BWE. Fremtiden er rosenrød.


Forrige tråd ble stengt da den ble for stor. Jeg tar derfor og starter en ny. Det passer bra da BWE er inne i en ny fase. Tre produksjonsbrønner er boret med godt resultat i Gabon og tre gjenstår. Kjøp av asset i Brasil venter på godkjennelse som kan komme når som helst.

Og gassfeltet, Kudu, kan bli mye større enn man trodde. Klipper inn litt fra en fersk artikkel Gunnarius la ut tidligere i dag:

« The Ministry of Mines and Energy says the country's Kudu gas reserves are expected to increase to 10 trillion cubic feet (TCF) from the current estimated 1.3 TCF.

The revised figure is due to the associated gas found within the Graff-1 well by Shell, Yonker, and TotalEnergies' enormous Venus-1 offshore discovery.

Petroleum Commissioner Maggy Shino said the discovery of light crude oil reserves has transformed the landscape of the Kudu gas field.

"We are seeing that we now have a possibility of us increasing this 1.3 TCF of natural gas to up to ten TCF of gas because of the associated gas that we are seeing within the graph, within the Yonker and within Venus," she said on Wednesday.

The revelation has the potential to reshape the energy landscape in Namibia and the wider Southern African Development Community (SADC) region. »

https://thebrief.com.na/index.php/component/k2/item/3348-namibia-s-kudu-gas-reserves-projected-to-increase-tenfold


10 Tcf tilsvarer 1,9 milliarder boe. Her kan man med god grunn ta i bruk betegnelsen elefant hvis dette innfris.
Redigert 18.08.2023 kl 13:12 Du må logge inn for å svare

Markedet tror heller ikke på det, for så var aktien handlet op.

Mon ikke analytikerne, ligesom vi, er in disbelief over at timelinen mht ESPs. Først kommer der problemer, så producerer man pludselig over 40kbod og så er problermne tilbage igen. Svært at wrap one's head around. Og så rækker vi ud efter konspirationsteorier. Jeg har selvfølgelig også fået den tanke, men har hurtigt afvist det fordi for meget taler imod det. Igen først og fremmest Arnetts store ejerskab og deres generelle optimisme om deres assets. Hverken Kudu eller Golfinho bliver talt ned på nogen som helst måde.

På den anden side ved vi at Andreas Sohmen er træt af de lave vurderinger på Oslo børsen, så det kan ikke udelukkes at han forsøger et opkøb på et tidspunkt, men jeg tror ikke det vil være timet med BWE ledelsen, af ovennævtne grunde.
6 Mack
17.11.2023 kl 10:57 4849

Her er det en Investor Presentation fra 2019 Panoro Energy.

Gjelder prospective resources prospect Bourdon tidligere kalt Prospect B der det skal bores en letebrønn nå.
Der er det oppgitt følgende prospective resources:

Prospect A and B are high potential Dentale prospects with up to 482 MMbbl (gross)
prospective resources

side 11

https://www.panoroenergy.com/testing/wp-content/uploads/2019/04/Panoro-Investor-Presentation-April-2019.pdf

Prospective Resources (PR) are defined as those quantities of petroleum which are estimated, on a given date, to be potentially recoverable from Undiscovered accumulations.
Redigert 17.11.2023 kl 10:58 Du må logge inn for å svare
solb
17.11.2023 kl 11:56 4751

Geologien i nærliggende blokker til Kudu er særs interessant:
https://youtu.be/kgH_0mEZ7zQ?si=ELSdoV1nZjnn96yw

Det gjelder ikke lenger. De opererer med 29 mmbbl for Bourdon nå. Det ble nedskrevet da BWE overtok som operatør, men vi kan jo håpe på mer.

Ser man på produksjonsprofilen, s. 10/25, så kommer ikke H/R Fase 2 før i 2026. Dette betyr i så fall at det blir Tortue og H/R Fase 1 som vil stå for produksjonen på Dussafu.

https://www.bwenergy.no/siteassets/bwe-quarterly-reports/bw-energy-q3-2023-presentation.pdf

At det ikke blir ny borekampanje på Dussafu før H/R fase 2, virker merkelig. Forventer egentlig at BWE inngår ny kontrakt med Borr Drilling og riggen Norve.

Basert på Q3 til Borr skal BWE ha riggen i denne omgang:

Norve

• Options exercised: February 2024 to June 2024, BW Energy, Gabon

https://borrdrilling.com/wp-content/uploads/2023/11/b879dccc15b153cc.pdf

Imidlertid kan ses at Norve er ledig etter at BWEs kontrakt inkl. opsjonene er utløpt. men da må BWE agere før andre kaprer riggen. Nå finnes det jo andre rigger, men Norve er en utmerket kandidat.

Egentlig noe overrasket over at Espey sa det han sa ifm. produksjonskapasitet på Adolo. Greit nok at de har tangert max på papiret med 40.000 f/d. Det synes ikke som om ambisjonene om en snarlig utvidelse på Adolo er til stede. Eller at BWO vil gjøre noen konkrete tiltak med det aller første.

Da passer det godt om Norve tar en ny borekampanje for BWE og rader opp reservegrunnlaget til senere bruk og en produksjonsprofil som ikke viser tydelig tegn på avvik vs. nåværende max kapasitet 40.000 f/d. Faktisk kan nok Adolo mestre 43.000-45.000 f/d.

Faktisk vil en kontrakt med Borr og deres Norve H2 2024, kunne medføre at BWE sikrer alt arbeid gjort som guidet før riggen går av nåværende kontrakt.

Som også CEO Arnet - på overivrig vis sa - alle Hibiscus brønnene skal gjennomgås/repareres vedr. ESP. Og dette arbeid kunne involvere heavy intervention/workover, dvs. en rigg til dette. I så fall vil Norve spise av riggtiden - og da settes hele programmet under risk, før riggen går av nåværende kontrakt.

Det skal ikke mer til enn at BWE melder en ny riggkontrakt med nytt boreprogram på Dussafu, så er man på plass igjen. Men slik det er nå, virker det hele lite transparent og forutsigbart. Joda, Espey får nok rett i at alle brønnene under borekampanjen tiltenkt som prod. brønner vil fungere etter hensikt, men det er tidsplanen som er usikkerhetsmomentet.

Det finnes så mange og gode boreprospekt på Dussafu, at å bore noen få brønner til, vil sikre reservegrunnlaget og stabil prod. i årene før H/R fase 2 blir realisert.

En stabil produksjon på 43.000-45.000 (inkl.decline) kan være innen rekkevidde, men da må BWE inngå ny kontrakt med Borr for Norve innen den tid riggen er ledig i markedet.
Redigert 17.11.2023 kl 14:16 Du må logge inn for å svare
oto1
17.11.2023 kl 14:55 5454

Bwe trenger ikke bore flere snarlige produksjonsbrønner utover det som ligger på planen.

De har jo allerede vist at de brønnene som er i drift per nå klarer omtrent Adolos kapasitet.

Og det kommer altså 3 brønner til for å sikre at 40k kan holdes en god stund til.

Om vi antar at Hibiscus 5 kan levere ca 6k fat/d som de andre, og at Ruche 1 og Hibiscus Sør 1 5 k hver, så blir brønnkapasiteten rundt 55k fat/d.
Da kan bwe produsere 40k i minst 2 år til med 10-15% årlig decline.

Men som sagt, om de gjør et funn på Bourdon så står de med ytterligere 5 funn som ikke er satt i produksjon, så da må det nok vurderes en utvidelse på Adolo, og dermed sette alle funn i produksjon.
Rogy
17.11.2023 kl 20:45 5259

Hvis Bw group kommer over 40 prosent og må komme med tilbud på aksjene, vil da prisen bli nåværende aksjekurs? Eller vil den bli høyere ?
oto1
17.11.2023 kl 22:38 5222

Det er svært lite sannsynlig at BW Group kommer over 40% og legger inn bud.
Et pliktig bud mener jeg er høyeste kurs de siste 6 mnd, men ikke kommer det noe bud, og ikke er det mange som vil godta et slikt bud heller.

Det er mer spennende om noen byr på BWO sin aksjepost.

I forkant av Q3, hadde jeg et hovedsiktemål: For all del BWE, oppretthold stabil produksjon på Dussafu.

Det andre siktemålet angikk Maromba og finansiering. Her ble nevnt både gammel ordlyd og ny, om hverandre. Dvs. completion vs. concluding. Bare en liten fidus og kan ikke vektlegges særlig. Uansett, Maromba fremstår snarere som forskjøvet ut i tid. For nå heter det at rev. development plan er guidet til Q2 2024. Ditto hva angår FID. Det var iallefall slik jeg opplevde CEO Arnet sa ifm. Q3 presentasjonen. Ettersom BWE hevder, ingen FID før funding er på plass, kan dette tolkes dithen at selskapet ikke ser det så rett frem med funding Maromba. Dette forhold fortsetter med å hefte en viss risk i aksjen.

Har full tillit til at BWE får til funding av Maromba, men nå med FID tidligere guidet til Q1, nå sannsynligvis til Q2 2024.

Selskapet opprettholder kun 2 stk.- in-fills Golfinho. Tidligere nevnt til 2026, nå guider selskapet late 2026.

Synes spekulasjoner i etterkant av Q3 om å radbrekke kursen - og dette kommer fra egne rekker, synes spekulativ i seg selv.

Kan det snarere ikke forholde seg slik at det virkelig ligger an til så nedeskalert produksjon på Dussafu, slik BWE guider. BWE jobber tett mot leverandøren av ESP, Baker. Selskapet har alliert seg med en annen operatør og som benytter tilsvarende ESP som BWE. I tillegg har BWE vært ute i markedet og hentet inn rådgivere ifm. ESP-problematikken. Helt tydelig at korrigering/rep. av ESP fremdeles ikke er endelig kartlagt og løst. For BWE nevner at man tar steg for steg og arbeider seg gjennom hele prosessen og systemer.

Produksjonen forventes bli lavere i de neste ukene, for som PEN skriver:

"with maintenance work in the coming weeks"

Mener COO Espey ifm. Q3 - Q&A, sa at det var snakk om natural flow. Det ble ikke sagt for hvor mange Hibiscus brønner. Basert på produksjonen fra sist løfting ultimo oktober til neste med 650.000 fat ultimo november, ligger trolig prod, på ca. 23.000 f/d. Dette betyr at rundt 25.000 f/d bør være realistisk å regne med i produksjon - gitt PEN og BWEs opplysninger legges til grunn.

OPEX på Dussafu er heldigvis kommet ned. Men ikke dit man ønsker den, dvs. ned mot $15, som det lå an til med tidligere meddelt produksjon på ca. 35.000 f/d.

Så lenge markedet ikke vet hvor Norve befinner seg eller hvilken type arbeid riggen utfører - er tiltenkt skal gjøre, blir det vanskelig å angi eksakt tidsplan rep. ESP (samtlige Hibiscus brønnene).

Dussafu JV skal ferdigstille den påbegynte Ruche brønnen, bore en ny Hibiscus prod.brønn, sette Hibiscus South brønnen i produksjon tildlig 2024 - og på toppen av det hele bore letebrønn Bourdon - før borekontrakten med Borr utløper. Borr´s flåtestatus er noe selvmotsigende. Borr sier først BWE skal ha Norve "to June 2024" .I selve hovedoversikten angis Norve til BWE tom. juni 2024. I den forrige flåteplan var innen mai skissert.

Jeg er i tvil. Vil BWE få ESP i orden og samtidig kunne innfri alt det resterende arbeidet? Er det noe som eventuelt ikke blir gjort i denne omgang, blir det letebrønnen Bourdon, som trolig er siste brønn til å bli boret under rev. boreprogram. Riktignok kan BWE melde at Norve riggen blir lenger på Dussafu, men er så langt ikke meldt. Dette er heller ikke sikkert blir nødvendig, dvs. 100% av scope of work blir gjort innen kontraktens varighet.

Jeg er fremdeles bull hva angår selve BWE aksjen, men innser at BWE som case er blitt noe mindre transparent, med et redusert kortsiktig potensial i mine øyne.

For enhver investor kan ikke vite ved hvilken tid i 2024, produksjonen på Dussafu oppleves som hen mot ~40.000 f/d.

Jeg har ikke endret meget positivt syn på BWE-aksjen i et mellom- og langsiktig perspektiv.

Imidlertid må aksjen defineres som mer usikker enn tidligere i et kortsiktig tidsperspektiv.
Redigert 19.11.2023 kl 14:20 Du må logge inn for å svare

Markedet for øvrig er helt enig med deg Gunnarius, og har smadret aksjekursen accordingly.

«For enhver investor kan ikke vite ved hvilken tid i 2024, produksjonen på Dussafu oppleves som hen mot ~40.000 f/d.»

Det er nettopp her hunden ligger begravet. På side 10 i 3-rapporten guider selskapet at grossproduksjonen vil være ca 32 000 bopd i slutten av 2024. Ved forrige kvartal viste tilsvarende histogram 40 0000 bopd og 26. oktober ble det opplyst at produksjonen lå på omtrent 35 000 bopd. Tre nye produserende brønner ventes altså å gi minus 3000 bopd. ESPene må jo regnes å være fikset i løpet av et år. Litt decline, men det får være måte på.

Forstår godt at Teodor reagerte og at Hamilton i PEN er skuffet. Håper han ikke tar hensyn til dette tullet når han fremlegger q3. Han har allerdede sagt at han er mye mer optimistisk.

Det får være måte på å snakke ned selskapet sitt. Håper han på at ingen reagerer på de tallene?
Redigert 19.11.2023 kl 16:38 Du må logge inn for å svare

Kan BW group selge egne aksjer i BWE for å unngå 40% grensen?
oto1
20.11.2023 kl 10:46 4522

Etter at anken ble forkastet har de 3 valg når de når 40%:

1. BWO stopper utdeling av BWE aksjer som utbytte.
2. BW Group selger tilsvarende antall BWE aksjer som de mottar i utbytte.
3. BWO selger BWE aksjer i markedet og øker kontantutbyttet istedenfor.

Alle 3 er sannsynlig uten at jeg vet hvilken løsning de går for.

4. BW Group giver et tilbud på mindstekursen og de øger deres ejerandel med nogle få procent og når ikke i nærheden af de 90% som kræves for at tage BWE af børsen.
5. BW Group giver et tilbud med 40-50% premium til dagskursen og analytikerne fik ret. Hvis sidstnævnte sker er min tillid væk og jeg rører aldrig ved et Andreas Sohmen selskab igen.

Noen som husker kurs ved IPO? Omtrent som nå?

IPO kursen i NOK var 24,40. USD/NOK er steget 16% siden da (13 feb 2020), dvs det svarer til 28,30 NOK i dag. Oljeprisen var $56 (faldt fra $70 på en måned pga corona), men det var før panikken havde bredt sig for alvor.

Takker til begge. Justert for inflasjon blir det nok temmelig likt dagens kurs. Altså ikke en god reise selv om mange har opplevd verre reise enn det i andre selskaper. Selv snitter jeg på 25,64 kr og er sånn noenlunde i balanse uten å korrigere for inflasjon.

Litt off topic. Total Energy har det med å være hemmelighetsfulle nå og da.


«TotalEnergies completes critical flow tests on huge Namibian discovery

Hydrocarbons flowed to surface on multiple occasions over four days

20 November 2023 6:07 GMT UPDATED 20 November 2023 6:57 GMT
By Iain Esau in London
TotalEnergies has completed more than a dozen flow tests on an appraisal well at its multibillion barrel Venus oil and gas discovery in Namibia’s prolific Orange basin.

For the time being, results are being kept under wraps by the secretive supermajor — the French giant did not respond to Upstream questions — but any sign of hydrocarbons flowing to surface in a well is positive.»

https://www.upstreamonline.com/exploration/totalenergies-completes-critical-flow-tests-on-huge-namibian-discovery/2-1-1557001


Serboss
20.11.2023 kl 12:20 4807

Har Bwe andel i denne? har ikke satt meg i detaljer.

Mon ikke vi alle er under vande når man justerer for inflation og valuta? Tænker at de som købte i marts/april 2020 har solgt med gevinst allerede.

Jeg købte mine første i kurs 28 NOK i oktober 2021, svarende til 36 NOK (kurs 8,44 den gang), og her er ikke engang justeret for inflation. Giganttab med andre ord, precis som for Carl Arnett og Andreas Sohmen som købte stort samme dag.

Har derefter 7-doblet min position med køb dels under omikron hysteriet i december 2021, foråret 2022 og efter Golfinho nyheden. Derefter nogle små spekulationer før rapporterne (hvilket altid er gået galt). Ved ikke hvad min GAK er men at jeg er under vande er sikkert. Kommer ikke til at sælge en eneste aktie under 40 NOK så er ligeglad med kursudsvingene så længe vi handler hernede. Vi kommer til at være net cash i løbet af 2024, men handles som om vi har et gældsbjerg. Det eneste der kan bekymre mig er langvarig recession som slår på oljeprisen, men her vil 40% hedges komme til undsætning, så jeg kan vitterligt ikke se hvad det er markedet har gang i. Hvor er risikoen? Selskabsspecifikke delays er jo peanuts i det store billede.

Tror på stor pay day for de tålmodige. Måske svært at forestille sig i dag men kan sagtens se 150 NOK for mig om 3 års tid når al capex er overstået og vi er i harvest mode. Vi kan potentielt være et 75kbod selskab til den tid som samtidig får steady cash fra Kudu. Man skal ikke glemme at markedet belønner sikre cash flows (offtake fra Kudu) med helt andre multipler end volatil oljeindtjening.

Oljeindtjening bliver også belønnet af markedet, men først NÅR den har fundet sted over tid, ikke foruddiskonteret. Det har vi jo set med al tydelighed. Det er derfor man imo bør sidde stille i båden nu og vente på at cash kommer ind af døren. Markedet bliver ikke ved med at ignorere det der sker.

Nei. De har ikke det, men Kudu er i samme område i Namibia (Orange Basin). De og Shell har gjort hvert sitt kjempefunn der. Kan ikke direkte overføres til Kudu, men funnene har også satt Kudu på kartet.
Redigert 20.11.2023 kl 12:47 Du må logge inn for å svare

Ser ut som tredagersregelen trår i kraft for BWE. Tredje dag med nedgang etter Q3. Ned 11 % enda oljeprisen er litt høyere nå. Heldigvis har PEN tatt seg bra opp igjen etter å ha blitt revet med ned.

Når vi guider lavt, er det også galt
BW Energy har lagt listen lavt for å unngå nye skuffelser. – Investorene har henvendt seg flere ganger og spurt om vi kan overgå forventningene for én gangs skyld, sier finansdirektør Knut Sæthre.«

https://www.finansavisen.no/energi/2023/11/20/8060860/svarer-pa-kritikken-nar-vi-guider-lavt-er-det-ogsa-galt

Hvorfor ikke guide med realisme!

BW Energy: Completes acquisition of the FPSO Cidade de Vitoria

Completes acquisition of the FPSO Cidade de Vitoria

BW Energy has completed the acquisition of the FPSO Cidade de Vitoria from
Saipem S.p.A. The FPSO is currently producing approximately 10,000 barrels per
day of oil from the Golfinho field offshore Brazil, supported by the Company's
local operating organisation.

According to the agreement that was entered into in June 2022, BW Energy will
pay Saipem a total of USD 73 million in fixed consideration for the FPSO, of
which USD 38 million was paid in the third quarter 2023. A further USD 35
million will be paid in 18 monthly instalments following the takeover, with the
first instalment already paid.

The FPSO Cidade de Vitoria is a flexible unit with 1.6 million barrels of
storage capacity. The unit, which recently underwent repairs and upgrades, can
produce more than 100,000 barrels per day of oil and has additional capacity for
gas production and compression. It positions BW Energy to efficiently increase
production from the Golfinho cluster with ample oil and gas handling capacity to
accommodate the upside from planned future developments. The FPSO acquisition
will enable BW Energy to reduce the whole field OPEX.


For further information, please contact:

Knut R. Sæthre, CFO BW Energy, +47 91 11 78 76
ir@bwenergy.no (mailto:ir@bwenergy.no)
solb
21.11.2023 kl 12:58 4307

BWE har vist større anomali på kart over Kudu blokken, øst for der Galp er igang med borring. Her får vi følge med.
https://www.upstreamonline.com/exploration/galp-starts-drilling-huge-prospect-close-to-four-major-shell-discoveries-in-namibia/2-1-1557669

Får håpe de treffer og at det har stor relevans for Kudu.

Det trengs. Seks børsdager på rad med kursnedgang hvis kursen nå står seg ut dagen. Snakker om selvpåført nedgang.
solb
21.11.2023 kl 13:54 4366

"Aksjedrap" var beskjeden fra Teodor.

Intel?

Jeg sitter ikke i den. Aldri gjort.

Bra forsøk i hvert fall. Kunne nok blitt enda verre hadde ikke Hamilton kommet på banen.
solb
21.11.2023 kl 14:18 4359

Jeg gjør! Går ut på 50.

Og du gikk inn på.?
Redigert 21.11.2023 kl 14:40 Du må logge inn for å svare
solb
21.11.2023 kl 14:41 4327

Ja, det var på eksakt 33,50.

Bra gevinst det. Gratulerer!

For BWE går det bare motsatt vei. Ned nye 1,7 % nå.


solb
21.11.2023 kl 15:29 4254

Trist som fanden.

Var det noe negativ nyhet rundt BWE idag?
Ro
22.11.2023 kl 00:47 3880

Har ikke sett eller hørt noe..
Litt generelt negativt pga at endel andre oljeselskaper gikk ned også kanskje..