RECSI 2024

hottentott1
RECSI 31.12.2023 kl 22:57 274047

Godt Nytt År!

I fjor startet kursen på 14 og sluttet på 14, og det er greit nok tatt i betraktning at solsektoren globalt gikk i minus og ML ikke er inntektsbringende enda. Da kan man ikke forvente at aksjekursen stiger heller. Men mye positivt skjedde med REC i 2023. Yulin er solgt. Fokuset og innsatsen er rettet 100% mot anleggene i USA. ML er restartet. I løpet av 2024 skal produksjonskapasiteten forhåpentligvis opp på 100% utnyttelse. Og kanskje REC vil begynne å tjene penger?

Oppdatering 8. februar
Q4-23 er lagt fram. Yulin er solgt og pengene på konto. Butte dreier produksjonen bort fra ulønnsom polysilicon til mer lønnsomme produkter. Dette ble annonsert i en særdeles klønete børsmelding dagen i forveien og aksjekursen falt som en stein. Framdriften i ML går etter planen. Ingen nyheter av betydning ellers. Kurt Levens lover 100 - 300 MUSD i EBITDA i 2026. Kursen er 12 kr.

Oppdatering 21. mars
Årsrapporten 2023 er sluppet. Kort oppsummert av ChatGPT: "I 2023 opplevde REC Silicon betydelige fremskritt, inkludert nedbetalingen av gjeld og sikring av finansiering for anlegg og kapitalprosjekter. Gjennom langsiktige avtaler og vellykket omstart av anleggene, posisjonerer selskapet seg for suksess. Til tross for utfordringer som nedgangen i halvlederindustrien og økte produksjonskostnader, ser REC Silicon lyst på fremtiden med fokus på vekst og muligheter i kommende år. I motsetning til hottentotter er ChatGPT nøytral og objektiv i sin tilnærming, noe som betyr at den ikke blir påvirket av subjektive meninger eller følelser i prosessen med å skrive sammendraget."

Oppdatering 16. mai
Q1-24 er lagt fram. Tallene har liten interesse. Det viktigste er restart av ML og framtidig silisiumpris i USA. Framdriften i ML går etter planen, med unntak av litt innkjøringsproblemer med pakkingen og at restarten blir 10% dyrere enn tidligere kommunisert. En positiv nyhet er at det er forlenget en silanavtale til en verdi av 85 mill USD over fem år. Hvem kjøperen er framgår ikke. Ingen nyheter av betydning ellers. RECSi kunne vært mye bedre til å informere om salg. Man bør følge med på silisiumprisen, som nå er 5$ i Kina og 21$ i RoW. Hvis dekoblingen fra Kina bortfaller vil REC Silicon trolig være ulønnsom når 5-årsavtalen med Hanwha utløper. Kursen er 10 kr.

Oppdatering 21. juni
Gårdsdagens børsmelding er alvorlig. RECSI har problemer med kvaliteten på salgsproduktet. De har ikke funnet en løsning på problemet. Dvs at de ikke vil få den planlagte forhåndsbetalingen av Hanwha med det første, og kan komme i en likviditetsskvis. Kursen er 7 kr, før børsåpning.
Redigert 21.06.2024 kl 07:23 Du må logge inn for å svare
KommersK
15.06.2024 kl 05:45 6251

Har enda ikke fått med meg hva fyren heter.
KommersK
15.06.2024 kl 05:48 6251

Leser ikke våset du skriver. Blokkert for lenge siden. Det er bare personangrep uansett. Prøv å komme med noe konstruktivt, som du stadig har etterlyst hos andre.
Eskimo2
15.06.2024 kl 06:12 6282

Badgirl skrev Innlegget er slettet
Kom med tall? du skjønner vel selv at de ikke forhandler seg til en avtale og åpner en fabrikk for å gå i tap? . Det er du som burde komme med tall , som motbeviser at selskapet selv sier de vi vil tjene penger også ved minste pris i kontrakt.
hottentott1
15.06.2024 kl 08:04 6231

Han treffer ikke spikeren på hodet. For det er skrevet av en som ikke følger med. RECSI vet hva det koster å produsere, og Levens har gjentatte ganger sagt at EBIDTA i 2026 vil ligge mellom 100 og 300 MUSD. Hvis det viser seg å ikke stemme har Levens et stort problem med troverdigheten.
Mariusono
15.06.2024 kl 09:13 6256

Personangrep ja, lite selvinnsikt du. Jeg påpeker en faktafeil i innlegget ditt, og henviser til hvor du kan finne kilden til informasjon, men du bryr deg vel ikke om hva sannheten er, for du har jo en agenda
MorganKane
15.06.2024 kl 09:56 6198

Hehe,

Ser at nemis og kommersk fikk vann på mølla angående Safari. Det er som å se ett par gribber som ser en stakkar som dør av tørst og sirkler rundt, nærmere og nærmere. Men både Nemis og Kommersk er egentlig greie. De har selvfølgelig en råtten agenda, juger og driver på, men den er ikke skjult. De vil ha aksjen ned slik at de kan kjøpe billigere. Eventuelt har de kjøpt short.

Men Safari. Safari har en skjult agenda. Og det er mildt sagt kvalmt. Han styrer han Discord med en jernhånd som selv Gøbbels hadde vært stolt av. Og gir samtidig inntrykk av at han er dønn sikker på recsi og at investeringene sine er langsiktige. Kort fortalt kontrollerer han hva 3000 medlemmer på ett lukket forum skriver og gir samtidig inntrykk av at han selv har verdens reneste mel i posen. Det burde være straffbart når han samtidig selger med begge henda.

For meg så har det ingenting å si i forhold til mine vurderinger av recsi. Safari er en middelmådighet. Kanskje ikke det engang. Har aldri kommet med en orginal tanke, eller gravd opp noe av betydning, om Recsi. Han kopierer inn polysil prisene hver onsdag og krever at folk "holder seg til det ledelser sier" og den type ting. Vel, i tillegg til arrogante advarsler og kaste ut folk i øst og vest med en gang medlemmer ikke følger "hans linje".

Men det triste er at for folk som er nye virker han ryddig og oppriktig. Og slik sett har nok mange tatt større risiko enn de har trodd. Jeg mener jo at Recsi er kraftig underpriset. Nå forsvarer jo silan "divisjonen" alene hele Recsi sin verdi og vel så det (hvis si-anoder tar av slik alle mener). Men det er likevel risiko her, spesielt på kort sikt. På kort sikt er alt avhengig av ML. Og der kan man ikke bare stole på ledelsen. Det sier seg selv. Jeg har som nevnt ikke solgt noe, det kan komme en melding hvilken dag som helst (men den kan både være positiv og negativ), men har heller ikke kjøpt mer. Vi får se hvordan det blir fremover. Kursen har kommet så langt ned så det er fristene å øke igjen. Men da med penger som kan bli stående en stund. På lengre sikt skal vi nemlig fortsatt garantert opp til 42,5.
Redigert 15.06.2024 kl 10:03 Du må logge inn for å svare
Sosekopp 1
15.06.2024 kl 10:16 6165

Du har gode poeng her Eskimo2.
Største eier har ved flere runder gitt lån og garanterer/gir sikkerhet for lån, i tillegg har de inngått storkontrakt over flere år med selskapet.
Hanwha trenger Rec sitt produkt så vel som Rec trenger Hanwha som stabil/ sikker kunde.
Selv tror jeg det er semiconduktor og batterisektoren som vil gi de største inntektene på sikt.
Regner med de her inne på forumet kan kalles småaksjonærer og som meg sitter med tap slik kursen har utviklet seg det siste året.
Q2 er snart over og vi må få nytt angående leveransen til Hanwha innen 14 dager, enten positiv eller negativt nytt.

Fortsatt god helg
Badgirl
15.06.2024 kl 10:46 6133

Jeg vil vel si at troverdigheten til både Levens og REC er tynnslitt. Levens sender ut en børsmelding om forlengelse av lån men ikke et ord om fremdrift/status. Mannen er enten dum eller i beste fall tafatt. Forsinkelser osv koster cash, mye cash.
Badgirl
15.06.2024 kl 11:33 6070

Mennesker som Sa2ri er livsfarlig for ferske investorer. Han har helt sikkert fått mye støtte i sine meninger, for han har vært med leeenge. Håper de sparker han rett ut! Det er farlig å tippe kursen til REC langt frem i tid ;) Det kan jeg skrive under på selv om REC er i en annen situasjon nå enn før så var lovnadene de samme! Men lykke till!
Redigert 15.06.2024 kl 11:34 Du må logge inn for å svare
mk-invest
15.06.2024 kl 11:41 6053

IR policyen til Rec har jeg vært skeptisk til lenge, og sendte også en Mail nylig til ledelsen om å komme lengre frem i skoene going forward (ikke til IR ansvarlig, men høyere opp)
Ang lånet så var det med veldig kort lånetid sikkert frem til leveranse og payment skulle komme.
Men pga forsinkelse med leveranse og forsinket inntekt, velger man å forlenge for å ha mer finansiell fleksibilitet pga usikkerhet til når betalingen vil finne sted.

Det kan være til uken/påfølgende uke, eller mer forsinkelse, ingen vet 🤷‍♂️
Det kan også være de har andre ting i «kikkerten» som krever cash, og måtte ha mer slingringsmonn på cash siden.
Har vært mye på Discord siste par år og lite her inne, men beholdningen min i Recsi aksjer har aldri vært større enn nå.
Selvsagt som mange andre nå, kraftig i minus 🤦‍♂️
Ha i bakhodet hvorfor du investerte i selskapet, og ikke la kursen avgjøre hva du skal foreta deg.
Tror du på selskapet så bli, og tenk langsiktig (trolig er vi på oppløpsiden i et Marathon)
Har du mistet troen på selskapet og fremtiden, ja da må du vurdere fremtiden med nye øyne.

Lykke til alle Recsi aksjonærer, måtte vi få noen gode nyheter i nær fremtid 🤞
Redigert 15.06.2024 kl 11:43 Du må logge inn for å svare
Patron72
15.06.2024 kl 12:05 6034

Skal ikke uttale meg om han men uansett så er det vel farlig å kjøpe enkelt aksjer.
Hva med analytikere? Er de farlige å høre på?

Ta eksemplet om okea som ble spådd opp i 50 kr og en analytiker mente de kunne 3 dobble utbytte.

Med tiden har aksjekurs rast fra 40kr og ned til kr 23-24. Null i utbytte for 2024.

Så hvem skal en høre på?
Deg?

Nei vi tar selvstendige valg så må en tåle nedturer.
Hvis ikke finn en annen måte å tjene seg noen kroner


Badgirl
15.06.2024 kl 12:29 5988

En ærlig sak det! Selv om REC har en dårlig historikk når det gjelder åpenhet og løftebrudd. Men ønsker deg selvfølgelig lykke til 😊
Badgirl
15.06.2024 kl 12:34 5996

Kan ikke sammenlignes og det tror jeg du skjønner! Jeg mener selvfølgelig at det analytikere kommer med bare er tull og tøys, og har flere ganger lagt ut intervjuet med Arne Fredly hvor han sier: Hadde jeg fulgt analytikere og kursmål så hadde jeg vært blakk for lenge siden.

Så over til den store forskjellen. Analytikere er i det offentlige rom og man kan komme med kritikk. På en lukket gruppe som Discord hvor de som stiller kritiske spørsmål blir kastet ut får man ikke et nyansert bilde. Det er som et diktatur hvor man kan ha egne meninger bare man holder kjeft. Så igjen kan overhodet ikke sammenlignes!
Redigert 15.06.2024 kl 12:55 Du må logge inn for å svare
tomsa
15.06.2024 kl 13:31 5979

Formålet med et forum må være å finne, dele og diskutere objektiv informasjon. Hauserne og Baiserne må oversees og karakteriseres som støy som vi vet alltid vil være der. (bruk hørselvern :-)

La oss alle bidra til et forum som gir mulighet til å ta selvstendige beslutninger basert på informasjon som kommer her og andre steder.

Meldingen fra selskapet er nyansert diskutert, bra! Ingen har foreløpig nevnt at Varner Brødrene (Se FA Bjellesauer) nylig kjøpte 150’ aksjer, de har tatt et lodd , antar det er basert på en antagelse om mulig gevinst på kort, evt lang sikt. God Helg Folkens :-)
Redigert 15.06.2024 kl 13:34 Du må logge inn for å svare
VaderTrader
15.06.2024 kl 13:37 6061

Har drittsekken sa2ri forlat Discord ? Er det en sjanse for at forumet kan fungere som tiltenkt igjen uten rabiate sensur ?
Badgirl
15.06.2024 kl 13:54 6030

Enig med deg :) Når det gjelder Bjellesauer så kan du snakke om agenda hehe. Uansett en liten digresjon, anbefaler alle å se denne podkasten artig og lærerikt 😊

https://m.youtube.com/watch?v=1qAO0WK0PKk
MorganKane
15.06.2024 kl 14:00 6067

Enig om Safari, helt uenig om Recsi.

Dvs. selvfølgelig er det risiko. Og garantien min skal tas med en klype salt. Men utgangspunktet er nå helt anderledes enn hva det var tidligere. Før så "lovet" de at politikken skulle endre seg. Først at straffetollen til Kina hadde liten betydning til etterhvert at Trump skulle få den bort. Dette var lovnader de ikke klarte å holde. Nå er imidlertid alt dette anderledes. Alt er i Recsi sine egne hender. Og markedet for Recsi sine produkter "eksploderer". I USA. Slik har det ikke vært tidligere. Jeg mener bestemt at alt de selv har hatt kontroll på har de levert på.

Nå er imidlertid første leveranse fra ML forsinket. Foreløpig er forsinkelsen minimal. Men det er også informasjonen. Det er negativt. Jeg tolker imidlertid dagens melding om lån svakt positivt. Denne inneholder ingen spesifikk informasjon om ML restart. Noe som burde tyde på at man fortsatt forholder seg til siste børsmelding, dvs. at målet fortsatt er q2. Men jeg vil fortsatt at markedet fortjener mer informasjon om dette. Det er åpenbart at det ikke er gitt at de klarer å overholde fristen. Og da bør markedet få litt mer kjøtt på beinet før "siste dagen"...

Redigert 15.06.2024 kl 14:03 Du må logge inn for å svare
nemi's
15.06.2024 kl 14:14 6046

Du skrev for fire dager siden at du ikke kunne tenke deg at vi skulle videre ned. Den har vi hørt utallige ganger før, der du sitter på din høye hest. Siden da har REC falt ytterligere ei krone. Og det er bra.
Sosekopp 1
15.06.2024 kl 14:32 6038

Går det greit med deg nemi’s?
KommersK
15.06.2024 kl 14:44 6031

hottentott1 skrev Innlegget er slettet
Fant ham nå. Takk. Kanskje man burde tatt seg en tur dit. Han har mye møkk å svare for.
Badgirl
15.06.2024 kl 15:43 6025

Vi er egentlig ikke så uenig ;) Vi er litt uenig i fremtidig avkastning :) Har vært ut og inn i REC i mange år og er det noe jeg har lært så er det at REC er en psykedelisk aksje, og det vil den alltid til å være. Om man er langsiktig så vil man være med på opp og nedturer i REC sitt tilfelle mest ned. Så prøver av og til trykke på dette med å ta gevinst. Baisser ikke for at noen skal selge alt de har, men kanskje vekte seg litt ned og heller se om man kan kjøpe seg inn billigere. Det er uansett ingen her inne som kan påvirke dette. Anbefaler deg å se podekasten jeg linket til hvor Arne F tar opp temaet.
Redigert 15.06.2024 kl 16:33 Du må logge inn for å svare
abc1
15.06.2024 kl 21:20 5687

https://hvlopen.brage.unit.no/hvlopen-xmlui/handle/11250/3100921

Studentoppgave, riktignok 1 år gammel, men mer realistisk kursmål enn diverse meglerhus.
Stabukk
15.06.2024 kl 21:39 5738

Lett å se i dag at en burde tatt «rev i seilene» og kommet seg ut. Tar kritikken til etterretning og innser at Investtech sitt «Hold deg unna»-råd burde vært fulgt. Men lytter ikke hele tiden til de som «skriker halleluja»! Tok som før sagt en solid gevinst da hele posten ble solgt på kurs 22-23. Dummet meg derimot ut med ny inngang på rett over 15. Tror fremdeles kursen kan komme over 10 igjen i 2025, men av og til må en bare innse å ha feilvurdert og ta et tap.
Kåre Grønn
15.06.2024 kl 21:43 5815

Hahahaha, er det mulig å prate så mye piss. Ingen vet en dritt, go hælj!! Bedre å se italia på TV
Redigert 15.06.2024 kl 21:44 Du må logge inn for å svare
benetis
15.06.2024 kl 22:13 5868

Litt seriøst...Hva vil kursen være hvis det kommer en positiv melding om leveranse og drift i henhold til tidligere kommuniserte planer?
mk-invest
15.06.2024 kl 23:25 5830

Den burde da egentlig kunne få et løft på flere kroner, nå som finansiering/rullering av lån i tillegg er i orden.
Men ting tar tid, og Recsi aksjen er uforutsigbar og det finnes ingen kortsiktig fasit.
I et lengre perspektiv tror jeg dette blir en aksje alle gjerne vil eie om noen år.
Men tenk selv, og gjør egne betraktninger, jeg er ikke Snåsa mannen 😉
Redigert 15.06.2024 kl 23:26 Du må logge inn for å svare
Rule
16.06.2024 kl 01:52 5706

har tænkt på samme - al nedgang er forklaret med baggrund i manglende tillid til ledelsen, mindre forsinkelser, dårlig kommunikation og at kursen har faldt mye så den vil falde mere... vi skal vel så sprætte tilbage til 20 NOK over night, da tavlen så er vasket ren...?

Bullinvestor
16.06.2024 kl 02:39 5705

JUM’ern sier man ikke blir rik på lønn, men blir vel heller ikke rik på RECSI ..
SPXL
16.06.2024 kl 03:22 5700

Blir bare fattigere og fattigere som aksjonær i Recsi
Poirot
16.06.2024 kl 06:26 5648

Meldingen om forlengelse av lån kom noe sent fredagskveld. Tror om den utelukkende var positiv, hadde den komt før børsåpning om morningen. Tror dette henger sammen med at det kommer en utsettelse av levering fra ML.
Redigert 16.06.2024 kl 06:27 Du må logge inn for å svare
DjTao
16.06.2024 kl 09:22 5495

Lånet ble inngått 14 juni 2023 og hadde en løpetid på 1 år. Ergo måtte meldingen bli sendt på fredag.

Rule
16.06.2024 kl 11:19 5291

nyheden om lånet tager jo enhver spekulation om mulig emission væk. Hanwha bakker op. Hanwha skal bruge deres output, men ikke før udgang 2024, så det passer med deres fabrik bliver færdig-stillet.
Hvis RECSI var i panik havde de da startet alle 4 reaktorer op i parallel for at de-risk opstart deadline pr ultimo 2024.
Folk spinner alt mulig mærkeligt frem og forsøger at sætte RECSI i dårligt lys. På fora og FA osv.

meget få snakker om hvor vildt det er - de står lige midt i politisk medvind og grøn omstilling...
dem der snakker positivt bliver udskammet med at aktien er gruset historisk og på kort sigt...

hvis det her går vejen, så kan recsi blive en sand pengemaskine og man kan pt. træde ind til kurser der er helt eventyrlige ...
hvis det går vejen med 100-300m i ebit og fremtidig vækst inden for batteri segmentet "on-top" kan vi på sigt sidde med solide udbytter ...
men det kræver fremsynethed og tålmodighed ... og at det går vejen som planlagt ...

Redigert 16.06.2024 kl 11:29 Du må logge inn for å svare
Rule
16.06.2024 kl 11:40 5231

papir tab bliver man ikke fattigere af i første omgang
hvad driver kursen..? rent TA og shorting der kører kursen rundt i håb om at få udløst en masse stop-loss og få folk ryste ud af træet...?
er der noget teknisk gap der skal lukkes helt nede på 5-6 NOK...?
hvis shorten er smart pøser de aktier ud med en hånd og samler op via en/flere samarbejdspartner med andre hænder.
den store risk ved at hoppe på udsiden er at kursen kan være binær - bang - og så forsvinder chancen for opkøb under fx 25 NOK på 1-2 dage...
onkel_østkant
16.06.2024 kl 12:54 5098

Det er ikke trading og shorting som kjører kursen nei. Markedet blir usikre på om det kommer noe levering i det hele tatt, på grunn av alle utsettelsene. Hver dag uten levering er en dag nærmere nok en utsettelse. Caset har endret seg de siste månedene. Nå vet vi at det blir gull og grønne skoger hvis det blir levering, og at det blir katastrofe hvis det ikke blir. Virker som det nærmest er ingen som har tenkt på risikoen ved å ikke klare produksjon i et gjenåpnet ML. Hvis de av en eller annen grunn ikke klarer produksjon av poly, så får vi håpe at silan delen ordner seg til høsten. Hvis ikke ser det veldig, veldig mørkt ut.
Candelstick
16.06.2024 kl 17:53 4790

Med utsatt levering til senhøsten, korreksjon på børsen og realisering av tap for skattefradrag, så tipper jeg Recsi er nede på 6 tallet.
Redigert 16.06.2024 kl 17:54 Du må logge inn for å svare
Rule
16.06.2024 kl 20:11 4592

Igen - svært at se RECSI eller Hanwha ryster på hånden. Der er masser af tid til udgang 2024 hvor hanwha qcell ny fabrik i US er færdigstillet.
Var de nervøse havde de da startet alle reaktorer op på en gang.
Nej, her er mye tid at gøre med…
milk
16.06.2024 kl 20:53 4514

RECSI består nå av gammelt røkkel som aldrig vil gi kroner i kassen.. Utrolig at så mange bruker tid på et så svakt kasus ... Mange bruker tid på å krangle om veien videre.. Det er helt utrolig å se hvor mange som legger hodet på lokken for RECSI .. Onse up on a time there was a firm.... Its not any more....
Rule
16.06.2024 kl 22:43 4290

Ja, de følger ikke med tiden (ironi kan forekomme). RECSI står bare som en del af nøglen til grøn omstilling der er ved at accelerere i US og US går ind for fuld kraft med IRA og straff-told imod Kina osv. osv.:
-Egen produktion af solceller er blevet et politisk must for US.
-Anode materiale til batteri produktion.
-Kritisk materiale til halvleder

Her står bare malet RECSI og vækst hen over de næste 3 dekader...
Redigert 16.06.2024 kl 22:44 Du må logge inn for å svare