PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 440984

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
klaesp
07.12.2023 kl 10:38 3181

Nøkkel personer som har stor tilknytning til selskapet.
Flodhest82
07.12.2023 kl 10:41 3171

Men man kan jo begynne å lure på om det kommer dårlige nyheter, vi er ned nesten 10% siste 10 dager og det lempes ut aksjer den ene lavere en den andre. Vi venter bekreftelse på at vi har fått 25 mill $ og holder på med nytt salg for mange millioner $. Markedet priser inn alle pengene som har kommet på konto som 0. Pnor var mer verdt i fjor en i år, Økokrim saken var der i fjor og, så må være noe annet som drar ned kursen
Flodhest82
07.12.2023 kl 10:45 3161

Men så lenge selskapet ikke blir dømt eller må betale større bøter/erstatninger så bør ikke kursen reagere så mye på det. De som er under etterforskning er suspendert og har ingenting med daglig drift å gjøre. Så lenge selskapet går klart, så ligger både kontantene og verdiene der. På dagens kurs har de snart mer peng på bok en selskapet er verdt
E Desperados
07.12.2023 kl 10:49 3302

Hvis det blir tatt ut tiltale som viser at Økokrim fortsatt bare har til hensikt å straffe privatpersoner som ikke er ansatt i selskapet, hvorfor skal da aksjekursen få seg en knekk? Alle skjønner at det er negativt om selskapet blir dratt inn, men fint om du kan forklare hvorfor en tiltale som viser at Økokrim ikke mistenker selskapet for noe også skal være negativt.
klaesp
07.12.2023 kl 10:55 3317

Fordi det er essensielle nøkkel personer som eier strategiske eierposter i selskapet med stor innflytelse.
Er ferdig diskutert fra min side. Ha en flott uke alle sammen .
Redigert 07.12.2023 kl 11:00 Du må logge inn for å svare
Viti
07.12.2023 kl 11:00 3356

Både Søvold og Ludvigsen har fått lov å selge aksjer, kan ikke dette sees på som positivt i forhold til sakens stilling?
E Desperados
07.12.2023 kl 11:01 3411

De er ikke ansatt, sitter ikke i styret, bruker ikke engang eierposten sin til å stemme ved GF, så hvordan det kan regnes som essensielle nøkkelpersoner med stor innflytelse? Jeg kan love deg at de to norske damene i styret hadde trukket seg for lenge siden om Økokrim-kameratene fortsatt hadde noe med selskapet å gjøre...
Slettet bruker
07.12.2023 kl 13:19 3608

Som forventet ser vi allerede 7.1 i dag. Nå ser det ut som PNOR i tillegg har koblet seg helt fra oljeprisen og lever sitt eget liv på vei mot 6 kr. Mulig vi kan se 6 tallet allerede i morgen? Da faktisk ei uke før jeg hadde forventet. Så jeg har utrolig nok ikke vært negativ nok.
såpe i øynene
07.12.2023 kl 13:42 3820

Tok 7 K til i dag på disse latterlig billige nivåene. Nå er det bare å vente 1 uke på julebonusen så blir det 10K til.
Flodhest82
07.12.2023 kl 13:51 3856

Ikke tvil om at noen vil ut, postene blir lagt ut laverere og lavere, algoritmene hjelper godt til. Eg tror nok dessverre du har rett HT, med dette salgspresset så ser vi kanskje 6 tallet i mrg
Flodhest82
07.12.2023 kl 13:55 3892

Men litt artig at det alltid er en unskyldning, i august/september så måtte folk selge for å betale skatt, no selger man for å realisere tap 😅😅
zaq1
07.12.2023 kl 14:21 4072

PetroNor – On the path for improvement, en analyse av SR markeds fra 28/11-23
• Q3 23 financials better than expected: Petronor reported Q3 23 EBITDA and recurring EPS
of USD 13m and USD -0.02, compared to our forecast of USD 8m / USD -0.07. The earnings
beat was mainly explained by higher lower opex than we had modelled. Worth noting is
Petronor’s Q3 liftings was zero, meaning that the IFRS figures are less meaningful for the
quarter. Net cash of USD 17m was above our forecast of USD 7m due to positive change in
working capital, partially offset by higher capex than we had modelled.
• No guidance, dividend payments indicated: Petronor does not provide any guidance for
production, capex or other kay figures. However, we observe that previous comments around
dividend now is removed. In its H1 23 report published in August 2023 the company said
“Consider other options for shareholder value such as a dividend or share buyback program in
2024”. That was not explicitly mentioned in the Q3 report.
• On the path for improvement; re-introducing quarterly reports: We admit that we have not
been very constructive with regards to the PetroNor investment case and the share price has
been very weak the past couple of years for good reasons: Petronor in late 2022 changed its
reporting frequency from quarterly to half-year, without any further notice or explanation. That
was surprising and negative. Reduced frequency for financial reporting impairs the quality of
the financial information, increases cost of capital and contributes to increase the information
gap between investors and the company. Now, the company has introduced quarterly reports,
which we think is a positive move for reducing the cost of capital.
• Increased stake in Aje at value well below our assessment: In early Q4 23, Petronor
announced it will increase its stake in the Aje development in Nigeria from 12% to 32% by
acquiring New Age’s (partner) share in the field. The announced consideration was USD 6m
cash plus up to USD 20m earn out / deferred consideration. That correspond to USD 0.31/boe
2C resources of we include 50% of the earn out. As a comparison, we had valued Aje at USD
1.0/boe. While the deal looked attractive at first glance and cleans up the partnership (positive),
it was also a weak data point vs. our valuation. Therefore, we also adjusted the risk factor for
our Aje base case valuation. In total, the deal was neutral to our STOP valuation. Our main
concern around the Aje development it that a potential gas offtake agreement with the
government probably will be a “cost plus” contract, implying that the ROIC in some way will be
capped on the upside. In our view, such projects are more suitable for companies will low
WACC.
• Good operations, but maybe not yet in generalists investors’ portfolio? Over the past
quarters, it looks like PetroNor’s underlying operations have been performing very well. For
example, the company’s Q3 23 production of 5113 boe/d was materially up from the mid 2022
level of around 3500-4000 boe/d. The company has a net cash position and is trading at P/NAV
of around 0.3x and P/E of around 2x (!). However, we do not think long-only mutual fund
managers and generalist investors will immediately embrace the case (too small, Økokrim, nonOECD). But maybe it may become an acquisition candidate at the current valuation
E Desperados
07.12.2023 kl 14:32 4236

Analysen oppsummert er "bra drift, dårlig informasjonsflyt fra selskapet og ræva aksjekurs". Net cash, P/NAV på 0,3 og P/E på 2 betyr jo enkelt og greit at det ordner seg for de tålmodige.
nkamok
07.12.2023 kl 14:42 4219

Og så har vi jo en lifting sidst i december på nok ikke mindre end 350.000 fat 😎💪
Dølle
07.12.2023 kl 14:57 4256

Skriver du ræva....nå løper jeg til dette fjolset som sitter hos admin og melder fra., så stygt et ord da. Men bra du poengterer dårlig informasjonsflyt fra selskapet. Pleier som regel være et problem når ledelse er frakoblet ansvaret de faktisk har overfor aksjonærer.
Dølle
07.12.2023 kl 14:59 4433

Disse liftingene bringer 0 til torgs for vi som bryr oss om kurs og slikt , men for selskapet er det sikkert flott.
nkamok
07.12.2023 kl 15:11 4672

Mon ikke ordsproget “money talks” kom til sin ret på et tidspunkt , ellers er der jo ikke noget, der fungere i finanssektoren. Men ja Pnor har ikke ikke reageret nævneværdigt på det …… endnu , nærmest modsat 😬🥴
Slettet bruker
07.12.2023 kl 15:56 4611

Fikk melding fra pappaen(admin) din nkamok. At du hadde blitt litt lei deg av meldingen jeg skrev... At jeg måtte si unnskyld eller så fikk jeg ikke lov til å leke med dere lengre... Unnskyld nkamok. Var ikke meningen... Håper fortsatt vi kan leie på Lucia og du skal selvfølgelig få bære krona...
Dølle
07.12.2023 kl 16:08 4785

Petronor , det eneste selskapet i verden hvor aksjonærene ikke bryr seg døyten om kurs. Lifting i øst og vest, bankkonto som selveste Skrue ville kost seg med, null gjeld...joa, her er mye å skrive hjem om i de neste 3 år, absolutt. Men..skal slikt påvirke kursen, føy for noe tull. Opp eller ned , helst ned....da blir man desto mer positiv her har jeg skjønt.
nkamok
07.12.2023 kl 16:12 4795

Du kan ikke engang overkomme at give en undskyldning som en rigtig mand , men skal “pakke den ind” på din sædvanlige useriøse måde . Ja jeg havde da helst set, at admin havde lukket din adgang i en måned eller mere, men der er jo reklamekroner i debatforum, og du har jo rigtig mange indlæg i Pnor trådene med dit HT Nick - gad vide hvad du mon hedder på andre tråde 🤷‍♂️
Slettet bruker
07.12.2023 kl 16:39 4779

Ser forresten ut som om 6 tallet kan være her allerede i morgen... Mulig vi kan se 6.5 allerede før jul...
Flodhest82
07.12.2023 kl 16:52 4751

Men spm er hva de er tenkt å gjøre for å få opp aksjekursen, for den er ned over 10% siden de la frem Q3 rapporten.
markie
07.12.2023 kl 18:09 4703

Forstår ikke triumfen din. Du er tross alt bare rotta som dukker opp hver gang aksjen får en negativ trend.
Det er lett selv for en fjortis og skrive at aksjen skal videre ned. Gjerne på 6 tallet i mårra. Snur den før det blir det stille fra deg. Motsatt fall må vi stå ut med dine hva var det jeg sa
Jeg kjøpte mere i dag. Det kan være vanskelig å treffe bunn. Hva gjør vel noen øre pluss minus.
Den skal jo opp igjen. Sannsynligvis langt opp. Utviklingen er veldig bra i selskapet. Aksjekurs kommer selvsagt på et tidspunkt.

Aksjemarkedet er en test av tålmodighet, analytiske ferdigheter, timing, kanskje magefølelse, men ikke minst i å kontrollere følelser og ta rasjonelle beslutninger

Dine påstander her påvirker knappest til rasjonelle beslutninger

E Desperados
07.12.2023 kl 21:44 4636

Jeg tenker at HT er ganske dristig når han melder kurs ned på 6,5. det gir altså en MCAP på 85 MUSD. Får vi 70$ for de 360 000 fatene nå i desember kommer det altså inn 80 MUSD etter skatt i Q4. På toppen av de 17 MUSD i net cash per Q3. Dvs at selger man på 6,5 kr så mener man at selskapet er verdt mindre enn det de har på konto og at all fremtidig inntjening er verdt null kroner. Å si at det finnes noen som mener det tenker nå jeg er ganske dristig.
hofa
08.12.2023 kl 08:05 4363

Jeg har været her med et anseeligt beløb i mange år og jeg er sikker på den en eller anden dag stiger 123 %, så der skal ikke sælges en' eneste aktie. Der må da være grænse for galskaben.
Falketind
08.12.2023 kl 08:21 4440

Helt enig, er ikke bekymret for ett selskap med den kontantstrømmen, som stort sett foretar de rette strategiske valgene.
tuja
08.12.2023 kl 08:39 4602

Må vel være ett av det mest feilprisede selskapene på Oslo børs iht cashflow. Totalt galemattias. Kontantbeholdningen er lik eller overstiger dagens mcap(etter neste lifting). Dvs alt hele innmaten prises til null.
Dølle
08.12.2023 kl 08:42 4735

Er i båten med Hoffa og har sitti her i noen år med en indre tro , tross en utvikling som er motsatt av det fundamentale som i rikt monn fremheves her på forumet.
Men , HT er ikke dristig overhodet..Selskapet er totalt frakoblet fornuft og da er det 0 vits å komme trekkende med hva MCAP blir på kurs 6,5. Her kan alt skje. Opp, burde jo vært tendensen for lenge siden, men i korketrekkern går det nedover selv om man må gå enkelte strekker dersom snø fremfor is. Markedet gir fullstendig f i hva som tyter inn på konto, og det er desverre et faktum man ser hver bidige dag.
Flodhest82
08.12.2023 kl 09:12 4709

Du har helt rett, som Paul Harper i DNB sier. Billige selskaper kan bli billigere og ofte av en grunn. Dyre selskaper kan bli dyrere. Vi kan snakke og diskutere så mye vi vil her inne, men er nok en grunn til at ikke folk står i kø for å kjøpe. Hvorfor er det ikke et eneste innside kjøp ? Det er null problem å få handlet noen hundre tusen aksjer uten å presse kursen oppover
Slettet bruker
08.12.2023 kl 09:35 4619

Lagrer den meldingen din jeg ED. Så kan du ta frem kalkulatoren din på nytt når vi er der👍
smaa
08.12.2023 kl 09:40 4606

Mange år i denne, men aldri opplevd slikt slakt selv om det er i førjulstiden. HT har jo hatt rett hele tiden, så håper han snur snart, tenk hvor hyggelig det ville blitt👍😀
Vi skriver og skriver, håper og tror, men det går bare en vei.
Vi her inne kan ikke gjøre noe med dette utover å være uenige om hvem som har rett eller ikke NEI det er selskapet som må markedsføre seg på en helt annen måte.
Selv Sindre får folk til å kjøpe boken sin.
Markedsføring av selskapet er viktig, her og nå, ikke hva vi tror og håper om 3-5 år. Ha en god og rik ventetid så kommer nok nissen i år også🙏🎅🏼
Kanskje i førerløs bil , her er PNor tidlig ute.
Slettet bruker
08.12.2023 kl 09:43 4597

Men tenker så lenge naiviteten rår her inne på forumet er det fortsatt litt kjøpere igjen i papiret... At det fortsatt sitter folk her inne og klamrer seg til en kalkulator er jo intet annet enn søtt😄. Bare å handle mer ED. Masse aksjer til salgs.. Og til resten av menigheten... Hvorfor handler dere ikke mer? Er jo iflg dere et røverkjøp på disse nivåene... Nei... Tror kalkulatoren til ED nok kun er et panisk forsøk på å komme seg ut av papiret...