AZT moden for å ta en etasje opp

JosefK
AZT 13.04.2024 kl 20:42 2674


Vi har kommet til et punkt, der jeg tror man nesten med sikkerhet kan si at det må snu oppover en dag. Det er selvfølgelig mye som kan gå galt i markedet, men også der ser det ut til å snu med økte innsprøytninger av venture kapital og en del store m&a’s.

Når man dukker ned i mikrokosmoset internt, er jeg derimot superoptimist. Og det er mange grunner:

• Omsetningen har stabilisert seg på 30 millioner per kvartal for 7nde kvartal på rad og jeg begynner å se på det som en baseline.

• SAN HQ GMP har hatt to måneder i Q1 med omsetning. Vi vet at en av kundene har gjort en audit og at en CMO har besluttet å bruke produktet. Det kan være samme kunde bør man ta høyde for.

• Internt peker de på 2. halvår som et vendepunkt og mener det vi har sett av destocking er over og at det må snu til lagerbygning.

• Tools segmentet vokste nesten 20% i fjor. I 4. kvartal var økningen faktisk 80%, noe som forteller litt om volatiliteten. Men over tid er tilveksten bra.

• Biomanufacturing er det man forventer mest av og det er hevet over enhver tvil at det må løftes et par hakk. Det tror jeg også kommer til å skje. Kanskje det allerede har gjort det. To SAN nucleaser får for tiden DMF og kommer vel som GMP om noen måneder. Men det er flere andre produkter på vei også.

• To nye produkter i RNA segmentet er forventet i år. T7 RNA polymerasen får god Feedback.

• Kostnadskontroll med nedleggelse av Oslo filialen.

• Valuta markedet er fremdeles bra for eksport bedriftene.

Summa summarum er jeg nesten der at jeg sier banna bein, dette må gå opp. Og med litt horisont så tror jeg det er uunngåelig. Men jeg er spent på hva Q1 sier. Når jeg tar et blikk på hva som skjer i sosiale media, et jeg ikke i tvil om at det er stor aktivitet mot sluttkundene.

Mitt serviett-regnestykke sier omsetningen skal opp i ~180 mill for å nå ebitda margin på ~50% som har historisk forankring. Noe som jeg ser på som en selvfølge og en målsetning også ledelsen støtter.

Jeg ser fram til 8. mai og Q1. Jeg har til og med satt av penger for sommer fiske av nye aksjer. For om ikke tiden har kommet for å tenke motsyklisk, så kommer den nærmere.

JosefK
14.04.2024 kl 21:49 2482


For hva det er verdt, denen tyskeren har AZT til observasjon:

https://m.youtube.com/watch?v=ditD3D8_K8w&t=640s
Fünke
16.04.2024 kl 14:50 2253

Flott oppsummert. Som alltid spennende om man får en forløsning i regnskapene. ASGCT-rapporten er bullish. Det som er negativt er nedgang i pre clinical trails som følge av stramt marked for finansiering av tidligfase-prosjekter. Spesielt positivt med flere prosjekter som går fra pre clinical til phase 1.

"Introduction

Following a landmark close to 2023, the cell and gene therapy field has continued its impressive momentum in the first quarter of 2024 with several notable approvals and strong growth in all stages of clinical development.

The field earned the approval of three new therapies—a CAR-T therapy for myeloma in China, an AAV gene therapy for hemophilia B in Canada, and an autologous cell therapy for melanoma in the United States.

Excitingly, there are now more than 4,000 gene, cell, and RNA therapies in development. We also recorded significant increases in the number of therapies across all three phases of development in the clinical pipeline, with notable growth (11 percent) in Phase I programs.

While overall dealmaking rebounded with a 34 percent increase in transactions, the start-up financing landscape continued to face challenges. Both the number and total value of seed and Series A rounds declined in Q1. Nevertheless, the breadth of progress across approvals, clinical development, and the broader ecosystem underscores the progress, promise, and vitality of cell and gene therapy.

David Barrett, JD CEO, ASGCT"
Redigert 16.04.2024 kl 14:50 Du må logge inn for å svare
OlJaOs
17.04.2024 kl 13:38 1954

Positivt at Frank Thelen har tatt AZT inn i sitt 10XDNA fond. Ser dei starta å kjøpe seg inn i slutten av Mars 2023
og som dei skriv i meldinga om "Neue Position im Portfolio"
"Som et ledd i forberedelsen av investeringen har vi i tillegg til diskusjoner med selskapets toppledelse også snakket med konkurrenter, andre investorer og selskapets kunder."
rufus01
18.04.2024 kl 16:37 1677

Det er bekymringsverdig hvor liten interesse det er rundt selskapet for tiden. Flere positive meldinger den siste tiden har ikke klart å snu den lange negative trenden. Blir svært spennende med fremleggelsen av Q1 8.mai. Er det under forventning er jeg redd det blir ett realt dypdykk. De leverer på alt bortsett fra det økonomiske, dessverre er det det eneste markedet bryr seg om.
Fünke
23.04.2024 kl 20:31 1390

Nok et lite hint om at markedet er på bedringen vei: https://investors.danaher.com/2024-04-23-Danaher-Reports-First-Quarter-2024-Results

Rainer M. Blair, President and Chief Executive Officer, stated, "We had a good start to 2024, with our team delivering better-than-expected revenue, earnings and cash flow. We were especially pleased to see improving order trends in our bioprocessing business and believe we continued to gain market share in our molecular diagnostics business at Cepheid."
elnomi
23.04.2024 kl 20:57 1359

Blir svært spennende med fremleggelsen av Q1 8.mai

Blir det virkelig spennende?
Kursen har jo hatt en tendens til å endre med et stupdykk ned ved presentasjoner. Salget må opp, betydelig opp!
oppturen
23.04.2024 kl 22:24 1293

Med så mye spennende enzymer AZT har under utvikling burde det istedenfor å spare penger blitt hentet minst 100 mill ekstra i en emisjon for å akselerere veksten.
Ja jeg vet utmerket at AZT har penger på bok og at de klarer seg fint, men inntektene er «puslete» i forhold til dagens kurs.
Det er noe med å utnytte momentum, faller kursen under 20 og en tar emisjon så blir det stor utvanning. Dagens kurs ligger vel rundt inngangsprisen til «svenskene»
JosefK
23.04.2024 kl 23:41 1233


MPOX hysteriet piskes opp med en angivelig mer smittsom variant.

https://www.nature.com/articles/d41586-024-01167-5
rufus01
24.04.2024 kl 10:52 1065

Jeg syns jo det er spennende og se om de klarer og øke salget, for alle er vel enige om at salget må opp. Vi har hatt mange kvartaler på rad nå med realtivt lik omsetning. Men like viktig er om vi får en guiding fremover, eller om de opprettholder det de tidligere har sagt. At de ser en betydelig bedring i markedet i H2.
rufus01
26.04.2024 kl 11:52 676

Store summer ute å går her gitt. Greit da og vite at Thermo Fisher er en av de største om ikke den største kunden til Arcticzymes. Økte bestillinger fra dette selskapet vil fort vises på inntektssiden. Man kan jo bare drømme om at de en dag har ett sluttprodukt som benytter enzymer fra AZT. :)
JosefK
26.04.2024 kl 12:23 639


Drømme? Det er en haug produkter med Azt ensymer. Også fra Thermo. De bare sier det ikke så høyt.
rufus01
26.04.2024 kl 14:13 562

Joda jeg vet at de har produkter med azt enzymer, godt mulig det er mange også. Men vet du om de har ferdig utviklede produkter med AZT ensymer. Isåfall hadde jeg forventet større salg enn det vi har sett de siste par årene?
JosefK
26.04.2024 kl 15:04 505


Hvorfor? Når man sitter med fasiten i hånd så er det bra å holde et jevnt, historisk høyt nivå bra. Det er bare kommune pamper som vedtar vekst.

Bare for å minne om hva historisk betyr, så er det bare å trekke 4 år fra på kalenderen så ser man at veksten er langt over 100%.



rufus01
26.04.2024 kl 16:38 443

Jeg er jo fornøyd med hva selskapet leverer på alt annet enn inntekssiden. Men der bør de begynne og vise til vekst, de ligger milevis back guidingen de kom med for jeg mener det var 4-5 år siden, og denne har senere blitt revidert til at de ikke ønsker å komme med guiding overhodet. Jeg er klar over at markedssituasjonen har vært krevende, men denne ser nå ut til og være i bedring. Forhåpentligvis vil vi se bedring også i AZT sine kvartalsresultat fremover. Vet at du ikke bryr deg om aksjekurs JosefK, men utviklingen taler sitt tydelige språk. Selskapet har levert langt under forventning.
JosefK
26.04.2024 kl 20:05 344


Jeg tror ikke du helt forstår hvor hard bråstoppen var. Det blir litt som å tro på julenissen å forlange vekst når segmentet veksten skulle komme i ble omtrent utslettet. Jeg overdriver nå, men når jeg evaluerer i etterkant, kunne jeg i 2020-21 på en god dag finne flere vitenskapelige artikler med SAN i løpet av en dag. I dag går det gjerne en uke eller mer før jeg finner en. Selvsagt ingen nøyaktig øvelse, men det er i grunnforskning man har noen grad av visibilitet. Likevel er det ikke total kollaps i segmentet, selv om det har fått en skikkelig trøkk. Trøkken vet man har med eksterne faktorer å gjøre og har til en viss grad blitt absorbert av Tools segmentet. I mitt hode sterkt. Og jeg er villig å satse mer på at det er en omsetningsbunn man ser. Nøyaktig når og hvordan det utfolder seg er det jeg ikke helt har oversikt over og grunnen til at jeg leser mye

Risikoen er ekstern i AZT. Internt er de full av cash og har all time high human kapital med nok leads til i værste fall skape veksten med ny innovasjon.

Men hør nå mer på markedet enn meg. For det hender jeg tar feil. Men det nærmer seg nå et punkt der jeg vil vedde med egne penger på at forholdene bedrer seg. Og i motsetning til 2020, er det i dag en organisasjon på plass som skal kunne mestre omsetningsvekst som er substansiell.

Videre er faren for oppkjøp større og større for hver krone kursen synker.