Stort innlegg! Seismikkselskap som kan stige mye fremover TP:7KR

Makrobaronen
EMGS 27.05.2024 kl 18:13 11517

TICKER EMGS
288,1 mill MCAP
130 969 690 aksjer.
Risiko Høy
Avkastning Potensielt veldig stor.

Dette er ikke en anbefaling, men mine tanker rundt selskapet. (Disclaimer eier aksjen selv)

EMGS, markedslederen innen Co2 monitorering, mineral, olje og gass leting. EMGS bistår fra undersøkelsesdesign og dataanskaffelse til prosessering og tolkning av dataen. Dataen som fremkommer av teknologien er meget god som gjør tilbudet ettertraktet i et godt marked som endelig har kommet. Den store oppsiden som markedet ikke har reagert på enda er selskapets nyeste kontrakter og teknologiske fordeler som jeg mener burde gi en høy oppsidepotensial som kan rettferdiggjøre en aksjepris på 7 NOK altså ca en milliard kroner til markedsverdi.

Markedsverdi og Finansiell Status
Per siste tilgjengelige data, har EMGS en en lav markedsverdi noe som gjør at oppsiden er høy når selskapet klarer å snu skuten, noe de ser ut til å gjøre etter et magert 2023. Den lave markedsverdien gir et attraktivt inngangspunkt for investorer, spesielt i lys av selskapets potensial for inntektsvekst gjennom nye kontrakter. Teknologien er bra og dataen de henter ut fra havbunnen gjør at oljeselskapene er på ball om dagen se børsmeldingene fra de siste månedene så ticker det inn nytt arbeid med jevne mellomrom and more to come.

Ny Kontrakt i Brasil
En nøkkelkomponent i vår positive vurdering er den nylig annonserte kontrakten med Petrobras i Brasil. Denne kontrakten, verdsatt til USD 11,7 millioner (omtrent 130 millioner NOK), er en fullt finansiert multi-klient undersøkelse som vil bli gjennomført offshore Brasil​ ( Denne avtalen markerer en viktig inntektsstrøm for EMGS og vil bidra vesentlig til selskapets finansielle stabilitet og vekst, siden kontrakten er annonsert har kursen gått ned. Dette er en kontrakt som tilsvarer halve markedsverdien til EMGS, er Petrobas fornøyde kan det komme add-on prosjekter i område. Da Brasil går all inn i oljeleting reff siste meldinger fra Petrobas.

Teknologiske Fordeler og Fremtidige Muligheter
EMGS sitt fokus på EM teknologi gir selskapet en konkurransefordel innen presis hydrokarbonoppdagelse, se Magseis bedre bilder gjør selskapet attraktivt for oppkjøp. Dette kan skje med EMGS. Selskapets evne til å levere detaljerte undersøkelsesdata som kan forbedre utforskings- og produksjonsbeslutninger for olje- og gasselskaper, er en betydelig verdiøkende faktor. Videre åpner EM-teknologi for nye markedsmuligheter innen marin mineralutvinning og CO2 overvåkning, som er i tråd med globale bærekraftsmål her kan budene bli høye hvis EMGS blir selskapet som er lengst fremme med mineralutvinning. Her vet vi at Norge betaler høye kronasjer for å holde sine klimamål.

Vessel Aktivitet og Kostnadseffektivitet
Vesselen Atlantic Guardian er et eksempel på selskapets evne til å tilpasse seg markedsbehov da dette er en leid in båt som ikke har kostet de noe særlig å ha i i den dårlig periode i 2023, med når utnyttelsesgraden øker fra 0% i Q1 2023 til 27% i Q1 2024​ i så begynner snøballen og rulle og inntektene øke. Økt utnyttelse vil sannsynligvis fortsette med den nylige kontrakten i Brasil, som forventes å generere inntekter i løpet av q2 2024. Selskapet har sykt lave kostnader på dårlig marked, men de har mulighet til å skalere opp hvis markedet er der og pilene peker oppover.

Finansielle Projeksjoner
Gitt den forventede inntektsøkningen fra Brasil-kontrakten og andre planlagte prosjekter, er det rimelig å forvente en betydelig forbedring i EMGS' finansielle stilling i løpet av de neste kvartalene. Hvis vi antar at selskapet kan opprettholde eller forbedre sin nåværende kostnadsstruktur, vil økte inntekter direkte påvirke nettoresultatet positivt.

Risikoer og Utfordringer
Selv om utsiktene er positive, er det viktige risikoer å vurdere. Markedet for olje- og gassutforskning er syklisk og utsatt for prisvolatilitet. EMGS er en ringrev på oslobørs og har frem til rett før Corona ikke levert særlig imponerende tall. Det vi så rett før covid var dog rekord kvartaler og godt i pluss. Dette har de i ryggmargen og ledelsen har gjort veldig mye riktig. Så med tillit til ledelsen så tror jeg EMGS har mange gode år for seg på langt høyere aksjekurs.

Konklusjon
Basert på den nylige kontrakten med Petrobras, selskapets teknologiske fordeler, og den nåværende lave markedsverdien, mener jeg at en målpris på 7 NOK per aksje er rettferdiggjort. Denne vurderingen forutsetter at EMGS fortsetter å sikre nye kontrakter og forbedrer sin operasjonelle effektivitet. Investorer bør dog være bevisst på de iboende risikoene i sektoren. Kommer EMGS på banen med mineralutvinning og co2 lagring og blir det grønneseismikk selskapet så er "himmelen begrensingene" for å si det på godt norsk.
Redigert 27.05.2024 kl 19:08 Du må logge inn for å svare
Makrobaronen
27.05.2024 kl 19:12 8850

Kommer til å fylle på mer informasjon fremover! Gjerne kom med konstruktiv kreditt, kom også med bidrag eller eventuelt spørsmål. Q2 blir vanvittig bra, så da kan man begynne å regne hjem en vesentlig høyere pris allerede da.
Makrobaronen
28.05.2024 kl 08:52 8639

63,31% av aksjene i selskapet eies av to. Dette gjør at free floaten av aksjer er lav, dette fører til at når rekylen først kommer så kommer den kraftigere og døren blir trang. Ser man på charten så stiger aksjen fort og brutalt når det først kommer noe positivt news. Vil noen inn med større beløp så kan de skikkelig store svingninger fra dagens kurs. Tipper også pluss i q2 vil føre til at veldig mange åpner øynene for selskapet. Da har de klart å snu skuten skikkelig, og kan fortsette slik de gjorde rett før covid. Noe som kan bli veldig spennende.
Makrobaronen
28.05.2024 kl 19:06 8490

Dag Helland Hansen skriver på linkedin i dag: Quantum Marine Minerals, supported by EMGS has nominated acreage for the first license round on the NCS for marine minerals.👌🏻 mineraleventyr rundt hjørne mon tro?
ibyx
29.05.2024 kl 10:09 8245

Uten melding fra selskapet blir dette litt opp som en bjørn ned som en fell?
bluesky2023
29.05.2024 kl 10:28 8217

Antakelig en forsmak på hva som kommer?
Makrobaronen
29.05.2024 kl 13:51 8102

Føler det ligger noe stort og ulmer i sivet! Positivt å se at de er på og at de involveres fra start i mineralutvinning. Mineral kombinert med Co2 lagring er jo perfekt for det grønne skifte, og det at de er klare fra start gjør jo at de kan stikke av med en del av kaken på noe som kan bli et stort satsings område for Norge. Klarer de å etablere seg noe jeg tror med teknologien de sitter på, så kan selskapet bli virkelig stor. Det er jo et markedet som man ikke vet hvor stort kan bli og Norge kommer til å bruke mye penger for å nå klimamål så lagring av Co2 er potensielt en gullgruve. Det er også mye mineraler rundt norsk sokkel, spesielt rundt Svalbard som også kan bli virkelig gøy hvis det settes noe i gang der med EMGS.

Føler risk/reward er svært bra her.
Makrobaronen
31.05.2024 kl 13:10 7810

EMGS secures pre-funded multi-client surveys in Norway
Electromagnetic Geoservices ASA ("EMGS" or the "Company") has entered into
several agreements with Equinor and Partners for fully pre-funded multi-client
survey acquisitions in the Barents Sea.

The combined contracts have a total value of approximately USD 3.4 million.

The first of the fully prefunded surveys is expected to commence in the third
quarter of 2024, upon the Atlantic Guardian's return from Brazil.


Contact
Anders Eimstad, CFO, +47 948 25 836

This information is published in accordance with the Norwegian Securities
Trading Act § 5-12.


Veien mot 7kr begynner som smått! Tror et par kontrakter til og pluss i regnskapet i q2 så er vi på 4kr aksjen!

Spennende tider for de som skal inn i selskapet, og som allerede er inne!

Toget har startet motoren, men ser ikke ut som markedet lar det gå fra perrongen helt enda.
skadi
31.05.2024 kl 14:08 7749

Jeg for min del fatter ikke at Shearwater ikke kjøper hele EMGS og på den måte ordner med sin lenge omtalte børsnotering.
Makrobaronen
03.06.2024 kl 14:28 7415

Skjønner hva du mener! Teknologien er ettertraktet så et oppkjøp kan være realistisk. Kan vel kanskje være enn inngang på børs å kjøpe et allerede eksisterende selskap også, hva tenker du er et realistisk bud på selskapet? Jeg mener at EMGS på sikt er verdt over 1 milliard så et bud på 7-9kr pr aksje kan forsvares om kontraktene fortsetter å komme.1 milliard er jo pølsepenger det også, spennende tider uansett.
skadi
03.06.2024 kl 14:36 7413

Det er ikke mye nei, tatt i betraktning teknologien EMGS sitter på, bibliotek, framførbar underskudd, børs registrert samt synergi effekter.
Makrobaronen
05.06.2024 kl 11:43 7224

https://www.offshore-energy.biz/equinor-and-partners-give-3-4m-worth-of-contracts-to-local-geophysical-services-firm/

I"n its latest financial results, EMGS stated that its backlog as of March 31, 2024, was $15.6 million compared with a backlog of approximately $0.7 million at the end of the first quarter of 2023".og mer jobber tildelt i etterkan av Q1." Snart MCAP i omsetning for EMGS! :) Satser på noe alla Brasil kontrakten ila høsten, så kan ledelsen virkelig slå seg på brystet og kalle 2024 en vellykket snuoperasjon.
eriksj
05.06.2024 kl 21:32 7113

Både TGS og Shearwater GeoServices har ulike behov og kan potensielt ha interesse for EMGS

TGS er kjent for å samle inn og tilby seismiske data til olje- og gassindustrien globalt.
De fokuserer hovedsakelig på seismikk, men det betyr ikke at de ikke kan ha interesse for EMGS’ teknologi.
TGS kan ha behov for å diversifisere sitt tjenestetilbud og inkludere elektromagnetisk geofysikk for å gi mer omfattende løsninger til kundene sine.

Shearwater er verdens største seismikkselskap og tilbyr seismiske tjenester globalt.
De har nylig kunngjort innovative prosjekter, inkludert 4D-seismikk og streamer-node-undersøkelser.
Shearwater har allerede erfaring med å integrere ulike teknologier og kan se på EMGS som en mulighet til å styrke sin teknologiske portefølje.

Begge selskapene kan teoretisk vurdere å kjøpe EMGS.
Shearwater har vist vekst gjennom oppkjøp, og EMGS kan være en strategisk tilvekst for dem.
TGS har også muligheten til å vurdere EMGS, spesielt hvis de ønsker å utvide sitt tjenestetilbud.
Redigert 05.06.2024 kl 21:34 Du må logge inn for å svare
elnomi
05.06.2024 kl 21:35 7152

Spennende i EMGS, men et lite tips. Les også på QEC trådene
Makrobaronen
06.06.2024 kl 12:38 6962

Enig! Hadde ikke vært dumt om det kom budkrig, shearwater mot TGS! :)

Makrobaronen
07.06.2024 kl 08:16 6761

Veldig spennende artikkel på investornytt om emgs caset! Anbefaler alle å lese den, står fint om den unike teknologien samt Mohn og Siem sitt tidligere storskjøp rundt jul, og mulig oppkjøp av hele selskapet da de sitter på enorm kompetanse innenfor mineralleting og co2lagring osm kan bli gigamarket på sikt. Jeg tror selskapet kan bli kjøpt opp men til vesentlig høyere kurs enn nå!🚀 tror toger er i ferd med å gå fra perrongen.
Hellcat
07.06.2024 kl 08:56 6700

https://investornytt.no/er-emgs-en-oppkjopskandidat/ Et lite utdrag: Flere og flere investorer tar bladet fra munnen og mener EMGS er en oppkjøpskandidat. Begrunnelsen for dette er i all hovedsak teknologien selskapet kontrollerer som er godt egnet for fremtidig bruk. Jeg har tatt en kikk på hva som taler for og mot et oppkjøp av det lille selskapet. Saken er oppdater klokken 21.40. Det var en spennende julepresang aksjonærene i EMGS fikk den 16. desember i fjor. Fredrik Mohn kjøpte 9 millioner aksjer i selskapet. Formelt sett var dette hans investeringsselskap Perestroika. Mohn er også styreleder i selskapet. Aksjene ble den gang tilegne av Morgan Stanley. Kort tid etter skjer det en ny transaksjon – denne gangen med Kristian Siem i spissen. Tilfeldig at Mohn og Siem med ti dagers mellomrom sluker Morgan Stanley sitt eierskap i seismikkselskapet? neppe. Jeg hadde en kommentar på hva dette kunne være rundt nyttår, det hadde også Thor Chr. Jensen som er aksje kommentator i Dagens Næringsliv. Han sa følgende i en kommentar publisert i romjulen. «Dersom noen tror det er en tilfeldighet at de to største eierne nå støvsuger markedet for aksjer og flagger betydelig aksjekjøp, så er det feil. Her pågår det trolig en kamp om kontrollen i selskapet. Her ligger det trolig an til at det kommer et bud på selskapet fra en av partene, og at EMGS etterhvert tas av børs.» OM dette er en kamp eller et samarbeid har første halvår ikke gitt oss noen svar på.
Makrobaronen
07.06.2024 kl 09:48 6644

Spennende takk som deler!

Tror budet vil være langt over dagens kurs, backlog, kontantstrømmen og markedet er stadig stigende. Så her burde kursen gå forbi 3 kroner fortløpende.
Tobias
07.06.2024 kl 12:44 6526

Noe på gang i EMGS. Bygges bra i boka nå.
Fin kjøpsanledning dette.
Tobias
07.06.2024 kl 13:59 6529

Heng med. EMGS i farta.
Mamuts
21.06.2024 kl 14:50 5416

Virker som en meget stabil aksje
Hellcat
25.06.2024 kl 00:03 4999

Traff med EM-spådom
Basert på elektromagnetiske data har EMGS kommet med spådommer for tre brønner i Barentshavet. Nå har de truffet på den første, som bekreftet funn av gass.

juni 24, 2024 07:06

https://geo365.no/traff-med-em-spadom/
Slettet bruker
25.06.2024 kl 00:14 4979

Så hvor er kursoppgangen og når er disse undersøkelsene gjort.
Trymte
26.06.2024 kl 13:21 4708

"Ifølge statsråden vil letingen kunne starte i 2025. Og selve utvinningen i 2030.
– Det vil letes en god stund. Gjennom den prosessen vil vi få mer kunnskap, både fra selskapene og de offentlige instansene som blir involvert. Målet er å få nok kunnskap før eventuelle utvinningsgodkjenninger gis, sier Aasland."

Her snakker vi tydeligvis om mange år med intensiv kartlegging av store områder. Og her er det EM-data som gjelder. Dette blir en gullgruve for EMGS. At aksjen fortsatt kan plukkes for 2,48 er tullete.
Makrobaronen
01.07.2024 kl 09:18 4410

Nok en kontrakt!

Nå er det bare å holde seg fast til Q2, tror vi ser helt andre kurser da.
Tyrkman
02.07.2024 kl 07:16 4249

Ser særdeles lovende ud. Se på den lave værdiansættelse af EMGS. Her kan det pludseligt gå stærkt. Ikke utænkeligt at EMGS er næste opkøbskandidat for TGS 🤑🤑🤑
Tyrkman
04.07.2024 kl 12:50 3995

Og så kom der endnu en kontrakt i dag. 2 nye kontrakter inden for få dage lover godt for fremtiden. Tjek værdiansættelsen!! Stort potientiale her for dem som er tålmodige.
https://live.euronext.com/en/product/equities/NO0010358484-XOSL#CompanyPressRelease-12466564
skadi
07.07.2024 kl 12:52 3727

Pleier ikke EMGS å komme med tall angående utnyttelsesgraden på skip og multiklient salg 4/5 virkedager etter avsluttet kvartal? Kommer vel i så tilfelle en av de nærmeste dager vil jeg tro. Kan bli interessant lesing.
bluesky2023
07.07.2024 kl 19:54 3637

Ja, Q2 i fjor var null utnyttelse av skipet, så det blir pent i år
Makrobaronen
07.07.2024 kl 20:14 3609

Vi ligger an til 2 bra kvartal back til back, hvor q2 vil bli veldig greit! Gjelder å holde på aksjene for vi ser fort 3-4kr når markedet ser hva som holder på å skje! Litt størrelse på de neste kontraktene så går denne skikkelig! Ser vi 3kr neste uke?
Trymte
07.07.2024 kl 20:59 3553

7/7/23, altså for akkurat et år siden, kom de med tall:
The utilization for the second quarter was 0% compared with 18% for the second
quarter 2022. The Company expects to record approximately USD 0.1 million in multi-client
revenues for the second quarter of 2023.

Da stod kursen i 2.58, og steg til 2.74 de neste tre ukene.

Denne gangen har balja vært i oppdrag stort sett hele perioden, og fullført 120 millioners kontrakten i Brasil, uten forsinkelser.
Fra 0% utilization, 0,1 mill i revenue og 0 backlog, til dagens situasjon. Og kursen er det samme..
Redigert 07.07.2024 kl 21:00 Du må logge inn for å svare
skadi
07.07.2024 kl 21:44 3502

Ja, noen ganger er børsen ganske latterlig.
bluesky2023
08.07.2024 kl 01:02 3355

Det er bare snakk om tid, før kursen stiger og følger økonomien i selskapet
Trymte
08.07.2024 kl 07:45 3254

Enda mer jobb for EMGS. Denne gangen med OBN. Liten sum, men får testet ut ny teknologi.
Makrobaronen
08.07.2024 kl 10:21 3073

Går vi over 3kr denne uken. OBN er gull. OBN (Ocean Bottom Node) seismikk er en geofysisk metode brukt til å kartlegge undergrunnen under havbunnen. Den bruker selvstendige seismiske mottakere plassert på havbunnen for å registrere seismiske bølger generert av kilder som luftkanoner. Metoden gir høyoppløselige data som er spesielt nyttige i komplekse geologiske områder, for eksempel rundt saltstrukturer og under skrå havbunn-OBN seismikk gir bedre dekning og signal-til-støy-forhold sammenlignet med tradisjonelle streamerbaserte metoder, noe som gjør det verdifullt for olje- og gassleting. Dette mener jeg er gullegget innen seismikk så dette er typ det beste som kunne skjedd. I dag er det lov å si "er ikke størrelsen det kommer an på" fordi det var en liten kontrakt, men det er at det er OBN gjør dette veldig gøy!
Tyrkman
08.07.2024 kl 12:08 2953

Yep dette vil blive godt. Har nævnt det før. Tjek værdiansættelsen af selskabet. Her er meget at komme efter og det kan gå hurtigt 🤑🤑🤑
Makrobaronen
08.07.2024 kl 13:59 2800

Nå gikk mine siste ferie penger inn EMGS! Skikkelig gøy med sånne dager, gratulerer til alle som har kjøpt og har hatt en fin periode. Tror meglerhus kommer på banen med kursmål 5-7kr, så her er oppsiden fortsatt stor. I en perfekt verden kan denne gå mange 100% til, markedet for Co2 lagring, mineralleting vil være ubegrenset stort + olje og gass leting med god data hvor de får jobber støtt og stadig, og nå samarbeid med OBN-jobb som er gullegget innen seismikk. Dette er virkelig bull, og kan gjøre mange rike!
Trymte
08.07.2024 kl 16:30 2646

Ser ut som vi skal høyt nå. EMGS kan være kjedelig i lange perioder, men når den først rykker, går den fort og høyt.

0,625-2.12 (+239%) Nov 20-Mars 21
1,036-2.650 (+155%) Jan 22-Mai 22
1,640-3,80 (+130%) Jan 23- Feb 23

Er det et klassisk EMGS rykk vi er inne i? Startet stigningen på 2,33 den 24. juni.
Denne gangen er det langt mer kjøtt på beina hos EMGS.
Redigert 08.07.2024 kl 16:30 Du må logge inn for å svare