SCHIBSTED - re-prising og stort utbytte til aksjonærene


Salg av Adevinta vil - om salget realiseres - innbringe cash på ca. NOK 24 mrd. til Schibsted.

Her kan man se for seg en stor del av dette betales som utbytte til aksjonærene. Selskapet foretar buy-back egne aksjer og det nedbetales gjeld.

I tillegg anbefales Schibsted allokere midler innen M&A.

Det er så fryktelig mye penger som drysser over Schibsted at aksjekursen vil bli gitt en progressiv stigning. Med 2-3% opp hver dag, så er det ikke lenge til før SCHA bikker NOK 300.

Schibsted - med denne dealen - er en aksje jeg virkelig kan like. Og muligens videre oppkjøp i Viaplay nå kan forsvares - utenom de 10% selskapet allerede eier. Ser absolutt gode muligheter innen det nordiske markedet. Registrerer at Schibsted så langt har uttalt at her skal det ikke satses max, men kontrollert - ok strategi.

https://e24.no/boers-og-finans/i/8J05mr/schibsted-om-viaplay-ingen-intensjon-om-aa-ta-full-kontroll

Med close av deal, som er underlagt gitte regulative krav (konkurransetilsyn), påhviler fremdeles en liten risk for at noe kan slå feil. Registrerer at det på analytikerhold anses som meget god sjanse for at avtalen lukkes på vårparten.

Opprettet tidligere en tråd for Adevinta. Dette selskapet er ikke lenger så interessant. Nå er det Schibsted det gjelder. Derfor en ny tråd for fremtiden og Schibsted.

Aksjekursen til Schibsted må påregens vli bli gitt en fin reise fremover - og nå er tiden for å ta plass.

Hentet fra Kampanje:

- Det blir helt utenfor alle proporsjoner. Om dette skjer kan de havne i et luksusproblem hvor de får mer penger enn de kan bruke for sitt formål, sa prorektor og medieforsker Jens Barland til Kampanje tidligere i høst.

https://kampanje.com/medier/2023/11/legger-inn-bud-pa-adevinta--schibsted-apner-for-salg/
Redigert 27.11.2023 kl 23:57 Du må logge inn for å svare

Viaplay kommer - etter tidligere utsettelse - med Q3 i morgen.

Det kan legges til grunn at Schibsted har vært eller er i forhandlinger med Viaplay om ytterligere posisjonering, dvs. kjøper seg opp til større eierandel.

Ikke sikkert, men jeg tror at Schibsted i morgen vil avklare sin posisjon og strategi vedr. Viaplay.

Schibsted - en ny og større aktør i Viaplay?

Bring it on!

Får virkelig ikke håpe de sløser bort pengene i det sluket Viaplay

Utbytter, ja takk!!!