IDEX payment card solution fully certified by Mastercard

Sente
IDEX 30.08.2023 kl 08:16 13227

Oslo, Norway – 30 August 2023 – IDEX Biometrics has successfully completed the full Mastercard certification and received Conformity Compliance Statement (CCS) for its IDEX Biometrics Payment Card solution1. The complete and certified biometric card solution includes the IDEX biometric sensor, a Linxens EMV2 module including Infineon’s SLC38B secure element, card inlay with antenna, and the IDEX card operating system with payment applets. Biometric payment cards built on the IDEX Biometrics payment card solution will provide seamless payment experiences for consumers around the world.
The IDEX Biometrics payment card solution has successfully completed Mastercard’s Compliance Assessment and Security Testing (CAST). This is the final Mastercard certification step and follows the previously announced FTAS certification of the sensor performance. Smartcard manufacturers can now fully leverage this certification for their Letters of Approval (LoA) without having to complete compliance tests on their own, significantly reducing development cost and time to market.

More than 15 global and regional card manufacturers and resellers have already selected the IDEX Biometrics certified payment card solution, as they respond to the increasing demand from banks and fintechs for biometric payment cards.

“Infineon is delighted to see our partner IDEX Biometrics bringing their biometric payment cards solution, including Infineon’s high end secure element SLC38B to the market, addressing the increasing needs for secured and convenient payments.” says Tolgahan Yildiz, Head of Product Line Payment Solutions at Infineon. “With its excellent RF performance, increased number of interfaces, and computation power, SLC38B is the right fit for biometric smart cards, enabling seamless user experiences. Infineon is committed to address the emerging market of biometric payments with tailored products and systems together with our partners.”

“This is a significant accomplishment for IDEX Biometrics and our partners, Infineon and Linxens. Together we are bringing to market a top-of-the-line biometric solution to card manufacturers, issuers and banks, featuring the highest levels of user experience and functionality. We expect accelerated growth as these cards built on IDEX certified payment solution reach the market in the fourth quarter of 2023,” says Vince Graziani, Chief Executive Officer at IDEX Biometrics.
Mulla3
23.02.2024 kl 17:29 1829

tuja ja.
Det er mye her som ser kjempebra ut, men mitt enkle hode kan ikke se at det gjør seg utslag i økt kurs. Så kan noen fortelle meg hvorfor aksje nå ligger på 35 øre og ble splittet på rundt 50øre. Alt er helt utrolig bra med denne aksjen. Samtidig faller kursen. Tror jeg blir sittende til kursen er 1 kr. dvs. over påske.
Framtia
23.02.2024 kl 18:09 1770

Utdyp gjerne hvorfor du mener biometriske kort ikke vil treffe markedet, basert på det fakta at banker taper milliarder på pin kode tyveri og misbruk av vanlige kort...🤔
Møyfrid
23.02.2024 kl 19:53 1688

15-20 års haussing av et produkt ingen har sett snurten av bør være forklaring nok.

Emisjonsmaskinene vil så gjerne, men de som styrer markedet ser tydeligvis ingen nytteverdi i produktet.
Framtia
24.02.2024 kl 00:11 1576

Enn så lenge, men mister man troen bør man holde seg vekk...Forsåvidt enig i at ting har tatt jæ..ig lang tid...Vi får se om det er liv laga?
iTRADER09
24.02.2024 kl 04:00 1518

Bankene taper ikke så mye penger på pin kode tyveri. Den overveiende delen av kort-svindelen er "card not present" svindel, dvs kortet er ikke i bruk, kun kortnummer og CVV.

Selv for den mindre delen som er "card present" svindel, så vil den ikke forsvinne om alle har finger-kort, den eneste formen som vil forsvinne er den hvor de kriminelle observerer pin code før de stjeler kortet og misbruker det. Andre former for "card present" svindel vil fortsatt eksistere, for eksempel tyveri av kort for deretter å gjøre en mengde transaksjoner under 500 på kort tid. Teknisk ville det vært mulig å lage fingerkort som ikke kunne brukes uten finger, men den måten EMV terminaler fungerer på gjør at fingerkortene også omfattes av beløpsgrense for ingen autentisering. Fingerkortene kan også brukes med PIN av samme grunn.

Men dersom en nå, som enkelte skribenter her, antar at fingerkortene ville løse svindel-problemet helt så er det ikke god butikk for bankene.
Ta Japan meldingen som kom nylig. Det svindles for nesten 300 MUSD per år. Men det er på mange kort. over 300 millioner kort. Dvs svindelen koster bankene ca 1 USD per kort. Et fingerkort vil koste bankene minst 15 USD, men de trenger ikke å bytte alle hvert år. Med utbytting hvert 3 år i snitt vil det koste bankene 5 USD per år å spare 1 USD per år i svindel. Lønnsomt? For Kona og Idex, ja. For bankene, nei.
Og regnestykket forutsatte at fingerkortet kunne stoppe all svindel, i praksis kan det ikke stoppe mer enn 5% av svindelen så det blir 5 USD for å spare 5 cent.
Redigert 24.02.2024 kl 04:01 Du må logge inn for å svare
YNWA250505
24.02.2024 kl 07:16 1472

Dette handler ikke bare om god butikk for bankene, men at alle kundene føler seg enda tryggere. Når en bank tilbyr dette til sine kunder vil andre gjøre det samme. På sikt vil grensen på kr 500 bli fjernet, dvs at det ikke er mulig å ta ut penger uten fingerprint. Dette vil bli den nye standarden og kort er kommet for å bli i minst et tiår til. Seff ved siden av mobiler etc. Men å tro at d ene utelukker det andre er naivt og patetisk. Du hadde sikkert ikke tro på dagens teknologi heller og skjønte ikke hva folk skulle med et plastkort når det fantes kontanter og sjekkhefter.
Sente
24.02.2024 kl 10:01 1375

Ironisk nok er trenden at NFC grensen vil økes, ikke reduseres. England økte den til 1000 kr i 2021 som et covid tiltak og har ikke satt den ned igjen enda.
Kommunikasjon sjef i Vipps/BankAxept mener svindel går ned av høyere NFC grense:
"I Danmark er andelen kontaktløs betaling over 50 prosent. Erfaringen derfra viser at svindelen går ned fordi tæpping med kortet eliminerer sjansen for at noen kan stjele PIN-koden ved å se hva du taster"
https://dinero.no/okt-grense-for-kontaktlos-betaling/
Sannsynligvis er det på utesteder PIN og kort ble stjålet, så når NFC grensen dekker mange øl blir verden en del tryggere. Hvis svindlere må henge rundt kassen på Elkjøp for å se PIN koden din blir det vanskelig å stjele den. 😊

Det iTRADER09 ikke tenker på er "top of wallet" effekten. Hvis kunder ikke bruker kortet fra banken, er kortet verdiløst og kun en risiko. Å se på et kort som en ren utgift og ikke tenke på inntektene banker har fra kort blir derfor litt feil.
Når jeg betaler med mobilen tar VISA/MasterCard/BankAxept en andel av transaksjonen, men Google/Apple tar en bit også.
Bruker jeg et kort med BankAxept er transaksjonen mye billigere, og banken kan dermed ta mer.
Nå har ikke BankAxept godkjent biometriske kort og jeg er usikker om de støtter mobil betaling, men prinsippet er det samme i hele verden. Bankene kan derfor tjene på å få kundene vekk fra mobil betaling.

Og Ynwa, skal du bruke biometrisk kort i en minibank må minibanken støtte NFC. Lenge siden jeg tok ut penger, men trodde ikke dette var vanlig i Norge eller i utlandet. Men det blir kanskje vanlig, ettersom mobil brukere kan ta ut penger da.
YNWA250505
24.02.2024 kl 12:45 1277

Ja som et covid tiltak økte Storbritannia dette, men når biometriske kort er standard i løpet av noen år er d ikke nødvendig med en øvre eller nedre grense så dette blir null problem. Når det er sagt så handler BPC om så mye mer enn sikkerhet. Folk glemmer koder hele tiden, mange er demente, blinde, svaksynte og for disse vil det å fjerne pinkoder være svært godt mottatt. Se for deg en bank som ikke kan tilby tusenvis av kunder en pinkodefri hverdag. At minibanker får en oppgradering til å håndtere NFC kommer selvfølgelig også på sikt.
iTRADER09
25.02.2024 kl 06:39 1084

Helt inneforstått med at bankene har andre vurderinger enn bare kostnad når det gjelder kort. Mitt innlegg handlet kun om mangelen på lønnsomhet i forhold til reduksjon av svindel.

Og kostnadene med kort har mest sannsynlig stor fokus av bankene. I alle fall hadde det stor fokus ved overgangen fra magnetstripe til chip and pin. Med ca 2 USD premie per kort var det veldig vanskelig å selge inn chip and pin til bankene den gang selv om det beviselig hadde en stor besparelse på redusert svindel. Den gang var det ikke så mye online bruk og card present svindelen var dominert av "skimming" som de "nye" chip and pin kortene bevislig kunne forhindre 100% av.
YNWA250505
25.02.2024 kl 11:11 959

Den gang var det vanskelig, den gang var ikke så mye online bruk bla bla bla. Den gang som nå lever du i fortiden. Fin frem faksmaskinen din du og send ledelsen i Idex en faks og fortell dem at de aldri vil lykkes.
Sente
25.02.2024 kl 12:31 903

Jo, ser argumentet ditt om svindel, og jeg er enig med deg at biometriske kort ikke er løsningen der. Men ser lite argumenter her inne som ser på total kosten av kortet over sin levetid.
Jeg er usikker om sammenligningen til chip er helt relevant. En av de største hindringene for å rulle ut emv kort var terminalene måtte oppgraderes og det var butikkene som hadde ansvar for. Butikkene gjorde ikke dette før det kom regler som sa at butikken, ikke banken, måtte dekke svindel hvis de ikke hadde EMV terminal. Bankene var nok villig til å ta kosten av kortene, hadde det vært terminaler som de kunne brukes på.