Panoro - DNBs top pick! P/E 1.8x i 2024!


DNB er ute med ny oljerapport og har Panoro som top pick og ser en P/E på 1.8x for 2024:
Our top pick among small caps remains Panoro Energy, where we believe ~50% YOY production growth in 2024e should mean significant dividend capacity (~40% cash flow to equity yield) in the coming years.

Om ikke folk forstår at dette er billig!

Dnb M. er ute med ny analyse. De øker kursmålet til 45.

Dividend capacity 2023 kr. 6,51
Dividend capacity 2024 kr. 9.,61
Dividend capacity 2025 kr.10.75
Dividend capacity 2026 kr.11.28

P/E 2024 er på 1.9
mboepd er på 12,0
Brent er på 90 USD

Redigert 21.11.2023 kl 10:24 Du må logge inn for å svare

Det var ikke dårlig! Samtidig ønsker CEO å vokse bedriften videre, noe jeg er enig i. Kan kanskje håpe på litt under en krone i kvartalet for 2024 da?

Da øker de kursmålet for PEN og reduserer det for BWE. Der kutter de fra 36 til 34 kr.

Tenk om vi en gang kom i nærheten av disse kursmålene som har versert i åresvis.

Med den kapasiteten for 2023 kan det komme noen overraskelser på Q3

Har hatt en magefølelse noen dager angående overraskelser ved Q3. Mr Hamilton er en sindig mann og han uttaler seg forsiktig for ikke å havne i klammeri med BWE.
Han og resten av ledelsen er forbasket både på BWE og dagens kurs. I denne forbindelse tror jeg det er duket for noen overraskelser ved Q3. Det er på tide PEN drar i fra BWE kursmessig og ledelsen har verktøyene som trengs. Spørsmålet blir om de besinner seg eller tar en " up yours"
8 dager igjen.....time will show


Forskellen før og nå er vel utbyttekapasitet fra og med Q3 i år. Det gjør at det ikke lenger bare er luftige mål

Men hvis du tenker på Dussafu burde det i teorien føre til høyere oppgang for BWE enn for PEN. De har vel neppe en kanin å dra opp av hatten? Kan skje fine ting i EG, men Q3 kommer for fort til det. Er kanskje ferdig med work-over, men det er jo ikke disse vi har ventet på. På Tunisia er det vel også work-over. Helt nødvendig, men det er en never-ending story naturlig nok. Snakkes om nye brønner der også, men da snakker vi om 2024.

De har da utbetalt utbytte tre ganger i år så luftige mål er det ikke. Men det er veldig mye Capex resten av året og store deler av neste år. Jeg er veldig avslappet når det gjelder utbyttene. Kommer de så kommer de, men jeg hadde foretrukket tilbakekjøp i stedet.


Hele analysen for 2024 bygger på dagens produksjon 12k pr. dag. Det kan selvsagt bli langt høyere enn det. EPS er beregnet til 14 kr pr aksje

Enig med deg at deler av utbyttekapasistet bør benyttes til tilbakekjøp

Tar med litt mer om Bourdon

«Bourdon (Prospect B) Well
The Bourdon Prospect is located in a water depth of 115 meters approximately 7 kilometers to the southeast of the BW Mabomo production facility and 14 kilometers west of the BW Adolo FPSO. The Prospect has an estimated mid-case potential of 83 million barrels in place and 29 million barrels recoverable in the Gamba and Dentale formations. The well is to be drilled in the current campaign, utilizing the 8th and final rig slot, the timing of which will be dependent on sequencing of the remaining production wells and arrival of additional casing materials.»

Vi har altså 8 slots. Det vil si fire på Hubiscus og en på Ruche og en på Hibiscus South. Det vil si vi har brukt 6 av de. Nr. 7 blir antakelig på Hibiscus og altså den siste på Bourdon.

Borr Drilling oppgir maksimal vanndyp for Norve til 400 fot eller 121 meter. Da begynner det å nærme seg det, men selvsagt kan de bore en avviksbrønn hvis det er nødvendig.

https://www.petroleumafrica.com/panoro-updates-production-growth-and-expanded-work-program-in-gabon/

Dessverre tror jeg mange er lei PEN... De har underperformet for lenge og er fanget av algos og tradere som kun trader den i faste ranges.. det blir selvoppfylte profetier.. dette kunne ledelsen gjort noe med om de hadde startet tilbakekjøp.. det viktigste med tilbakekjøpene er ikke hvor mange aksjer som kjøpes men at man sendes et kraftig signal til markedet om at denne underprisingen ikke skal fortsette !!

Dessverre er ledelsen i PEN utrolig tafatt og har 0 evne til kapitalallokering

“ Dessverre er ledelsen i PEN utrolig tafatt og har 0 evne til kapitalallokering”

Tror det er viktig å skille mellom evne og vilje.

Ledelsen er ikke tafatt selv om enkelte er uenig i strategi

De har levert meget pen vekst, gjorde fornuftige investeringer under covid og er på god vei mot fortsatt økt produksjon. Utbyttene kommer, selv om ikke det blir 3 kr/Q rett rundt hjørnet. Dette er fortsatt et selskap i aggressiv vekst, og man kan pent velge mer modne selskap om man kun ønsker utbytte.


Spetalen flytter 175k aksjer fra Tigerstaden as til Pirol as som han eier sammen med Thoresen

Thoresen kjøper 100k privat og 100k i Hortulan as som er PEN's tredje største eier

PEN: CLARKSONS SECURITIES STARTER DEKNING MED KJØP, KURSMÅL 46
Oslo (Infront TDN Direkt): Clarksons Securities starter dekning av Panoro Energy med kjøpsanbefaling og kursmål på 46 kroner.

Det fremgår av en analyse tirsdag.

"På våre tall kan selskapet generere over 7,5 milliarder kroner i fri kontantstrøm innen utgangen av 2030. Vi argumenterer for at Panoro tilbyr en attraktiv risiko/avkastningsprofil, underbygget av våre støttende utsikter for olje- og gassektoren med vedvarende høye energipriser. Videre forsterkes Panoro-investeringscaset av deres leteeiendeler, og en spesielt attraktiv verdsettelse som en av de billigste E&P-investeringscasene på Oslo Børs", skriver meglerhuset.

Ikke dårlig av et selskap som har en ledelse som visstnok er totalt inkompetente skal man tro noen skribenter her.

Synes PEN virker temmelig potent nå. Falt i rødt, men så i grønt igjen med synkende oljepris og hvor andre oljeselskaper stort sett mer ned enn 1 %. Det gjelder bl.a. alle de tre store. En oljeoppgang nå før lukk på OB kan bety en kraftig oppgang.

Ser faktisk ikke bort fra at BWE kan ha gjort oss en tjeneste med å "under melde"/nedjustere produksjonsprognosene så jævlig. Ja - vi dundret ned nesten 10% ved Q3 presentasjonen, men det at de nedjustere såpass mye har fått veldig mye oppmerksomhet. Mange har problemer med å tro på at det kan stemme og det kan se ut til at flere har fått øynene opp for både duoen BWE og PEN og feltet Dussafu.

Opplever at PEN har slitt i motbakke en stund, men det kan endre seg hvis vi med dette får større interesse fra flere som tidligere ikke vurdere selskapet som investeringsobjekt. Det er klart at elektro problemer på pumper som reduserer flow aldri er positivt, så det blir spennende å høre hva John sier om dette. Uansett har det vært mye skriverier om dette hvor han er bull og det kan trekke nye penger mot papiret.

Kan vanskelig se at de har gjort oss en tjeneste ved å guide kraftig tilbakegang i produksjonen på Dussafu. Veldig bra at det ser ut til at PEN har ristet det av seg, men BWE synker for sjette dag på rad og det er 100 % selvpåført.

Hva om PEN tok en MPCC?

Ikke noe som er særlig aktuelt og sannsynligvis lite fornuftig for PEN sin del.
MPCC har en annen filosofi angående å generere verdier for aksjonærene.

Av et resultat på 68 MUSD går 62 rett i utbytte.


https://twitter.com/DivDeling/status/1726941944134205878?t=7F6EREyRPDw4s5mZU5uDyQ&s=19
d12m
21.11.2023 kl 14:34 3128

MPCC er reder og det er annet mindset. Høy utbyttegrad er slik det pleier å være når investeringsbehovet er ferdig (flåtefornying eller flåteutvidelse). Hafnia ligger f.eks. på 70% payout av inntjening

Oljeselskap må tenke litt annerledes pga årlig decline og et mer jevnt behov for fornyelse enn shipping som bygger skip med 20+ års levetid.
Redigert 21.11.2023 kl 14:35 Du må logge inn for å svare

Hørte litt på webcasten til BWE og det fikk man en forklaring på dette med problemer med casing på den første Ruchebrønnen. Det hadde rett og slett med avstanden å gjøre. Norve ble ikke flyttet og brønnen ble derfor voldsom lang.

Når det gjaldt ESP-ene var det lite lystig. Det virket ikke som de hadde peiling på hvorfor det var problemer og at de måtte drive feilleting som ville ta tid. Faktisk var samtlige brønner involvert i problemene hvis jeg oppfattet det riktig. Må være voldsom nedtur for produsenten hvis det skyldes selve ESP-ene.

Ellers en ny rar dag for oljeaksjene. Intet stort fall i oljeprisen. Likevel synker EQNR med 1,37 %, AKRBP med 3,04 %, VAR med 3,12 %, BNOR med 3,21 %, OKEA 3,53 % og DNO med 4,99 %. Og BWE da med 4,11 %, men der vet vi jo litt av grunnen. Anderledesaksjen PNOR steg 0,04 % derimot.

Sånn sett bør vi være fornøyd over at vi ikke falt mer enn 1,15 %.
Ja, veldig merkelig at nesten alle oljeaksjene går ned når ikke brent er ned.

Brent på 90 USD virker i overkant optimistisk.

DNB opererer med en utbyttekapasitet for 2024-2025-2026 på henholdsvis 9,61-10,75-11,28

Dersom selskapet bestemmer at 50% av divident kapasiteten skal utdeles aksjonærene som utbytte kan vi forvente
I 2024: kvartalsvise utbytter kr. 1,20 ( kr 4,80 pr. År)
I 2025: kvartalsvise utbytter kr. 1,34 ( kr 5,36 pr. år)
I 2026: kvartalsvise utbytter kr. 1,41 ( kr. 5,64 pr. År)

Jeg kan leve godt med disse summene i utbytte pr. aksje de neste årene.

Spørsmålet er hvilken aksjekurs vi kan håpe på ved et slikt perspektiv.

d12m
21.11.2023 kl 20:46 2795

Visstnok Baker Hughes sin løsning, de ESPene. Har hørt rykter om at også andre sliter med de. Tyder på at selve løsningen har svakhet. Da hjelper det ikke å bytte likt for likt. Hmm.. noen andre som kjenner mer til ståa på BH sitt produkt?

De sa Baker Hughes ja og at de samarbeidet med dem for å finne årsaken.

https://www.bakerhughes.com/production/artificial-lift/electrical-submersible-pump-systems


Jeg forbinder dem mest med rig counts i Amerika.
Redigert 21.11.2023 kl 21:19 Du må logge inn for å svare

Og Brent i nærmest fritt stup. Ned nesten 2,3 % og på god vei til 70-tallet igjen .Da nytter det ikke.

Ikke vanskelig å finne noen ny grunn til fall. Nå får Thanksgiving skylda….. Er det ikke det ene så er det andre.

https://www.reuters.com/business/energy/oil-prices-little-changed-ahead-us-stocks-data-potential-opec-cuts-2023-11-22/

Redigert 22.11.2023 kl 13:25 Du må logge inn for å svare

Ja, noe logikk på spotprisen, men hvordan kan futureprisene i Januar dippe helt synkront med spot hvis det er stille på veiene tors 23 Nov?
Ingen vet hvorfor men dette er trading på høyt nivå

Jeg synes den grunnen virker veldig søkt. Og frykt før OPEC+ møtet? Ja kanskje. Det meste blir ansett som falig nå.

Når traderne slår til og man ikke vet hvorfor, så finner man bestandig på noe. Men sannsynlig så er det dumping, man flommer auksjonen gjennom å tømme lagerbeholdning for å kjøpe tilbake på lave priser. Det er shortvirksomhet og når det går så hurtig så tror jeg det er over veldig kjapt.

Værre og værre. På 78-tallet nå. Ned 4,4 %.

Hvor er alle de som fablet om 100-tallet? Dem var det mange av. Fra Trading Ecinomics nå:

« Brent crude futures fell nearly 3% to below $80 per barrel on Wednesday, driven by concerns about a potential delay in the OPEC+ meeting scheduled for the upcoming weekend. The uncertainty emerged as Saudi Arabia expressed dissatisfaction with other member countries regarding their oil production levels. Previously, there was speculation that major producers might further reduce supply to support prices at the meeting on November 26. Additionally, industry data showed a significant increase of approximately 9 million barrels in US crude inventories last week, surpassing market expectations of a 1.5 million barrel build. Traders await US government data on stockpiles later in the day.»

Det betyr da at hvis de allikevel møter opp så skal olja opp like kjapt. Hvis utgangspunktet er at de ikke møter opp så er kuttet til å være året ut så hvor endrer det estimatet for desember?
Det er lite tenk i markedet. Som om man kaster frem at alle handler 1% færre julegaver i år og prisene faller 4% på en halvtime. Det er vel vent og se.
Og hvorfor må olja selges/realiseres på så lav pris?
Det må gå an a avvente til fakta er på bordet.
Olja råtner ikke hvis den ligger på lager litt til.
Redigert 22.11.2023 kl 15:20 Du må logge inn for å svare

Utlendinger selger seg ut fra Børsen. Norge er ikke så hot lenger for å si det mildt.

«Nye tall fra Statistisk sentralbyrå viser at utenlandske investorer for femte kvartal på rad selger norske aksjer for større beløp enn de kjøper for.

I løpet av tredje kvartal nettosolgte utlendingene aksjer for 8029 millioner kroner. De siste fem kvartalene har utenlandske aksjonærer til sammen trukket ut overkant av 64 milliarder kroner fra det norske aksjemarkedet.

– Har ikke hatt så mange kvartaler på rad med nettosalg
– Når en ser på utlendingers nettokjøp så er det helt klart at vi har en ny trend. Vi har ikke i nyere tid hatt så mange kvartaler på rad med nettosalg, sier Robert Næss, investeringsdirektør i Nordea.

https://www.nrk.no/norge/utlendinger-nettosolgte-aksjer-for-femte-kvartal-pa-rad-1.16647613

Men vi har å andre siden en overvekt av utenlandske eiere kjøper norske selskaper. Kronekursen gjør det attraktivt.
På samme måten så er det en hel del tap fra de som selger norske aksjer. Men når markedet mener at nok har sunket nok så vil det bli attraktivt å kjøpe norske aksjer igjen.
Men slik vi ser det nå så er det riktig en av grunnene til at panoro og flere andre noterte aksjer på OSE gjør drt svakere enn forventet.
Effekten som jeg mener er dårlig er at de som kjøper opp norske aksjer og selskaper rimelig er og blir større og større. Enda færre eier mer og mer av verdens rikdom.

Nettosalg av utlendinger er ikke med å støtte aksjen akkurat nei. Nå er jo dette for børsen generelt, men det gjelder sikkert PEN også.

Nå går det en grense for alt og det som derfor kan skje i stedet for at utlendinger kjøper aksjer i PEN på OSE er at de legger inn et bud på hele selskapet og tar det av børs. Det er til syvende og sist prisen på selskapet som avgjør om det blir et kjøp eller ikke. Blir prisen lav nok blir det kjøpt. Tror vi nærmer oss det nå.

Så kan man si at her sitter det mange store som er langsiktig. Jeg er litt usikker på det. Kommer det et bud i morgen på 35, som må karakteriseres som et skambud, er det nok mange som selger, inkl. undertegnede.
Redigert 22.11.2023 kl 16:33 Du må logge inn for å svare

Ja det skal være at borsklima er så dårlig så at de som har masse penger heller kjøper produksjonen direkte.
Men det befester absolutt trenden for tiden og forsterker at eierskap og rikdom samler seg på alt færre hoder. Det tror jeg er en sterk trussel mot land og stater som i alt større grad havner i gjeld til store private formuer.
Den siste og eneste makta som gjenstår er staters rett til å bestemme skatter og lover. Men det krever også ovestatlig samarbeid. Ellers vil formuer flytte fra skatter. Det ser vi jo ikke minst i USA. En enorm statsgjeld der eneste holdbare pantet er Dollar. Uten valutaen så hadde USA vært konkurs til tross for så mange formuede privatpersoner og selskaper.
Redigert 22.11.2023 kl 16:47 Du må logge inn for å svare

Synes at PEN viste litt styrke i dag også. Oljeprisen falt med hele 4,2 % og PEN har hatt en tendens til å føre an i kursfall ved sånne anledninger. Fallet på 1,39 % var ikke skremmende. De fleste andre oljeselskap falt atskillig mer. Inkludert de tre store.

Skrev for et par dager at jeg synes PEN virket ganske frisk og ville gå betydelig opp hvis Brent steg. Fikk aldri testet det fordi den har falt stygt i stedet. Dagens fall for Brent kobles til at Saudi og Russland kanskje ikke vil kutte produksjonen likevel. Forstår Saudi godt siden de fleste av medlemmene i stedet øker. Sånn har det vært lenge nå.

Brent mer enn to dollar høyere pr. fat enn ved børslukk i går. Så får vi se om oljeaksjene reagerer på det.
omans
23.11.2023 kl 12:53 1839

Du snakker om aksje som det er kjæledyret ditt. Kursmålene er 40-50 kroner, hva de er dag til dag nå er irrelevant, men om en har lite å gjøre kan en sikkert ta rolle som kommentator.

Mulig kursen er irrelevant for deg. For meg er den ikke det. Tror du at hvis noen setter kursmål blir de automatisk oppfylt? Det har alltid vært høye kursmål for flere av oljeaksjene jeg har, men de blir aldri oppfylt.

Ingen kan ta plassen fra katten min når det gjelder kjæledyr.

Jeg skriver om mye annet enn kursen. Tør påstå at jeg skriver mye om det selskapsspesifikke hva gjelder drift og utsikter. Skulle ønske flere gjorde det. Hva er ditt bidrag for å diskutere PEN? Så du gikk til angrep på klimabevegelsen her nå nylig, men det var ikke særlig konstruktivt.

Redigert 23.11.2023 kl 13:40 Du må logge inn for å svare