ZENITH 2023 p2

JobPeterson
ZENA 01.09.2023 kl 00:07 179479

Seeing as the zenith 2023 thread has reached a limit and I couldn’t post I have created a continuation thread.

Nice summary on the USA update the other day, I pretty much agree with most things written.

https://investornytt.no/zenith-energy-med-nytt-oppkjop-posisjonert-for-vekst-i-usa/

Det lille børsnoterte olje og gass selskapet Zenith Energy har siste ukene kommet med en rekke mindre oppkjøp og børsmeldinger. Skal vi tro en kilde til Investornytt er dette starten på en ny satsning for det lille olje og gasseselskapet.
Det var klokken tolv i dag at selskapet som er notert på Oslo børs meddelte at de hadde kjøpt opp CYAP, som et et mindre selskap som er notert på OTC markedet i USA.

Transaksjonsummen er nær 400,000 dollar og skal være et strategisk grep Zenith gjør for å ha et datterselskap med investeringer direkte i USA

Oppkjøpsraid

Zenith har siste månedene gjort en rekke oppkjøp av eksisterende produksjon av olje og gass i USA.

Først ut var transaksjonen i juni der selskapet tilegnet seg med Stateside Energy LLC der selskapet inngår samarbeid og tilegner seg eierandeler med økt produksjon.

I juli meldte selskapet om det andre oppkjøpet av totalt 155 olje og gassbrønner, slik Inevstornytt forstår dette er det flere brønner aktive og gir produksjon inn. 47 brønner er aktive og transaksjon summen rundt 600,000 dollar. Lokasjonen skal være i Texas og fører til innteksstrøm for selskapet.

Klar taktikk

Ved å tilegne seg eksisterende produksjon som større olje selskaper ønsker å bli kvitt, kan Zenith Energy tilegne seg svært billige eierandeler for å øke kontantstrømmen inn i selskapet. Kilden vi har pratet med mener dette er som å kjøpe en dollar for 10 cent og kan være en svært lukrativ strategi av selskapet fremover.

Særlig Texas har mange oljefelt der operatører og større selskaper selger unna eiendeler til gi bort pris for å satse på nye og større felt. Om Zenith lykkes med dette vil de skape store aksjonærverdier.Utskjelt – turnaround kandidat?

Selskapet har hatt en turbulent reise på Oslo Børs og børsverdien omtales som svært lav skal vi tro våre kilder. Bare olje og gass delen i Italia skal kunne forsvare dagens prising ifølge vår kilde som har fulgt selskapet tett i mange år. Tilliten er lav nå – men det virker som om ledelsen tar grep.

Mange bekker små

Selskapet har nå gjort tre oppkjøp i USA og virker å rette blikket mot USA etter en feilslått satsning i Tunisia. Investornytt skal lage en analyse av selskapet og finne ut mer i tiden som kommer.

Kilden sier også har Zenith har som mål å gjøre mange gode og billige oppkjøp for å nå en solid produksjon i USA. Om så er tilfellet er Zenith en aksje å følge med på fremover.

I korte trekk skal siste oppkjøpet være for å sikre seg kontrollen over et notert selskap i USA for å kunne lettere gjøre flere oppkjøpog ha tilgang på kapital, samt at det styrker posisjonen i US markedet.

Lord Wincheste
18.10.2023 kl 09:35 3317

Hehe.. ja den var fin. Samtidig, selskapsverdi på 80 mnok. Det er 4 brukbare eneboliger på Rælingen det. AC har ingen andre valg enn å slå til på feltene som de nå har MOU på. Uten inntekter er det bare å legge ned. Det valget etter så sinnsykt mye arbeid med USA, kjøpe opp et børsnotert selskap, og dundre på med felter, - er helt usannsynlig. Det jobbes knallhardt i kulissene på mange felter nå. Vi får gi det en siste sjanse nå ut November
Climbing
18.10.2023 kl 10:03 3252

Ja vi må gi de litt mer tid, xa 30 dg til. Tror ikke de får noe solid i Kaz uten å hente US$ 30-US$ 70 Mill, og det er vel det de håper på men den forbedrede Credig Ratingen de annonserer. Isåfall en skikkelig forbedret strategi. Da kan de raskt få 1000 til 4000 fat produksjon per dag. Lover bra med denne nye satsingen i Kaz nå. Er mer skeptisk til USA delen desverre. Mickey Mouse opplegg foreløpig.
rischioso
18.10.2023 kl 10:09 3257

Ja - dette er en liten smakebit og forløperen p hva som vi kunne skje om en eller flere av MOU'ene materialiserer seg. Det som er greia er at de fleste sitter med et langt høyere snitt enn dagens kursnivå så robotene finner få til ingen reelle selgere her nede og for ikke å kun bytte/selge til hverandre så må kursen kjøres opp for å finne reelle selgere. Det vil igjen føre til at når en triggende oppdateringsmelding enten gjeldende USA eller Kazakhstan tikker inn så vil vi nok se en massiv reprising og en slik melding kan tikke inn hvilken dag som helst fremover - Tic/Tac ...;)
Sia
18.10.2023 kl 12:04 3127

October 18, 2023

ZENITH ENERGY LTD.

("Zenith" or the "Company")

Seizure on SMP's bank account

Zenith Energy Ltd. (LSE: ZEN ; OSE: ZENA), the international energy production
and development company, is pleased to provide an update on the legal claim
undertaken by its fully owned subsidiary, Anglo African Oil & Gas Congo S.A.U
("AAOGC"), against SMP Energies ("SMP", formerly Société de Maintenance
Pétrolière - SMP) the rig contractor that performed drilling services in wells
TLP-103 and TLP-103C of the Tilapia oilfield during 2018-2019, in the Paris
Commercial Court (the "Court").

On July 3, 2023, the Company announced by way of regulatory news the Court's
rejection of SMP's request for a stay of proceedings in France, stating that
SMP's request contained "all the characteristics of a dilatory request" and
ordered SMP to pay an amount of EUR 30,000 to AAOGC as compensatory damages for
its abusive procedural behaviour (the "Damages Payment"). The Court's decision
was immediately enforceable.

SMP has failed to comply with the Court's Order by refusing to voluntarily pay
the Damages Payment.

As a result, the Company has enforced the Court's decision and performed a
seizure in the amount of the Damages Payment on a bank account of SMP in France.


The Company will continue to vigorously pursue its claim in the Paris Commercial
Court with the next hearing scheduled to take place on October 27, 2023.
kalle2023
18.10.2023 kl 12:18 3074

Som sagt tidligere, dem som sitter å tror at det bare er å hente disse pengene, også fra rettsaken mot Tunisia, bør nok tenke seg om 2 ganger.

Og hvorfor var denne meldingen viktig å formidle ut til markedet, det finnes vel mer interessante meldinger å formidle ut skulle en tro?
Redigert 18.10.2023 kl 12:20 Du må logge inn for å svare
rischioso
18.10.2023 kl 12:24 3096

Ja - se der. Det går i alle fall rette veien selv om pengene lar vente på seg - det kommer når det kommer og får bli en bonus når det skjer. Det viktigste nå er at 1 eller flere av MOU'ene materialiserer seg og en oppdatering er som kjent:

https://www.youtube.com/watch?v=o17HJDwMqn4

Lord Wincheste
18.10.2023 kl 12:47 3172

Hva er galt med å informere om dette Kalle? Det er en utvikling i saken og liten tvil om at motparten her har en svært dårlig sak. Ny utvikling den 27 oktober med ny høring. Det bekrefter at det er mulig å få inn penger her, hvor lang tid det tar er jo opp til motparten, men jo lengre tid dess mer vokser kravet. Så enkelt er det.
futureistoday
18.10.2023 kl 12:51 3167

All info som kommer ut til markedet er viktig, det er grunnlaget for hva enn skal investere i. Denne meldingen synes jeg personlig er fin, for det viser at smp får ikke noe medhold og viser forakt for retten da de ikke overholder rettslige avgjørelser. Dette stiller de i ett særdeles dårlig lys og viser retten hvordan de opererer og ikke tar ansvar. Meget bra for zenith’s sak.

Og du kalle, jeg synes all konstruktiv kritikk og negative meldinger som er basert på fakta hører like mye hjemme i dette forumet som positive. Men du er bare her for og rakke ned og være uber negativ og rett og slett ikke bryr deg om fakta. Alt skal vris i en negativ retning uansett…

jeg håper virkelig at du finner ett lyspunkt i hverdagen som gir deg noe positivt slik du kanskje finner på noe annet enn og bare spy ut eder og galle på dette forumet.
Lord Wincheste
18.10.2023 kl 12:51 3172

Kongelåt, 40 år gammel nå. Trengs litt positive vibes på tråden til Zena, uten tvil
kalle2023
18.10.2023 kl 13:00 3143

AC kunne svart på alle ubesvarte og berettige spørsmål som aksjonærene har sendt inn til zenith for å få svar på, men som selskapet ikke har giddet å kommentert en gang. Alle vet at rettsaken pågår og at utfallet er uvisst.
futureistoday
18.10.2023 kl 13:25 3105

Jeg er helt enig i at selskapet er fryktelig dårlige på og svare sine aksjonærer. Her har de en lang vei å gå! Er det sensitive opplysninger som blir forespurt så kan selskapet ihvertfall besvare at på dette tidspunkt så kan de ikke kommentere nevnte spm etc.. alle vet at rettsak pågår, men det er alltid godt og vite status på forhold som kommer opp og pågående datoer. Tommel opp fra meg på slike meldinger
Allroad18
18.10.2023 kl 13:47 3060

Uansett utfall, så tror jeg ikke dette utgjør noe særlig på kursen, tror dere pengene kommer uansett hva som kommer ut av dommen? Har motparten vilje og penger til å betale? Hva skjer om de ikke betaler? Fengselsstraff, dødsstraff, offentlig uthenging? Enig i at meldingen(nok en melding) uten substans, er unødvendig.Og når det gjelder datoer og frister så hadde jeg ikke annonsert dette så veldig da historikken sier at frister sjelden blir overholdt, uansett part.
kalle2023
18.10.2023 kl 13:55 3031

Taper SMP rettsaken så er det sikkert ikke noe å hente, eller så slår dem seg sikkert konk og starter opp igjen i et annen navn. Mye som kan skje. Og det går nok i flere runder også, men da er det jo flott at AC kan informere aksjonærene om hvor mange runder det blir. Good to know
Lord Wincheste
18.10.2023 kl 14:24 2989

Hvis selskapet ikke gjør opp for seg så kan du begjære dem konkurs. Ved konkurs, rettes kravet inn mot boet og de verdiene som er der. Man slipper ikke unna. Derfor det er lurt av dem å komme til et forlik, som begge parter kan leve med, og Zenith har uten tvil "the upper hand"
rischioso
18.10.2023 kl 14:48 2937

RE - Taper SMP rettsaken så er det sikkert ikke noe å hente, eller så slår dem seg sikkert konk og starter opp igjen i et annen navn.

* Ok, så du har konkludert med at det uansett ikke er noe å hente og det er jo lov og tro selv om det er stikk i strid med dagens melding ....

RE - Og det går nok i flere runder også, men da er det jo flott at AC kan informere aksjonærene om hvor mange runder det blir. Good to know

* Vel, nå må du bli enig med deg selv - du har jo konkludert med at det ikke vil være noe å hente og da spiller du jo ingen rolle for deg om selskapet skal informere om hvor lang tid det tar - du står for underholdningen om ikke annet - selv om innholdet atter en gang virker verdiløst når du velger å ignorere dagens melding ..;)
kalle2023
18.10.2023 kl 15:01 2929

Nå nektet SMP å betale "lusne" Euro 30.000, så å få inn hele kravet blir neppe enkelt. Vi får svaret etter hvert sikkert og AC er veldig god på å holde aksjonærene oppdatert under rettsaken, hadde han bare vært like opptatt av å holde aksjonærene oppdatert ellers i selskapet så hadde det vært bra.
Lord Wincheste
18.10.2023 kl 15:16 2893

Den 3. juli 2023 kunngjorde selskapet ved regulatoriske nyheter domstolens
avslag på SMPs anmodning om stans av saksbehandlingen i Frankrike, med angivelse av at
SMPs forespørsel inneholdt "alle egenskapene til en utvidende forespørsel" og
påla SMP å betale et beløp på 30 000 EUR til AAOGC som erstatning for
dens fornærmende prosedyreoppførsel ("skadebetalingen"). Rettens avgjørelse
var umiddelbart tvangskraftig.

SMP har unnlatt å etterkomme domstolens kjennelse ved å nekte å betale frivillig
erstatningsutbetalingen.

Som et resultat har selskapet håndhevet domstolens avgjørelse og utført en
beslag i erstatningsbeløpet på en bankkonto til SMP i Frankrike.


Selskapet vil fortsette å forfølge sine krav i Paris-reklamen
Retten med neste høring planlagt å finne sted 27. oktober 2023.
futureistoday
18.10.2023 kl 15:22 2876

Smp betalte ikke inn som de skulle, resultatet var at retten fikk tatt beslag i de pengene. Så at det var penger der er allerede fastslått. Hvis utfallet av saken blir i zeniths favør (som er høyst sannsynlig) så blir smp dømt til og betale, hvis de ikke gjør det så blir det tatt beslag i pengene likt som nå. Smp kan anke saken men det har nok lite for seg og blir nok bare fordyrende for dem.

Skulle det ikke være nok penger til og dekke kravet så blir de slått konkurs og alt av utstyr og verdier blir enten overtatt av zenith eller så blir det solgt og pengene tilfaller zenith.

Hvis du ikke har forståelse for hvordan dette foregår så bør du holde fingrene fra tastaturet kalle og ikke legge ut informasjon som ikke er korrekt.
kalle2023
18.10.2023 kl 16:20 2813

Virker ikke til å være et stort selskap dette så spørs om de har pengene som kravet er på. På en annen side så blir det heller ikke lett for SMP å møte i retten igjen med det utgangspunkt at SMP nektet å forholde seg til dommen som retten ga dem første gangen på Euro 30,000,- Så utfallet av rettsaken for zenith er sikkert godt, men så er det om SMP har pengene da? Ikke mye å rope hurra for av verdier i denne linken om dette er det eneste av verdier selskapet kan vise til
Lord Wincheste
18.10.2023 kl 16:21 2850

smp er et stort selskap med operasjoner i så mange land at de neppe vil slå seg konkurs for dette. Det vil få enorme følge konsekvenser og prisen vil være for høy.
MarketGunsling
18.10.2023 kl 16:29 2947

According to this link https://growjo.com/company/SMP_Drilling SMP have annual revenues of $107 million, so paying out the damages in the court case will not be an issue.
Blientotre
18.10.2023 kl 16:38 2938

Ikke vær for sikker på det, Kalle finner nok et motsvar som kan vri det til noe negativt.

Kanskje har direktøren i selskapet en lønn på $107 million.
Lord Wincheste
18.10.2023 kl 17:03 2904

Er nok ikke sannsynlig. Når det gjelder Voldgiftsaken i Tunisa så er det ikke små gutter som "Clasher" sammen, På vegne av Zenith Henri C Alvarez. https://www.alvarezarbitration.com/ og for de Tunisiske myndigheter Nassib Ziade https://bcdr.org/directory/nassib-g-ziade/
Det blir interessant å høre mere om når den saken utvikler seg.
Bonzo2015
18.10.2023 kl 17:22 2875

Kalle har nok mye moro med aksjonærer i Zenith som lar seg provosere av hvert eneste innlegg han kommer med. Sannsynligvis er dette en kontaktsøkende ungdom som søker oppmerksomhet for enhver pris. Så lenge Kalle ikke kan gi et fornuftig svar på hvorfor han teppelegger tråden her, så kan det jo være et alternativ å konsekvent overse innleggene hans. …. Vil tro han opptrer på lignende måte i andre tråder, da under et annet navn…harmløs moro, men støy for alle som faktisk er inne i aksjen.
Billyjojimbob
18.10.2023 kl 19:50 2766

Det som skrives her betyr mindre enn ingenting,her må det komme juicy news,kjøpersiden som bestemmer kursen her som vanlig .
BMU
18.10.2023 kl 22:09 2643

Average: 1.23 but I didn't bout Zenith to selling , as long as they haw same policy and structure , vision for the future.
And I steel believe that: Diamonds are made under pressure.
Redigert 18.10.2023 kl 22:59 Du må logge inn for å svare
Kniko
18.10.2023 kl 22:45 2592

Checking out the official French business directory, the numbers are a bit different for SMP Energies. I assume the data is trustworthy.
https://www.infogreffe.com/entreprise/s-m-p-energies/417549029/a14b0ea7-0f3f-4d5e-b741-ef0f93a71037
46 Mill Euro revenue in 2022, negative 3.6 mil Euro result.
They still have a lot of employees in France and other countries.

Hard to say how a blow of 5-10 mill Euro would affect the company. The have mostly operated with a loss for the past 3 out of 4 years.

They have assets, drill rigs etc so I would expect that in the case of a victory, they should be able to cover the claim in some way. I don't think they can just go bankrupt and start over again with all those staff and rigs and what-not they have, including their overseas operation..
Blientotre
18.10.2023 kl 23:10 2595

Ikke betvil vår gravejournalist, vi har vår egen Kalle - å han er helt sikker på at firmaet er lite, eier ingen eiendeler og bestitter ingen penger.
BMU
18.10.2023 kl 23:33 2615

I think is irrelevant sum of the money in the bank account as long as can cover what they own to Zenith. Remember bank account is frozen until is paid debt to Zenith.
Redigert 18.10.2023 kl 23:36 Du må logge inn for å svare
JobPeterson
19.10.2023 kl 00:11 2598

Now we know they have the power to seize their bank accounts it is pretty much a certainty we will be paid a majority of our money owed
Lord Wincheste
19.10.2023 kl 09:47 2394

Så er det slik også at Tunisia har kontoer i ganske mange land rundt om i verden. Hvor stort var totalt krav hos SMP? Var det 9 millioner dollar?
futureistoday
19.10.2023 kl 11:57 2390

Nå har det blitt tatt beslag på ca 70 mill fra etap, og jeg går utifra når den saken starter så får de tunisiske myndigheter pålegg om og la zenith få selge oljen sin, som nå beløper seg til ca 150 tusen fat pdd. Dette blir nok klarlagt dag 1, tunisiske myndigheter sitter med svært dårlige kort når de nekter sine samarbeidspartnere og selge produktet sitt. Bare der viser de at de ødelegger for de som investerer i landet deres.

Zenith har etter mitt syn en meget sterk og klar sak mot både smp og mot de tunisiske myndighetene. Jeg håper vi snart får en oppdatering på hvordan det går med pengene som Kongo skylder, om det blir oljefelter i bytte eller om det blir rene penger. Beløper seg jo til over 60 mill der og😃
Barneskirenn
19.10.2023 kl 12:21 2360

Hæ? Har det blitt tatt beslag på ca. 70mill fra ETAP tidligere? Ikke fått med meg.
JobPeterson
19.10.2023 kl 12:30 2354

the money we will retrieve will be multiples of our current market cap, on that alone this stock is way undervalued and cheap.
Blientotre
19.10.2023 kl 12:44 2345

Faktisk,

Er det verdi 5 ganger høyere enn aksjeverdien vi har saker på.
Går de inn vil det si det samme som at aksjen fint kan være priset over 2kr.
Redigert 19.10.2023 kl 12:46 Du må logge inn for å svare
futureistoday
19.10.2023 kl 14:39 2302

July 10, 2023

ZENITH ENERGY LTD.

("Zenith" or the "Company")

Conservative seizure of ETAP bank account

Zenith Energy Ltd. (LSE: ZEN ; OSE: ZENA), the international energy production
and development company, is pleased to announce that it has successfully
obtained a 'conservative seizure' for an amount equivalent to approximately
US$6.5 million deposited in a bank account in Switzerland under the name of
ETAP, Entreprise Tunisienne d'Activités Pétrolières, the national oil company of
the Republic of Tunisia (the "Conservative Seizure").

The Conservative Seizure has been undertaken to avoid the risk of funds being
dissipated or diverted while legal proceedings are ongoing.

On June 7, 2023, the Company announced that its subsidiaries had initiated
various legal proceedings against the Republic of Tunisia, with a total
cumulative claimed amount of at least US$48 million.

Zenith will provide further updates as appropriate in accordance with
developments.
futureistoday
19.10.2023 kl 16:44 2239

https://www.facebook.com/groups/600713837247824/permalink/1371330380186162/

De virker veldig sikre på både Kazakhstan og usa hvertfall. Hvis de begynner og lande noe her og får inn penger fra rettsaken og voldsgiftkravet så er det full fest og baluba her