ENSU - Historie og utsikter

Ravntid
ENSU 16.06.2024 kl 17:32 16621

Synes det mangler en tråd som tar med seg historie og oversikt over Ensurge Micropower. Har sammenfattet noe her (fått hjelp fra AI) Historien til ENSU er uten diskusjon brokete og full av emisjoner, mange har tapt penger. Det har vært nevnt at det er brukt brukt 4 milliarder NOK til nå. Men teknologiutvikling tar tid og koster penger. Kan ENSU være nært ett gjennombrudd? Styreleder Terje Rogne har formidlet dette i februar 2024, og bygde opp forventinger men nyheter lar vente på seg (https://tv.finansavisen.no/m/UZ7eogwZ/aksjen-tredoblet-p-fire-dager?zephr_sso_ott=6y9Wjs )

Jeg tenker at det er sannsynlig at ENSU ble satt på kartet da de vant denne konkurransen i november 2023: Ensurge is Winner in Phase One of the U.S. Department of Energy (DOE) Microbattery Design Competition. (https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18023474/ensurge-is-winner-in-phase-one-of-the-us-department-of-energy-doe-microbattery-design-competition?publisherId=4954260 )

Jeg har investert i ENSU. Anser investeringen for å være høy risiko, men potensialet hvis de lykkes er svært stort. Tenker at en absolutt ikke skal investere mer enn det som man har råd til å tape.

Historie:
Ensurge Micropower ASA, tidligere kjent som Thin Film Electronics ASA, er et norsk selskap som spesialiserer seg på produksjon av mikrobatterier. Selskapet ble grunnlagt i 2005 og har hovedkontor i San Jose, California, USA, med bedriftshovedkvarter i Oslo. Historien til Ensurge Micropower begynner i 1994, da de utviklet utskrivbare minner basert på polymermaterialer som en del av Opticom ASA, og senere som et uavhengig selskap1. De fokuserte først på hybridminneenheter med polymerbasert minne og silisiumbasert kontrollkrets, utviklet i samarbeid med Intel1. Fra 2006 konsentrerte selskapet seg om trykt elektronikk og demonstrerte vellykket rull-til-rull trykt organisk minne i 2009.

I januar 2020 annonserte selskapet en oppdatert strategi fokusert på design, utvikling og produksjon av faststoff litiumbatteri (SSLB) produkter, som skal produseres i deres anlegg i San Jose1. I juni 2021 gjennomgikk selskapet en rebranding og ble Ensurge Micropower ASA1.Teknologien til Ensurge Micropower brukes til å produsere oppladbare mikrobatteriprodukter med en solid elektrolyttmateriale som er fundamentalt tryggere enn flytende og gel polymer elektrolytter som brukes i vanlige oppladbare batterier1.

Konkurrenter i markedet:
Ensurge Micropower har flere konkurrenter i faststoffbatteri-markedet. Noen av de nevneverdige aktørene inkluderer:

QuantumSpace:
Har en avtale med seks bilprodusenter, inkludert VW, og har testet batterier som kan kjøre over 800.000 kilometer uten nevneverdig tap av rekkevidde1.

Blue Solutions:
Leverer allerede faststoffbatterier til busser og jobber med løsninger til personbiler1.

Solid Power:
En amerikansk start-up som tester semi-faststoff batterier og har avtaler om å levere fullverdige faststoff-batterier til BMW, Ford og Hyundai-konsernet1.

Factorial Energy:
Skal levere til Hyundai, Mercedes-Benz og Stellantis-gruppen1.

CATL:
En av de største batteriprodusentene som har utviklet semi-faststoff batterier og jobber med fullverdige faststoff-batterier1.

Toyota:
Har laget faststoffbatterier som nå er i en testfase2.

SK On fra Sør-Korea:
Har laget to forskjellige typer faststoffbatterier og planlegger å lansere dem i 20261.

Disse selskapene er involvert i intens forskning og utvikling for å forbedre batteriteknologien og bringe faststoffbatterier til markedet, noe som kan føre til betydelige fremskritt innen elbilindustrien og andre applikasjoner som krever effektive energilagringsløsninger.

Ensurge Micropower skiller seg ut fra konkurrentene med sin unike teknologi og innovasjoner. Her er noen av de viktigste egenskapene som gjør Ensurge Micropower spesiell:

Faststoff litium-mikrobatteri: Ensurge Micropower har lansert det som hevdes å være verdens første kommersielle solid-state litium-mikrobatteri i full skala.

Mikrobatteriarkitektur:
Selskapet støtter volumetrisk energitetthet og kapasitet i verdensklasse for oppladbare mikrobatterier. Den nye pakketeknologien resulterer også i en betydelig reduksjon i antallet produksjonstrinn som kreves.

Sikkerhet og effektivitet:
Tester viser at Ensurges mikrobatterier gir raskere lading, lengre sykluslevetid og høyere sikkerhet enn andre mikrobatterier.

Integrering med eksisterende teknologi:
Ensurges mikrobatterier er unike ved at de kan monteres i produkter ved hjelp av allerede bredt aksepterte Surface Mount Technology (SMT) prosesser1.

Disse egenskapene, sammen med selskapets fokus på innovasjon og kvalitet, posisjonerer Ensurge Micropower som en ledende aktør i utviklingen av mikrobatterier for wearables, hearables og tilkoblede sensorer. Ved å tilby en teknologi som kan transformere batterimarkedet, har Ensurge Micropower potensialet til å endre hvordan elektronikk blir drevet i fremtiden.
Redigert 16.06.2024 kl 17:36 Du må logge inn for å svare
Ravntid
20.06.2024 kl 11:26 4183

Stilheten fra ENSU er øredøvende. Men forventningene gjenspeiler seg i en stabil kurs over kr 1,45 over flere uker. Spenningen ligger i luften og jeg tenker at det kommer til lønne seg å sitte eksponert før neste nyhet kommer fra ENSU. Her kan vi gå opp 100 - 200 prosent på en intradag hvis det meldes kunde med betydelig volum. Nedsiden vurderer jeg som minus 20 - 30 prosent.

Spennende!
Kingen
20.06.2024 kl 11:44 4320

Veldig enig i dine betraktninger. Det bør vel være et berettiget håp om at selskapet kommer med noe oppløftende før 1. Juli, ref. at rep. emi ikke er kansellert enda.
Herman*
20.06.2024 kl 12:03 4322

Jeg er uenig. Hvorfor skulle det komme en kunde som bestiller et betydelig volum, nå de ikke har produksjonskapasitet før til neste år? Selskapet er verdensledende innen et område hvor det er forventet en ekstrem vekst. Selv om jeg ikke forsvarer forsinkelsene og alle «formuleringene», må de nå gjøre ting riktig slik at de ikke ødelegger tilliten i forhold til potensielle kunder og lisenspartnere. Få testbatteriene ut til mange potensielle kunder mens en jobber videre med produksjonstekniske problemstillinger. Begynn ordinær produksjon på et lavt volum og bruk 24 mnd på å ta omsetningen opp til en runrate på 3 mill dollar per måned. Signer en lisensavtale før nyttår med flere hundre mill NOK up front som vil sikre selskapet frem til royalties og salgsinntekter bidrar til break even. Vent med neste lisensavtale til første lisenspartner har blitt hjulpet i gang med produksjon og fått opp volumet. Ta godt betalt fra lisenspartnere for hver ny generasjon som lanseres. Her kan det skapes monstervedier, men jeg tror bare på to store triggere de neste 6 mnd så fremt selskapet ikke kjøpes opp: Start av volumproduksjon og lisensavtale. Før det vil mange av verdens største tech selskaper få batterier å bryne seg på. De tester ikke batteriene for moro skyld.
Redigert 20.06.2024 kl 12:31 Du må logge inn for å svare
Ravntid
20.06.2024 kl 13:12 4272

Jeg ønsker ikke være den som hyper opp ENSU, for her er det stor risiko enda. Så med det fremst i tankene: hva har de sagt om produksjonskapasitet og kunder per i dag?

Produksjonskapasitet i dag:
ENSU ved Terje Rogne har opplyst at de kan produsere batteri som vil gi en månedlig inntjening på 1,5 million dollar, og med begrenset investering på fabrikken i San Jose kan dette økes til 3 million dollar. Altså 36 millioner dollar årlig, 380 millioner norske kroner ved dagens dollarkurs. Dette sier ikke noe om antall enheter de kan levere, men de har en betydelig og nok produksjonskapasitet til å betjene kunder per i dag. Lisensavtale på produksjon ligger på bordet til interesserte kunder, vil tro at dette kan være aktuelt for større aktører i markedet. Link til informasjon: start ved 4:00 minutter på denne linken til økonominyhetene 20.2.2024 (https://assets.milestoneinternet.com/ensurge-inc/pdf/ensurge-q1-2024-final.pdf )

Status salg og kunder:
Fra side 3 i ENSU sin Q1-2024 rapport (https://assets.milestoneinternet.com/ensurge-inc/pdf/ensurge-q1-2024-final.pdf)
Despite limited sales efforts we have built a pipeline of 80+ sales prospects, having so far signed 10+ evaluation agreements across all the industry sectors our Solid State Lithium Microbatteries (SSLB) addresses. This tells us that there is an unsated demand for our groundbreaking SSLBs

Bassert på denne informasjon, så må det være lov å håpe på postive nyheter i nær fremtid, også betinget av at de har satt i gang en rep-emi til kurs kr 1,55. Her er det vel kun de som var aksjonærer under forrige emisjon som får delta på.
Redigert 20.06.2024 kl 13:17 Du må logge inn for å svare
Herman*
20.06.2024 kl 13:59 4240

Du tolker dette litt feil dessverre. Selv om maskinene ved tilfredstillende yield har en teoretisk kapasitet, må de skalere opp gradvis over lang tid. Dette er ikke unikt for Ensu på noen som helst måte. De kunne gjerne formulert seg litt tydeligere. Fokuset bør heller være på hvor langt de må komme i utviklingen før potensielle lisenspartnere skjønner at toget går om de ikke sikrer seg rettighetene asap. Tror aksjen handles mellom 1.40-1.70 i juli/aug. 2.20-2.50 når de begynner å levere på den første ordren (aug/sep) og 4-6 kroner ved første lisensavtale (nov-jan) avhengig av hvor mye kunden betaler up front og betingelsene for øvrig.
Redigert 20.06.2024 kl 14:01 Du må logge inn for å svare
RobRoy
20.06.2024 kl 14:47 4171

Ganske nært hva jeg har tenkt, hadde vel 3-5 NOK okt/nov :-)
Ravntid
20.06.2024 kl 15:18 4130

Hvis rep - emi skal være mening å gjennomføre, så må kursen være over kr 1,55 på ekstraordinær generalforsamling 1. juli og det er 6 handelsdager igjen. Så noe må de ha på baklommen i og med at de satt i gang den prosessen. ENSU har oppgitt i prospektet at kostnadene ved rep - emi er 1,5 - 2 millioner kroner, så vil tro at dette er penger selv for dem.
Ravntid
20.06.2024 kl 15:55 4069

Jeg legger ikke så mye vekt på teknisk analyse (TA) i ENSU sitt tilfelle, og i alle fall ikke nå. Her er det nyheter med kjøtt på beina som må til for min del. Nå sitter jeg eksponert og vil ta gevinst eller tap når nyheter kommer. Likevel så er det hyggelig at TA viser positiv trend, og TA ligger i algoritmene til robotene som nok utfører en god del handler om dagen:

https://www.investtech.com/no/market.php?CompanyID=101206
Redigert 20.06.2024 kl 15:55 Du må logge inn for å svare
True
20.06.2024 kl 19:32 3946

Stiller meg bak dette. Dette vil nok trolig fortsatt ta sin tid før vi er på et respektabelt kursnivå. Men så lenge dette går etter planen, vil kursen øke gradvis jevnt og trutt over tid i en positiv retning.

Alt kan fortsatt skje, også mye negativt som drar oss rett tilbake til bunn. Selv om ENSU har fått et gjennombrudd, er det ingen som helst garanti for suksess. Det betyr kun at de er et skritt nærmere målet om å masseprodusere disse unike batteriene.
True
20.06.2024 kl 19:37 3946

Det er et godt poeng. Dersom de ikke kommer med en god nyhet snart som er kursoppløftende, hvorfor i huleste skulle de utstedte en emisjon over dagens kursnivå? Det gir ingen som helst mening, så enten kommer det noe bra snart, eller så blir vel denne kansellert eller i det minste revidert til 1,4 kr e.l.
Herman*
20.06.2024 kl 20:09 3906

Jeg tipper de kommer med en operasjonell oppdatering før EGF, men jeg tror ikke den vil inneholde noen store nyheter som vil sende kursen til himmels. Om de er smarte, kommer de med en detaljert «roadmap» frem til første lisensavtale. Så kan investorene huke av på hvert delmål som oppnås de neste månedene.De vil nok vise til at de gjør fremdrift uke for uke, men at det tar noen mnd å gå fra en prototype til et finjustert prosess og batteri som er klart for masseproduksjon. Dette handler om (yield: lønnsomhet), antall ladesykluser osv). Personlig har jeg posisjonert meg i forhold til en lisensavtale eller bud på selskapet innen nyttår, og mener at risikoen reduseres betraktelig når følgende milepæler nås 1) De våger å sende batterier til 10-20 globale tech selskaper. 2) Når de bekrefter de første leveransene av batterier som skal integreres i disse helseringene. 3) Når de bekrefter at de klarer å skalere opp produksjonen i et tilfredsstillende tempo. Disse tre milepælene bør komme mellom nå og november, og så er det bare å lene seg tilbake og vente på the big bang.
True
20.06.2024 kl 21:54 3789

Enig i det du skriver, spesielt dette med lisensavtaler som kanskje er det aller viktigste å få en bekreftelse på på dette tidspunktet, da de ikke får skalert opp sin egen produksjon med det første. Kanskje er det akkurat dette som blir neste nyhet også. Hadde i allefall gitt litt mer mening iht. rep emien. De burde komme med en ny Power Point presentasjon snart med oppdaterte og nye milepæler. Håper også vi får et nytt intervju med Terje.
Kvike11
21.06.2024 kl 08:17 3644

Ingen tvivl om nyheder er på vej, bare et spørgsmål er hvornår de kommer, er det inden for en uge, eller er det først i juli.
Typisk for ENSU er at en nyhed sjældent kommer alene.
Selskabet er stadigvæk under opbygning, ellers var vi langt over kurs ?? måske 100
tynnidioten
21.06.2024 kl 08:25 3617

Kurs 100 virker veldig realistisk.
RobRoy
21.06.2024 kl 09:45 3542

pesos ?
tynnidioten
21.06.2024 kl 09:56 3607

En liten nøtt til Kvike;
Hvor mange prosent må ENSU stige for å stå i 100 ?
iTRADER09
21.06.2024 kl 11:42 3498

RobRoy skrev pesos ?
VND
Herman*
21.06.2024 kl 15:31 3372

Ikke fint å mobbe folk med dyskalkuli…:-) En liten melding til uka for å få opp stemningen før rep emisjonen, og så febrilsk jobbing frem til Q2 rapporten den 20.8 for å vise til konkrete fremskritt. Det er vel det beste vi kan håpe på…?
True
21.06.2024 kl 16:01 3426

Ja, denne aksjen begynner å bli veldig kjedelig nå. Det verste med ENSU er at du aldri kan 100% vite hva som faktisk er tilfellet, da de er eksperter på å komme med gode nyheter etterfulgt av en emisjon etterfulgt av ørkenvandring og total stillhet. Dette mønsteret har pågått i årevis, uavhengig av ledelse.

Det er mer viktig for meg å vite hva som faktisk skjer enn om de lykkes eller mislykkes, slik at jeg kan ta bedre beslutninger og komme meg videre. Jeg er møkklei dette gjettespillet, men nå skjønner jeg godt hvorfor Warren Buffet investerte i Coca Cola 50 år tilbake, da det enkleste er ofte det beste.
Herman*
21.06.2024 kl 16:13 3427

Ja, de møter seg litt i døra når de hele tiden ligger langt bak skjema. Jeg trøster meg med at Rogne har levert så langt, de har bare bommet totalt på tidsaspektet. Slik vil det nok være så lenge selskapet er «understaffed and underfinanced», noe som vil brått endre seg når første lisensavtale er i boks.
True
21.06.2024 kl 17:46 3353

At Terje har mer eller mindre levd opp til forventingene og gitt ferskt håp til caset, er vel omtrent den eneste grunnen til hvorfor jeg fortsatt sitter i denne. Fortsetter han å levere sakene, er det en no-brainer, men det gjenstår å se som vanlig. Mye som fortsatt må på plass før vi kan sprette champagnen.

Skulle bare ønske de ble litt flinkere med kommunikasjonsaspektet. Mangel på informasjon og kommunikasjon er faktisk som oftest hovedårsaken til at ting alltid går til helvete, noe som understøttes av Masteroppgaven jeg skrev ved NHH.
Ravntid
24.06.2024 kl 00:14 2932

Da blir det spennende å se hva vi får av nyheter denne uken!

Jeg er optimist 🤓
True
24.06.2024 kl 17:31 2593

HVIS vi får noen nyheter denne uken...

Jeg er realist.
RobRoy
25.06.2024 kl 08:06 2301

Flere ansatte trenger de "hva enn de holder på med" :-)

https://www.linkedin.com/company/ensurge/
Ravntid
25.06.2024 kl 10:18 2124

Blir snart, hold ut folkens. Dette er semifinalen, og det skal bli seier!🏆💵💵💵

For mange signal på up coming postive nyheter til at dette skal vandre sydover: TR sitt intervju i økonominyhetene i februar, 1:5 splitt (og ikke 1:10), rep-emi til kurs kr 1,55, kursen har vært stabil i området 1,40-1,50 i lenger tid, volum bra i venteperioden (5-10 milloner), mm

Jeg sitter i ro, nyter finværet🤓☀️
Redigert 25.06.2024 kl 10:20 Du må logge inn for å svare
Dovretro
25.06.2024 kl 11:00 2063

Lurer på hvem som gjør alt for å presse denne ned, roboten jobber for harde livet på 12 500 på begge sider, og hvem er det som har tro på prosjektet som selger
Herman*
25.06.2024 kl 12:57 1943

Det er ingen som holder kursen nede, det er bare enkelte aktører som har blitt litt usikre. Nå ser jeg for meg en operasjonell oppdatering i løpet av ganske kort tid. Den bør være så troverdig at rep emisjonen fulltegnes.
Dovretro
25.06.2024 kl 13:15 1910

Hvorfor tror du det blir en rep emisjon når kursen er langt under emikurs og har ligget der lenge ?
Møyfrid
25.06.2024 kl 13:38 1870

Lenge? Var da senest på emi-kurs i forrige uke.

Om det ikke kommer noe som løfter denne ila uken er jeg fristet til å love å spise foliehatten min.

Det er da tross alt ENSU vi snakker om.
Herman*
25.06.2024 kl 13:54 1933

De hadde vel avlyst den eller utsatt GF til f eks 1.8 om de ikke hadde tenkt å gjennomføre den nå? Tror ikke den blir gjennomført hvis kursen ligger på 1.40, så eneste løsning er å overbevise markedet om at de har redusert risikoen betydelig de siste mnd og uker, og at de vil nå viktige milepæler utover sommeren og høsten. Versjon 1 er ferdigutviklet, nå er det justeringer (ikke utvikling) som må til for å få på plass et produksjonsklart batteri.
Redigert 25.06.2024 kl 17:02 Du må logge inn for å svare
Ravntid
25.06.2024 kl 16:05 2021

Har trua på morgendagen. Må komme noe før EGF.
RobRoy
25.06.2024 kl 18:02 2079

Når det kommer til punkt 3 på agenda for EGF (Subsequent Offering) tror jeg vi får følgende beskjed:

"Following announcement of completion of the Private Placement, the shares in the Company have traded around or below the subscription price in the Private Placement with volumes exceeding the maximum size of the Subsequent Offering. Consequently, any shareholders wishing to reduce the dilutive effect of the
Private Placement have had the opportunity to purchase shares in the Company in the market at prices similar to or below what would have been the subscription
price in the Subsequent Offering."
Redigert 25.06.2024 kl 18:02 Du må logge inn for å svare
Herman*
25.06.2024 kl 18:11 2193

Ok. Jeg kan selvsagt ikke utelukke det, men jeg tror de trenger pengene for å ha en skikkelig buffer mellom start av kommersiell produksjon og neste og forhåpentligvis siste emisjon. (Antar da lisensavtale rundt nyttår). De ønsker nok å sette denne emisjonen på over godt over 2 kroner, noe som bare er mulig om de er i gang med overnevnte produksjon. (Vil jeg tro)
Redigert 25.06.2024 kl 18:11 Du må logge inn for å svare
Jguiden
25.06.2024 kl 19:17 2212

Tror dessverre dere overtenker denne rep emi. Er ganske sikker på at dette ikke er noe ledelsen i Ensu bruker så mye tid og krefter på. Nå handler alt KUN om selve batteriet, produksjonen og å få ut mengder batterier til kunder og lande avtaler.
Dovretro
25.06.2024 kl 19:26 2258

Det tror nok jeg også, mener å se at denne holdes nede av noen og tror det er noen større som ikke vil bli utvannet med en reperasjonsemi
Dovretro
25.06.2024 kl 19:30 2255

Og når repetisjon blir avlyst, så slippes den kanskje opp over emisjonskursen slik at de kan få mere ut av sine
RobRoy
25.06.2024 kl 19:38 2392

Denne rep emi'en det er snakk om er bare "for småtterier å regne" i den "store samenheng", tror ikke det er noen som ser på dette som noen "utvannings fare".

Om det ikke kommer på plass noen større kontrakter med betydelig "upfront payment" eller en lisensavtale får vi nok en emi i Okt/Nov, denne har jeg et håp om settes en plass mellom 3-5 NOK (men dette er helt og holdent basert på min "synsing" :-)).