Hvor alvorlig er dette?


En eksplosjon i en tank med kjent stoff (hydrogen) skyldes enten trykkregulering, -som er en enkel sak og fikse. -inkluderer også her ventiler og pakninger. Eller så skyldes det tretthetsbrudd i tanken som følge av gjentatte trykk-og-avlasting-sykler. Relativt enkelt å etterforske & relativt enkelt å fikse.

Det er relativt stor sannsynlighet for at dette skyldes utenforliggende forhold. En brann i forkant eller brudd på rutiner. Den teknologiske bærebjelken som NEL baserer seg på er eldgammel. Dette uhellet viser seg snart ikke i aksjekursen til NEL.

Klimakrisen er avhengig av tiltak og kan ikke vente på teknologi. Hydrogen-drift presser seg frem enten man vil eller ikke. Det vil koste hvert enkelt land og ikke kutte i utslipp av klimagasser. NEL må jo være det tryggeste man overhodet kan investere i fremover. Til neste år kan det komme en mer klimavennlig president i USA som gir en ekstra boost og ser til California for å lære.

Takket være dette smellet har jeg nå kjøpt meg inn i NEL 100% og skal ta meg fri resten av dagen.

Redigert 21.01.2021 kl 08:52 Du må logge inn for å svare
kroif
11.06.2019 kl 22:47 1914

Jeg syntes shitstormen har vært stor nok nå, og håper for all del at skyden kan skyves over på noen andre..
Solgte heldigvis 25% av porteføljen på fredag, og har smelt det inn igjen idag, snittet ned, men kjenner at jeg er litt kvalm.
Planen var ikke å bli gissel i Nel i årevis, så har satset på at dette blåser over.

gissel blir du nokk en stund. Slike selskaper starter med "en god ide" som skal "ta over verden". Og kommer på et tidspunkt hvor det de jobber med er litt "inn". Så kommer hele halleluhjah-koret fra Aker Brygge og HO og - bjelle-sauene råper ut i alle kanaler. Så går kursen så langt over det selskapet er verdt. Så kommer et fall - hvor en del blir gisler. Og så (for noen) viser det seg at det faktisk kan være noe i teknologien - problemet her er så at ikke verden erobres over natta, slik at på dette tidspunkt kommer det inn en grad av realisme - slik ikke kursen går som en rakett.

Videre frem - vil den følge mer normale (og ikke tullpratet fra Aker Brygge og BjelleSAUEN) økonomiske regler.

Men det er nå slikt slike svindlere har drevet, driver og vil drive frem videre...

Cs invest, Ordet nok skrives ikke med to k'er. Og ordet roper skrives med o og ikke å.... bare en saksopplysning. Måtte bare ta det før en viss annen person våkner og ser det.
Redigert 12.06.2019 kl 08:17 Du må logge inn for å svare
wassa
12.06.2019 kl 08:28 1481

We know there is a lot of interest in the Kjørbo incident from Monday night. As of yet, the cause is not determined, but our experts together with @UnoX_Hydrogen and the authorities are actively working on it. We will release more info when it is available.

> Vi vet at hydrogenet ikke blir produsert på stedet, men blir tilkjørt.
Er det tilfelle ? I såfall så rammer det ikke kjerneteknologien til NEL, det er jo gode nyheter i blant de alle dårlige.
Whatthe
12.06.2019 kl 09:41 1167

Jeg tror du har rett, CS: dersom det viser seg at det er alminnelig H2-teknologi som har sviktet - som tanker, pakninger osv - så gjør det ikke saken bedre. For da er det jo selve tilliten til hydrogen-håndtering som står på spill. Det beste vi som NEL-aksjonærer kan håpe på er utenforliggende årsaker; at noen hadde koblet feil, ikke fulgt forskriftene, satte trykket på en del for høyt osv.