selskapet på bakgrunn av korrupsjonsanklagene og nå ønsker styret dem vekk. Videre er melding om første delbetaling fra Petromal rett rundt hjørne og vil bli børsmeldt snart... Litt spekulativ info men ha i mente at det kommer fra PNORs mest negative aksjonær... Så ikke forvent noe i morgen. Men blir overrasket om det ikke kommer noe ila 2023... Utgangen av september kommer fort men man vet jo aldri....
Sydney
20.09.2023 kl 20:10 5520

Consider other options for
shareholder value such as a dividend
or share buyback program in 2024

• Firm consideration of USD 25 m to be realised
during October.

Her er to ting som kommer til å vekke markedet.

Det samme skjedde i bluenord. Lå å vake nede uten interesse lenge.plutselig så skjedde det.

Bare slapp av cash is king. Når pengene hoper seg opp så kommer kursen til slutt. Til nå kan man ikke si at de har håvet inn. De er nesten gjeld fri og har 260-70 mill på bok.

Når dette plutselig dobles på 1 utbetaling må det hjelpe godt.

Om jeg har forstått riktig har de betalt alle infill brønnene i år. Så det kommer ikke så masse utgifter resten av året?
E Desperados
20.09.2023 kl 20:14 5552

De har allerede betalt for den som pågår nå. Så skal det vel forskuddsbetales ca 15 MUSD når neste runde starter opp igjen på nyåret.
Sydney
20.09.2023 kl 23:39 5398

Postet tidligere av artikkel forfatteren. Ser ikke helt åssen denne kan gå ned de neste månedene. Pengebingen kommer til å ende ut med de to neste liftingene og oppgjør for lisens. Hva tenker du observer? Regner med du har gjort en grundig vurdering om du er inne?
E Desperados
21.09.2023 kl 08:05 5151

Om de løfter en gang til før årsslutt vil vi nærme oss 7,5kr/aksje i cash i banken. Skal like å se den som mener at det da er en god grunn til å selge på 8-tallet. Tipper vi hvertfall skal over ti når pengebingen begynner å ese ut.
Fluefiskeren
21.09.2023 kl 10:36 4967

Hva er det jeg ser? Børsene ned i USA i går. Børsene ned i Asia i natt. Energiindeksen ned. Hovedindeksen ned. Oljeprisen ned. De tre store oljeselskapene ned ca 2 %. Renten opp.

Og PNOR opp! Kan trygt kalles annerledelsaksjen.
Redigert 21.09.2023 kl 10:57 Du må logge inn for å svare
polion
21.09.2023 kl 11:15 4879

PNOR opp?
Uten at jeg har analysert altfor mye, men kan det rett og slett skyldes at aksjekursen stiger?
Fluefiskeren
21.09.2023 kl 11:18 4888

Hva mener du med det? PNOR opp betyr vel at aksjekursen stiger?
polion
21.09.2023 kl 11:37 4827

Burde vel ikke være særlig vanskelig. PNOR ned? Ja, det betyr at aksjekursen synker.
PS. Er fullstendig klar over at nevnte teser fra min side nærmer seg rakettetterforsknning på et plan som vi vanligvis ikke ser her på forumet. Det er forbeholdt de ytterst få å forstå kompleksiteten i dette.
Fluefiskeren
21.09.2023 kl 11:47 4807

Jeg har mistet sansen for din ironi for lenge siden. Hva var galt med innlegget mitt? Tydelig du bare lengter etter noe å angripe meg for, men da bør du finne noe bedre.
polion
21.09.2023 kl 11:57 4758

Som de fleste andre på forumet, hadde jeg intet PNOR-nytt å berette. Den habile skribent Fluefiskeren sitt innlegg 10:36 var selvsagt en meget grei nok dagsbetraktning. Så fra min side, absolutt intet negativt å si i forhold til nevnte.

PS. Men angrep? Nei slett ikke. Og ironi? Nei, slett ikke. Fra min side, bare et litt humoristisk innslag (så sant takhøyden og oppfattelsesevnen tillater dette).
Fluefiskeren
21.09.2023 kl 12:18 4716

Tror vi på dette fra Reuters?

« Oil companies cautious about drilling as energy transition looms

CALGARY, Alberta, Sept 20 (Reuters) - Government policies to fight climate change are discouraging oil companies from investing heavily in new production even as they turn in record profits - a dynamic that could spell tight supply and high prices as clean energy alternatives seek to fill the void.

Crude oil prices have surged above $90 a barrel and some analysts predict they will nudge above $100 by year's end. But instead of spending big to boost output, companies are boosting dividends or buying back shares to reward investors.«

Det er i hvert fall en tydelig tendens til at investorene prioriterer utbytte og tilbakekjøp fremfor nye investeringer. Spesielt i USA.

https://www.reuters.com/business/energy/oil-companies-cautious-about-drilling-energy-transition-looms-2023-09-20/


E Desperados
21.09.2023 kl 12:18 4719

Jeg synes nå den var litt vittig selv om den ikke falt i smak hos alle. Men nå synes jeg selv at HT kan være litt festlig innimellom her på forumet :p
polion
21.09.2023 kl 12:33 4716

Å bekjempe klimaendringene er vel og bra. Men å skalere kraftig ned i oljeindustrien før vi har det grønne på plass, det vil bare ende opp med helt ville oljepriser og energifattigdom. Og hvem er det da som blir de mest skadelidende, jo det er selvsagt utviklingslandene. Nå ser det derimot ut til at de supergrønne supporterne (herunder i alle fall MDG) bryr seg døyten om konsekvensene, og om befolkningen dauer an mass i den tredje verden. Hvor pokker er solidariteten?

EDIT: Her må vi unngå enhver form for misforståelser. Det ovenstående var absolutt ingen kritikk av Fluefiskeren's innlegg, men en bemerkning i forhold til selve artikkelen.
Redigert 21.09.2023 kl 12:36 Du må logge inn for å svare
E Desperados
21.09.2023 kl 12:34 4707

Det gir jo mening at investeringer reduseres når man må prise inn et mye høyere risikopåslag fordi man ikke vet hva myndighetene vil gjøre frem i tid. Legg på 10-15 % ekstra diskonteringsrente for risiko så er det mange prosjekter som ikke er lønnsomme allikevel. Men som det står i artikkelen så er det de aller fattigeste landene det vil gå utover om det blir mangel på tilbudssiden og ordentlig høye priser da de ikke har så mange andre alternativer.
Kvike11
21.09.2023 kl 12:52 4654

Fint med lidt opgang til PNOR.
Venter selv på den store opgang, som må komme.
Kontakt beholdning overstiger snart aktiekursen
Sydney
21.09.2023 kl 13:08 4719

De får knuse til litt å betale ut 35% av cash til neste år. Så blir det nok fyr i leiren. For meg er det bare snakk om tidsspørsmål. Fluefiskeren vet hva jeg mener fra noreco rundt 130-140. Lå der lenge selv om fundamentet var mye sterkere.
Fluefiskeren
21.09.2023 kl 13:12 4705

Joda. På kursutviklingen kan jeg jo se det, men selv har jeg bare vært i selskapet litt over ett år og i den tiden har det bare vært oppgang. Ikke noe i mot at det skjer i PNOR heller.
Kvike11
21.09.2023 kl 13:17 4683

Vil heller have tilbagekøb af aktier,
eller salg til "kinamand" , som for tiden køber alt de kan komme i nærhede af i Afrika.
Måske derfor der har været et frasalg, nu venter de på Senegal, så kan de fastslå salgsprisen
Vi gætte på ca 35-40 pr aktie
Under alle omstændigheder om der kommer et bud, eller udbytte snart,
burde vi se højere kurs.
max 6 hverdage til Senegal afgørelsen falder
Redigert 21.09.2023 kl 13:18 Du må logge inn for å svare
Mdg1
21.09.2023 kl 14:08 4650

Bare Søvold har fått hentet det han trenger av penger og slutter å selge, så bør vel denne fly ganske raskt over 10 i alle fall
Sydney
21.09.2023 kl 15:06 4660

Hvor mye ahr han igjen og selger han hver dag?
E Desperados
21.09.2023 kl 15:54 4623

Søvold og Ludvigsen sine selskap sitter på ca 35M aksjer. Selger mellom 0 og 50 000 hver dag. Totalt 200 000 aksjer solgt nå i september.
solid1
21.09.2023 kl 16:43 4686


Dersom de selger ca 300 000 pr mnd. tar det jo bare 10 år før de er tom. 😊🍻

Antar de vil sitte i selskapet eller selge alt utenom børs.
Det går rett vei uansett. 👍
Fluefiskeren
21.09.2023 kl 16:50 4738

Ikke riktig så ille vel? Jeg kommer til 3-4 år, men ille nok det.
ag-3
21.09.2023 kl 19:10 4602

300000 x 12 mnd x 10år = 36 M
E Desperados
21.09.2023 kl 19:39 4553

Vi kan vel konkludere med at de ikke skal bruke 10 år på å selge seg ned. Skal vel bare frigi litt cash.

At de selger betyr forøvrig at de ikke sitter på info som ville betydd kursnedgang. For hadde så vært tilfelle hadde de fått, ja nettopp, Økokrim på besøk 🙈
ag-3
21.09.2023 kl 20:00 4525

Stemmer! De skal ikke bruke 10 år. Bare 3-4 år i følge kalkulatoren til fluefiskeren 😅. Kalkulatoren var en gave fra myndighetene i Kongo.
Fluefiskeren
21.09.2023 kl 20:11 4514

Snakker vi ikke om ca 13,5 millioner aksjer?
toftos
21.09.2023 kl 20:24 4495

Nor Energy har 13,3 igjen ja og Energie as 2,3
ag-3
21.09.2023 kl 20:29 4552

Så du leste liksom ikke de to siste innleggene før du hamret løs på kongo-makinen.. yeah right
Makrobaronen
21.09.2023 kl 20:56 4610

Finn på noe bedre å gjøre på kveldene er du grei. Kjøp noen aksjer å bli med oppover.
E Desperados
21.09.2023 kl 21:00 4595

Jeg nevnte 36,5 for Søvold og Ludvigsen. Det er da inkludert alle selskapene deres og ikke bare Nor Energy
EspedalH
21.09.2023 kl 23:19 4419

Unnatak Invest AS siger oppover på topp 50. Ser ut som det økes med 20-25k til dagen…
Kvike11
22.09.2023 kl 10:00 4077

Senest næste uge kommer der en afgørelse på Senegal, med mindre det er tilladt at komme med muligheder for nye forlig.
Tvivler dog forlig kan komme igen, tiden er løbet ud for Senegal regering.
Den eneste mulighed Senegals regering har, er opringning til dommerne.
Hvorfor kan de ikke bare offentliggøre hvad de har fundet ud af nu, de sidder jo ikke den sidste uge og laver afgørelsen.
Hvem er så ivrige i at sælge sig ned.
Alle vi andre håber på kurs opgang.
PNOR er alt for tavse overfor os aktionærer
Slettet bruker
22.09.2023 kl 20:12 3563

En liten fugl har visket meg i øret at det kommer store nyheter fra PNOR i nærmeste fremtid. Dette i tillegg til at første del fra Petromal skal være på plass.... Regner da med at det må være positiv tilbakemelding ang Senegal siden jeg ikke kan komme på noe annet som kan komme derfra i nær fremtid....