Photocure: En kraftig overreaksjon


Hør på presentasjonen!? Det har vært en del tekniske utfordringer på skopene, men til tross for dette er veksten kraftig. De tekniske utfordringene er nå løst og godkjent av FDA.

Enhetsveksten er sterkere enn noen gang.

Patient awareness er enestående og målet er standard of care.

Selv om guidingen ikke ble endret så tror jeg selskapet vil gjøre det svært sterkt fremover. Photocure kan, hvis de bestemmer seg for det, gi positivt resultat om kort tid, men de ønsker å ta en stor del av markedet og de vil fortsette å øke fokuset og kostnadene i USA.

Photocure er ikke attraktiv for generika produsentene pga et komplekst drug device oppsett.
Redigert 21.01.2021 kl 09:29 Du må logge inn for å svare

Det er også interesse fra et kinesisk selskapet som ønsker å ta hele Asia og de vil komme tilbake til dette ved neste rapport.
28.02.2019 kl 12:27 6954

Medisinmannen,
Jeg er veldig enig, later til at mange ikke er enige med oss, men de viser til ekstrem vekst både i cysview inntekter og utplassering av skop.
Redigert 28.02.2019 kl 12:27 Du må logge inn for å svare

Hva har skremt deg opp på barrikaden igjen;-))

Og....ikke attraktiv for generika produsentene....hvorfor antyder Shcneider peak sale om 6-7år dersom alternativer/ generika ikke skulle gjøre seg gjeldende?

Kanskje han tenker kreften er utryddet?
SomSa
28.02.2019 kl 12:33 6906


Hvilken ekstrem vekst snakker dere om?
3Q som skal være det svakeste kvartalet og det ble omsatt for 16.5 mil kroner i USA. I 4Q 2018 ble omsatt for 18.4 mil eller en vekst på 1,9 mil i forhold til et svakt kvartal . Hva gjør de 40 ansatte i USA?
Den oppdaterte guidingen skulle vise den kommende ekstreme veksten framover og den skuffet.Redigert 28.02.2019 kl 12:39 Du må logge inn for å svare

Er det stemning for et stop-loss raid snart? På tide vi får litt temperatur i stedet for rosa-blogger innleggene som bygger seg opp rett før og rett etter kvartalspresentasjonene :)
Redigert 28.02.2019 kl 12:38 Du må logge inn for å svare
focuss
28.02.2019 kl 12:38 6886

MM summerer her opp de viktigste "take aways " fra Q4 for langsiktige investorer.Markedet har kortere briiller og er irriterte over at PHO i lang tid har guidet negativ EBITDA for 2017 og 2018. Aksjonærer har akseptert det og som takk for man at vi guider negativt for 2019 også. Så er det slik for meg så ser jeg ikke den guidingen som gospel. Jeg tror det blir positivt.

Jeg tar dette med knusende ro og det er ikke vanskelig å se hvor vi er på vei. Schneider har full kontroll og er forover lent.

Så får de med totalt urealistiske forventninger selge seg ut.

Jeg er ikke skremt og kommer ikke til å skrive spesielt mye her inne. Jeg har nå full tillit til styret og ledelsen.
Redigert 28.02.2019 kl 12:52 Du må logge inn for å svare
28.02.2019 kl 13:01 6741

Helt tydelig at vi angriper og vinkler dette meget ulikt.
Jeg synes en vekst på 76% fra q4 17 til q4 18 er ekstremt. Likeledes er veksten fra q3 18 til q4 18 på 11% helt innenfor når en tar i betraktning at q3 18 vel var høyeste oppnådd noensinne.
Men full respekt for at andre vurderer tallene på en annen måte enn hva jeg gjør.

Ja det er vanskelig å hevde at det ikke er tilfredsstillende vekst. I tillegg tror jeg det er viktig å ha i bakhodet at dette er tall før flexiscope kom i produksjon og før refusjonsordningen for surveillancemarkedet trådte i kraft. Det er derfor god grunn til å anta at veksten blir enda mye bedre utover i 2019. Parallelt med dette begynner man å bygge opp skogen av flexiscope som på litt sikt vil gi en voldsom boom i veksten. Trolig merker vi dette allerede i 2H 2019.
Redigert 28.02.2019 kl 13:37 Du må logge inn for å svare

Synes du syter mye om de 40 ansatte.. samtidig som flere klager på antall flexiscopes.

Det tar 6-12mnd for sykehusene og gjennomføre kjøpet også går det fort 4mnd til før de virkelig er operative. Smør deg med tålmodighet. Om et år begynner vi virkelig å se resultatet av satsingen vi nå har gjort og først langt ut i 2020 vil vi se resultatene av utvidelsen av satsingen de nå skal begi seg på.. dette er hovedsaken til at jeg tror på videre høy vekst etter 2020.

TTT og det må man bare finne seg i. La aksjene ligge i 7 år og følg med litt her og litt der. Ikke vits å være bitter for at du kunne solgt på 54 og kjøpt igjen på 39. Dont cry over spilled milk.

Har fulgt selskapet en god stund selv nå men ikke orket å registrere meg på ho før nå.

Vil med mitt første innlegg gi honør til comp og the power for å komme med nyktre tanker. Kan også gi honør til flere her som kommer med mye nyttig info men kan samtidig trekke de endel for overdreven hausing. De vet bedre enn noen andre at dette kommer til å ta tid.

Med infoen vi har nå er alt av flex de førstkommende mndene en rein bonus. Ville ikke satt meg for høye forventninger på den fronten i inneværende år.

Samtidig vil jeg si det er lurt av selskapet å gå for størst mulig vekts de neste årene så lenge de klarer å holde oss unna noe emisjonbehov. Høyere grunnlag for senere inntekt samt jo større pho og cysview jo verre blir det for generica selskap. (Det er allerede vanskelig.)

Noen tanker fra en som blir litt oppgitt over syting på CEO og photocure som gjør det mest mulig lønnsomt på sikt. Selg å kom tilbake om 2 år om du har et bedre alternativt og vil betale 3x dagens kurs.
28.02.2019 kl 13:53 6590

Godt å se deg tilbake, Medisinmannen!
Jeg er helt enig, full tillit.

Og så synes jeg det er verdt å merke seg at en ny CEO ikke har noen interesse av å snakke opp sitt utgangspunkt - tvert imot har Schneider en strategisk interesse i å få alle skjelletter ut av skapet, mens han ennå ikke kan gjøres ansvarlig for dem.
At guidingen ikke ble oppdatert tolker jeg som en måte å gjøre sitt eget startpunkt litt mer gunstig for vår nye CEO.
Jeg la også merke til hvor avslappet de var mht å nå guidingen. Det samme på podcasten i går hvor Schneider ikke akkurat hørtes bekymret ut når de kom inn på guidingen. I tall er den uforandret, men i praksis er den likevel endret fra å være et høyt mål og til å være "a walk in the park".

Det som virkelig er interessant er at samtidig som Schneider fikk dempet de kortsiktige forventninger ved å snakke ned sitt eget utgangspunkt, var han modig nok til å legge listen høyt i 7 års perspektiv.

Min konklusjon er at usikkerhet og risiko er redusert vesentlig for vi som har mer enn ett års perspektiv, men kanskje økt noe for de som tenker kortere enn et år frem.
Redigert 28.02.2019 kl 14:01 Du må logge inn for å svare
SomSa
28.02.2019 kl 14:05 6532

Hodeskudd

"Ikke vits å være bitter for at du kunne solgt på 54 og kjøpt igjen på 39. Dont cry over spilled milk. "
Jeg har ingen grunn til å selge mine langsiktige PHO aksjer, et bud kan komme når som helst.

"Synes du syter mye om de 40 ansatte"
Som aksjonær jobber de 40 ansatte for meg og deg, de må levere. Jeg skjønte heller ikke Daniels argument på Podcast i går vedrørende de ikke har kapasitet til å høste nå (selge Cysview). Når et scope installeres er det spesialisten som skal bestemme når en pasient skal undersøkes med blå-lys + Cysview og ikke de 40 i USA. Er det noe jeg har misforstått her eller noen er på bærtur?

"Noen tanker fra en som blir litt oppgitt over syting på CEO og photocure som gjør det mest mulig lønnsomt på sikt."
Den tidligere guidingen kom fra Kjetil og dette skulle oppdateres pga at pasientgrunnlaget ble mange doblet. Det er Kjetil som har bommet og ikke Daniel. Men for ikke lenge siden var det Daniel som skulle erobre 70%-75% av amerikanske markedet, i dette tilfellet må kvartalveksten være mye høyere enn 1,9 mil. Ikke alt stemte i går........ Vi venter å se
focuss
28.02.2019 kl 14:17 6497

Schneiders 6-7 års perspektiv er ren skjer bullshit. Ingen venter så lenge med å unngå at kreft oppdages og behandles. Men Schneider vet at å holde forventninger lavt gjør hans jobb lettere. Dessuten så er det en glede for enhver nyansatt CEO og få budsjett til å selv velge noen folk rundt seg. Å bare ta over en eksisterende organisasjon ivaretar ikke hans selvfølelse som leder. Når sant skal sies så var det akkurat som forventet. Det er uansett ikke slik at ti nye folk ikke kan bidra til å øke markedsandelen. Uansett. Markedet er skuffet.
Hayen
28.02.2019 kl 14:22 6435

", i dette tilfellet må kvartalveksten være mye høyere enn 1,9 mill"
Du må se på prosentvis vekst og ikke kronebeløp.
Det blir i tillegg spesielt å sammenligne ulike kvartal mot hverandre.
28.02.2019 kl 14:25 6424

Å senke forventningene og samtidig gjøre perspektivet lengre er to sider av samme sak. Jeg tror nok vi vil se at ambisjonene stiger de neste kvartalene. Og ja, selvfølgelig ønsker direktøren å sette sitt personlige preg på butikken.
Redigert 28.02.2019 kl 14:25 Du må logge inn for å svare
28.02.2019 kl 14:30 6399

Hayen, veldig bra utregninger du la ut nylig! Det kunne vel dårlig truffet bedre. Da håper jeg bare at tall og matematikk også i fortsettelsen slår synsing og subjektive vurderinger. Det vil si, jeg håper utviklingen følger din trendanalyse, heller enn den offisielle guidingen.

Poenget mitt vedrørende de 40 ansatte eller 35-36 om du vil som jobber opp imot kunder må rekke å selge scope/cysview i sammarbeid med karl storz. Kunne like gjerne vært 400 selgere på dette tidspunktet. Vi vil ikke se resultatet av arbeidet demmers over natten. Det vil ta 10-16mnder fra en selger blir ansatt til vi ser resultatet av arbeldet de gjør. For alt vi vet når de ut til mange senter og sykehus i år, det vil vi se på kvartalsrapportene i 2h19 og i 2020. Synes DS forklarte dette greit på q4 og har ikke noen grunn til å tvile på han enda.

Enig i kommentarer vedrørende at DS har bare å vinne på å få skjelleter ut av skapet samt vise en nykter holdning. Større muligheter for positive overraskelser iløpet av 2020.

Det med guidingen er jo at den fortsatt stort sett går på rigide scopes. Sykehus ville vell vente på "the golden key" før de vurderte flexiscope. Så regner med endel sykehus har det på agendaen nå og det vil "overraske" ila 2020. Tviler på at det skal gå så mye raskere å gå til anskaffelse av flexiscope enn rigide scopes.

Vil prøve å holde forventningene mine litt lavere enn tidligere for så å bli positivt overrasket.

Har heldigvis en jobb jeg trives i så skal klare å holde ut en 5-10 år til.

Vil heller være i et solid selskap enn et som bare er en brøkdel av hva det kunne vært.

Det vi ser nå er arbeidet til de som solgte scopes for 1,5 år siden. Tenk antall scopes vi kan få utplassert vært kvartal om 2 år.
28.02.2019 kl 14:54 6288

Dette setter ting i perspektiv. Bra formulert.

Det virker merkelig at kreftpasienter skal ta til takke med en behandling de kan dø av i enda 6-7 år når det finnes en behandling som er mye bedre
Hayen
28.02.2019 kl 15:19 6204

Schneider snakker om peak sale om 6-7 år.
Det vil si toppen av salgsvekst, og før det vil man se en utflating
Den ekstreme veksten er mellom ifjor og en stund før om 6-7 år.
Vi vil nok se kontinuerlig bevis på at dette blir en gigantisk suksess i hvert kvartal fremover. På et eller annet tidspunkt vil det bli priset inn en høy sannsynlighet for at så skjer.

Dette er et super optimistisk forslag men det som menes med peak sales om 6-7 år er at det kan være året "alle" bruker cysview og flexiscopes. Tidligere oppdagelse vil mest sannsynlig føre til ferre tilbakefall (da man ikke oppdaget alt tidligere fikk det gro på ny) som igjen vil føre til et noe lavere pasientgrunnlag enn dagens. Kun spekulasjon men det kan jo være en forklaring.

Tror personlig cysview er så revolusjonerende at det på sikt kan endre dagens guildlines for oppfølging. Derfor kan muligens peak sales om 7 år være litt høyere enn salget om feks 10 år. Men da er det jo en utbyttemaskin / blitt oppkjøpt til en heftig pris.
Redigert 28.02.2019 kl 15:25 Du må logge inn for å svare
rgkap
28.02.2019 kl 15:21 6189

Veldig bra oppsummering av MM.

Det at Photocure faller så mye etter de resultatene viser at folk ikke forstår caset. Pho og gull er min eneste long posisjon.

Jeg kjøpte meg opp før resutatene skulle fremlegges, Det var en rett beslutning sett i lys av resutatene.

Jeg lar ikke min investeringsfilosofi styre av en jallabørs som sender Next opp 50% basert på at noen finanskjendiser kjøper aksjer i selskapet :-)

Med Photocure er jeg opptatt av 2 ting i den rapporten: Fin salgsvekst i USA, økning av antall scope.
JT
28.02.2019 kl 15:22 6182

Etter å ha sett litt mer på omsetningstallene til Hayen så kan jeg ikke fatte og begripe at de ikke har oppdatert guidingen....
Er dette en strategi der Schneider kan ta litt mer av "æren" for oppgang fremover ?
Hvis man legger til grunn det som ligger i guidingen på 20-25 mill. USD i 2020 og omsetningen / scope som Hayen har lagt frem fra tidligere kvartalsrapporter så er det noe som skurrer.

Dette skurrer litt for meg og JT.
Da sett i lys av at satsningen på en utvidet og enda sterkere organisasjon fremover økes.
Tror ettertiden vil vise at denne målsetningen ble alt for pinglete.

Korrigert.
Dysleksi er no skit.
Redigert 28.02.2019 kl 15:48 Du må logge inn for å svare
28.02.2019 kl 15:54 6068

Tror dere har misforstått litt, eller eg har misforstått.

Slik eg tolket Dan mente han 20-25 i 2020.
60% vekst i året.

Men det stopper ikke i 2020, men like høy vekst i 6-7 år til før peak i 2025 og utflating , men mye kunne gå fortere.

20-25 millioner i 2020 var og med kun liten del av survailens og flex, altså mest fra ridge.
28.02.2019 kl 15:58 6040

25 i 2020. + 60% så har vi 40 i 2021 også videre
28.02.2019 kl 17:11 5868

En liten refleksjon - PHO har falt til samme ca. 20 % de to siste dagene, trekker vi fra kontantbeholdningen på 105 mill er PHO verdsatt til 750 mill. I 2018 omsatte PHO for litt under 200 mill - et relativt lite underskudd - hvor det guides om akselerende vekst frem til toppen av salgsvekst i 2025 og det har aldri utplassert flere scope enn i Q4 (vekst på 76 % i USA fra Q4 2017). Til sammenligning hadde NEL en omsetning i 2018 på under 500 mill - underskudd på 180 mill for hele året- i Q4 var underskuddet på hele kr 55 mill. NEL er i dag verdsatt til over 6 mrd. NEL har gjennom Nikola et stort potensiale (i likhet til PHO) - og fra 2020 forventes det en kraftig økning i NELs omsetning (Nikola). Etter Q4 presentasjonen steg NEL - selv etter et underskudd på kr 50 mill - mens PHO falt 20 % og er pr i dag verdsatt til 8 ganger lavere enn NEL. Her skal nevnes at markedet var kjent med at det ville komme et underskudd - men jeg registrerer samtidig at det skrives flere artikler om Løkke og NEL både i E24 og Finansavisen etter Q4 - om de gode fremtidsutsiktene - mens det aldri skrives noe om PHO. Ja - Schneider deltok på Radforsk - men det blir veldig smalt ift E24/Finansavisen. Her har PHO og Schneider noe å lære:)

Kan ledelsen være interessert i at aksjen ikke prates opp?
28.02.2019 kl 17:25 6131

Nei - det har jeg ingen grunn til å tro. Hvorfor skulle se der? Er nok bare slik at selskapet så langt ikke har hatt fokus på dette. Dersom Schneider derimot velger (igjen) å kjøpe aksjer (etter at kursen for andre gang faller kraftig etter Q presentasjon) - kan en begynne og lure:)
Redigert 28.02.2019 kl 17:38 Du må logge inn for å svare
28.02.2019 kl 17:38 6074

Veldig enig selv om en ikke kan sammenligne dem direkte.
De sliter med å få spalteplass da svært få meglerhus følger dem. I tillegg er det svært få aksjonærer i pho, kun 8-900, i nel er det 16-19000.
Pho mangler betydelig kompetanse på den kommersielle siden. Både Simonsen og Løkke er karismatiske typer og selgere som snakker stort og med det får omtale. De er også aktive på twitter selv begge to.
I pho sliter vi med at ingen har en dedikert rolle mot media, Dahl er oppgitt som rollehaver, men han svarer ikke på mail engang så de har mye å gå på der.

Media og nye aksjonærer vil komme i hopetall når overskuddet har økt kraftig i 2-3 kvartaler på rad. I mellomtiden er det best å legge aksjene i kista slik at man ikke blir fristet til å gjøre noe dumt
Ebit
28.02.2019 kl 18:54 5884

Mye tyder på at det er satt en bunn på 40.
Det blir interessant å se, hvem som har redusert igår og idag.
28.02.2019 kl 19:09 5840

Dersom du tenker på Topp20/50 tror jeg det er kun små justeringer.
Har ikke blitt omsatt mer enn 6% av utestående aksjer iløpet av dagen idag og gårsdagen.
NilsAB
28.02.2019 kl 19:15 5813

MW har enda ikke benyttet anledningen... Man kan jo bli urolig av slikt!
28.02.2019 kl 19:27 5778

Q4 er ferdig, Nå er det ingen grunn til å la seg bekymre over shorten etter fall på 10 kroner.
Nå kan de stille og rolig dekke seg inn med god fortjeneste.
onuk
28.02.2019 kl 19:33 5757

Hvorfor skulle de? Etter at guidingen er tatt ned med 75 prosent, så synes jeg vi er heldig så lenge kursen er i nærheten av 40 kroner. Og jeg er stygg redd for at dette ikke vil vedvare. Vi skal nok lenger ned, før det kanskje snur igjen.
Jeg tipper Dtt vil få rett, med noe på 20 tallet.
Jadaok
28.02.2019 kl 19:33 5752

Snakk om å bli forelsket i en aksje blant gjengen her. Er ikke det dumt? Børseksperter sier det. Her har dere ventet ett år på en forbedret guiding, og så kommer den ikke. Kostnader øker og salget i Europa synker. Og klart det er risiko for konkurranse om noen år. Det vil det alltid være i legemiddel industrien. Hvorfor er det så ekstremt lite innside kjøp i pho? Tenk på det.
Redigert 28.02.2019 kl 19:34 Du må logge inn for å svare
28.02.2019 kl 19:41 5722

Stemmer det, at spesielt blant styremedlemmer er begredelig.
Men kan vel nevnes at CEO Schneider har kjøpt 32k siste fire mnd.