Børsens beste over tid

TLO
OLT 03.07.2023 kl 14:50 12597

I forbindelse med Olav Thon sitt 100 års jubileum så sier mange aksjemeglere (tidligere) at OLT er en av de beste aksjene på børsen. Verdien er ikring 17 til 18 milliarder. Årlig overskudd før endringer som lån og eiendomsverdier er på ca 2.5 milliarder. Det er 7 gangen det. For disse meglerne er det viktig å være inne med en post aksjer. Aksjen er ikke spennende som at det blir oppkjøp mv. Dette kommer av at Olav Thon Gruppen sitter på så vidt stor andel av aksjene. Eneste mulighet er at Gruppen tar et oppkjøp av de frie aksjene. Da vil de som sitter til slutt får en stor gevinst. Gruppen vil nok foreta kjøp av egne aksjer og på den måten gjøre oppkjøp. Det er bare de som ikke vil selge i en slik setting som Gruppen over tid vil gjøre et oppkjøp av. Da blir det et rimelig oppkjøp der Gruppen eier alle aksjene.

Inflasjonen gjør også at leieinntektene vil øke og derav verdiene også vil øke. Lav ledighet har jo vært kjennetegnet for OLT. Slik tror jeg det også blir fremover. enkelte butikker utenfor sentrene ser jeg blir mer og mer borte/lagt ned.

Selv om teknisk analyse viser at aksjene bør selges tror jeg det kan være lurt å sitte på en post OLT aksjer fremover.
TLO
06.06.2024 kl 15:43 282

Når renten i Europa går nedover så vil vel også renten på sikt gå nedover i Norge og. Renten i Norge er nok mer påvirket av renten fra USA skulle jeg tro pga oljen og gass.
Så kan man invende å si at nå kan OLT låne i Europa men så enkelt er det ikke. De fleste her har vel hørt om rentepariteten. Valutaendringen og renten tilsvarer renten i en annet land.
Så vi må nok vente litt til på at renten skal ned i Norge. Må bli flere konkurser og ledighet før det kan skje.

Når det skjer vil OLT være en av de første som vil stige fra en lavt nivå som er i dag. Kursmålet til DNB kan raskt nås og utover dette nivå
TLO
11.06.2024 kl 13:37 201

SEr det er flere meglere som nå sier at fast eiendom skal komme tilbake som et godt investerings prosjekt. Det harmange aksjonærer i OLT forstått for en tid siden.
Ser ikke bort fra at når det skjer vil mange små aksjonærer kjøpe seg opp i OLT fordi en tredjedel av overskuddet deles ut i utbytte og det er som en god bankrente samtidig som 2/3 blir igjen i selskapet for at det skal vokse/nedbetale gjeld. OLT er lavat belånt også. Ca 22 milliarder i rentelån og 60 milliarder i eiendeler . De hara veldig god likviditet.
Tror den skal opp igjen ytteerligere i august når halvårs regnskapet skal legges fram. Nå viser teknisk analyse at det er verken lurt å selge eller kjøpe. Haster ikke før i slutten av juli og august
TLO
I går kl 09:22 125

Flere og flere begynner nå å se på eiendomsaksjer. Det er traust og kjedelig kanskje! Ja det er en aksje man i perioder kan glemme. Rimelig sikker investering er dette og en må ikke ha slike aksjer hvis man raskt må selge pga private hendelser innen økonomi.
Inflasjon ja da følger verdiene og leiekontraktene også oppover. Viktigheten er å ha sentrale eiendommer som er en pluss for mange som skal leie i området.

OLT er en slik aksje.
Ulogisk
I går kl 11:32 76


Gryende opptimisme i næringseiendom-Ref.Kapital Juni 2024
Bull:Olav Thon Eiendom