ZENITH 2023 p2

JobPeterson
ZENA 01.09.2023 kl 00:07 175350

Seeing as the zenith 2023 thread has reached a limit and I couldn’t post I have created a continuation thread.

Nice summary on the USA update the other day, I pretty much agree with most things written.

https://investornytt.no/zenith-energy-med-nytt-oppkjop-posisjonert-for-vekst-i-usa/

Det lille børsnoterte olje og gass selskapet Zenith Energy har siste ukene kommet med en rekke mindre oppkjøp og børsmeldinger. Skal vi tro en kilde til Investornytt er dette starten på en ny satsning for det lille olje og gasseselskapet.
Det var klokken tolv i dag at selskapet som er notert på Oslo børs meddelte at de hadde kjøpt opp CYAP, som et et mindre selskap som er notert på OTC markedet i USA.

Transaksjonsummen er nær 400,000 dollar og skal være et strategisk grep Zenith gjør for å ha et datterselskap med investeringer direkte i USA

Oppkjøpsraid

Zenith har siste månedene gjort en rekke oppkjøp av eksisterende produksjon av olje og gass i USA.

Først ut var transaksjonen i juni der selskapet tilegnet seg med Stateside Energy LLC der selskapet inngår samarbeid og tilegner seg eierandeler med økt produksjon.

I juli meldte selskapet om det andre oppkjøpet av totalt 155 olje og gassbrønner, slik Inevstornytt forstår dette er det flere brønner aktive og gir produksjon inn. 47 brønner er aktive og transaksjon summen rundt 600,000 dollar. Lokasjonen skal være i Texas og fører til innteksstrøm for selskapet.

Klar taktikk

Ved å tilegne seg eksisterende produksjon som større olje selskaper ønsker å bli kvitt, kan Zenith Energy tilegne seg svært billige eierandeler for å øke kontantstrømmen inn i selskapet. Kilden vi har pratet med mener dette er som å kjøpe en dollar for 10 cent og kan være en svært lukrativ strategi av selskapet fremover.

Særlig Texas har mange oljefelt der operatører og større selskaper selger unna eiendeler til gi bort pris for å satse på nye og større felt. Om Zenith lykkes med dette vil de skape store aksjonærverdier.



Utskjelt – turnaround kandidat?

Selskapet har hatt en turbulent reise på Oslo Børs og børsverdien omtales som svært lav skal vi tro våre kilder. Bare olje og gass delen i Italia skal kunne forsvare dagens prising ifølge vår kilde som har fulgt selskapet tett i mange år. Tilliten er lav nå – men det virker som om ledelsen tar grep.

Mange bekker små

Selskapet har nå gjort tre oppkjøp i USA og virker å rette blikket mot USA etter en feilslått satsning i Tunisia. Investornytt skal lage en analyse av selskapet og finne ut mer i tiden som kommer.

Kilden sier også har Zenith har som mål å gjøre mange gode og billige oppkjøp for å nå en solid produksjon i USA. Om så er tilfellet er Zenith en aksje å følge med på fremover.

I korte trekk skal siste oppkjøpet være for å sikre seg kontrollen over et notert selskap i USA for å kunne lettere gjøre flere oppkjøpog ha tilgang på kapital, samt at det styrker posisjonen i US markedet.

Konjagi
17.09.2023 kl 13:37 3938

Skal kanskje ikke forvente at de (lille admin og ledelse) klarer å følge med i "svingene". Ser fortsatt at på deres hjemmeside er strategien den samme:
"Zenith Energy’s aim is to become a mid-tier, Africa focussed E&P company"

Er det noe som bekymrer meg litt, er denne ekstreme endring av satsing i "hytt og pine". Dette er for meg noe skummelt og tilfeldig. Ingen vet hvor haren hopper liksom?

Og når de nå er tilbake i Azerbaijan etter den katastrofale satsingen nettopp i samme land, hva er det da som styrer retningen? Aner jeg et snev av desperasjon? De eide forsåvidt en borerigg også der, hvor ble det av den?
Redigert 17.09.2023 kl 13:41 Du må logge inn for å svare
Blientotre
17.09.2023 kl 15:11 3868

Da følger du ikke med særlig godt.
Det er Kasakhstan de forhandler i nå.
Redigert 17.09.2023 kl 15:11 Du må logge inn for å svare
Gullhaugen
17.09.2023 kl 16:55 3802

Så hva er det AC har fått til de siste 3-4 årene utenom en haug med emisjoner??
Billyjojimbob
17.09.2023 kl 16:59 3816

Noen tror det er same shit😁👍🇧🇻 Kun 6h 40min med fly i mellom✈️
Blientotre
17.09.2023 kl 20:22 3700

Dessverre bare Italia. US og Tunisia som vi ikke vet status på.

Jeg har ingen problem med å være først til å innrømme at det er for dårlig slik status er pr nå.
JobPeterson
18.09.2023 kl 09:35 3479

Electricity sales in Italy several million a year
Tunisia which was producing significant oil for a bargain buy price until the government turned on every foreign oiler working there (not just Zenith)
Trying to sign a big asset in Congo which again the local authorities proved corrupt
Securing quality proven oil projects in the USA
looking to sign big South Sudan and Kazakhstan projects of millions of barrels of oil for nothing
oh yeh and up to $50m money which they are in dispute with against Congo and Tunisia which they will get guaranteed at least half which is double the current market cap.

We are technically at a traders point at bottom with lots of positive news to come.
patek5146
18.09.2023 kl 10:14 3430

En detalje i 2023 er at det er hurtigt at finde Zenith når man kigger på overvågnings listen, bare scrolle ned til bunden🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Blientotre
18.09.2023 kl 11:03 3349

For nå ja.

Men når det begynner å meldes salg i US.

Avgjørelse og mest sannsynlig store summer fra Tunisia - kanskje også videre produksjon.

Denne gangen har jeg tro på at vi kommer til å sitte igjen med avtale i Kazhakstan - nettopp for vi forhandler om mindre felt som er overkommelig for størrelsen i Zenith.

Da kommer det grønne dager.
Redigert 18.09.2023 kl 11:05 Du må logge inn for å svare
JobPeterson
18.09.2023 kl 12:37 3263

BIG green days ahead imo
Blientotre
18.09.2023 kl 12:59 3227

At du, kalle og flere bruker meste av energien deres på å nedsnakke aksjer er uforståelig for meg - da hadde jeg holdt meg unna å sett etter de som JEG hadde tro på.

Kanskje er dere litt enkle i tankegangen - dere går inn i aksjer som allerede er på toppene? Kanskje det er tilfelle her også, dere kjøpte veldig høyt?

Sånn som casen er nå ser jeg på det som at vi som er inne i aksjen kan være heldige med at vi er tidlig ute inne i aksjen.
Jeg nekter ikke for at jeg kan ta feil - men samtidig når vi ser på hva som muligens er på gang, så er profitten veldig stor hvis det lykkes!

Jeg har penger nok til å ta sjansen til de loddene jeg har.
Redigert 18.09.2023 kl 13:10 Du må logge inn for å svare
kalle2023
18.09.2023 kl 13:51 3162

Jeg snakker ikke ned aksjen, men jeg snakker om historikken og hva som Zenith har fått til siste årene. Det skrives kun positivt fra selskapet og negative meldinger blir trenert så lenge som mulig, om all negativt blir meldt i det hele tatt? Og hva med disse som hausser aksjen og som snakker om en aksjekurs på flere kroner? Å snakke ned aksjen slipper vi andre å tenke på engang for det klarer AC utmerket godt selv. Fakta er at AC, og styret, i mange år har hausset aksjen opp selv med meldinger om "Potentially acquire an asset with significant revenue generation to our shareholder", og det har vel ikke helt skjedd eller?

Og hvorfor sender markedet ned aksjen hver eneste gang zenith sender ut børsmelding, kan det være at markedet ikke har noen tro på det som meldes fra selskapet?, tja kanskje det.
Redigert 18.09.2023 kl 13:55 Du må logge inn for å svare
JobPeterson
19.09.2023 kl 01:43 2955

Kalle the market will react when money is being sold for money, or there is cash in the company accounts. And that will happen sooner rather than later now the company has lined up producing assets and awaiting a big court win to retrieve money owed.
JobPeterson
19.09.2023 kl 10:59 2682

ZENITH ENERGY LTD.

("Zenith" or the "Company")

Third MOU for oil production asset in Kazakhstan

Zenith Energy Ltd. (LSE: ZEN; OSE: ZENA), the international energy production and development company, is pleased to announce that it has signed a third MOU (the "MOU") with a company incorporated in Kazakhstan (the "Seller") to evaluate the potential acquisition of an oil production and development asset.

The Seller holds a 100% interest in an oil production and development asset located in the Atyrau Region of Kazakhstan (the "Potential Acquisition").

The Potential Acquisition formerly produced from wells drilled in 2008 at a rate of approximately 200 barrels of oil per day prior to the onset of the COVID-19 pandemic. Production is currently suspended. The Potential Acquisition was re-tendered by the local authorities, free of any legal or financial encumbrances, in August 2023.

The purpose of the MOU is to formalise a framework whereby Zenith's interest in the Potential Acquisition may be completed subject to the completion of a rigorous technical and financial due diligence.

According to the terms of the MOU, commercial terms for the Potential Acquisition, if agreed between the parties, are to be formalised by way of a share purchase agreement on or before November 30, 2023.

The 2P (proven and probable) reserves of the Potential Acquisition have been quantified in the amount of approximately 5 million barrels of oil, registered with the Kazakhstan State Oil Balance List. This evaluation has not been performed in accordance with Canadian securities laws, specifically the COGE Handbook and National Instrument 51-101 - Standards of Disclosure for Oil and Gas Activities.

Andrea Cattaneo, Chief Executive Officer, commented:

"We are pleased to have signed an MOU for the third potential acquisition opportunity we intend to evaluate in Kazakhstan, located in the geographic vicinity of the first potential acquisition opportunity announced to the market on September 4, 2023.

Our strategy, to be achieved through our acquisition campaign in the USA and Kazakhstan, is to create a profitable, revenue generating energy production portfolio with significant untapped potential for long-term development in assets with uncomplicated geologies situated in commercially favourable jurisdictions."
Gullit
19.09.2023 kl 11:10 2639

Spennende. Med så mange muligheter der må jo dette materialisere seg på ett eller flere felt. Særs lovende fremtid no. Digger satsningen i USA også, venter spent på nyheter derifra..
futureistoday
19.09.2023 kl 11:14 2632

Jeg liker særdeles godt at dette er felt som er i rett størrelse til zenith, og at de satser i ett område som er tryggere enn tidligere. Hvis de materialiserer flere av prosjektene i usa og Kazakhstan så kommer dette til og ta virkelig av. Forventningsrally kan starte når som helst😃
Sia
19.09.2023 kl 11:16 2617

ja, noe av dette må jo materialisere seg på et tidspunkt. AC har i alle fall ikke gitt opp etter diverse triste nyheter:-)
futureistoday
19.09.2023 kl 11:21 2594

Hvis de kommer ut og forklarer situasjonen ang italia og robbana/el bibane så hadde det også vært kjekt og visst, pr nå så famler vi i blinde ang dette…
Barneskirenn
19.09.2023 kl 11:36 2562

3 Meget gode nyheter fra Kazakhstan siste ukene.

futureistoday:
De har en sak (megling) gående med Tunisiske myndigheter som gjelder "Oil consesscions" (i flertall). Vi vil ikke høre noe rundt tunisia før dette er avgjort.
Italia er en annen sak.. og vi burde bli oppdatert.
futureistoday
19.09.2023 kl 11:44 2555

De har selv sagt at det gjelder ezzaouia og Sidi Kilani feltene, de har ikke sagt hva som er årsaken til manglende boring av rob-3 eller manglende utvikling av el bibane. Dette er felt som de har 100% selv. Hvis det er slik at det er myndighetene som er ansvarlig for manglende utvikling av disse felter så skal det informeres om da vi investorer kjøper aksjer på den informasjonen som er gitt ut til markedet, når firmaet sier til markedet at de skal borre den og den datoen og det ikke skjer så skal de også informere markedet om hvorfor.
Samme sak i Italia, firmaet har informert om at de skal utvide og starte opp nye områder innen 1 kvartal/ 2 halvdel 2023 etc, men ingenting har skjedd og de som har investert på grunnlag av denne info har da blirt lurt og ikke fått oppdatert info om hvorfor ingenting har skjedd. Perfekt oppskrift til og miste investorer og miste tillit i markedet.
Barneskirenn
19.09.2023 kl 11:48 2574

Ja, jeg er enig i at det har vært altfor dårlig informasjon ut til markedet!
Vi får håpe de får en rask avklaring i meklingen.. Og enten videre utvikling, eller slutte kapittelet i Tunisia.
futureistoday
19.09.2023 kl 11:55 2595

Forhåpentligvis blir det en større endring i organisasjonen til myndighetene i Tunisia. Så kan zenith fortsette der, så håper jeg virkelig de får landet noe både i usa og Kazakhstan nå før november er slutt. I tillegg til vi får avklaring på Italia biten, da kan vi legge bak oss alt det gamle og se fremover med nye øyne og friskt mot
Joppen
19.09.2023 kl 12:35 2575

Grunnen til manglende utvikling på Rob-3 og El bibane er den at Tunisiske myndigheter holder igjen salg av olje fra disse feltene.
Zentith har gående en sak om å få de penger de har krav på.

Dessuten er det heller ikke lurt å bruke penger i et land der du ikke kan stole på myndighetene.
Dette ser ut til å gjelde ganske mange land etterhvert. (For Zentith sitt vedkommende).

Kjenner jeg er skeptisk til disse MOU-ene i Kazakhstan. Dette er vel også et land der myndighetene endrer mening etter hvilken vei vinden blåser.
I tillegg er vel brønnene og utstyret gamle.
Håper de gjør en grundig due dilligence før avgjørelsen faller.
Redigert 19.09.2023 kl 13:00 Du må logge inn for å svare
Blientotre
19.09.2023 kl 15:25 2440

I en telefon samtale med Investornytt røpet CEO, Andrea Cattaneo at dette oppkjøpet blir foreløpig det siste i rekken.
LittleNoisyBoy
19.09.2023 kl 15:47 2452

har du link/telefonsamtale-logg?
patek5146
19.09.2023 kl 16:57 2464

Og dette kommer fra samme mand som udråbte Zenith til “ugens aktie” sidst i Juli hvorefter den dumpede fra 0,067 til 5 øren hvor den ligger stabilt nu
futureistoday
19.09.2023 kl 17:05 2454

Nå var vel nevnte person årsaken til at aksjen i d hele tatt gikk opp til 0,067. Når det landes noe håndfast så vil nok aksjen fort fly, pr nå så er det ingen som tror på noe firmaet kommer med.
Gullit
19.09.2023 kl 23:21 2328

Har mer tro enn noen gang jeg. Virkelig fornøyd med oppkjøpsraidet vi har startet. Liker landene vi satser i. Her kan man virkelig gjøre penger. Kursen må jo ta av når vi viser til inntekter om ikke lenge!!
futureistoday
20.09.2023 kl 11:58 2104

Har firmaet kommet lenger i forhandlingene enn vi har blitt fortalt? ser Norges representant for zenith Sigurd Otterå har lagt ut link fra investornytt der det står at de har sikret feltene i Kazakhstan… er jo svært merkelig hvis han skulle gjengi informasjon som ikke er korrekt? Noen andre som har gjort seg opp noen tanker om dette?
LittleNoisyBoy
20.09.2023 kl 12:06 2152

hva snakker vi om her? om de får noen av de feltene, kan hende kursen spretter opp mot 12 øre
Redigert 20.09.2023 kl 12:16 Du må logge inn for å svare
Bullfight
20.09.2023 kl 12:48 2128

Det ligger en mega ordre på 0.0502 som sluker alt som kommer ned
Redigert 20.09.2023 kl 12:53 Du må logge inn for å svare
Allroad18
20.09.2023 kl 13:21 2090

Ser at optimismen fremdeles er stor blant noen standhaftige aksjonærer, men vi kan vel alle være enige i at det eneste som har skjedd, tross flere positive nyheter, er en generell nedgang i aksjen i 3 år ! Og ikke en liten nedgang heller.
RKW
20.09.2023 kl 14:16 2025

Svært interessant, og kritikkverdig ( som vanlig) kanskje Otterå kan kommentere?
Mattelæreren
20.09.2023 kl 15:17 1952

Er det noen som har fått med seg hvordan de har tenkt å finansiere oppkjøpene i USA og (mulige) i Kasakhstan ?
tsu for all
20.09.2023 kl 15:24 1942

ja den siste emisjon, fra AC og venner, ansatte