fra 28. juni 2025 må alle banker tilby produkter til synshemmede

heiltfint
IDEX 05.01.2024 kl 19:42 673

EU-kommisjonens tilgjengelighetslov (EAA) har som mål å forbedre livene til over 80 millioner europeere som er berørt av visuelle svekkelse, inkludert eksplisitt omtale av overholdelse av banktjenester.

Alle medlemmer stater er forpliktet til å integrere bestemmelser i denne loven til deres nasjonale lovgivning og fra 28. juni 2025 må banker sikre tilgjengeligheten av nylig introduserte produkter og tjenester som faller inn under lovens omfang, inkludert eksplisitt omtale av overholdelse av banktjenester til mennesker med synshemming som skaper et presserende behov for banker og kortutstedere til å prioritere tilgjengelighet i sine betalingsløsninger. Blant innovasjonene som er tilgjengelige for å løse dette problemet, dukker biometriske betalingskort opp som et sikkert og praktisk alternativ.

Dette indikerer potensiell innvirkning på anslagsvis 30 millioner individer i Europa som er berørt av synshemming, og fremhever hvordan forbedret tilgjengelighet i banktjenester kan påvirke livene deres positivt.

Å leve med en synshemming byr på mange utfordringer i hverdagen. Vurder det spesifikke tilfellet med betaling i butikk. Å taste inn PIN-kode på en utsalgsterminal kan være vanskelig og bekymringsfullt, på grunn av risikoen for at noen observerer koden uten den enkeltes viten.
Biometrisk autentisering har dukket opp som en robust løsning for tilgjengeligheten til betalingssystemer. Mer spesifikt har bruken av biometriske betalingskort løftet om å lette en rekke utfordringer som synshemmede står overfor.

Andre regjeringer i verden har allerede implementert slike handlinger i lovgivning, inkludert Americans with Disabilities Act (ADA) i USA, Accessible Canada Act (ACA) og Disability Discrimination Act (DDA) i Australia. (WHO) estimerte at det var omtrent 2,2 milliarder mennesker over hele verden med nedsatt syn.

Flere banker rundt om i verden utsteder eller gjennomfører allerede eksperimenter med biometriske betalingskort, inkludert land som Sverige, Storbritannia, Frankrike, Kypros, Hellas, Italia og Sveits. Asia Pacific, først og fremst Japan, Kina og Korea, er også i forkant, med Singapore og Vietnam som også gjør fremskritt. I tillegg fremskynder kortutstedere i India, Midtøsten (UAE, Jordan, Kuwait, Libanon), Nord-Afrika og Latin-Amerika (Brasil, Mexico, Venezuela og Colombia) å ta i bruk disse kortene.

Får ikke lagt ut kilde på grunn av dokumentet er nedlastet og ikke kan deles
Redigert 05.01.2024 kl 20:25 Du må logge inn for å svare
YNWA250505
05.01.2024 kl 20:09 630

Helt konge og hvilket selskap sitter mitt oppi honningkrukken? Jo d r Idex d
Espabulle
05.01.2024 kl 21:39 534

Det som er interessant i dette direktivet er at etter juni 2030 blir det ulovlig for tjenesteleverandører å tilby produkter som ikke tilføyer seg disse kravene. Tviler på at biometriske kort blir alene om den plassen, men skal ikke se bort ifra at det er en av de mer kostnadseffektive måtene for bankene å tilrettelegge for dette skiftet, spesielt med tanke på tidsfristen.