Oljepris - fundamentale forhold, motivasjon og analyser

PaleRider
OLJE 05.08.2019 kl 13:26 53297

OLJEPRIS OG FUNDAMENTALE FORHOLD
OIjeprisen vil nok over tid bestemmes av fundamentale forhold som:
- Produksjonskostnad på olje og andre energibærere, som gass, kull, grønn energi osv. og ikke minst tilgjengelige reserver. Etterhvert tappes reservene, og de erstattes ikke med ny olje (i en rimelig tidshorisont)
- Etterspørsel, som igjen avhenger av oljeprisen, prisen på andre energibærere og reguleringer som kvotepriser etc. og ikke minst økonomisk aktivitet,

MOTIVASJON
Men det er et stort men, og det er OPEC og Saudi-Arabia. De er med på å bestemme hvor mye som pumpes av olje og gass, og påvirker prisen for å øke egne inntekter. OPEC produserer vel rundt 40 % og Saudi-Arabia rundt 10 % alene. I tillegg produserer Russland en stor andel rundt 10 %, og det samme USA.

La oss anta at produksjonen er 100 mill. fat per dag.
En million fat kutt i produksjonen kan fort sende oljeprisen opp 15 USD. Det har vi sett mange ganger.
Hva er Saudi-Arabia tjent med?

ANALYSER
I "analysen" under mener MLI at dersom Kina kjøper olje fra Iran så kan oljeprisen gå ned 30 USD. Det fremstår som totalt urimelig.

Men la oss anta at oljeprisen synker 30 USD. Hva skjer da med Saudi Arabias inntekter.
La oss for enkelhetens skyld anta at Saudi Arabia produserer for ca. 10 USD per fat.

Som i dag oljepris på 60 USD = (Oljepris - Produksjonskostnad)*Volum = (60-10)*10 mill. fat per dag = 500 mill. USD per dag.
La oss anta at MLI får rett og oljeprisen blir 30 USD. Da mer enn halveres Saudi Arabias inntekter - til 200 mill. USD per dag.
Hva tenker dere da Saudi Arabia, OPEC og Russland da er tjent med, jo senke produksjonen,

Saudi Arabia senker da nok produksjonen med 1 mill. fat og oljeprisen går da fort opp 15 USD til 45 USD, akkurat effekten avhenger av den del forhold, men la oss anta dette her.
Ved pris på 45 USD og produksjon på 9 mill. fat per dag = (Oljepris - Produksjonskostnad)*Volum = (45-10)*9 mill. fat per dag = 315 mill. USD per dag. Det er mer enn 50 % høyere enn ved å ikke kutte. De selger mindre, men får høyere pris, og det ene million fat per dag kan se selge senere. Og de er fort tjent med å redusere ytterligere.

Legg til at OPEC og Russland også nok vil kutte.

Saudi Arabia og resten har vel meddelt at de vil ha minst 60 USD, så da kan en bare gjette på hvor feil MLI tar.

Analysen til MLI kan nok best sees i lys av den intense kursnedgangen i oljepris, oljeselskaper m.m.
De er nok short, i all fall bear. Analysen står ikke til troendes.





Redigert 21.01.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
danmark1
28.05.2023 kl 11:42 7823

Der bliver store udsving de næste dage, shorterne skal have dækket ind, men resultatet bliver over 100$ hen over sommeren.
nopetter
28.05.2023 kl 12:30 7800

OPEC sine kutt blir ikke fulgt opp av alle medlemmer særlig ikke av russerne som gjør akkurat slik det passer dem, de skak ha et nytt møte i nær framtid. Det som booster kursen er at forbruket øker særlig i Asia/kina og vil nå 100mill fat per dag i 2023. Saudi Arabia måtte ta grep om sin egen dumping til markedet

Saudi exports to the United States have halved year-on-year so far, averaging a meagre 230,000 b/d this year.
Saudi Arabia’s national oil company Saudi Aramco has cut all its Asian formula prices for June-loading cargoes going to Asia.

As Middle Eastern producers were thinking of formula prices for their cargoes loading in June, they did not necessarily see the scope of the macroeconomic headwinds that they were up against.
toftos
30.05.2023 kl 18:49 7124

Ikke lett å holde oljprisen oppe, og klarer den ikke holde seg oppe no så skjønner eg ikke hva som skal holde den oppe når vi kommer utover sensommeren og kjøre sesongen er over
nopetter
30.05.2023 kl 19:22 7061

Grunnen er at markedet i usa har funnet ut at kongressen kan lage trøbbel med gjeldstaket, noe som er vissvass . shorterne lot ikke dette gå forbi i stillhet

WTI Plunges Below $70 With U.S. Debt Deal In Jeopardy

WTI crude futures traded more than 4% lower on Tuesday morning.
A shakily forged debt ceiling continues to spook financial markets.
Aside from the debt ceiling uncertainties clouding the markets, OPEC is set to meet on June 4 to discuss its own plans for production.
Blue sea
30.05.2023 kl 19:58 6969

Her er det bare å komme seg ut av oljeinvesteringene. Når Russland sier de kutter produksjon, men aldrig har det gått mer olje ut som det gjør nå. Saudi vil kutte, men er redd for å miste markedsandeler, de ønsker også Iran velkommen igjen, da blir det mye olje. Kina og India kjøper mer og mer billig olje fra Russland, India selger vel også noe videre, never mind hva verdenssamfunnet mener om det. Ellers i i energi, får de jo bare mindre og mindre betalt for gass. Spiller ingen rolle hva meglerhus eller Vår / Equinor mener. Et annet poeng er at så snart sola er framme og det blåser litt, det ikke mye å få for strøm heller. Alt av energi har mi en overflod av nå, da går prisen ned.
Matros
30.05.2023 kl 20:42 7119

Med stordelen av investeringene i offshore, olje og tank så blir man jo litt svett etter flere måneders fallende oljepris. Så vi tar en fot i bakken.

- Lagrene er på historisk gjennomsnitt per i dag, og sånn sett er en oljepris på 70-80 dollar helt ok.
- fremover forventer IEA at etterspørselen overstiger tilbudet betydelig, og snart vil man se dette i form av kraftige lagertrekk.
- hvordan Kina kommer ut av Covid er det ingen som kan anslå nøyaktig, men de vil komme tilbake til en normalsituasjon. Å snakke om at Kina tall «skuffer» er litt meningsløst.
- trend etterspørselen etter olje er på vei opp, fordi stordelen av etterspørselen nå kommer fra fremvoksende markeder som India, Indonesia, gulfstatene etc. vesten står for omlag 25% av trendetterspørselen, og er rett og slett ikke så viktig lengre. Til tross for dette, er oljeprisen mer følsom for amerikanske makrodata enn noen gang tidligere. Litt rart synes jeg.
På tilbudssiden ser vi nå at skiferproduksjonen kommer inn langt under 1 mill fat, kanskje helt ned til 500 000 fat. Dersom dette representerer den nye «normalen» med en trendetterspørsel på 1,5-2 mill fat i året og en samlet non opec produksjon på 1-1,5 mill, vil opec måtte øke produksjonen betydelig og det betyr høyere oljepriser.
Samlet ser dette bra ut, så hvorfor faller oljeprisen. Den eneste årsaken jeg finner er at alle er helt sikre på at en kraftig økonomisk nedtur vil komme og trekke ned veksten betydelig, og bygger ned lagrene. Aktørene tilpasser seg verdens mest forventede resesjon. Risikoen med en slik strategi er at det kan ta litt tid før resesjonen kommer, og med fallende lagre kan man raskt få en situasjon med knapphet. Når oljeprisen begynner å stige kan mange finne ut at lagrene er alt for lave. Da kan oljeprisen stige raskt når lagre igjen skal bygges opp.

Hvor mye mer oljeprisen trender nedover vet jeg ikke, men markedet er i balanse og vil bli strammere. Når trenden brytes så tror jeg det kan gå fort.
nopetter
30.05.2023 kl 21:07 7120

Russerne skulle kutte 500k fat per dag ifølge det forrige opec vedtaket noe ingen har sett blitt gjort. Egentlig spiller dette liten rolle fordi 90% av oljen havner i Kina og India det denne linken forteller, og det som ser ut til å bli solgt andre steder havner også i Kina. I usa og kina er olje stor politikk og de tallene som kommer derfra er enten fikset eller vridd til et eller annet negativt for hele tiden å presse kursen ned

https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-05-30/russian-oil-flows-stay-high-three-months-into-pledged-output-cut
Matros
30.05.2023 kl 21:20 7202

Oljemarkedet vil stramme seg til selv om Russland ikke følger opp det avtalte kuttet. Personlig tror jeg de vil følge det opp, fordi de har lite å tjene på å få et anstrengt forhold til saudi. Det kan være at kuttene er gjennomført, men at de ikke har kuttet eksporten av råolje. Da vil vi om ikke lenge se at produksjonen av raffinerte produkter faller i stedet.

Men for all del, nå har man solgt ned oljeprisen 20-30 ganger på at Russland ikke har kuttet, så man klarer sikkert å bruke argumentet en gang til.

Det er viktig å skjønne at i råvaremarkedene har man ikke full oversikt over markedet, og noe skal jo tradere trade på…..så da finner man noe.
Forsiktig
30.05.2023 kl 22:09 7131

Det er bare EN sunn strategi å ha i hodet når det kommer til nyheter, uttalelser og rapporteringer "dette er antageligvis en løgn/svindel info". Har hatt en del vellykkede handler med å gjøre det motsatte av hva "alle" sier. Hvis nyhetene sier "nå går olja i 120 dollar" så shorter man osv. Det fungerer overraskende ofte bra.

Det beste som småsparer er å gjøre sine egne analyser, og holde seg til den. Og styre unna "rapporteringer", men det er ikke så enkelt. Trading er psykologi, helt klart.
Gikk selv på en smell idag (realiserte tap), etter å ha gått "all in" på nyheten forrige Onsdag om det historiske "12 millioner fat lagertrekket". Veldig irriterende.
Redigert 30.05.2023 kl 22:10 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.05.2023 kl 22:15 7119

Venezuela rester over 300 000 fad oil
Kommer Venezuela i full produksjon ser vi regulerte priser.
Matros
30.05.2023 kl 22:33 7220

Tror det er greit å starte med analyser av hvordan oecd lagrene vil utvikle seg, da utviklingen i disse har hatt sterk korrelasjon med oljeprisen historisk. Men at det det er mye psykologi er det liten tvil om. Bull investorene har jo tapt lenge fordi antakelsene var feil. Usa kjøpte ikke olje når prisen falt under 70 dollar. Det tok mye lengre tid før Kina kommer tilbake igjen. Russlands produksjon har kanskje ikke falt. Så bull siden har fått seg en knekk, men når lagrene begynner å falle kan mye skje. Selv så spekulerer jeg ikke på oljeprisen. Alt for vanskelig, men jeg bruker litt tid på å vurdere om opec har gode kort for å kunne styre oljeprisen sånn noenlunde. Med økende trendetterspørsel og lavereproduksjon av skiferolje ser egentlig ting bedre ut enn på lenge. En resesjon tror jeg ikke kommer i år, så da tipper jeg prisen skal opp til høsten. Man skal ikke glemme at Kina vil komme tilbake og at Russland produksjon vil falle, vi vet bare ikke når.
Anywhere
31.05.2023 kl 10:52 7022

Lite fartsfylte impulser for oljeprisen å spore om dagen. Den lever sitt finansielle liv først og fremst uten de store tilkoblinger til fundamentalia slik det ser ut.
Teknisk drar den seg nå til en trippelbunn på nivåene rundt 72 dollar, så får vi se om det blir rock bottom før en frisk ferd oppover?
Bullmarked
31.05.2023 kl 12:37 6941

Fatfinger med papirolje i potten? Bra de fant en ny liksombekymring for å tyne litt til : )
nopetter
31.05.2023 kl 12:59 6911

Det er svært usikkert hva dette vil innebære det er iallefall ikke små volum vi snakker om

Three New China-Russia-Iran and Iraq Agreements Confirm The New Oil Market Order

Moscow signed 10 new cooperation agreements with Iran for the oil sector alone on 18 May.
China waited for the dust to settle before it too signed new cooperation agreements with Iran on 23 May.
China has significantly expanded its influence in the Middle East in order to secure sufficient hydrocarbon supplies to fuel its economic growth.
ibyx
01.06.2023 kl 19:12 6731

Morsomt "sprett" der og noe som ser ut som pause i handelen? :-)
https://investor.dn.no/#!/Ravare/C1/BrentSpot
nopetter
01.06.2023 kl 19:43 6690

Husk at opec skal ha et nytt møte i neste uke og da tror jeg enkelte giga aktører kjøpte og løste seg inn igjen. Det kan fort komme et nytt 500k fat kutt i tillegg til at kongressen i usa kom til enighet om å heve gjeldstaket
Redigert 01.06.2023 kl 20:01 Du må logge inn for å svare
nopetter
02.06.2023 kl 23:10 6517

Det ryktes om et kutt på 1 mill fat fra OPEC og det fra Reuters

On Thursday, Reuters suggested that the OPEC+ group would be unlikely to deepen its production targets at the meeting this weekend. But late on Friday, Reuters suggested that OPEC+ was indeed discussing an additional output cut of around 1 million barrels “among possible options” for the meeting on June 4.
Redigert 02.06.2023 kl 23:11 Du må logge inn for å svare
Winter is Here
04.06.2023 kl 19:23 6474

Det ser ut som at de ble enige til slutt, høsten/vinter blir spennende :) Det ser ut som at nylig nedgang oljepris var en helt feil reaksjon.

"Saudi-Arabia kutter oljeproduksjonen med 1 million fat etter OPEC-møte
Saudi-Arabia kutter oljeproduksjonen med 1 million fat per dag for å møte den fallende oljeprisen. De øvrige landene i OPEC+-alliansen opprettholder sine kutt."

https://www.nettavisen.no/nyhetsstudio/?p=lc-6008241-6650
Redigert 04.06.2023 kl 19:29 Du må logge inn for å svare
StephanDerrick
04.06.2023 kl 21:27 6202

At Saudi ser behov for å kutte hele 1 million fat viser ihvertfall en ting. Aktørene bak de store short-posisjonene som vi hadde nylig i olje, hadde fundamentalt rett.

Etter forrige runde med kutt fallt det jo i tillegg bort en halv million daglige fat fra Kurdistan, grunnet konflikt mellom Irak og Tyrkia.
Likevel fallt oljeprisen raskt tilbake.

Det skal bli interessant å se hvordan markedene reagerer denne gangen.
Redigert 04.06.2023 kl 21:32 Du må logge inn for å svare
Forsiktig
04.06.2023 kl 21:46 6158

Saudi uttaler at det kuttes ytterligere 1 mill fat per dag, om nødvendig.

Om ikke USA får senket olkeprisen via finanstekniske metoder, diplomati/korrupsjon eller via "rule based order" trådene sine, vil dem på et tidspunkt tvinges til å fylle opp reservelagrene sine med gjeldende markedspris. Hva skjer da?
Redigert 04.06.2023 kl 21:52 Du må logge inn for å svare
Anywhere
04.06.2023 kl 21:48 6149

Stephan, høres ut som du drømmer om at oljeprisen kontinuerlig skal falle, og ditto oljeselskapene?
Mulig verden skal akseptere at marginalprisen på olje etterhvert bør ligge rundt 80 dollar. Målt historisk i NOK tilsvarer det oljepris som om den lå rundt 100 dollar i dag.
Tm3P
04.06.2023 kl 22:29 5909

Saudi ville ikke kuttet alene hvis det var behov for å balansere markedet.. Dette er kun for å presse oljeprisen opp.
Spekulantene har klart å holde prisen nede ved å kutte long posisjoner til det laveste nivået på årevis, færre net long posisjoner nå enn under hele pandemien. Frislipp av SPR og lavere sesongmessig etterspørsel har gjort at de kommersielle lagrene har holdt seg på et greit nivå i år.

Framover nå vil kuttene fra OPEC komme i effekt, etterspørselen vil ta seg opp som den alltid gjør i andre halvdel av året og det vil ikke bli sluppet noe mer olje fra SPR. Det vil føre til at de kommersielle lagrene begynner å falle og oljekjøperne må da by over hverandre for å sikre for at de har nok på lager.
Mtp at vi er på rekordlave net long posisjoner så vil det mest sannsynlig ikke komme noe salgspress fra det finansielle markedet heller. Større sjans for at vi får et kjøpspress derfra også ved at short posisjoner må dekkes.
Redigert 04.06.2023 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Bullmarked
04.06.2023 kl 22:39 5867

De hadde fundamentalt rett?? Det vi så var papirolje-tradere som gjorde alt de kunne for å få ned prisen med kun salg på bidkurs. For å gjennomføre USA offentlige uttalte plan med å tømme lagrene, få ned prisen for så å fylle lagrene. Det "fundamentale" lagde de selv i denne situasjonen.
nopetter
04.06.2023 kl 23:05 5888

OPEC har et mega problem og det er Russland. De har ennå ikke gjennomført kuttet fra forrige gang på 500k fat. Dvs de gønner på med full produksjon 24/7 og kommer bare med lovnader om kutt. Problemet er troverdigheten om alle medlemmene følger det de har blitt enige om. Heldigvis går ca 90% av oljen til Kina og India fra Russland. De nærliggende landene til disse kjøper kun russisk olje av det de to landene ikke kjøper.
Tm3P
04.06.2023 kl 23:32 5902

Hvor har du det fra da?
Ble spurt om dette på pressekonferansen og da sa de at de hadde fått framlagt bevis fra Russland om at de hadde kuttet.
Winter is Here
05.06.2023 kl 05:59 5663

Fake news ? Har du Kilder ?

Bare så vi klarer opprettholde en viss kvalitet på diskusjonen her.
StephanDerrick
05.06.2023 kl 09:30 5479

Jeg registrerer bare at oljeanalytikerne og meglerhusene har bommet radikalt siden ihvertfall nov-2022, mtp sine oljeprisanslag og sine etterspørselskalkyler. At Saudi ser seg nødt til å kutte ytterligere 1 mill. fat til tross for store kutt bare for noen måneder siden og at en halv milllion fat er borte fra ligningen ifra Kurdistan vitner om et svært svakt etterspørselsbilde.

At oljeprisen idag tross alt ikke stiger mer er et interessant fenomen, så får vi se hvor vi er om noen dager.

Analytikerne sier jo at vi i andre halvår skal være 1.5-2 millioner i manko
danmark1
05.06.2023 kl 10:07 5511

Vi kan måske stå med et underskud på 3 mio. Det vigtigste er dog, at SA vil gøre det, der skal til for at holde olieprisen oppe. Jeg ville dække ind nu, hvis jeg var short i olie.
ibyx
05.06.2023 kl 10:13 5493

Hvor svak er egentlig etterspørselen? Driving season i US, feriekjøring i EU, flyreiser i Kina mm. Oljeprissetting er gjerne komplisert bilde som involverer politisk inngripen, enten det er Saudi eller Biden eller Putin.
Så etterspørselen i markedet matcher ikke dette en til en, som i et "ideelt" tilbud/etterspørsel bilde?
Anywhere
05.06.2023 kl 10:15 5494

Oljeprisen vil jo ha en begrensning oppover så lenge det er billig olje tilgjengelig fra Russland. Den finner uansett veien til markedet viser det seg...
Og selv om Russlands krigshandlinger har vært inflasjonsdrivende, så er sanksjonstiltakene med press på Russlands oljepris inflasjonsdempende da trengende land kjøper uansett...
Redigert 05.06.2023 kl 10:16 Du må logge inn for å svare
nopetter
05.06.2023 kl 10:25 5472

Bare så du vet det så driver ikke jeg å sprer løgn. Jeg la ut en link om saken på denne tråden det var bloomberg som omtalte den først, saken har versert på cnbc og på flere andre medier
Redigert 05.06.2023 kl 12:12 Du må logge inn for å svare
StephanDerrick
05.06.2023 kl 11:54 5414

Ja, det faktum at Russland greier å få ut enorme mengder olje til markedet til en oljepris på eller under 60 dollar, må nødvendigvis også legge en demper på den ordinære oljen.
Det har lenge vært ventet at Russlands oljeproduksjon skulle falle fordi de har en betydelig del av produksjonen som krever vestlig utstyr/kompetanse. Men dette fenomenet ser ihvertfall enn så lenge ikke ut til å ha utspillt seg.

Tank og produkttankrederne er nok de som stikker av med den største gevinsten av sanksjonstiltakene.
nopetter
05.06.2023 kl 16:11 5216

Dette var klar tale til shorterne

One other member of the cartel, the UAE, was allowed to actually increase its output but about 200,000 bpd, while several others got their production quotas adjusted. These were countries that consistently failed to reach their assigned quotas for various reasons, such as Nigeria and Angola.



At the same time, the meeting unsurprisingly agreed to extend current production cuts of 3.66 million bpd until the end of this year and reduce combined production by another 1.4 million bpd from the start of 2024.

"It is a clear signal to the market that OPEC+ is willing to put and defend a price floor," Energy Aspects’ Amrita Sen told Reuters.

“We want to just ice the cake with what we have done,” the Saudi energy minister said, as quoted by the Financial Times. “We will do whatever is necessary to bring stability to this market.”

He called Saudi Arabia’s additional cut “a Saudi lollipop” for the rest of OPEC+, since thanks to that cut the other members would not have to make deeper cuts to their production.

This cut will bring Saudi output to some 9 million barrels daily, as it comes on top of another voluntary cut of half a million barrels daily, implemented earlier this year.

“It is very low in the context that we are not in a global recession,” UBS commodity analyst Giovanni Staunovo told the FT. “It is a clear signal that they want to achieve, as they say, ‘market stability’.”







nopetter
05.06.2023 kl 17:10 5130

Her kom mottrekket fra IEA

IEA Warns Of Higher Oil Prices After OPEC announcement

OPEC+ has announced that it will extend its production cuts until 2024 while Saudi Arabia will reduce its production by 1 million bpd in July.
Fatih Birol, the Executive Director of the IEA, has warned that oil prices are now likely to move higher due to the OPEC+ decision.
The IEA was already expecting an imbalance in the oil market in the second half of the year, this move will worsen the supply-demand gap.
Blue sea
06.06.2023 kl 12:25 4626

Sånn går det når alle skal lure alle, Russland lurer OPEC innad og struper kun offisielt , og nå skal vi tro på at Saudi tar en million bort fra markedet. Gikk en dag så ser en hva som skjer med olje prisen. Det nytter ikke bare å snakke prisen opp, handling må til. Tror det er store konfrontasjoner innad i OPEC for tiden, med tanke på videre forløp. Så kan være at usa kan fylle opp lagrene sine som de har antyder tidligere med en olje pris på lav 70 dollar fatet. Får vi en liten super mini rally igjen, som i går ettermiddag, selger e alt og takker for meg i olja. Litt for volatilt og usikkert .
Fyret
06.06.2023 kl 12:38 4593

Det er da klart alle vil sælge deres olie, om få år er det usælgeligt: sol celler, vindmøller, og atom kraft overtager hele energi forsyningen.
nopetter
06.06.2023 kl 12:56 4619

saudi arabia tok dette kuttet alene fordi de produserer ca 9 mill fat/dag før kuttet blir iverksatt i juli måned land som angola, nigeria og russland gjorde bare minimale endringer forrige gang i produksjonen. det er dette som er problemet til opec. at olje kursen ble most idag var forventet, dette er papir tradinger eller nye short posisjoner alt ettersom. husk at forbuket ww vil nå nesten 101 mill fat/dag mot slutten av dette året. Og da er produksjon og forbruk ww i et lite underskudd pga det produseres 100 mill fat per ww

The global demand for crude oil (including biofuels) in 2022 amounted to 99.57 million barrels per day and it is projected to increase to 101.89 million barrels per day in 2023.
Redigert 06.06.2023 kl 13:04 Du må logge inn for å svare
MicMac
06.06.2023 kl 13:27 4897

Olje inngår i omtrent all produksjon av varer og tjenester så det blir nok maange år, ikke få.
Tm3P
06.06.2023 kl 13:30 4896

Papirtradere kan leke seg litt til før trekkene kommer i gang andre halvår, etter det blir det vanskelig.
nopetter
07.06.2023 kl 14:17 4424

Det ser ut til at tradere ikke bryr seg mer om innholdet i tallene til IEA og EIA og lagertall fra Kina. Russland har bla sluttet å oppgi produksjonstall for å prøve å skjule volumene som skipes ut av landet

Traders Aren’t Buying The Oil Deficit Story

The initial price jump that the production cut announcement from OPEC+ caused fizzled out less than a day after the announcement.
It appears that traders have focused entirely on those economic index readings instead of the fact that Chinese crude oil demand hit a record in April despite refineries shutting down for seasonal maintenance.
Institutional oil traders have been focusing almost exclusively on consumption lately.