RECSI 2024

hottentott1
RECSI 31.12.2023 kl 22:57 263149

Godt Nytt År!

I fjor startet kursen på 14 og sluttet på 14, og det er greit nok tatt i betraktning at solsektoren globalt gikk i minus og ML ikke er inntektsbringende enda. Da kan man ikke forvente at aksjekursen stiger heller. Men mye positivt skjedde med REC i 2023. Yulin er solgt. Fokuset og innsatsen er rettet 100% mot anleggene i USA. ML er restartet. I løpet av 2024 skal produksjonskapasiteten forhåpentligvis opp på 100% utnyttelse. Og kanskje REC vil begynne å tjene penger?

Oppdatering 8. februar
Q4-23 er lagt fram. Yulin er solgt og pengene på konto. Butte dreier produksjonen bort fra ulønnsom polysilicon til mer lønnsomme produkter. Dette ble annonsert i en særdeles klønete børsmelding dagen i forveien og aksjekursen falt som en stein. Framdriften i ML går etter planen. Ingen nyheter av betydning ellers. Kurt Levens lover 100 - 300 MUSD i EBITDA i 2026. Kursen er 12 kr.

Oppdatering 21. mars
Årsrapporten 2023 er sluppet. Kort oppsummert av ChatGPT: "I 2023 opplevde REC Silicon betydelige fremskritt, inkludert nedbetalingen av gjeld og sikring av finansiering for anlegg og kapitalprosjekter. Gjennom langsiktige avtaler og vellykket omstart av anleggene, posisjonerer selskapet seg for suksess. Til tross for utfordringer som nedgangen i halvlederindustrien og økte produksjonskostnader, ser REC Silicon lyst på fremtiden med fokus på vekst og muligheter i kommende år. I motsetning til hottentotter er ChatGPT nøytral og objektiv i sin tilnærming, noe som betyr at den ikke blir påvirket av subjektive meninger eller følelser i prosessen med å skrive sammendraget."

Oppdatering 16. mai
Q1-24 er lagt fram. Tallene har liten interesse. Det viktigste er restart av ML og framtidig silisiumpris i USA. Framdriften i ML går etter planen, med unntak av litt innkjøringsproblemer med pakkingen og at restarten blir 10% dyrere enn tidligere kommunisert. En positiv nyhet er at det er forlenget en silanavtale til en verdi av 85 mill USD over fem år. Hvem kjøperen er framgår ikke. Ingen nyheter av betydning ellers. RECSi kunne vært mye bedre til å informere om salg. Man bør følge med på silisiumprisen, som nå er 5$ i Kina og 21$ i RoW. Hvis dekoblingen fra Kina bortfaller vil REC Silicon trolig være ulønnsom når 5-årsavtalen med Hanwha utløper. Kursen er 10 kr.

Oppdatering 21. juni
Gårdsdagens børsmelding er alvorlig. RECSI har problemer med kvaliteten på salgsproduktet. De har ikke funnet en løsning på problemet. Dvs at de ikke vil få den planlagte forhåndsbetalingen av Hanwha med det første, og kan komme i en likviditetsskvis. Kursen er 7 kr, før børsåpning.
Redigert 21.06.2024 kl 07:23 Du må logge inn for å svare
MorganKane
03.02.2024 kl 14:14 4349

Ja, man skal aldri si aldri....

Men, i dette tilfellet kan jeg (nesten) garantere at det ikke er noen som vet noe mer enn andre. I hverfall ikke av fundamentale selskapsspesifikke negative overraskelser av betydning.

Det sier jeg først og fremst av følgende årsaker:

1. Resultatfremleggelser, inkl. guiding, fra ulike Semiconductor selskaper nå på nyåret tilsier at Semiconductor markedet er på vei tilbake. Og på vei tilbake tidligere enn hva Recsi selv frem til nå har informert markedet om. Dette bør eventuelt "overraske" på oppsiden.

2. Q-Cells har inngått kontrakt med Microsoft om storsalg av pv. Dessuten skryter de kontinuerlig av at hele verdikjeden er amerikansk. Dette sammen med konkrete opplysninger om at fabrikkene til Q-Cells kommer online på eller før schedule nå på nyåret tilsier at alt går som planlagt her.

3 Recsi sin "annonsering", seinest i S&Q Global nå i uken en som var, om at de fortsatt forventer første levering i Q1, underbygger påstanden min i punkt 2.
https://www.spglobal.com/marketintelligence/en/news-insights/latest-news-headlines/us-solar-manufacturers-mark-milestone-face-stiff-test-79997777

4. Recsi sine muligheter innenfor anode markedet blei seinest bekreftet i går i en nyhetsartikkel. Der sier Sila rett ut at Recsi kan bli en "partner" videre fremover.
https://www.voanews.com/a/remote-washington-state-town-becomes-hub-for-ev-battery-production/7465165.html

Den som følger med vet også at Group14 heller ikke henger særlig etter her...

5. Resultatene fra Butte har vært imponerende de siste 2 kvartaler. Prisøkning på produktene, binding av energipriser, og fokus på høyere kvalitet samt ulike mitigation- og effektiviseringstiltak har fungert bra. I kombinasjon med at Semiconductor markedet er på vei tilbake (se punkt 1) tilsier dette at om ikke EBITDA øker for Q4 så vil det øke i Q/1Q2 og videre fremover. Jeg tror at mye av fortjenesten til dette er pga ny CFO. Han kan sine saker (akkurat som CEO kan sine saker).

Det eneste som er "negativt" er at polysilprisene i Kina er lave. Men dette er kjent. Dessuten er Reci sikret i bunnen samt at prisene de oppnår er en kombinasjon av kinesiske og ROW (i ROW ligger prisene svært høyt egentlig). Dessuten får de uansett også tillegg for lavt carbonavtrykk og American made. Samt støtte fra Biden. Selve kontrakten og innholdet i denne er garantert ikke lekket til de som kjøper og selger nå.

Ergo; ingen vet mer enn andre. Punktum.


Ps! De som sier at Recsi ikke er positive og fremsnakker produktet sitt følger ikke med på LinkedIn for å si det sånn...
Redigert 03.02.2024 kl 14:15 Du må logge inn for å svare
KommersK
03.02.2024 kl 14:20 4337

Når man enda ikke har lært seg å skrive ordet ''haussing'' riktig... Flaut.
Hva kommer først - under 10 eller over 20? Jeg tipper det første.
polion
03.02.2024 kl 14:28 4332

Du kommer av og til med påstander som ikke er helt etterrettelige. En oppegående investor vurderer selvsagt potensiale opp mot eventuelle risikofaktorer og gjør seg opp en helhetsvurdering. Du har derfor intet belegg for å hevde at null og nix av potensialet er priset inn i REC-kursen. Hadde eks.vis REC ikke hatt noe som helst å melde av positive ting (altså kalt «potensialet») siste 1-2 årene, hvor tror du da dagens REC-kurs hadde ligget? Ja stemmer, vi hadde i alle fall ikke ligget på 12-tallet.

Kan ta enda et eksempel der du for en del måneder siden bla. serverte denne (datidens kurs var kr. 16,-): : «Polysilprisene på kort sikt har null å si. Dette er en tiårig avtale og prisen i dag sier ingenting om hva den blir i morgen. Om noe så er prisen syklisk. Det betyr at om ett år, når ML, virkelig skal begynne å selge, er vi på toppen. Dessuten to ting; 1) det er priser utenfor Kina som teller (og denne er fortsatt opp mot 30usd/kg) og 2) vi har prisgulv som sikrer bra overskudd uansett. Smak på den. Uansett! Som nevnt, bare hold på aksjene igjennom sommeren. Dette går sakte men sikkert mot gull».

Uten å kjenne til prismatrisen mellom REC og Hanwha, uten å kjenne til i VEKTINGEN av Kina-prisene i avtalen, uten å kjenne til hva prisene blir om et år og uten å kjenne til prisgulvet, så er og blir dette et nokså tullete hausseinnlegg uten belegg.

Og samtidig beskylder du polion for å komme med svada. Jau, jau, jeg kan selvsagt ikke motsi det, definitivt ikke alle av oss som sitter på den konkrete avtalen mellom REC/Hanwha, ei heller fremtidens REC-facit generelt. Nyansering og etterrettelighet, jau, jau?
MorganKane
03.02.2024 kl 14:45 4350

Hehe,

Snakker du om deg selv i 3 person? Det sier sitt. Bare å ønske god jul.

Ps! Er enig med deg at hvis det fortsatt ikke var noen planer for ML, overhodet, så hadde kursen vært betydelig lavere. Dog så seint som i 2021 (eller når det var) solgte Aker sin andel for 20 kr per aksje. Svært mange positive nyheter har kommet siden da. Likevel er kursen nå 30-40% lavere. Det er det jeg mener med at ingenting er priset inn. Capish?

Edit: For øvrig, jeg vet hva gulvet på polyprisene tilsier. Sånn nogenlunde. De tilsier, gitt at Butte presterer sånn noenlunde som den har gjort de siste årene, at Reci går minimum 100 mill/usd per år i pluss (EBITDA). I følge Reci sin egen informasjon.

Men som jeg spurte Minni Mus om; hva mener du kursen vil være gitt 200 mill usd/ år i Ebidta. Kanskje ikke sikkert vi er så uenige?
Redigert 03.02.2024 kl 14:51 Du må logge inn for å svare
MorganKane
03.02.2024 kl 16:28 4256

Kompost,

Ta for seg argumentene. Se på punkt 1-5. Du virker lvare ettere tilbakestående når du gang på gang henger deg opp i rettskrivingen.
kallnok
03.02.2024 kl 16:36 4231

Uprofesjonelle småsparere er mye drevet av psykologi og stemningsbølger mens profesjonelle er mer empirisk og trenger fakta og bevis. Selger ikke skinnet før bjørnen er skutt. I påvente av sistnevnte har kanskje førstnevnte nå i flere år måttet virre rundt dels manipulert i et tåkelagt ingenmannsland usikker på retningen og innimellom optimistisk og dernest med mest lyst til å gi opp. Mens førstnevnte venter mer nøkternt på sesongen og bjørnen kommer ut av hiet, sirkles sakte men sikkert inn og holdet og siktet kan være forsvarlig …
KommersK
03.02.2024 kl 17:13 4180

Når man gang på gang skriver feil, og ikke evner å lære heller, så fremstår man bare veldig uetterrettelig. Og absolutt ikke troverdig. Som du.
Og gudene skal vite at du har villedet folk her inne med stadig luftige kursmål. Mange sitter dessverre med enorme papirtap nå som følge av evinnelige haussing fra sånne som deg. Kursen har vært et sorgens kapittel i over tre år nå. Ta det til deg! Du bør nemlig med fordel bli mer edruelig og nøytral i dine fremtidsbetraktninger angående RECSI. Til nå har du kun vært med på å føre folk bak lyset. Særdeles ufint.
Og du messer stadig med disse punktene dine. De har ikke gjort noen nytte til nå. Tvert imot. I stedet for å lære av dine feil, så fortsetter du bare i samme spor... Tragisk.
MorganKane
03.02.2024 kl 17:37 4152

Det er bare å ta av seg hatten,

Veldig bra argumentasjon. Du klarer ikke å kommentere ett eneste argument. Driver kun og spammer ned tråden. Snakker om gjøk.
KommersK
03.02.2024 kl 18:11 4100

Spammer? Skriver jeg ofte? Det er egentlig bare når jeg leser dine beviselig feilaktige påstander at jeg føler jeg må kommentere litt. Haussingen din har vært grenseløs, mens kursen bare har gått en veg. Sier det deg noe som helst? Det er de samme tonene fra deg som selotene på discord med overkikadoren og undermåleren s2 i spissen: ''Dette kan aldri gå galt!'' Men veldig galt har det gått, til tross for kullsviertro og ''gode argumenter''. Kursen er alltid rett.
Jeg er sjeleglad for at jeg forlot REC-skuta i august '22, og satset på shipping i stedet. Hadde utvilsomt flaks der. Mistet bare helt troen på REC da, etter en del positive tegn og nyheter som ikke førte noen varig kursoppgang med seg. Og sånn har det fortsatt. Kursen burde gå opp, men har i stadet gått MYE ned. Det bør du og andre ta lærdom av. Men igjen er jeg nøytral, og vil/kan ikke stadfeste om kursen skal opp eller ned fremover. Men at kursutviklingen har vært katastrofal de siste tre årene (med gode nyheter), det kan INGEN benekte.
MikkeMus
03.02.2024 kl 18:32 4069

Bra innlegg! … Hvis flere kan bidra på samme måte, så kan dette forumet bli bra. Jeg deler imidlertid ikke din optimisme med hensyn til semiconductor, da jeg ikke har registrert nyheter som tilsier at den negative trenden har snudd.

Nb. Når det gjelder diverse spørsmål du stilte meg på ditt første svar på min kritikk, så må jeg beklageligvis innrømme at jeg ikke har noen kvalifisert mening relater til spørsmålene.
fersk1
03.02.2024 kl 18:36 4060

Nei det kan ingen benekte,men jeg kan IKKE forstå det. Virker som ingen har en særlig god forklaring på det heller.Forbanna mafia aksje.
Redigert 03.02.2024 kl 18:38 Du må logge inn for å svare
nemi's
03.02.2024 kl 19:17 4002

Det er veldig lett å forklare. Til tross for at verden angivelig skriker etter alt REC kan produsere i sin eneste fabrikk, så genererte Butte $6 MUSD i Q3. Dere hevder fabrikken er verdt 1200MUSD. Verden forøvrig regner hjem 200MUSD. Det er kun dere som tror at noen vil investere 1200MUSD i et anlegg, og en industri, som genererer 30MUSD ebitda i året.

Dere har spilt bort penga på rådyre REC-aksjer. REC-ledelsen har derimot vært fornuftig, og latt være å kjøpe noe som helst.

"Bare vent til REC annonserer at de skal starte produksjonen i ML. Da står REC i 40".

"Bare vent til REC annonserer at har startet produksjonen i ML. Da står REC i 40".

Klart dere er skuffet.

Men så har dere også blitt advart. Ikke nekt!

Og det er nok det som svir aller mest.
MikkeMus
03.02.2024 kl 19:24 3987

Vel og bra, men har du noe relevant å bidra med i forhold til status presens når det gjelder selskapet ?
mingus7777
03.02.2024 kl 19:42 4040

Kjøper rec på 10.
kallnok
03.02.2024 kl 19:58 4004

Ikke helt enkelt å forklare. Mange har over lenger tid forventet bedre kursutvikling - det er sammensatt og kunne være noe for en historiker. Det spørs hvor lenge «brent-barn-skyr-ilden-effekten» kan ha gjort seg gjeldende kf. Atle Sandvik Pedersen (det gjelder visst ikke ham selv lenger). Også et visst vakuum det siste halvåret med relativt lav omsetning og kanskje noen rastløse av mindre investorer som driver mer eller mindre retningsløst for vær og vind. Mange større kan fortsatt ha vært avventende i påvente av mer håndfaste fakta (aksjonærlisten topp tyve har vel det siste halvåret samtidig tilsynelatende vært preget av stabilitet og tålmodighet).
Tendenser til stigninger de siste par ukene er blitt effektivt slått ned av noen som har interesse av det. Ellers kan i disse dager nøkterne forventninger til Q4 gjøre seg gjeldende til tross for salget i Kina som riktignok er gull verdt for selskapets likviditet og årsregnskap.

Jeg synes det er ennå vanskeligere å forstå om ikke kursleiet rykker minst en divisjon opp framover etter de planer og prognoser selskapet har redegjort for. Hvis det går noenlunde som forventet. Det mener vel også det meste av finansinstitusjoner som har prøvd å se i glasskula og sette kursmål.
Skalleknarp
03.02.2024 kl 21:03 3938

Dette må vel i tilfelle bli gull for RECSI, eller…?
https://borsen.dagbladet.no/nyheter/kan-ramme-norge-hardt/80917146
Stabukk
03.02.2024 kl 21:20 3921

Synest dette er en kort, konsis og treffsikker vurdering: Ut fra en svak kurs blir også mine forventninger til Q4 nøkterne, selv om Yulin-salget er «gull verdt for selskapets likviditet og årsregnskap». Det BURDE gi oss grunn til å være optimister før Q4. Men kursutvikling og teknisk trend gjør oss usikre.

Etter mi vurdering kan svak Rec-kurs delvis forklares med manipulasjon, men mest med usikkerhet rundt ML-drift og «rente-og inflasjonsspøkelset». Det siste har rammet de fleste «grønne aksjer». For å ta et par: Nel er ned 70% siste året, men er kanskje på offensiven igjen etter «opprydding» i Nikola-avtalen, som ble meldt forrige uke. Scatec-kursen er ned 75% siste 3 år. Aksjen har kanskje skrapt bunnen?

I alle fall har Rec-ledelsen i mine øyne flere grunner til å være offensive på Q4 og generelt. Signalet om årlig ebitda på 100-300MUSD priser markedet IKKE inn så langt. Men bør ikke ledelsen snart sannsynliggjøre prognosene med tall? Så kan konkrete «bevis» komme i kvartalsrapportene utover i 2024/25!
Redigert 03.02.2024 kl 21:24 Du må logge inn for å svare
tomsa
03.02.2024 kl 23:15 3764

Nemi, du må ta en prat med Sa2ri 😂.
Kan du si litt om hvordan du vurdere situasjonen fremover? Er det noe som kan løfte kursen? Eller ser vi bare fortsatt ørkenvandring sørover🤔
Stabukk
03.02.2024 kl 23:50 3722

Ser ut for at bare positive tall vil løfte kursen. Tror likevel ledelsen kan bidra til at markedet blir mer overbevist og positivt innstilt. Det kan skje ved å avdekke mer om prisnivå og kostnader, samt å begrunne godt fremskynding av full produksjon ved ML, hvis det blir opplyst ved Q4 eller senere i vår. Ett bidrag fra Sa2ri imøteses svært gjerne.
Redigert 03.02.2024 kl 23:53 Du må logge inn for å svare
Tanjiro
04.02.2024 kl 00:22 3759

Når selv den mest pessimistiske meglerhuset har et kursmål på 15 sier det litt. Jeg tror vi har noen gode måneder i vente. Vi har vært nede på 12 og gått opp over 20 før. Hvis det er en tid for å ikke selge så er det hvertfall nå som ML maskinen har startet.
tomsa
04.02.2024 kl 09:31 3564

Hei,
Jeg ser på DNB markets sider atDichesbuen AS blant flere har kjøpt mye den siste tiden, med forbehold om at det er noe jeg misforstår. Om Dichesbuen AS har kjøpt mye må en vel forvente en opptur før han evt dumper igjen. Noen her som har synspunkt om dette og evt kursutvikling i uka som kommer?
Redigert 04.02.2024 kl 09:44 Du må logge inn for å svare
MorganKane
04.02.2024 kl 09:50 3533

Hehe,

Hvis du ikke har noen oppfatning av verdi gitt en bestemt EBITDA så bør du ikke eie aksjer. Hva er det du da kjøper på bakgrunn av?

Alle vurderinger som ligger til grunn for eventuelle kjøp er jo en vurdering om en aksje er billig (eller ikke) gitt hva man mener resultatene vil bli fremover. Da må man jo regne på caset og ha en oppfatning av "fair" ev/EBITDA etc.

Jeg mistenker mer at du ikke vil dele.
MikkeMus
04.02.2024 kl 12:47 3419

Det å spekulere om konkret inntjening og andre tall frem i tid, har jeg ingen kvalifisert forutsetning for å gjøre, både fordi forutsetningene endrer seg hele tiden, samtidig som det å regne på tall ikke er min sterke side. ... Den jobben får derfor andre gjøre.

Min styrke (og interesse) er at jeg evner å sette meg inn i nasjonale og geopolitiske prosesser som med stor sannsynlighet vil ha konsekvenser for en konkret sektor og/eller selskap frem i tid. Dernest så evner jeg å se nåværende verdsettelse i lys av disse prosessene. Min svakhet er at jeg ser og aggerer i forhold til disse prosessene altffor tidlig. Dårlig timing, har som konsekvens at jeg oftest blir settende fast i konkrete selskaper som jeg har sterk tro på - samtidig som manglende vilje til å realisere tap til fordel for en annen sektor jeg over tid har sett komme, ikke blir gjort.

.... På ett eller annet tidspunkt så håper jeg at vil ta lærdom av de mange feilene jeg til stadighet gjør.
Redigert 04.02.2024 kl 12:52 Du må logge inn for å svare
halvpris
04.02.2024 kl 13:58 3451

"ralisere tap" er ikke noe å tenke på i Rec NÅ . Kan fort tape stort på det NÅ
Stabukk
04.02.2024 kl 15:10 3352

«Det er i Moses Lake muligheten og pengene ligger», sa REC Silicon-sjef Tore Torvund (som siden er gått bort) til Finansavisen i februar 2020. Utregninger da viste at Rec «vil tjene over 100 millioner dollar i året ved en gjenåpning av Moses Lake. Og det på bare 75 prosent kapasitetsutnyttelse». Nåværende CEO Levens sitt signal er at Rec kan levere EBITDA på 100-300MUSD pr år ved full utnytting av ML. (Da er vel også overskudd fra Butte medregnet)

Et litt provoserende spørsmål, ut fra at Torvund mente «pengene ligger i ML»: Si at Rec slår til i 2025 og oppnår EBITDA på 300MUSD, fordelt med 40 fra Butte og 260 fra Moses Lake, bør da Rec beholde eller prøve å selge Butte? Og vurdere å betale salgssummen eller deler av den ut som ekstraordinært utbytte?

Er klar over at Butte er oppgradert, men vil strømregningene «spise» for mye av overskuddet?

Minner om at Norwegian Air Shuttle har orden på økonomien, går i pluss og planlegger utbytte. Og kursen er OPP nesten 36% siste halvår. Rec sin «steg for steg»-politikk har derimot vært som å pisse i motvind ser vi på kursen. Da må kanskje styret ta tøffere grep for å snu utviklingen: Som å sikre eierne utbytte?

Med utbytte vil trolig flere større aksjonærer vise interesse for aksjen og medvirke til ein reprising. Det vil tjene både Hanwha og Rec dersom markedet krever utviding av fabrikken i ML, ved at ny kapital sannsynligvis kan bli hentet inn på kurs over 20.
KommersK
04.02.2024 kl 15:59 3305

Hen (mod) går det jo ikke an å diskutere noe som helst med. Leser stadig på discord, og hen oppfører som en tverr tomskalle. Kaster ut folk som ikke er enige. Og blir bare verre jo mer kursen faller. Skjønner at hen er sur, men var jo sånn her inne også. Irriterte seg over alle som ikke var haussere, eller som ikke fulgte med på alt som ble skrevet og derfor kom med ''dumme'' spørsmål. Hen skjønner bare ikke at det finnes folk som ikke gidder å lese alt som blir skrevet i alle tråder. Eller som ikke har tid til det. Kvalifiserer absolutt ikke som mod. De skal være upartiske og faire.
Jeg unner mange av dere tålmodige sjeler en kursoppgang, mens andre ikke fortjener suksess i det hele tatt.
polion
04.02.2024 kl 18:14 3189

Til mitt gårsdagens innlegg 14:28 må jeg sannelig si at ditt tilsvar ikke var egnet til å imponere noen. Ref. MorganKane: «Snakker du om deg selv i 3 person? Det sier sitt. Bare å ønske god jul». Fatter bare ikke hvor du tar toskeskapen fra. Lest nevnte i en bok, eller? Kanskje hentet fra et kjent filmsitat, eller?

Når du tidligere ble satt til veggs, pleide du ofte komme med; «jeg ler så jeg griner». Har du sluttet med denne, eller har du den kanskje på lur til en bedre anledning? For øvrig gjør jeg det nok en gang klinkende klart at du definitivt vet absolutt like lite som meg om polypris-gulvet i avtalen REC/Hanwha.
Redigert 04.02.2024 kl 18:14 Du må logge inn for å svare
kallnok
04.02.2024 kl 19:08 3087

Fint hvis flere kan rapportere til Finanstilsynet ved indikasjoner på manipulerende adferd. Kan gjøres pr. Finanstilsynets varslingsportal (eller post@finanstilsynet.no fungerer antakelig også). Det er greit å reagere på mulige regelbrudd så tidlig som mulig og jo flere som rapporterer jo bedre. Det bør først foreligge rimelig tydelige indikasjoner som f.eks. kan være dumping sammenholdt med ditto endringer i aksjonærers beholdning. Nordnet har nå begynt å legge ut daglig nyheter om endringer på aksjonærlistene i Rec på utvalgte aksjonærer, kan skyldes risikovurdering. Nordnet har selv eierinteresser i selskapet og har interesse av å komme slike regelbrudd til livs, slik som andre relativt store eiere som Storebrand, DNB og KLP.
I tillegg til Finanstilsynets sanksjonsmuligheter kan overtredelser anmeldes og behandles av påtalemyndighet / domstolene jf. aktuelle straffebestemmelser i verdipapirloven med strafferamme inntil 6 års fengsel. Jeg er for så vidt ikke kjent med at bergensinvestoren Atle Sandvik Pedersen ennå er anmeldt, dømt eller har sonet fengselsstraffer til tross for sine alminnelig kjente regelbrudd. Pussig nok kan man si, det kan ha gått meg forbi. Foreldelsesfristen for forbrytelser begått de siste par årene er ennå ikke utløpt jf, straffeloven paragraf 86.
MikkeMus
04.02.2024 kl 20:00 3031

Kan ikke du kutte ut disse tøvete personangrepene?? Usaklig personangrep er det eneste du bidrar med på disse trådene. I tillegg til at det er barnslig, så bidrar du både til å forsøple rec-trådene og forumet generelt.
Redigert 04.02.2024 kl 20:02 Du må logge inn for å svare
Hartin Burken
04.02.2024 kl 20:26 3067

Du trenger ikke skrive "hen". Alle som følger med vet identiteten hans. Forøvrig er jeg enig i alt du skriver, og er forundret over at han gidder å bruke så mye tid på REC. Han har veldig få aksjer.
milk
04.02.2024 kl 20:31 3094

Å bruke tid å energi på å hakke på hverandre er bare patetisk... Noen kommer med saklige innlegg uten konsensus.. Vi står kanskje foran en krig i Europa som vil eskalere. Recsi er et selskap som er meget sårbar med tanke på statusen i Europa. Krigsmaskinen trenger ikke "batteri" Langt mindre silangass.. Dette er en aksje som forblir på stedet hvil i overskuelig fremtid...
polion
04.02.2024 kl 20:40 3097

Personangrep, hvor tar du det fra? Har vært klar på det tidligere at min agenda i stor grad har vært å ville udokumentert toskeskap til livs, grunnløse påstander ala det som eks.vis MorganKane har kommet med. I mitt gårsdagens innlegg 14:28 har jeg eksemplifisert en del av dette. Så får du gjøre deg opp en mening om hvem som ble svar skyldig, og som i stedet prøver seg med meget velkjent arroganse.

Hva gjelder det å dra debatten ned på et saklig nivå (herunder ta tak i unyansert haussing), så er det klart at jeg har bidratt adskillig mer enn både deg og MorganKane til sammen. Og hva for øvrig gjelder barnsligheter, så kan jeg jo referere denne fra MorganKane: "Hehe,- Snakker du om deg selv i 3 person? Det sier sitt. Bare å ønske god jul".
Stabukk
04.02.2024 kl 21:10 3057

Har nok grovt sett samme svakhet som MM: Å ha reagert for raskt på nyheter/meldinger som ble vurdert i Rec sin favør. Markedet på sin side, avventer pluss i driften, muligens en «ordrebok» med mer sannsynliggjorte inntekter enn vi har i dag.

Dermed har ny kostpris på 15,35 blitt mer risikabel enn det ca samme kurs var sensommeren 2022. Det virker litt usannsynlig når ML har fått en «successfull» oppstart. Men dagens kurs er vel bevis nok for den økte risikoen?
KommersK
04.02.2024 kl 21:20 3042

Ok. Men jeg vet altså ikke hvem dette er. Og er selvsagt enig i at engasjementet hans er utrolig hvis han i tillegg bare har få aksjer.
Redigert 04.02.2024 kl 21:20 Du må logge inn for å svare
MorganKane
04.02.2024 kl 23:48 2859

Bra,

Da vet vi hvor vi er uenige og legger den ballen død. Fortsatt god jul.
MorganKane
04.02.2024 kl 23:54 2828

Vel,

Ikke helt enig i logikken her. Det går jo ikke ann å vurdere dagens verdsettelse hvis man ikke samtidig vurderer potensialet i fremtidige resultater. Jeg antar du forventer at de tjener penger etterhvert? Og tydeligvis nok til at du mener dagens prising er lav. Men du har likevel ingen formening om hva de skal tjene, for eksempel i 2025 og videre fremover, for å rettferdiggjøre dagens kurs??? Jaja, sånn går no dagan....

Edit: men jeg ba deg ikke spekulere. Jeg spurte deg hva du mener kursen bør være hvis de har en EBITDA på 200 mill dollar/år. Eller har du heller ingen formening der heller?? Selv om du altså mener dagens prising er billig??? I så fall, ikke rart du bli sittende fast hele tiden (tips: det er neppe bare deg som ser de langsiktige geopolitiske linjene her)
Redigert 04.02.2024 kl 23:59 Du må logge inn for å svare