Aker Horizons - Blir dagens aksjonærer totalt utvannet av Aker?

Frodon
AKH 11.09.2023 kl 21:12 209087

Røkke sin nye store satsing er Industry Capital Partners, ledet av den gamle oljesjefen Yngve Slyngstad. Røkke og Slyngstad er 100% avhengig av å gi disse nye gigantiske aksjonærene god Røkke-avkastning, hvis de skal klare å beholde noen av verdens største investorer i fondet. Hvis Slyngstad skal klare god avkastning på Røkke sin grønt satsing, er det for høy risiko pr dags dato å gå inn i AKH når flaggskipet Mainstream holder på å synke pga de dårlige PPA avtalene i Chile. Mainstream holder på med restruktureringen nå, hvor de må hente inn mer penger. Det vil mest sannsynligvis si at egenkapitalen i Mainstream er tapt og investeringen må nedskrives til kr 0. Er det her muligheten til Slyngstad kommer? De kan kjøre en enorm emisjon i AKH, betale ned all obligasjons gjeld som ikke er til Aker og nullstille dagens aksjonærer mot at eksisterende aksjonærer får tegningsrett i det nye selskapet? Obligasjonslånene til AKH går kanskje også i brudd med lånebetingelsene, hvis Mainstream blir nullstilt?

Røkke og Co holder på med opprydding i AKH. Her håper jeg de går over pipeline til Mainstream, slik at de ALDRI gjør samme feil igjen som i Chile. Den ene feilen har senket hele Aker Horizons til nå. Samtidig trenger AKH enormt mye penger til alle sine prosjekter, for å kunne gå med overskudd i fremtiden. Nå som de holder på med oppryddingen, ser de kanskje om det er noen prosjekt i AKH de vil gå videre med i fremtiden og hvilke prosjekt de vil skrote. Da kan Slyngstad børste støvet av powerpoint presentasjonene fra IPO til AKH og kanskje ha mer kjøtt på beinet om hvor mye cash de trenger før de går med overskudd. En del av denne oppryddingen går sannsynligvis også ut på at dagens aksjonærer vil se at aksje verdien deres er tapt. Men de kan få lov til å betale for å bli med på AKH 2.0 via tegningsretter. Aker skjønner nok uansett at verdien i AKH er tapt pga de massive investeringskostnadene, som de ikke ønsker å ta selv pga høy eierandel.

Det hjelper vell ikke AKH aksjonærene om Slyngstad hadde gått direkte inn i Mainstream, for da hadde vell AKH eierandelen ca blitt nullet ut uansett. Og hva er det igjen i AKH uten Mainstream?

Alternativt kan Aker fusjonere AKH inn i Aker, i bytte av Aker aksjer, slik jeg har skrevet om i lang tid. Men mulig de ikke synes AKH er billig nok priset, siden det ikke er noen innsidekjøp i aksjen. Eller finner Røkke en annen fusjoneringspartner til AKH? Eks noen i Japan med for mye cash?

Hvis det er noen andre som har noen bedre forslag til hvordan AKH skal få finansiert sine prosjekt, som koster ca kr 200-250 milliarder, vil jeg svært gjerne høre om disse finansieringsplanene. Spesielt med tanke på at mcap i AKH er ca kr 3 milliarder og rente/obligasjonsmarkedet er svindyrt for selskap ca uten inntekter.

Et lite tankekors til dagens langsiktige aksjonærer i AKH: Hvis Aker legger ut fusjonsplan mellom AKH og Aker nå, kan de gjøre det på en kurs ca 30% over dagens kurs og få det igjennom. Det vil si at da blir dere tvangsutløst på ca kr 5,7 pr AKH aksje, hvis dere ikke selger frivillig ;) På andre siden, vil det utløse et massivt fradrag for dere på skatten, slik at dere får ekstra ferie penger i 2024 ;)
Redigert 03.07.2024 kl 23:04 Du må logge inn for å svare
Dansekongen
20.06.2024 kl 20:18 2425

"Du er klar over at AKH og Mainstream har ca kr 20 milliarder i gjeld…?"

Kan ikke du være en knupp og dele din grenseløse kunnskap med CFO. Han synes å sveve i den villfarelse at "Net interest-bearing debt" var MNOK 3 181 per 31. mars 2024. I det hele tatt bar presentasjonen av 1Q24 preg av business as usual og offensive framtidsplaner. Ingen panikk å spore hos ledelsen. Sikker på at det ikke er du som er en liten drama queen? 🤣
ecb
20.06.2024 kl 20:50 2378

ja matematikken er faktisk ganske enkel. Mainstream har ca 14mrd i gjeld. Så skal du ikke glemme at de hadde 2mrd i cash i MS pr q1.2024 så nettogjeld er ca 12mrd. Denne gjelden er hovedsakelig tatt opp som prosjektfinansiering i chile for å bygge ut de 1.1GW vind og sol parkene de har. Det kostet vel 26-28 mrd å bygge disse så ikke så rart med gjeld. Alle andre vindparker og solparker har for øvrig også gjeld. levetiden til disse vindmøllene er vel ca 50 år så disse kommer til å produsere enorme mengder strøm og inntekter frem til 2070....Inntektene til disse møllene skulle vært sikret med PPA i 20 års. Disse PPA er forsåvidt helt fine, men problemet de siste 2 årene har vært overførings begrensninger mellom der strømmen blir produsert og hvor den er solgt. Dette har vært spesielt utfoirdrende på sommerstid og midt på dagen grunnet solproduksjon. De har ikke klart å levere strømmen der de har solgt den og må da selge den billig lokalt og kjøpe strøm dyrt for å levere der de har solgt den ihht PPA'ene. Det jobbes med å løse dette på mange måter: 1) ny mega strømledning mellom nord og syd skal være klar i 2030. 2) masse batteri prosjketer igangsettes nå som gjør at solparkene kan lagre strømmen. 3.) politisk endring av strømmarkedet i chile - hele landet blir 1 prissone. Alle disse tingene vil gradvis bedre inntjeningen til vindparkene i chile og i 2030 bør alt dette være løst. Da er det 40 års levetid igjen på disse vindmøllene og langsiktige investorer vil se laaaangt lengre enn 2027 når de regner på hva dette er verdt. La oss si at vi kaller de første 10 av 50 årene tapt ( altså 20% av prosjektets levetid). Men grunnet tids diskontering etc så trekker vi av 40% av byggekost for å komme til dagens verdi. 27 mrd * 60% = 16mrd. trekk fra 12mrd i nettogjeld så har du 5 mrd i pluss etter gjeld. For hver MRD mainstream er verdt blir det ca 85 øre pr AKH aksje. 5 mrd er altså da 4,25 pr aksje. Husk at MS og AKER selv verdsetter dette langt høyere.

Men igjen Frodon så virker det som du totalt glemmer at MS er mye mer enn bare virksomheten i Chile. De har mange prosjekter under utvikling i Sør Afrika, Asia, Australia og Europa. Total har de vel over 20 GW utenom Chile. Flere andre prosjketutviklings selskaper har den siste tiden blitt solgt feks, OX2, Helios og senest i dag greske TERNA for EUR 3,2mrd. Felles for de alle er at de ikke bygger sine prosjketer selv men selger de når ferdig utviklet og klare til bygging. Kjøperne av disse 3 selskapene skal dog ta over hele porteføljen, bygge og finansiere møllene/solparkene og bli strømprodusenter (IPP). Prisen de har betalt for disse tre selskapene er fra 0,34m-0,9m pr MW under utvikling. Ta da feks NOK 0,5m pr MW og mukltipliser det med 20GW. da er vi på 10mrd. 58% som AKH eier av MS gir da 5,8 mrd eller ca 8,5 pr AKH aksje.

Nå vet jeg at du ikke tror på dette, men det var ikke så mange trodde røkke kunne selge REC, ACC, Phily etc til de prisene han klarte

Vet ikke hvordan matematikken din er, men 4,25 + 8,5 på min kalkis blir 12,75 pr AKH aksje for Mainstream. Jaggu ikke langt unna AKER's egen beregning, men de setter jo knapt noen verdi på utviklingsporteføljen (skyldes at det brukes nedlagt kost som bokverdi) og vesentlig høyere på Chile. Forøvrig tror jeg OX2 ble solgt for 4-5 ganger bokført verdi.

Utover MS kan man legge til at verdien av ACC salget på mellom 9,19 og 14 kroner pr aksje tilsvarer mellom 3,5 og 5,3 pr AKH aksje. la oss være edruelige og si 4 pr aksje.

Nettogjeld i AKH 3,2 mrd eller ca 4,5 pr AKH aksje

Aker horizone development er vel bokført til ca 2mrd. La oss si 1,4 mrd eller 2 kr pr aksje.

Sum pr AKH aksje:
MS=12,75,-
ACC:4,-
AKH Dev:2,-
AKH Netto gjeld:-4,5,-
SUM: 14,25 pr aksje.

Gitt tallene over mener jeg R/R er sinnsykt bra på kurs 3 kroner. R/R hadde jo vært kanon på kurs 5,- også for den saks skyld

Redigert 20.06.2024 kl 21:31 Du må logge inn for å svare
Oksenbull
20.06.2024 kl 21:46 2318

Flott innlegg, ja hva skal du kunne svare på det her da Frodon? På tide å krype til korset og finne deg i at nå etter 3 år etter børsnotering at den største forventingen fremover her er oppover. At man kan være så permabear må være ekstremt dumt.
Frodon
21.06.2024 kl 09:06 2025

Vet du ikke forskjell på gjeld og Net interest-bearing debt?

Var ikke du heller klar over at de har ca kr 20 milliarder i gjeld? Det er en del på HO tidligere som trodde gjelden var lavere, da de ikke hadde fått med seg EURO vs kr
Frodon
21.06.2024 kl 09:22 2039

Ser du på cash beholdningen til Mainstream, så renner pengene ut i alle retninger. Når du ser på historikken på cash beholdningen, husk å regn inn alle pengene som er hentet inn via emisjonene også. Skremmende tall 🙈

PPA avtalene har jeg vell gjort rede for nok ganger nå. De gjør at Mainstream er short i strøm prisen i Chile, noe de har TAPT mange milliarder på…ikke tjent, slik du tar høyde for. Kassa er tom lenge før de får endret på de PPA avtalene, bare spørsmål om hvor mange ganger kassen blir tom før shorten i strøm prisen kan dekkes inn.

MS og Aker er de eneste som tror det er verdt dette. Så lenge PPA avtalene tapper selskapet, er ikke Mainstream verdt en dritt. Jo raskere du innser realitetene, jo raskere kan du stoppe dine tap i AKH

Jeg «glemmer» ingenting. Har skrevet det vanvittig mange ganger, Mainstream trenger massivt med penger for å få bygd opp de andre prosjektene sine, men de har ikke cash. AKH sin eierandel blir sannsynligvis utvannet under 50% snart og da kan de miste kontrollen i selskapet….hvis de finner noen som vil gå inn med mer penger. De har leitet lenge nå, uten å finne noen som vil kjøpe. Men, det er kanskje ikke du klar over? Har du nettopp begynt å følge selskapet?

Hvis AKH var verdt de kr du skriver, hvorfor kjøper ikke innsiderne? Eller Aker? Har spurt om dette mange ganger, uten å få svar. Da anser jeg at du mener de som jobber i selskapet ikke kan noe om dette og at du er et geni som ser det…det innsiderne/Aker ser, er at gjelden i AKH forfaller snart og de trenger all cash + litt til for å få betalt gjelden
Frodon
21.06.2024 kl 09:23 2081

Du har fulgt med på oss en stund som faktisk har satt oss inn i selskapet. Har du lært noe?
Frodon
21.06.2024 kl 09:24 2087

BOHICA skrev Bravo👏👏
Jeg husker du tok enorme tap i ACH og AOW. Er du på ca 70% urealisert tap i AKH nå?
ecb
21.06.2024 kl 09:28 2102

er jo veldig rart at ikke insiderne i Aker Phily har hamstret aksjer det siste året når den var så billig....
Frodon
21.06.2024 kl 11:22 2023

Et lite utdrag fra dagens BørsXtra

«I Aker Carbon Capture meldte de at de skulle lage et "framework for use of proceeds". Det hele kan virke fiendtlig og lite ryddig mot minoritetsaksjonærene, men man bør kanskje avvente karakteristikker inntil planen faktisk blir klar»
Frodon
21.06.2024 kl 11:29 2014

Mener du at innsiderne skal handle på innsideinformasjon? Innsidere vurderer om selskapet er lavt priset i forhold til informasjonen som er kjent i markedet. Når de får innsideinformasjon som IKKE er kjent i markedet, har de ikke lov å handle på informasjonen. Jeg anser at innsiderne i AKH/Mainstream/PHLY vurderer at selskapene ikke var billige i forhold til informasjonen som er kjent i markedet.

Tenk om Røkke Jr, CEO i AKH faktisk brukte litt av sine egne penger på å kjøpe aksjer her…det ville vært et positivt signal
ecb
21.06.2024 kl 11:39 1994

hva om de er i inside situasjon i AKH. Vet ikke hvor lenge de jobbet med SLB transaksjonen men jeg tipper de nesten til enhver tid er i inside posisjon og IKKE kan handle.
Frodon
21.06.2024 kl 13:43 1953

I årevis da eller…? Eller var aksjen for dyr på kr 10? 8? 6? 4?

Jeg skjønner at AKH aksjonærene trenger håp å klamre dere fast til. Søk på infoen om når de begynte på prosessen om å selge/rydde opp i PHLY/Mainstream. Kan garantere deg at innsiderne ikke har vært låst i hele denne perioden. Burde gå maks et par mnd fra en aktør melder interesse, til det blir meldt i markedet
Frodon
21.06.2024 kl 14:40 1925

Ser ut som Aker skal gjøre det samme i Phly og aksjen faller nedover igjen. Nå går det an å kjøpe phly for kr 64, mens budet er på kr 87,24 pr aksje.

Det ser ut som lyset går opp for aksjonærene i ACC at pengene fra salget der ikke blir utbetalt i utbytte til aksjonærene.

Jeg skjønner at det ikke er aksjonær vennlig måte å gjøre det på. Samtidig trenger ikke folk å kjøpe aksjer i selskapet. Hvis du har tro på at Aker kan forvalte de pengene bedre enn deg selv, kan man kjøpe aksjen. Ser Atle fyller opp i ACC istedenfor i AKH. Spørs om han er langsiktig nok i ACC da….nå kommer jo sommerferien, zzzz
Dansekongen
21.06.2024 kl 18:03 1816

Jeg vet veldig godt hva Net interest-bearing debt er. Spørsmålet er om du gjør?

Siden Frodon som vanlig ikke er etterrettelig, presenterer jeg fasiten nedenfor. Tallene er hentet fra årsrapporten 2023.

Corporate borrowings MNOK 6.309
+ Other borrowings MNOK 11.127
--------------------------------------------------------
= Total borrowings MNOK 17.436

Det første den observante leser legger merke til, er at Frodon har lagt på 15% på totalen "for sikkerhets skyld". "Other borrowings" er i all hovedsak tilknyttet Mainstreams prosjekter i Chile (med sikkerhet i eiendeler). Beløpet er følgelig ikke balanseført i regnskapet til Aker Horizons ASA. Dessuten er det ikke forfall før i 2035. Den relevante delen av gjelden fordeler seg slik:

Senior unsecured green bond MNOK 2.514 (forfall 2025)
+ Revolving credit facility MNOK -9 (forfall 2025)
+ Subordinated convertible loan MNOK 1.400 (forfall 2026)
+ Shareholder loan MNOK 2.404 (forfall 2026)
---------------------------------------------------------------------------
Total corporate borrowings MNOK 6.309

Det er altså gjeldsforfall i 2025 og 2026, og disse skal liksom skremme småaksjonærer bort fra aksjen. Er det rasjonelt? Nei!

1) For det første hadde Aker Horizons en kontantbeholdning per 31.03.24 på MNOK 3.195. Det er denne som gjør at netto rentebærende gjeld i balansen ikke var mer enn MNOK 3.181 på dette tidspunkt.
2) For det andre kommer det mest sannsynlig inn mer cash fra SLB-dealen i ACC.
3) Den roterende kredittfasiliteten på EUR 500 millioner er urørt. Hvem tror at denne om nødvendig ikke kan rulleres videre etter 2025?
4) Shareholder loan fra Aker Capital på MNOK 2.404 kan også uten videre refinansieres. Denne antagelsen tar for gitt at Aker ikke plutselig har tenkt å trekke seg ut av fornybar energi.
5) Det konvertible lånet på MNOK 1.400 har en konverteringskurs på 43,75 per aksje. Det skjer ikke.
6) Da står vi igjen med den grønne obligasjonen på MNOK 2.514. Den kan innløses med eksisterende kontanter, eller utstede en ny obligasjon. Hvem tror det blir vanskelig for Aker-systemet å hente det mangedobbelte i obligasjonsmarkedet om nødvendig?

Min konklusjon: Gjelda i Aker Horizons er peanøtter. Aker Capital har definitivt ikke likviditetsproblemer.
Frodon
24.06.2024 kl 20:24 1371

I Q1 2024 rapporten har Mainstream gjeld på ca kr 13,8 milliarder og de har netto gjeld på ca kr 9,5 milliarder. AKH hadde gjeld på ca kr 6,3 milliarder. Totalt hadde Mainstream og AKH ca kr 20,1 milliarder i gjeld.

Det som også er verdt å legge merke til i regnskapene til Mainstream, er hvordan cash beholdningen utvikler seg

Q2 2023 ca kr 6,2 milliarder
Q3 2023 ca kr 4,6 milliarder
Q4 2023 ca kr 2,5 milliarder
Q1 2024 ca kr 2,1 milliarder.

Da er Mainstream tom for penger i 2025, hvis ikke noe uforesett oppstår.

Gjeldsforfallet trenger ikke skremme bort investorer, men de fleste har skjønt at Aker skal ha tilbakebetalt pengene sine før det er snakk om å gi noe til aksjonærer. Hvis gjelden skal nedbetales, hva er det igjen i selskapet...? Som investor er du (slik jeg ser det) helt avhengig av et kjempe salg av tapsprosjektet til Mainstream, for å kunne forsvare dagens pris. Hvis Mainstream går tom for penger før de klarer å selge det, står AKH som kausjonist på et lån i Mainstream. Skal AKH bli med i emisjonen eller la eierandelen sin bli utvannet...igjen? AKH sin eierandel har blitt utvannet fra 75% og ned til 58,4% via emisjoner. I neste emisjon vil de miste kontrollen i selskapet hvis de ikke blir med i emisjonen. Jeg ser det som 0% sannsynlig at Aker/AKH skal bli med i emisjon i Mainstream. De er for smarte til å kaste gode penger på elendige prosjekt.

Aker/AKH har utelukkende solgt seg ut av grønt de siste årene, ikke kjøpt seg inn i noe. Så pr dags dato er det 100% sannsynlig at de skal fortsette å selge seg ut av grønt, til de eventuelt gjør et kjøp igjen.

Det er forøvrig bekymringsverdig at ingen av dere har kunnet finne i regnskapene at AKH har brukt ca kr 2,2 milliarder på å utvikle Asset Developmens. Så hvordan kom AKH frem til denne fantasi prisingen...?
Redigert 24.06.2024 kl 20:32 Du må logge inn for å svare
Frodon
24.06.2024 kl 20:39 1339

Grønt rapporten til Sparebank 1 Markets tar for seg havvind denne uken. Er det noen som har lest rapporten? Her er et lite utdrag:

"We saw negative headlines from projects related to UK’s CfD AR4
CfD round 4 auctions had the lowest ever witnessed CfD price at GBP37.35/MWh (real 2012)"

"We saw zero bids in the UK CfD round 5 due to a low max bid"

"We have seen negative offshore wind estimate revisions"

"Low or no revenue indexation for PPAs locked in at old levels"

Og som vanlig.....hvem tror dere gjør det best i det grønne skiftet? Som vanlig er det kun Frodon som ikke blir overrasket....KINA!

På tide AKH inngår partnerskap med Kina?

"CAPEX could be significantly cut by choosing Chinese turbines"
mingus7777
24.06.2024 kl 20:57 1337

Bra du holder liv i tråden din Frodon. Kjipt å sitte med snitt på 3,2 når AKH skal ned til 0, men livet er urettferdig 🤡
DividendYield
24.06.2024 kl 21:01 1333

Det er ikke verst med tanke på hvor lenge du har sittet her og kursen har hele tiden falt
mingus7777
24.06.2024 kl 21:02 1340

Takk for det😘
Dansekongen
24.06.2024 kl 21:49 1302

Du skjønner som vanlig ikke poenget ser jeg. Her kommer det nok en gang med teskje:

1) Aker Horizons ASA garanterer IKKE for gjelden til Mainstream. Denne påstanden har du gjentatt en rekke ganger, men jeg har til gode å se noe forsøk på å dokumentere den.
2) Gjelden til Mainstream har forfall i 2035, altså langt inn i framtida. Verken du, jeg eller noen andre kan forutse hva som kan skje de neste 11 årene. Jeg minner om at det ikke er mer enn tre år siden heltene dine i SB1M hadde kursmål på 65 kroner i AKH, og du omtalte aksjen som "den beste pensjonssparingen"...
3) Det går ikke så dårlig i Chile som du skal ha det til. Selv under de rådende uheldige omstendigheter, har Andes levert positiv "commercial margin" de siste tre kvartalene. Med de forventede regulatoriske endringer i 2024, skal du se at cash flow i Mainstream får bein å løpe på.
4) Gjelden til AKH som forfaller rundt neste hjørne i 2025/2026 er fortsatt peanøtter.

Det virker som du prøver å innbille andre at noen få milliarder kroner skal knekke ryggen på Aker-systemet. Det virker også som du prøver å skape en interessekonflikt mellom Aker Capital og øvrige aksjonærer i AKH. At de likom skal spenne bein på AKH ved å kreve aksjonærlånet sitt innfridd uten mulighet for fornyelse. Denne fantasien gir ingen mening.

Hvorfor tror du Aker gikk på børs med Aker Horizons? Hva ville vært vitsen med å ha AKH børsnotert dersom Aker eide 100%? Er kvartalspresentasjonene i Aker Horizons, med tilhørende vidløftige planer, bare skuespill fra Røkke junior? Hva tror du Yngve Slyngstad driver med for tiden?

Vi kan være enig i at Aker ikke bedriver veldedighet. Det betyr imidlertid ikke at de kommer til å skyte seg selv i foten ved å rævkjøre øvrige aksjonærer. Børsverdien til AKH er under 2 milliarder kroner, hvorav Aker Capital eier 67.25%. Det betyr at verdiene som eies av øvrige aksjonærer, er ynkelige MNOK 630. Er det disse småpengene du mener Aker sikler på?

Jeg tror Aker verdsetter eget rykte betydelig høyere enn dette. Jeg tror også at de ønsker å fortsette med å ha en fornybar portefølje under en børsnotert paraply. Svaret får man trolig den neste måneden.
Frodon
24.06.2024 kl 21:50 1314

Tror ikke han skjønte det 👊 Han kan ha realisert masse tap, eller eventuelt ha et enormt urealisert tap i kr nå, hvis han har økt beholdningen betraktelig.

Tror du de er klar over likviditets problemet i Mainstream, i forhold til de prosjektene som bygges nå? Jeg tror ikke Mainstream har nok cash til å ferdigstille dem. Kan de ta opp enda mer gjeld nå?

Jeg vet ikke om folk her lukker øyna, men det er ikke så lenge siden Mainstream var i brudd med lånevilkårene og vi fikk vite det via et nyhetsoppslag…dvs IKKE via børsmelding fra selskapet. Merkelig at ikke aksjonærene er opprørt over at AKH behandler eierne sine slik…..og det ser ikke ut som folk er bekymret for at det vil skje igjen

Best å ha abo på nyheter da, så vi kan handle på kursdrivende info før AKH børsmelder det…?

@Only in Norway
Frodon
24.06.2024 kl 21:52 1331

Hvis ikke jeg oppdaterte deg om AKH, hadde du visst noe om selskapet da…?

Har lest div andre tråder dere har startet om AKH, fortsatt ikke funnet noe info om selskapet eller markedet dems der 🥳
Dansekongen
24.06.2024 kl 21:56 1334

På vegne av alle leserne, kan jeg ikke understreke nok hvor langt inn i rævhølet vi driter i rapporter fra SB1M. Amatørnisser! For egen regning legger jeg til at Moskva bør ødelegges. 😁
Frodon
24.06.2024 kl 21:58 1329

Var du ikke klar over dette engang?

«Hvis Mainstream går tom for penger før de klarer å selge det, står AKH som kausjonist på et lån i Mainstream»

(Ser forøvrig at du skriver om setningen min til noe annet enn det jeg skriver. Er det for at dine skriverier skal passe inn til din agenda?)

Kan ikke se at du kom med noe nytt eller nyttig i innlegget ditt, bare masse ord om din tro om selskapet. For meg fremstår det som om du er i fornektelse rundt selskapet og at de prøver å selge seg ut av alt grønt. Men, få kjøpere. Du må gjerne beholde den trua de rundt selskapet, men bare husk…det var kun en som advarte deg mot å investere her…du kunne unngått den store minus i porteføljen din….ved å lytte 🥳
Frodon
24.06.2024 kl 22:07 1326

Her er mer info om det jeg prøvde å forklare deg tidligere. Kanskje det blir bedre forklart her?

«Det kan imidlertid komme flere nedskrivninger, skal man tro note nummer åtte i Aker Horizons' kvartalsrapport. Der fremgår det at Aker Horizons opererer med en diskonteringsrente på 6 prosent for å vurdere nedskrivningsbehov i Andes-porteføljen til Mainstream»

«I det konvertible obligasjonslånet på 1,5 milliarder krever investorene en rente på 11,7 prosent for å investere. På side nummer 118 i årsregnskapet for 2022 fremkommer det at alle de sikrede lånene Mainstream inngikk i 2019–2021 har en rente betydelig over diskonteringsrenten som brukes på Andes-porteføljen»

«Ved bruk av Scatec-rente på 8,7 prosent vil Mainstream-verdiene til Aker Horizons være rundt 3,1 milliarder kroner«

https://www.finansavisen.no/energi/2023/08/31/8032907/rokke-gir-blaffen-i-renteoppgang-holder-verdiene-kunstig-oppe
mingus7777
24.06.2024 kl 22:08 1346

Er litt morsomt at du omtaler seg som et orakel.
Litt som jeg er Houdini siden jeg ikke har tapt noe på AKH.
Det er mange måter man kan spille sjakk.
Dansekongen
24.06.2024 kl 22:13 1368

Er det dette som passerer som "dokumentasjon" i SB1M? Sitere sin egen påstand? 🤣

Forøvrig eier jeg ingen aksjer i Aker Horizons. Min argumentasjon og tilstedeværelse her er ikke økonomisk motivert, men snarere utfra underholdningsverdi. Det er et fascinerende misforhold mellom dommedagsprofetiene til Frodon og hva Aker-systemet selv kommuniserer.
Frodon
24.06.2024 kl 22:15 1363

14.11.2023 ble AKH garantist for et lån i Mainstream. Nå tar jeg fra hukommelsen, men tror AKH sin del av lånet var på ca kr 1,3 milliarder. Så AKH trenger så mye cash de bare kan skrape sammen. Og jeg tipper cash i ACC vil stå urørt til fremtiden til Mainstream er avklart. Når den er avklart, vil pengene bli brukt der de passer Aker/Røkke best, slik Røkke alltid har gjort det

«DNB, med eksisterende aksjonærer i ryggen, stiller også med en finansieringsfasilitet på inntil 220 millioner dollar»
Frodon
24.06.2024 kl 22:17 1364

Du har 0 troverdighet hos meg. Kan du vise til et innlegg hvor du har truffet på noe i AKH…?
keane
24.06.2024 kl 22:18 1415

Er innom her en gang i blant. Må jo være syk når man skriver og bruker så mye tif på en aksje man IKKE eier. Skremmende å se
Frodon
24.06.2024 kl 22:21 1426

Helt seriøst? Jeg dokumenterte at du fortalte usannhet om hva jeg skrev, men du skjønte ikke det engang?
MorganKane
24.06.2024 kl 22:22 1442

Du driver på med samme sprøytet fortsatt? Du har jo ingen anelse om hva du skriver. Bare bøtter på om Røkke Røkke Røkke...

Jeg har spurt om det før. La meg spørre igjen. Hvilken av de to aksjene er dette i så fall positivt for, ACC eller AKH? En av de må det jo være, eller?
DrDental
24.06.2024 kl 22:25 1432

Frodon, hva ser du for deg man får betalt for aksjene i PHLY når den tid kommer? Du stiller deg mer positiv her enn til AKH?
Dansekongen
24.06.2024 kl 22:31 1414

Jeg etterlyser dokumentasjon på den FALSKE påstanden om at Aker Horizons garanterer for gjelden til Mainstream. "Dokumentasjon" betyr i denne sammenheng referanse til selskapets egne regnskaper.
Frodon
24.06.2024 kl 22:39 1404

T-skje….

Som sagt, jeg har aldri skrevet at AKH garanterer for ALL gjelden til Mainstream

Som sagt, jeg har skrevet at AKH garanterer for et av lånene til Mainstream

Som sagt, ga deg nettopp dato AKH meldte dette + teksten.

Og fortsatt er du i fornektelse

Jeg har holdt på med dette i mer enn 25 år. Det er overhode ingen tvil om at du har aksjer i AKH, da du hausser en teori du tror skal gi høy avkastning i aksjer. Du ser bevist bort i fra fakta, og prøver å manipulere markedet til å tro på tullet du skriver. Det er ingen som gjør slikt, uten å sitte investert. Så du har 0 troverdighet hos meg, og jeg trodde faktisk du hadde litt mer kunnskap. Men, der tok jeg dessverre feil 🙈
Frodon
24.06.2024 kl 22:40 1405

Tenkte du på lånet AKH garanterer for Mainstream? Det er da negativt for AKH og har ingen påvirkning på ACC
Frodon
24.06.2024 kl 22:45 1387

Godt spørsmål. Så du innlegget i BørsXtra idag? Som sagt, jeg tipper Røkke vil ha avklaring rundt Mainstream, før cash i ACC blir bestemt. Kan de fusjonere PHLY med et annet Røkke selskap for å samle alle cash?

«PHILLY SHIPYARD: Selskapets melding om salg av verftet i USA til Hanwha utløste en del spørsmål. I meldingen fremkommer at de har solgt datterselskapet PSI i USA der all drift - inkl verftet - ligger og der de skriver at de "selling all its business..." "...against a cash consideration of USD 100 million (the purchase price)" samt at dette korresponderer til en verdi per aksje i Philly Shipyard ASA på NOK 87,24.
Men: Av morselskapets årsregnskap for 2023 ser man at de hadde lån fra PSI på 29,6 MUSD. Og da kommer spørsmålene: Hvis Philly sitter igjen med 100 MUSD etter salget - hva har da skjedd med dette lånet? Enten må de vel de facto ha solgt PSI for 130 MUSD (der 30 MUSD nettes mot salgssummen) - og dette stemmer da mot NOK 87,24 - eller så må de tilbakebetale 30 MUSD av de 100 MUSD i salgsbeløp og børsmeldingen blir ganske villedende. . Samt - bokført verdi av PSI er 67 MUSD i Philly Shipyards årsregnskap 2023. Hvis de har solgt aksjene i det amerikanske selskapet PSI for 100 MUSD (evt 130 MUSD) - hvilken evt skattebelastning medfører dette?
Redaktøren sendte disse spørsmålene til Philly etter meldingen på torsdag, men uten å få annen tilbakemelding enn at CFO skal svare. Noe han ikke har gjort, hverken til undertegnede eller andre investorer som har henvendt seg rundt dette. Og det burde vel være svært enkelt å avklare??»
Dansekongen
24.06.2024 kl 23:28 1325

Nei, det Aker Horizons garanterer for er en USD 220 millioner KREDITTfasilitet. I min bok er en kredittfasilitet ikke gjeld før den er trukket på. De har som kjent også en utrukket fasilitet i morselskapet. Den overlegent største posten i Note 19 Borrowings i årsrapporten til Aker Horizons, er "Project finance debt - Mainstream" på NOK 10 314 millinoner. Denne garanterer altså IKKE morselskapet for.

Hvordan kan det ha seg at du ikke tror meg når jeg sier at jeg ikke eier AKH-aksjer? Ingen har skrevet flere innlegg (tusenvis) enn deg om AKH, men allikevel bedyrer du selv å ikke eie aksjer. Det er liksom greit for deg, men ikke for andre? Riktignok er det ingen som tror på sprøytet ditt, men lell. Som du selv skriver: "Det er ingen som gjør slikt, uten å sitte investert." 🤣

Til opplysning kan jeg nevne at jeg har en beskjeden aksjepost i ACC. De kom med på lasset da jeg i sin tid eide AKSO. Grunnen til at jeg ikke har solgt dem ennå, er at jeg kjenner flere som jobber der. Pluss at det er dumt å selge på 7 kroner, når SLB betalte 9. 😁