ULTIMOVACS - triggere - tidenes jule og nyttårsrakett


Ultimovacs leverer på alle fronter, interessant med innsidekjøp fra styreleder som tidligere har uttalt at han ikke skulle investere i noen av selskapene han er involvert i - men nå ble det altså så feilpriset og billig at han kunne ikke la være.

Ultimovacs blir tidenes julekule og nyttårsrakett og har følgende triggere;

- Resultater og presentasjon TENDU (guidet Q4), dette blir første gang selskapet gir oss innblikk i og snakker den forbyggende vaksinen/leveringsplattform.

- Stor short i selskapet sitter feil, når starter inndekning, dette kan blir en helt rå short squeeze

- Fast track NIPU, FDA skal bruke maks 60 dager på å vurdere søknader på fast track, om vi antar selskapet søkte etter ESMO får man trolig svar i desember.

- Midten av Januar , close INITIUM og oppstart av datavask

- Mars, rosinen i pølsa og «verdens viktigste medisinske avlesning» flaggskipet INITIUM leses av

Og generelt kan det komme kaniner opp av hatten underveis, selskapet er i spill.
Redigert 26.11.2023 kl 23:21 Du må logge inn for å svare
Rubin
26.11.2023 kl 22:58 4313

Jeg gjør som Gjelsten og blir med på denne fantastiske reisen.
Tenk at norske forskere har kommet lengst i utviklingen av en kreftvaksine…
I min verden er det helt utrolig…

Ja tenk at Ultimovacs og UV1 er norsk. Gustav Gaudernack var en av de først som hadde ideen til å stimulere kroppens eget immunsystem mot de mutasjonene som fører til kreft, slik at det gjenkjente kreftceller og angrep dem. Den nye kreftvaksinen er den andre generasjonen av teknologien som professor Gustav Gaudernack har arbeidet med siden starten av 90-tallet. Som eneste selskap i verden har Ultimovacs blodprøver helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet som utgangspunktet for sin forskning og optimalisering.
Det første forsøket het GV1001, det var aldri meningen at denne vaksinen skulle være den «endelige» vaksinene, men en del av en to trinns rakett. Gjennom to studier av GV1001 klart man å mobilisere immunforsvaret til henholdsvis 55 og 80 prosent av dem som har fått vaksinen vi kaller GV1001. Noen av de dødssyke lungekreft pasientene har fått gjentatte doser av vaksinen gjennom over 15 år og er fortsatt symptomfrie.

Med utgangspunkt i pasienter som disse langtids overlevende, undersøkte Gaudernack og de andre forskerne i laboratoriet nærmere hvor årsaken ligger til at vaksinen er livsforlengende for enkelte, mens andre hadde liten effekt.
De fant ut at svaret ligger i tre proteinbiter, peptider, som de fant i immunresponsen til pasienter med lang overlevelse.

Basert på disse tre peptidene og 30års erfaring utviklet de det vi i dag kaller UV1.
elnomi
27.11.2023 kl 08:28 4083

I aksjemarkedet skal en alltid lete etter aksjer med mange triggere og er det noe Ultimovavs har så er det mange triggere, og det på kort sikt. Spennende tider.

Det ligger ekstremt godt til rette for en voldsom stigning de neste ukene og månedene, vil tro lunta tennes denne uken. BMS ligger i sivet.
Rule
27.11.2023 kl 20:45 3685

enig - man kan bare se måbende til at vi ikke er over ATH med alt det som er løbet ind og hvad der ligger i vente kort fremme...
heilo888
29.11.2023 kl 10:00 3200

Meget godt innlegg av "polygon" på TI angående UV1 vs. persontilpasset vaksine.

Konklusjonen til slutt er:
"Bruksområdet til en universell vaksine har derimot ingen av de samme begrensningene. Man vil kunne bruke den i alle stadier, og til og med før kreften er der. I tillegg er altså UV1 ekstremt billig å produsere, enkel å transportere, lagre og sette."

"Når man skal stimulere immunsystemet til å angripe noe spesifikt i kreftceller, så må man velge seg et mål (antigen) som er så spesifikt som mulig for celler man vil drepe, samtidig som man ikke dreper friske normale celler. Kreftceller er celler som muterer vekk fra noe friskt og normalt på tilfeldige og uforutsigbare måter. Man kan velge antigener man forventer å finne i stor grad i kreftceller i alle pasienter (delt antigen eller tumor-assosiert antigen). Men om de finnes på tvers av pasienter, så vil de nødvendigvis også finnes i en eller annen grad i utgangspunktet også i alle disse pasientene. Og da blir bivirkninger også nødvendigvis et tema. Måten å nulle problemstillingen med bivirkninger er å finne antigener som kun finnes i kreftcellene, såkalte neo-antigener. Problemet med dem er at de altså er resultatet av tilfeldige og uforutsigbare mutasjoner, slik at det er umulig å vite hva de er på forhånd. Derfor må man ta en biopsi av den individuelle pasienten for å lage en vaksine med disse helt spesifikke antigenene. Og siden man ikke vet hvilken funksjon noen av mutasjonene har og om de er viktige for kreftens overlevelse, så velger man gjerne en stort antall. I Moderna sin er det 34.

Mange tror det er umulig å lage en vaksine som har et tumor-assosiert antigen som mål som er effektiv nok uten at den også har alvorlige bivirkninger. Eller på den andre siden - og hvordan mange fra utsiden nå vurderer UV1: Når UV1 beviselig ikke har alvorlige bivirkninger, så er den heller ikke effektiv. Ultimovacs sine forskere mener derimot at de har klart å finne et antigen i disse helt spesifikke delene av hTERT som er så essensielt for kreften, samtidig som det uttrykkes i så liten grad i friske celler som også er ekstra beskyttet mot angrep fra immunsystemet, til at UV1 er universell og effektiv.

Problemet med persontilpassede vaksiner er at man altså ikke vet om noen av antigenene er essensielle for kreften, slik at den kan overleve og mutere seg vekk fra disse. Kanskje særlig hvis det er avansert kreft allerede. Samtidig trenger man altså en biopsi fra eksisterende kreft for å lage den. Dette blir i utgangspunktet litt motsetningsfullt, men det er derfor veldig naturlig at Moderna forsøkte den i opererte og da i utgangspunktet kreftfrie pasienter. Det er på en måte den ideelle settingen for denne typen kreftvaksine. I tillegg kommer disse mye omtalte temaene om kostnad, logistikk og produksjonstid, der de to siste problemstillingen også løses veldig fint i denne settingen.

Bruksområdet til en universell vaksine har derimot ingen av de samme begrensningene. Man vil kunne bruke den i alle stadier, og til og med før kreften er der. I tillegg er altså UV1 ekstremt billig å produsere, enkel å transportere, lagre og sette."
Redigert 29.11.2023 kl 10:01 Du må logge inn for å svare

Dette blir utrolig spennende, føler strikken er strekt langt og aksjen er klar til å virkelig ta av de neste ukene og månedene.
Cpt MC
05.12.2023 kl 13:00 2538

Ultimovacs er meget bra risk reward frem mot avlesning. Man er beskyttet på nedsiden nettopp fordi avlesning kommer i mars-april. Samtidig har man oppside i form av partneravtale eller oppkjøp, samt at shorten må dekkes inn før GF. TET er også en trigger og skal komme nyheter i løpet av desember. Her mener jeg lite er priset inn (rett og slett fordi markedet ikke har hatt noe fokus på TET). Jeg har uansett tenkt å syne avlesning, men ser for meg at månedene frem mot INITIUM avlesning kan bli morsomme selv for tradere.
heilo888
05.12.2023 kl 17:09 2390

Teknisk ser det bra ut med en høyere bunn enn forrige, samt at aksjen nå vendte opp da den traff støtte ved SMA50.
Rule
05.12.2023 kl 22:40 2178

Ifht resultater leveret og de-risk så bør kursen ligge over ATH på 160 NOK. Ser ud til de 110 NOK var vendepunkt imod ny opgang, som kan køre frem til marts/april...
Rule
06.12.2023 kl 21:36 1848

Vendingen ser ret så tydelig ud nu....
Har tænkt lidt over den kjæmpe short der er sat. Har givet et kæmpe kurs drop og forhindret vild opgang. Men en short vil vel næsten altid kun have en forbigående effekt. Hvis kursen er kunstig lav begynder folk at købe ind til kursen bliver mere fair. Det kan tage noget tid, men det må eller bør uundgåeligt ske selvom short posten forbliver stående i aktien. Lignende, når shorten så skal dækkes ind vil det give en overkurs, hvis de dækker ind i for højt tempo.
Redigert 06.12.2023 kl 22:15 Du må logge inn for å svare

Kursen gikk til over 170kr etter NIPU, før det ble brukt 800-900k aksjer på å presse kursen ned. Kursen burde ligger langt opp på 200 tallet nå. Strikken er strekt langt, man venter TENDU news i Q4 i tillegg til at jeg tror man melder fast track mellom jul og nyttår - og i 2024 rettes blikket mot flaggskipet INITIUM - hold på aksjene, her lukter det rally!
elnomi
14.12.2023 kl 09:38 1203

Ultimovacs kan bli en rakett en sjeldent ser de neste ukene og månedene. Vil ikke overraske om kursen er over kr 130 innen helgen også tar en det derfra.
Rule
14.12.2023 kl 12:15 1048

Just præcist. Vi vil køre tilbage imod fair Market value >200NOK uanset om der sidder en short eller ej. Utroligt de ikke dækker det ind de kan NU. Vi har også set at ftf stort set er tom for udlån. De har få aktier tilbage ifht. små investorer.