VOW 2024

Karbon
VOW 20.12.2023 kl 12:20 18931

2023 har vært et krevende år for alle Vow-aksjonærer. Selv om omsetningen har satt nye rekorder, har utsatte kontraktsannonseringer og dårlige marginer preget aksjekursen. Men nå er det vel snart på tide å se framover, og ikke bakover. Dersom Vow leverer i henhold til hva som er skissert i 2024, så vil trolig skuffelsene fra 2023 bli glemt rimelig fort, og optimismen vil blomstre opp. Etter hvert som flere og flere kontrakter blir annonsert innenfor forskjellige segmenter utover i 2024, vil man trolig se konturene av en «storleverandør» av landbaserte anlegg innen et område som blir viktigere og viktigere for hver dag i verden. Når vi ser på Vows trading update for q1 i mai, halvårspresentasjonen i august, og nå sist «Kapitalmarkedsdagen» i november, så kan man danne seg et bilde av fremtidsutsiktene.

I forbindelse med Vows trading update for q1 2023 ble det opplyst at man er i samtaler med kunder om hele 80 forskjellige anlegg i perioden 2023-2029 med en kontraktsverdi på til sammen ca 25 milliarder kroner. Den største potensielle kontrakten ble her opplyst å ligge på ca 2 milliarder kroner. Under halvårspresentasjonen i august ble det opplyst at av de 80 identifiserte prosjektene, jobber man nå konkret med 33 av disse. «Konkret» betyr at de er kommet så langt i prosessen, at det ikke er snakk om noen anbudskonkurranse med andre leverandører. Det er snakk om kunder som har valgt Vow som leverandør, og at man jobber konkret med betingelsene for prosjektene. Det er også informert om at noen av disse aktørene planlegger mange anlegg.

Gjennomsnittlig kontraktsverdi for anlegg til cruiseindustrien har ligget på ca 40 millioner kroner. Kommende anlegg til landbaserte anlegg (de 33 anleggene de konkret jobber med i dag) vil ha en gjennomsnittlig kontraktsverdi på mellom 400 og 500 millioner kroner. Altså det 10-dobbelte.

Det er mange av segmentene innen industrial solutions (landbaserte anlegg) som har potensiale til å bli rene pengemaskiner for Vow i årene framover, nedenfor nevner jeg noen:

ETEL – Carbon black fra brukte bildekk:
Da partnerskapet med ETEL/Itochu ble annonsert i desember 2022, ble det samtidig opplyst at man hadde identifisert hele 300 potensielle lokasjoner for slike anlegg på verdensbasis. Samtidig jobbet man konkret med de 3 første anleggene. Under trading update for q1 2023 fremgikk det at man allerede nå hadde 10 anlegg «på blokka» Med gjennomsnittlig kontraktsverdi på kanskje mellom 400 og 500 millioner, så sier det seg selv at dette segmentet alene vil kunne bli en pengemaskin i Vow-systemet. Første kontraktsannonsering her var opprinnelig ventet mot slutten av 2023, men er utsatt til i løpet av første halvår 2024 (25 000 tonn). Estimert en 10-dobling innen de neste 5 årene, jf. presentasjonen på kapitalmarkedsdagen.

Produksjon av biochar
Vow har som kjent levert et anlegg til amerikanske Wakefield Biochar (som har planer om å bygge mange flere anlegg), og har fått en kontrakt med Quonset Soil Solutions til ca 270 millioner kroner. Det er all grunn til å tro på flere og større kontrakter innenfor dette segmentet i årene framover. Spesielt i Amerika har biochar fått et stort fokus som fremtidig «karbonlagringsmetode». Jeg har i et tidligere innlegg vist til en uttalelse om at Wakefield Biochar har planer om å oppskalere anlegget med innkjøp av nytt pyrolyseutstyr i 2024. Behovet for biochar er sterkt økende framover, noe man kan lese mer om her:
https://www.bdlaw.com/publications/demand-heats-up-for-biochar-carbon-projects/

Biokull til metallindustrien mv.
Vow Green Metals presentasjoner av fremtidige prosjekter og anlegg er imponerende. Og behovet for biokull til metallindustrien vil bare øke og øke i årene framover. Når Vow Green Metals får på plass sine partnere og finansieringen således kommer på plass (Siva og Vardar er allerede på plass), vil VGM etter alle solemerker bli en fremtidig superkunde for Vow. I tillegg leverer Vow også pyrolyseutstyr til andre aktører innen metallurgisk industri, og også til andre aktører som opererer på samme måte som VGM. Vow har tidligere levert et anlegg til Circular Carbon og til Envigas AB, og det er all grunn til å tro at det snart vil komme bestillinger fra dem for oppskalering til større anlegg. Ellers kan det ikke være lenge til Vow mottar en bestilling fra Wacker Chemie på nærmere en milliard kroner (50 000-tonns anlegg med 6 CHE-reaktorer).

Pyrolyse av sewage sludge (kloakkslam)
I presentasjonsmaterialet fra 9. mai i år (trading update) fremgår det at man allerede er i samtaler med kunder for levering av hele 28 anlegg innen sewage sludge. Fokuset på fjerning av PFAS forventes å få bare større og større oppmerksomhet framover, og japanske Kobelco (som er kunde av Vow) har uttalt at de ser for seg å bestille mange slike anlegg i årene framover. Fra trading update 9. mai 2023, ca 6 minutter ut i presentasjonen: «they are planning to build multiple plants….» Under kapitalmarkedsdagen fikk vi opplyst at «feed-kontrakten» som ble annonsert tidligere i 2023 gjelder en aktør innen nettopp sewage sludge, og som vil bestille 4 CHE-reaktorer til det kommende anlegget.

Plastgjenvinning – Repsol, UniPetrol mm.
Vow har med «plastic2Olefins-prosjektet» i samarbeid med spanske Repsol fått en fot innenfor markedet for gjenvinning av usortert plastavfall. Vi venter fortsatt på en mulig storkontrakt med UniPetrol, som i så fall vil befeste Vow som en verdensledende leverandør innenfor dette segmentet. UniPetrols siste oppdatering når det gjelder det store pyrolyseanlegget for plast er at de forventer å tildele kontrakten senest i slutten av juli 2024:

“The Contracting entity expects to award the Public Contract at the end of July 2024 at latest, so that the Modular Pyrolysis Plant could be commissioned no later than at the end of 2028"

Det er også verdt å merke seg at de 80 kundene man jobbet med pr første kvartal 2023 er et antall som bare vil vokse og vokse i antall, etter hvert som Vows systemer blir utrullert rundt om i verden. I det korte bildet (2024), antar jeg vi vil stifte nærmere bekjentskap med følgende kunder: ETEL, Circon Energy, «ukjent aktør innen Sewage sludge», Wakefield Biochar, Wacker Chemie, Envigas AB, UniPetrol og Outokumpu. Kanskje også Circular Carbon. Under kapitalmarkedsdagen ble det opplyst at Vow og Outokumpu har samarbeidet i ca 2 år om planene for Outokumpus bygging av et biogass og biokullanlegg, dvs dette anlegget:

https://www.outokumpu.com/en/news/2022/outokumpu-plans-a-significant-investment-in-a-biocoke-and-biomethane-plant,-aims-at-reducing-climate-emissions-and-increasing-self-sufficiency-in-energy-in-finland-3162097

Og 18. desember 2023 sender Outokumpu ut følgende melding, som skulle tilsi at endelig investeringsbeslutning er tatt:

https://www.outokumpu.com/en/news/2023/outokumpu-invests-in-a-pelletizing-plant-for-biocoke-in-tornio,-finland-to-accelerate-the-reduction-of-direct-emissions-3375120’

Og sist, men ikke minst – I slutten av november ble det sendt ut børsmelding (og vi fikk en presentasjon under kapitalmarkedsdagen), der det ble opplyst at Circon Energy i Caribbean planlegger en storsatsing innen pyrolyse av «alt» av avfall, og at de vil bestille hele 19 linjer fra Vow i første kvartal 2024. Og det er første fase av en serie av bestillinger i årene framover. Ingen bør bli overrasket om et så stort prosjekt kan bli forsinket i forhold til planene Circon Energy har lagt, men det er utenfor Vows kontroll:

https://www.vowasa.com/blog/vow-in-position-for-caribbean-carbon-recycling-project

Mye mer kan nevnes, men dette er håndfaste prosjekter og potensielle kunder med fremtidige «seriebestillinger» av anlegg innen industrial solutions.

Det er kanskje litt voldsomt å forvente kontraktsannonseringer til alle aktørene nedenfor i 2024, og det kan kanskje være greit å fordele de på 2024 og 2025. Jeg gjentar de til slutt i innlegget her, og de 3 øverste skal være «sikre» i 2024, så kan vi krysse de av etter hvert som kontraktene annonseres.

ETEL,

Circon Energy,

«ukjent aktør innen Sewage sludge»,

Wakefield Biochar,

Wacker Chemie,

Envigas AB,

UniPetrol

Outokumpu

Circular Carbon


Redigert 08.01.2024 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
CapitaL
08.02.2024 kl 09:34 8874

- - Vow ASA: Vow secures EUR 19.3 million cruise order and option

Vow ASA (OSE: VOW) subsidiary Scanship AS has been awarded a contract with a
major European shipyard to deliver technology on what will be one of the world's
largest cruise ships under construction.

The contract covers equipment delivery in 2024 for a first ship and was first
mentioned by Vow as an option in 2019. According to the new contract, the
customer may order similar equipment for delivery to yet another ship in 2025.
The total combined value of the firm order and the option for delivery to a
second ship is EUR 19.3 million.
Karbon
08.02.2024 kl 10:56 8761

For cruisekontrakter (nybygg) skal normalt mellom 5 og 10 % av kontraktsverdien innbetales ved signering. Det betyr at Vow fikk mellom 10 og 20 millioner inn i kassa i dag.

Edit:

Ettersom totalbeløpet det opereres med her (19,3 millioner Euro) også inneholder opsjonen om tilsvarende bestilling i 2025, er beløpet jeg estimerte (mellom 10 og 20 millioner) trolig for høyt. Uansett, utstyret skal leveres i inneværende år, noe som betyr at mellom 80 og 90 % av kontraktsverdien skal innbetales på tidspunktet for levering av utstyret.
Redigert 08.02.2024 kl 12:36 Du må logge inn for å svare
The Observer
08.02.2024 kl 13:13 8634

Ryktet om Vows død var altså sterkt overdrevet. Han rør jo på seg.
Karbon
10.02.2024 kl 18:51 8213

https://carbon.puro.earth/CORC-co2-removal-certificate/supplier-listing/wakefield-biochar-facility-1

"The company is expanding and opening new pyrolysis facilities in 2024 financed partially through carbon credit sales."

Vow og Wakefield biochar, historien bak suksessen:

https://www.biogreen-energy.com/story-of-customer-wakefield
Redigert 10.02.2024 kl 18:55 Du må logge inn for å svare
Framtia
11.02.2024 kl 23:46 7914

Flere nye anlegg ila 2024!? Flere betyr 3 eller flere...Fårbare håpe og tro at VOW klarer å innfri både mht kapasitet, teknologi og ikke minst lønnsomhet!
nolast
12.02.2024 kl 22:58 7631

. BNP PARIBAS har solgt 375 000 akjser siden 7 feb. Nå har de bare 25 000 igjen. En dag så snur det!!
Karbon
16.02.2024 kl 23:03 7148

Wacker Chemie arbeider kontinuerlig videre mot målet om ny ovn og biokullanlegg i 2025:

https://www.amnytt.no/goodtech-og-wacker-chemicals-fortsetter-transformasjonen-paa-holla.6646033-305297.html
Karbon
22.02.2024 kl 19:07 6795

Konsesjon gitt i dag:

https://www.nve.no/konsesjon/konsesjonssaker/konsesjonssak?id=12965&type=A-1

Fra før har Heim kommune vedtatt reguleringsplanen for Holla industriområde:

https://www.heim.kommune.no/kunngjoering-reguleringsplan-holla.6636077-500318.html

Da er siste brikken i puslespillet lagt for at Wacker Chemie kan bestille pyrolyseutstyr fra Vow for å bygge et anlegg for produksjon av biokull som erstatning for fossilt kull.

Vow eller Badin har aldri nevnt Wacker Chemie med navn, men det er informert om at en aktør hvor det tidligere er inngått en LoI, lenge har vært i dialog med Vow om å bestille 6 CHE-reaktorer til et biokullanlegg. Dette er som jeg tidligere har redegjort for utvilsomt Wacker Chemie, og i dag er altså det siste hinderet i prosessen endelig passert.

Ja, jeg vet jeg har mast mye om Wacker Chemie, og mange er sikkert lei av maset mitt, ettersom det tar tid før det blir en endelig kontraktsignering her. Men det har ikke vært mulig å inngå noen kontrakt for utstyrslevering før både reguleringsplanen fra kommunen er vedtatt, og anleggskonsesjonen fra NVE er på plass.

Nå er begge deler endelig på plass, og nå er det opptil Wacker Chemie hvor lang tid det tar før en utstyrsbestilling kommer på bordet. Det tar tid å produsere 6 CHE-reaktorer, og Wacker Chemies planer er å bygge et biokullanlegg i 2025. Jeg imøteser derfor en snarlig kontraktssignering for Vow med Wacker Chemie.

Redigert 22.02.2024 kl 19:08 Du må logge inn for å svare
Framtia
23.02.2024 kl 00:01 6630

Håper du får rett Karbon😉https://process-technology-online.com/top-news/wacker-aimes-to-halve-greenhouse-gas-emissions-by-2030/
De satser på biokull i alle fall, så får vi se hvem de går for? Goodtech som jeg anser som nok et spennende norsk selskap, fikk også en del av Wacker kaka...
Redigert 23.02.2024 kl 00:02 Du må logge inn for å svare
Nsxnsx
23.02.2024 kl 08:38 6492

Praktisk spørsmål. Hva om de får kontrakt på 6+19 reaktorer samtidig ? Hvordan løser dem det ? Er vel et luksusproblem, men ingen ønsker vel å få varen levert 2 år etter kontrakt inngåelse.
Karbon
23.02.2024 kl 09:51 6387

Når det gjelder Circon Energy og de 19 linjene, så er det neppe snakk om 19 CHE-reaktorer. Jeg vil tro at det er en kombinasjon av både CHE-reaktorer og biogreen-linjer, med en klar overvekt av biogreen-linjer. Selv om Circon Energy opplyste at de hadde ambisjoner om å bestille pyrolyseutstyret i q1 2024, antar jeg at tiden er litt for knapp til at det er mulig. Jeg blir iallefall positivt overrasket dersom det skjer, men jeg tror vi må vente lenger.

Produksjonen regner jeg med at de kan skalere opp raskt dersom det kommer ordre i denne størrelsesorden. Det vurderes også å starte opp en egen produksjon i USA. Dette klarer de!
Nsxnsx
23.02.2024 kl 11:42 6284

Satser på det for nå er jeg rimelig full lastet 💰💰
Framtia
23.02.2024 kl 17:34 6131

Fordelen med CH Evensen reaktoren er at den kan kjøres på ekstern strøm, samt egenproduserte strøm. Dvs. at den er selvdrevet så lenge den mates med råvarer...Det ble tidligere nevnt av Cecilie Jonassen( Q4Podcast) at de sikter mot utnyttelse/effekt på over 100%, opp mot 130% i produksjonen, sammenlignet med fossilt karbon mht CO2 utslipp...Håper jeg husker rett😉😄

Ser også at det er fremskritt ifm Viken park, noe som gjør at vi sannsynligvis kan vente oppstart der, forhåpentligvis før sommeren😉
https://www.linkedin.com/posts/vow-green-metals_vikenpark-energisystem-kraft-activity-7166769564909723648-J1EV?utm_source=share&utm_medium=member_android
Redigert 23.02.2024 kl 18:04 Du må logge inn for å svare
CapitaL
27.02.2024 kl 10:08 5744

Planlegging i gang på Viken.. det er bra! Eller? Nok et prosjekt som selvsagt krever ressurser og påfører VGM kostnader..
Dette anlegget krever en milliardinvestering og selv med samarbeidspartnere behøves det store midler inn i VGMs slunkne kasse. Når blir det anlegget ferdig? tipper 2027/28 en gang. Det er lenge til! Jeg ser rett og slett ingen vei utenom flere emisjoner for VGMs del.. bare å glemme visvasset til en viss skribent om at eierne ikke vil gå med på det. Trenger man penger så trenger man penger!

Pareto i desember: Meglerhuset peker på et fortsatt behov for avtaksavtaler og ytterligere finansiering på Follum. Prisingen av ytterligere anlegg utover dette er for tidlig etter meglerhusets syn, da dette vil kreve ytterligere finansiering og virker prematurt ettersom Follum ikke ferdig.
Pareto har kursmål 2,20 kr....

Nei, VGM er ingen aksje for småaksjonærer, til det er tidsperspektivet for å få avkastning alt for lang, 5-10 år etter mitt syn. Hvem gidder det?

Når det gjelder VOW så stopper nedturen kun om torsdagen blir mer enn bare et gjesp. Vi får se.
Redigert 27.02.2024 kl 10:10 Du må logge inn for å svare
Karbon
27.02.2024 kl 17:46 5599

Jeg har ingen store forventninger til torsdagens tallfremleggelse. Det som MÅ på plass nå er kontrakter som gir klingende mynt i kassa.

I mellomtiden kan man lese en artikkel her om Circular Carbon og Barry Callebaut, og hvordan biokullproduksjonen er en suksess for begge parter. Pyrolyseutstyret er levert av Vow (artikkelen er på tysk):

https://www.energy-prime.de/loesungen-cases/detail/klimaschutz-der-sich-in-klingender-muenze-auszahlt?trk=organization_guest_main-feed-card_feed-article-content

Dersom du ikke kommer inn på artikkelen pga. krav til innlogging, så kan du prøve å trykke direkte på linken via Circular Carbons lenke til artikkelen på linkedin. Da skal det gå greit:

https://www.linkedin.com/company/circular-carbon?originalSubdomain=uk

Redigert 27.02.2024 kl 18:08 Du må logge inn for å svare
CapitaL
28.02.2024 kl 23:25 5341

Tallene er ute...

- Oslo, 28 February 2024: Vow ASA (OSE: VOW) revenues for the full year 2023 were
NOK 918.5 million, a 17 per cent increase from the year before. EBITDA before
non-recurring items was negative NOK 23.4 million for the full year. In
addition, the company recorded non-recurring items of negative NOK 31.3 million,
mainly related to non-cash balance sheet clean-up in contract accruals. This
resulted in a negative EBITDA for the year of NOK 54.7 million versus a positive
NOK 85.5 million in 2022.
Framtia
28.02.2024 kl 23:41 5304

Betyr dette at 2500 tonns anlegget til VGM nå er å anse som regnskapsført tap!?...🤔
CapitaL
28.02.2024 kl 23:51 5282

Nei såklart ikke.. den største smellen ligger i cruise projects..

Dette var ille... og det gjør ikke saken bedre at de senest i november guidet margin på 2-4 %.
Hammers
29.02.2024 kl 00:10 5245

Jeg fikk selv svettetokter under CM Day 23 da HB opplyste om kontraktsproblemer innen nybygg til cruise - og at problemene kom til å vare ut i 2024. For meg lett å tenke seg at det er seriekontrakter innen cruise selskapet hadde bommet på - og at man var låst til kontraktene.

Jeg tok straks mine grep og har senere ikke skrevet stort om VOW.
Dagens tall viser at mine grep var et godt valg.

At VOW nå benytter anledningen til å foreta en "regnskapsmessig opprydding" er helt naturlig.
Man legger all dritt på bordet - får det ut - lar stormen rase fra seg - og kommer langt friskere ut når støyen legger seg i -24.
Redigert 29.02.2024 kl 00:11 Du må logge inn for å svare
upsidedown
29.02.2024 kl 00:15 5230

Backloggen krymper igjen.

Vanskelig å si hvor bunnen kommer i VOW denne gangen, men jeg tror minimum at vi ser 7-tallet før det snur.

TTT og med rapporteringsrutinene til VOW får markedet ikke nye valide tall før sensommeren 2024, så det kan legge solid demper på mulige nye kontrakter i nær fremtid.

Bare trist når rapporteringen skal skje i mulm og mørke….
Framtia
29.02.2024 kl 00:28 5213

Det som er jævla rart er at Badin sto og løy om at VOW ikke var påvirket av økte kostnader mm senest i H123...🤔Spesielt å ha en slik frontfigur i et børsnotert selskap...Neste som mangler er at det blir stille om Circon fremover og denne kontrakten også blir kostet under teppet...Som Acelor Mittal mf...
CapitaL
01.03.2024 kl 17:04 4751

Vi får tro at den nye CFO rydder opp i bøkene.. ut med skjelettene!
Bare mars måned igjen av Q1 nå.. der kunden forventer å legge inn ordren på 19-linjers anlegget. Det kan bidra til å snu skuta.

Selv liker jeg ikke denne ordlyden vedr Etel.. nye toner synes jeg:

The End-of-Life tires scale-up, in collaboration with
ETEL subsidiary Murfitts Industries, is progressing as
planned with design work ongoing for the first ELT plants,
likely to be in the UK. The test facility in Lakenheath
continues to produce recovered black for qualification
with big tire manufacturers.

Likely to be in the UK??

Hvor ble det av søknad allerede innsendt? Husker jeg feil her?
Karbon
01.03.2024 kl 17:23 4705

Stadige utsettelser av de store kontraktene har ført til grusing av aksjekursen. Vow ser ut til å ha rigget organisasjonen sin for de store prosjektene litt for tidlig (nyansettelser, nytt kontorbygg mm.), med de kostnadene det medfører. Når det gjelder de 19 linjene til Circon, så ligger det et forbehold også der:

https://www.prnewswire.com/news-releases/circon-energy-announces-execution-of-strategic-cooperation-agreement-and-supply-agreement-with-vow-asa-302006470.html

"Subject to the completion of final engineering and design works, ReCO2 anticipates executing a purchase order with Vow in the first quarter of 2024."

Oversatt til norsk:

"Med forbehold om ferdigstillelse av endelig ingeniør- og designarbeid, forventer ReCO2 å utføre en kjøpsordre med Vow i første kvartal 2024"

Etter hva jeg husker så er ikke Vow involvert i ingeniør- og designarbeidet til Circon. Her vil de være en ren utstyrsleverandør.

Jeg har en uggen følelse av at det vil dra ut i tid før ordren kommer, men håper jeg tar feil.

Når det gjelder ordlyden vedr. anlegget til ETEL, "likely to be in the UK.", så regner jeg med at dette bare er en måte å uttrykke at de ikke vil ut med eksakt hvor det første anlegget skal ligge enda.
Redigert 01.03.2024 kl 17:30 Du må logge inn for å svare
Karbon
05.03.2024 kl 17:07 4308

Aksjekursen er begredelig, mens vi fortsatt venter på at den første av de store ordrene skal tikke inn. Mens vi venter, kan Vow melde følgende i dag:

"Successful Handover of NSR Biogreen Plant 🌿

We are thrilled to announce the handover of the NSR Biogreen plant to our valued client, NORDVÄSTRA SKÅNES RENHÅLLNINGS AB (NSR). Following a successful SAT from 20th to 22nd February, the warranty period has officially started.

The plant, designed to pyrolyze shredded and dried garden waste, demonstrated remarkable stability. Operating at a capacity of approximately 600 kg/h, it produced an impressive 160 kg/h of biochar at 30% moisture content.

This sustainable initiative perfectly aligns with NSR's commitment to recycling, contributing to the creation of an environmentally compatible society. The biochar produced will be utilized for various applications, including soil improvement, enhancing water retention, and promoting fertile soil with thriving microorganisms.

We really look forward to the positive impact of this eco-friendly solution. Completely in line with Vow ASA's values"

Dette må ses i sammenheng med denne meldingen fra 6. juli 2022:

https://www.vowasa.com/blog/vow-asa-vow-technology-biogreen-selected-by-nsr-for-swedens-first-biochar


BMW_E30
05.03.2024 kl 18:24 4208

Ja nå er tilliten til ledelsen redusert betydelig. Forståeligt. Her må de ha bommet på kalkylene i prosjekter. Vi får håpe dette er kontroll på nå. Aksjesladder tok for seg Vow i sin episode. Cmd så sier de at de er i dialog med banken, og i h2 skriver de at de er fornyede vilkår. Antar alle aksjoner som foretas nå, salg av ascodero, permiteringer og kostnadskutt programmet er for å unngå å komme i brudd. De hjelper vell heller ikke at VGM snart ikke er verdt noe.
Fint om de kommer noen kontrakter, men fokus nå må være å rydde opp så en fortsetter lønnsomt i h2 slik som guidet. Om de skulle bli aktuelt med en emisjon så tror eg som eg har sagt tidligere at den kommer sammen med en av de milliard kontraktene som kan komme, de har eg ingenting i mot. Selskaper er nå lavere priset en scanship var alene før landsatsingen. Men da var di vell omtrent uten gjeld.
Hammers
05.03.2024 kl 20:28 4109

Hvor mange ganger må det gjentas til de samme nickene;

- Top 4 eier over 54% av aksjene og måtte med det ha stått for mer enn halve emisjonen for ikke å bli utvannet. Et meningsløst alternativ.
- Og ja, jeg nevner det; Da VOW skilte ut VGM og trengte arbeidskapital før deres børsintro kom en liten rettet emi. LITEN.
- Aksjonærenes utvanning; 5,1% og man fikk et nytt selskap i retur. 1 aksje i VGM for hver aksje man hadde i VOW.

Løsning:
- Den 1/8 i fjor inngikk VOW en bankfinansiering fra DNB på totalt 620 mill. Terminlån (380), kassakreditt (160) og handelsfinansiering (80).
- Med "disponible" 620 mill skulle en tro at dette er mer enn nok for å komme seg over dagens kneik.
- Emisjonsmaset er trolig kun skriverier for å skape usikkerhet rundt aksjen.

- Og dere; Top 20 fortsetter å øke. Spesielt "Skipselektrikeren" har økt kraftig og er nå selskapets 5 største aksjonær (2 konti på top 20).
- Han vet trolig hva som kommer i H2.

EMI i VGM:
- Også i VGM nevnes EMI som den store stygge ulven. Her styrer VOW-systemet hele 67% av aksjene.
- Ordinær EMI med innskudd fra aksjonærene er med det garantert en "ikke-sak"!

- Selskapet opplyser at VGM skal finansieres ved en partnerskapsmodell der selskapets samarbeidspartnere kan kjøpe seg inn.
- Med det står partnere for en del investeringen og får ta del i den verdiskapningen som forventes komme fra årsskiftet.

- Så sent som i november i fjor sendte VGM ut 2 børsmeldinger ang salg av varer og tjenester. Samlet verdi; 252 mill.
- Dessuten ble det børsmeldt at ELK årlig kjøper 15 og de 20.000 tonnene på Follum. Avtalens varighet; 5 år + opsjon på 5 nye år.
- De siste 5' tonnene fra Follum er trolig tiltenkt en ny aktør - en man fortsatt ikke har hørt om.

2 funfacts (VOW + VGM);

VOW;
- Da jeg for første gang kjøpte SSHIP (2019) var prisen kr 6,97 pr aksje. KUN Scanship. NULL Landbasert, NULL CHE, NULL ETIA.
- Capital Marked Day solgte jeg daværende beholdning rundt kr 13. Likte ikke hva jeg hørte. Kjøpte tilbake 20% da kursen lå lavere enn 6,97.
- Kursen må i dag nesten doble seg for å komme tilbake til CMD (i slutten av nov 23).
- Teknisk; Kortsiktig og historisk oversolgte RSI-nivåer. Kraftig retur kan forventes ila kort tid.

VGM:
- Da kursen i dag lå på kr 1,50 var selskapets totale børsverdi LAVERE enn de børsmeldte inntektene på 252 mill fra november.
- Absolutt NULL er i dag priset inn i kursen. Ingen avtaler, ingen produksjonsstart, selv om den forventes kommer om ca 10 mnd.

- Når kursen etter hvert begynner å gå blir trolig dette med ekspressfart (som høsten -21?). Da tredoblig ila 1 drøy mnd.
- Da gjelder det å være med - for da vil også biokarbonet, biooljene, gassen, fjernvarmen og utslippskvotene prises inn og få fokus.

- Når trolig ALLE skal inn gjennom et lite sugerør av en døråpning. Vi så hva som skjedde da meldingen om ELK's avtale om 15' tonn kom.
- 30% opp ila EN dag - før folk forsto at saken først trådte i kraft når produksjonen startet like etter årsskiftet. Det hastet visst likevel ikke.
Redigert 05.03.2024 kl 23:58 Du må logge inn for å svare
Karbon
06.03.2024 kl 16:40 3829

OK, Vow hadde altså en overlevering av det omtalte biogreenanlegget til NSR i går. Hva sluttoppgjøret utgjør der vet vi ikke, men noen millioner må vi kunne regne med.

Cruisekontrakten 7. februar, med påfølgende 5-10 % innbetaling av kontraktsverdien ved bestilling:
https://www.vowasa.com/blog/vow-secures-eur-19-3-million-cruise-order-and-option

Og så kontakten i dag for C H Evensen på 30 mill, med påfølgende delbetaling ved bestilling:
https://www.vowasa.com/blog/contract-wins-in-heat-intensive-sector

Jeg ser at "Han dere vet" driver og surrer på den åpne tråden om at dagens stigning i aksjekursen er altfor mye i forhold til kontrakten på 30 mill som ble meldt i dag. Så enkelt er det selvsagt ikke.

Man må selvsagt se dagens stigning i sammenheng med de siste ukers begivenheter, sammenholdt med forventningene framover. Basert på dagens volum, ser det ut til at flere har regnet på at den siste tids nedgang i aksjekursen har vært kraftig overdrevet.
Redigert 06.03.2024 kl 16:42 Du må logge inn for å svare
Karbon
28.03.2024 kl 19:25 3096

Det ser ut som om Circon Energy/ReCO2 ikke når ambisjonene sine om å bestille de 19 linjene fra Vow i q1, noe jeg heller ikke hadde forventet. La oss håpe det skjer i løpet av q2, samtidig som også ETEL ifølge eget utsagn skal bestille utstyr til det første av mange anlegg til utvinning av Carbon black fra brukte bildekk.

Det KAN også skje noe annet meget spennende på tampen av q2, eller senest første måned av q3:

UniPetrols siste oppdatering når det gjelder det store pyrolyseanlegget for plast er at de forventer å tildele kontrakten senest i slutten av juli 2024:

“The Contracting entity expects to award the Public Contract at the end of July 2024 at latest, so that the Modular Pyrolysis Plant could be commissioned no later than at the end of 2028"

Det gjenstår selvsagt å se om det er Vow som blir tildelt kontrakten, men ettersom test-anlegget deres er levert av Vow, så bør man sitte med relativt gode kort på hånden. Her er en artikkel fra tidligere i år, hvor det sies en del om UniPetrols planer framover:

https://www.expats.cz/czech-news/article/leader-talks-orlen-unipetrol-ceo-tomasz-wiatrak-on-the-future-of-fossil-fuel-production-in-czechia

Fra artikkelen:

"After many years of evaluating the operations of our testing pyrolysis unit, we will proceed to the actual construction of a fully-fledged unit over the coming years. This will require an investment of several billion crowns."


Aksjekursen pr i dag reflekterer det faktum at Vow sårt trenger arbeidskapital, noe som vil falle på plass dersom bestillingene nevnt over her kommer om ikke alt for lang tid.
Redigert 28.03.2024 kl 23:46 Du må logge inn for å svare
nolast
14.04.2024 kl 10:10 2553

Her er et innlegg fra Linkedin, det skjer ting i industrien. Det jobbes men ting tar tid. Og jeg er sikker på at vi belønnes en dag.
Gjennombruddet vil komme. Legg merke til at Envigas er leverandør. Og vi veit hvem som leverer utstyret dit.
Swerim AB


For første gang har vellykkede forsøk vist at biokarbon fungerer som et reduksjonsmiddel i produksjonen av ferrokrom (FeCr).

Legeringen ferrokrom er en viktig komponent i produksjonen av rustfritt stål og spesialstål, ikke minst for komponenter som er essensielle for den grønne energiomstillingen, for eksempel vindturbiner. Det er en uttrykt ambisjon om å gjøre produksjonen av legeringen karbonnøytral; Dette er imidlertid en utfordring, siden hydrogen ikke kan brukes i prosessen.

"Vi ser på bruk av biokarbon som et reduksjonsmiddel som det raskeste middelet for å redusere påvirkningen fra vår FeCr-produksjon," sier Annelie Papadopoulos , leder for prosessmetallurgi og bærekraft hos Vargön Alloys AB , en av Europas største produsenter av ferrokrom.

Et forskningsprosjekt ledet av Elsayed Mousa ved det anerkjente forskningsinstituttet Swerim AB har vært i gang de siste to årene. Når prosjektet går inn i sin siste fase, uttrykker prosjektlederen stor tilfredshet med oppnådde resultater og gir dyp takknemlighet til den iherdige innsatsen til Bio4SAF-teamet.

"Vi har vært i stand til å erstatte omtrent 20% av den fossile koksen med biokarbon i våre forsøk," rapporterer Elsayed Mousa. Han er svært fornøyd med resultatet av samarbeidet med forskningsprosjektpartnerne, Vargön Alloys AB og biokarbonprodusenten Envigas AB .

Annelie Papadopoulos er også fornøyd med resultatene.

"Det er tydelig at disse forsøkene er en viktig milepæl på veien mot karbondioksidnøytralitet innen 2045.

Etter laboratorie- og teknisk-skalaforsøk på Swerim ble forsøkene oppskalert betraktelig ved å bruke 350 tonn biokarbonbriketter som reduksjonsmiddel i en av legeringsovnene hos Vargöns Alloys AB Med tanke på storskalaen og de vellykkede resultatene, er prosjektleder Elsayed Mousa sikker på at metoden raskt kan implementeres i industriell skala og at andelen biokarbon som brukes i produksjonen etter hvert kan økes fra.
20 %

"På lang sikt er det potensielle muligheter for å minimere bruken av fossilbaserte reduksjonsmidler i produksjonen av FeCr ved å inkorporere biokarbon som et levedyktig alternativ,

men Annelie Papadopoulos bemerker at en terskel må overskrides. "

"En utfordring er tilgang til rimelig biokarbon. Det er i dag ikke fullskala produksjonsanlegg for biokarbon, men vi har kontakt med flere interessenter som er interessert i oppskaleringsfasen og ting ser lovende ut. Innen noen få år vil vi helt sikkert se kontinuerlig tilførsel av biokarbon i vår industrielle produksjon."

Det toårige prosjektet er finansiert av det svenske energiverket .
BMW_E30
30.04.2024 kl 18:00 2067

Da var årsrapporten publisert.
Der kan lånevilkår leses. Vow fikk oppdaterte covenants i Februar og er ikke i brudd. Styret har og besluttet at den finansielle situasjonen er akseptabel. (Altså er de ikke slik som de kom frem i aksjesladder, selv om de selvsagt kunne tolkes slik. )
Da er altså ikke spekulasjoner om en emisjon med de første noe å bruke mer tid på.
De kommer og frem at de er brukt en del resurser på tilbudsarbeid, der økte renter osv. har ført til mindre investeringsvilje.
nolast
12.05.2024 kl 09:51 1660

Er det noen som har noen formening om Q1 eller har sett noen anslag!
Uansett så blir det spennende. Nå må det snart leveres noen kontrakter!!
Nsxnsx
13.05.2024 kl 09:07 1350

Er vel alltid noen som vet noe FØR andre og kursutviklingen siste tiden indikere vel at ting er i bedring :)
Nsxnsx
13.05.2024 kl 14:58 1211

Når kommer oppkjøpet ? Og hva blir prisen ? Fornybarselskaper kjøpes opp over en lav sko der ute og det med god premie iflg analytikere.

20,- 40,- 60,- ?
royroy
13.05.2024 kl 16:58 1120

Du har ikke fått nok av halleluja innlegg på tråden her?
Nsxnsx
13.05.2024 kl 18:07 1042

Halleluja 👍😁🤘
BMW_E30
13.05.2024 kl 19:43 951

Har tro på en solid økning i aftersales og håper på en status rundt denne FEED kontrakten. Har nok mer tro på denne en de 19 linjene. De bør egentlig vise solide tall om de skal være i rute til å ungå brudd på covenants i q4.

Eg tror og de hele blir kjøpt opp en dag, og når den rette frieren står på døren er de nok ikke så nøye om de er snakk om 2 milliard eller 3 milliarder i mcap.
nolast
13.05.2024 kl 21:24 865

Thom familien gir gass. Det er oppført den 8.5. 136 803 Vow aksjer til. Ikke akkurat en ubetydelig handel for en privat person. Da får vi håpe og tru at det handles litt mer på kunnskap enn tilfeldigheter. Lykke til i morgen, det trenger vi!!