KAHOOT! - PÅ BØRS 10.OKTOBER

Herga
KAHOOT 23.09.2019 kl 19:15 44303

KAHOOT! kan bli en IT-gigant på lik linje med Twitter, Uber, Snap, Spotify, Netflix osv. Prisen for aksjen er nå 3-4 milliarder, men det spiller ingen rolle om den er priset til 3, 6 eller 10 milliarder. Fortsetter utviklingen og ambisjonene innfris kan man lett sette en null bak det siste tallet i første omgang.

Kahoot! er en læringsplattform som man kan si har fått et internasjonalt gjennombrudd. Kahoot! har 100 millioner unike brukere hver måned. Halvparten av alle amerikanske elever spiller Kahoot! på skolen. Man kan lett miste fatningen av omfanget her. Betalingstjenesten Vipps f.eks. opererer i et marked på størrelse med Alabama. Kahoot! opererer i USA, Europa, Sør-Amerika og ASIA.

Strategien til selskapet kan minne litt om Netflix. I tillegg til nettverk, Gettys image, millioner av quiz, katalogsystem kommer Poio (hjelp til lesing) og Dragonbox (matte) også under Kahoot! Man kan tenke seg første årene med Netflix og hvor tynt innholdet var i forhold til i dag. Slik vil utviklingen gå i Kahoot! også helt til man ikke kan klare seg uten den. Flere oppkjøp vil komme!

https://kahoot.com/files/2019/09/Kahoot_Company_Presentation18September2019.pdf



Redigert 21.01.2021 kl 09:33 Du må logge inn for å svare
Bruns
26.09.2019 kl 15:45 22513

Tror Kahoot har truffet en nerve når det gjelder endringen i måten man lærer på. Gamification som læringsform er en stor trend vi i Norge ikke har omfavnet helt enda. Ser man til USA, hvor de fleste store trender starter, er man mye mer fremtidsrettet når det gjelder teknologi som hjelpemiddel innen læring og utdanning. Om læringsteknologi brukes riktig og sammen med andre tradisjonelle former for læring, tror jeg også at Kahoot kan bli et redskap man ikke kommer utenom.

Det store spm i dag er vel hvordan man kan forsvare dagens prising av selskapet. Men fortsetter selskapet å levere i henhold til guidingen, med flere spennende oppkjøp, kan dette bli en hyggelig reise for aksjonærene. Fundamentet er der nå, med selve kahoot quizen som et viralt fenomen og døråpner til et globalt utdanningsmarked. Så godt mulig dagens pris kan forsvares med tanke på det urealiserte potensialet som ligger der.

Merkenavnet er kjent verden over, og det skorter heller ikke på omtale fra alle verdenshjørner, så da gjensår det å se om veksten fortsetter og de store pengene på sikt kommer inn i kassa.

Med Microsoft på eiersiden, og samarbeid med både Amazon, Google og Disney er nok selskapet en het oppkjøpskandidat, hva tror folk?

Her er noen utvalgte artikler jeg fant på selskapets nettside og nett:

https://www.nasdaq.com/articles/faces-of-entrepreneurship%3A-asmund-furuseth-ceo-of-kahoot-2018-08-17

https://www.gettingsmart.com/2019/08/kahoot-kids-game-that-all-the-fortune-500-companies-use/

https://www.wired.co.uk/article/best-startups-oslo





Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Herga
27.09.2019 kl 11:36 23891

Selvfølgelig må man alltid vurdere prisen. Poenget mitt var at hvis selskapet innfrir ambisjonene sine, "å bygge en verdensledende læringsplattform", så vil dagens prising være latterlig lav. Så er det alltid en risiko for at det ikke går veien. Jeg tror uansett man kan forsvare prisen selv om ikke "best case scenario" går inn. Jeg tror uansett quiz-delen lever godt videre. Den er såpass enkel, fengende og engasjerende at jeg tror den står alene.

Skole/utdanning er en stor del av et menneskeliv. Ser man på andre sider av et menneskeliv er det meste tatt av store globale IT-selskaper. Arbeid (Linkedin), Sosialt (Facebook), underholdning (Netflix, Spotify) osv. Apple, Google, Microsoft er inne med div. programmer som brukes i skolen, men det har ikke kommet en aktør som har tatt det "rommet" som ligger der og endret det, slik de andre har endret bransjer og måten ting gjøres på i dag. Skolen vil også bli "digitalisert". Millioner, som nå er i ferd med å bli voksne, kjenner ikke livet uten smartphone og livet på nettet. Verden er forandret.

Lykkes Kahoot! med å bli en plattform av læringsverktøy som lærere over hele verden bruker i undervisningen kan Kahoot! ta den plassen. Kahoot! ambisjon er å gjøre læring gøy og engasjerende, Poio og Dragonbox er spillbaserte som får elvene til å være konsentrerte i læringen fordi det engasjerer. Dette blir bare viktigere og viktigere, skolen er for treg for IT-generasjonen slik den er i dag. Jeg tror lærere kommer til å benytte seg av et slik abonnement for å kunne møte elevene med noe, og spesielt når det er 10x som mange programmer til alle fag. Men så er det også alle millionene av foreldre som har barn i skolen. Hvis man for et så lite beløp (3 dollar) får tilgang til engasjerende læring av matematikk, lesing, staving, geografi osv. som også brukes i skolen tror jeg pengene vil sitte løst. Kommer man dit trengs ingen markedsføring.

Kahoot! er allerede på innsiden av skolen i USA. De er akseptert, de brukes i undervisningen. Nå gjelder det bare å kanalisere andre programmer inn bakveien. Ser man for eksempel på Dragonbox og Poio som er to fantastiske lærings apper, var veien lang til å komme i samme posisjon som frittstående selskapet. Nå under paraplyen til Kahoot! ligger de der på et fat for millioner av lærere over natten, så er det opp til lærerne om det er bra nok. Flere lovende selskaper innen læring vil ta veien gjennom Kahoot! for å få tilgang på markedet. Etter hvert vil lærerne rangere, diskutere, anbefale og dele på lærernettverket inne på Kahoot!.

Er nok stor fare for at det blir kjøpt opp ja. Håpe det ikke blir for tidlig heller, men ligger i kortene at oppkjøp kommer på et tidspunkt. Ambisjonene er Nasdaq. Til dere som lurer på hvorfor den ikke noteres på Oslo Børs er dette etter ønske fra aksjonærene pga. formueskatt (ref. presentasjon fra 1. kvt.). Blir den notert på Oslo børs kommer markedsverdien i ligningen for formue hos den enkelte, mens på Merkur regnes verdiene i selskapet og formueskatten blir langt mindre. Aksjonærene er altså redde for å måtte betale millioner i formueskatt hvis/(når) aksjen tar fullstendig av.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Chri$tian
27.09.2019 kl 14:04 23818

Hvilke andre norske selskaper er det som er like kjente som Kahoot i USA og utlandet? Kahoot har muligheten til å bli virkelig store. M.cap på 3-4 mrd NOK er ingenting i forhold til hva vi kan se om 5-10 år (20-50 mrd NOK) når dette virkelig tar av.

Selv kjøpte jeg mine første aksjer på 15 kr i fjor, og senere har jeg kjøpt mer på 28 kr. Har ikke tenkt å selge før vi er på 200-300 kr. Langsiktig investering.

Selskapet kan bli kjøpt opp lenge før det, dessverre.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Herga
30.09.2019 kl 12:07 23544

Kan ikke se noen andre som er like kjent som Kahoot! i utlandet i dag. Mange forstår ikke hvor stort Kahoot! merkenavnet er. Det blir litt som A-ha på 80-tallet. Mens vi her hjemme hørte mest på Åge Aleksandersen, toppet A-ha musikklistene verden over uten særlig mediedekning i forhold til at de var 100 ganger større. "Take on me" passerer snart en milliard avspillinger på Youtube nå 30 år senere. Det morsomme er at selv musikken til Kahoot! spilles nå like ofte som A-ha og er like gjenkjennelig som Edvard Griegs Dovregubbens Hall.

https://www.nrk.no/trondelag/kahoot-grunder-en-av-de-mest-spilte-norske-artistene-gjennom-tidene-1.13899181

Norske myndigheter har fått med seg gjennombruddet til Kahoot!. Da Prins William besøkte Norge, ble det spilt Kahoot! Da Erna og Kronprins Haakon var i New York under UN Global Compact Leaders Summit Reception, ble det spilt Kahoot!. Norge ønsker å vise seg frem som en nasjon som også har tech-ambisjoner, ikke bare olje og gass.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/XwqgdE/william-og-kate-moette-magnus-carlsen-droppet-sjakken

https://www.adressa.no/nyheter/politikk/2018/09/25/Statsrådene-slo-statsministeren-og-kronprinsen-i-havquiz-17578132.ece

Kahoot! er i selskap med verdens mest kjente merkenavn innen edTech. Selv for høyere utdanning:

https://www.toptools4learning.com/edu100/

Er definitivt langsiktig i denne selv! Selskapet legger stein for stein i passe tempo. Her kan man sitte i årevis.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Zolo
30.09.2019 kl 19:40 23397

Da tømmer de største eierne seg for aksjer før børsnoteringen. Dette er som forventet og varslet. Alt ligger tilrette for en flott stigning i aksjekursen når selskapet blir notert på Merkur market (oslo børs) :-)

https://aksjelive.e24.no/article/wPXy6A

Kahoot-gründerne med stort nedsalg verdt 64 millioner.
To av Kahoots gründere Johan Brand og Jamie Brooker selger unna en hel del aksjer bare uker før selskapet noteres på Oslo Børs’ Merkur Market den 10. oktober.
Brand selger 789.000 aksjer gjennom sitt heleide investeringsselskap Wesmann Hawkins, noe som tilsvarer et sted mellom 26,8 og 27,6 millioner kroner om man tar utgangspunkt i hva aksjen ble handlet for den siste uken. Etter nedsalget eier Brand 911.789 aksjer i Kahoot gjennom investeringsselskapet.
Den andre grunnleggeren av selskapet, Jamie Brooker, selger 1.039.000 aksjer i Kahoot som tilsvarer et sted mellom 35,3 og 36,3 millioner kroner. Etter nedsalget eier Brooker 1.105.250 aksjer i selskapet.
Også selskapets tredje gründer, Morten Versik selger 10.000 aksjer, men beholder en langt større beholdning enn de to andre. Versvik jobber, i motsetning til de to andre, fremdeles i selskapet.
Gründerne har tidligere uttalt at de vil selge seg ned i selskapet, men har også understreket at de ønsker å forbli aksjonærer.
Også selskapets salgsdirektør for det amerikanske markedet, Werner Risberg, har solgt en hel del aksjer. Direktøren solgte 500 aksjer i forrige uke gjennom sitt selskap Bullris Invest som han eier sammen med familie.
Kahoot hadde sist en markedsverdi på 4,2 milliarder kroner
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Herga
01.10.2019 kl 09:52 23200

Dette var varslet ja, ingen dramatikk. Brand og Brooker er ikke innsidere og ute av selskapet for lenge siden. Var heller ikke blant de 10 største.

De største er Datum Group (Jan Haudemann-Andersen), Northzone (Spotify), Creandum III LP (Spotify) K! Invest (Eilert Hanoa, styreleder, grunder Mamut) og Microsoft.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Bruns
07.10.2019 kl 14:53 22888

Oljefondet har med dagens regler ikke lov til å investere i tidlig fase selskaper som ikke er børsnotert, som feks Kahoot. Dette er noe de ønsker å endre, se link. Kahoot er vel fremdeles et tidlig fase selskap, med bare 2 selskaper i læringsplattformen pr i dag. Blir interessant å følge hvem som posisjonerer seg nå som selskapet kommer på børs om få dager. Ser ikke bort i fra at Oljefondet har Kahoot på radaren med tanke på hvordan andre tech selskaper med globalt nedslagsfelt har tatt av ved børsnotering.

https://shifter.no/oljefondet-ber-om-regelendring-vil-investere-i-unoterte-aksjer/

https://www.dn.no/marked/oljefondet-foreslar-kjop-av-selskaper-utenfor-bors/2-1-661988
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Chri$tian
09.10.2019 kl 15:15 22550

Blir spennende å se om aksjen får mer medie- og analytikerdekning nå som Kahoot går inn i elektronisk handel på Oslo Børs. Aksjen blir i hvertfall mer tilgjengelig på plattformer som Nordnet, med live oppdatering av kurser. P.t. oppdateres kursene dagen etter for OTC-aksjer.

Likviditeten kommer til å gå opp.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Herga
10.10.2019 kl 08:24 22264

Blir veldig spennende ja. Hva blir kursmål med den brukermassen? Ser man på andre kjente globale IT-selskaper er det brukermassen som blir trukket frem for å forsvare verdsettelsen. Kahoot! har 100 millioner spillende i mnd.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
pengex
10.10.2019 kl 09:13 22125

Tikker nedover.....
Frisk ipo på 5mrd.
Hva er en anstendig pris på aksjen her?
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Herga
10.10.2019 kl 11:31 21910

5 milliarder er mye for et norsk selskap, men ikke for et globalt selskap. Spørsmålet er om man kan kalle Kahoot en global aktør. Internett er som et eneste stort kjøpesenter der de største aktørene blir priset etter hvor mange kunder man har tilgang på.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
pengex
10.10.2019 kl 12:36 21793

Mange som kommer til å ta gevinst her fremover.
Disney fikk 22mill aksjer for 5 kr stk i 2018 mener jeg å huske. Da var mcap ca 800mill.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
3fotsyken
10.10.2019 kl 13:01 21737

Aktører som Disney opptrer ikke som tradere. For dem er dette en strategisk post. Men det er sikkert noen som vil ta gevinst, ja. I dag har det bare vært småposter da...
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
pengex
10.10.2019 kl 15:18 21603

Robotene jekker opp prisen bra nå. Som på bestilling.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Zolo
10.10.2019 kl 18:13 21439

Noen vil ta gevinst..... men styrelderer vil ha flere aksjer til kurs 41,- :-)

Kahoot-styreleder kjøper aksjer for 5m første noteringsdag
Kahoot-styreleder Eilert Hanoa kjøpte torsdag, selskapets første noteringsdag på Merkur-børsen, 123.000 aksjer i selskapet til kurs 41 kroner.

Hanoa betalte dermed i overkant av fem millioner kroner for aksjene.

Styrelederen har totalt 11,39 millioner aksjer i selskapet etter dette.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Herga
11.10.2019 kl 12:56 21028

Kursmål kr. 63,- fra Arctic er en begynnelse. Oppkjøp av selskaper innen ed-tech vil komme og da blir ting enda tydeligere.

Selskapet kunne hyret de største meglerhusene for en storstilt børsnotering med en gigant-emisjon, fylt kassa til randen med cash og de største eiere/grundere kunne solgt seg ned og sikret alt (selskapet og seg selv). Her velges det ingenting, tvert imot øker styreleder. Ledelsen mener med andre ord at selskapet er for billig for utvanning på nåværende tidspunkt.

Ledelsen har vært helt rolige etter børsnotering. Eneste kommentar nesten vedr. børsnoteringen har vært: "å gi flere anledning til å bli med på reisen". Et godt tegn!

De største eierne: Microsoft, Creandum, Disney, Hanoa, Haudemann og Northzone har uttalt at de er langsiktige.

Tenk halvparten av alle barn i USA får hamret Kahoot! navnet inn på hjernehinna og dette har pågått i årevis allerede. I tillegg er det en positiv opplevelse, en lykkestund fra barndommen. Disse skal vokse opp og ta avgjørelser en dag. Man vet også at de fleste store trender springer ut fra USA. Alt ligger til rette for at Kahoot! kan bli en it-gigant, så blir det opp til ledelsen om de klarer å finne de rette selskapene under merkevaren Kahoot! så selskapet kan utvikles videre.

Selveste konseptet Kahoot! er genialt. Livet er nærmest blitt todelt, et liv på nett/Smartphone og det virkelige liv. Med Kahoot! møtes de to verdenene. Man er sammen i den virkelige verden samtidig som man er på Smartphone i større grupper. Det er et perfekt sted å "møtes" for full oppmerksomhet og mellom generasjoner.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.10.2019 kl 14:29 20928

Arctic Securities-analytiker Henriette Trondsen har tatt opp dekning av Kahoot! med en soleklar kjøpsanbefaling og kursmål 63 kroner.

– Selskapet har en veldig god skalerbarhet og har i dag nådd nesten 100 millioner månedlige brukere med nesten ingen markedsføring. Lave faste kostnader gir sterk vekst i marginene, og det er ventet at selskapet skal ha en positiv operasjonell kontantstrøm i fjerde kvartal i år, sier hun.

Trondsen trekker frem at flere globale internettselskaper ønsker å posisjonere seg innen utdanningssektoren og trekker frem blant andre Google Classroom, GAFE, iBooks Author, iTunes U, Amazon Inspire, Office 365 for Education og Skype in the Classroom.

– Jeg ser på Kahoot! som en oppkjøpskandidat på sikt. I dag har selskapet strategiske avtaler med Google, Apple, Microsoft og Disney, hvor de to sistnevnte allerede er aksjonærer i dag, sier hun, og legger til:

– Dagens prising pr. månedlige bruker er ikke spesielt høy sammenlignet med oppkjøp av andre teknologiplattformer.

Netflix for utdanning

Arctic-analytikeren mener at nøkkelen for suksess blir at Kahoot! greier å ta seg betalt og konvertere brukerne over på «premium»-abonnement.

– Selskapet har begynt med denne prosessen nå. Et annet viktig poeng er at selv om trafikken fra bedriftssegmentet bare utgjør to prosent av den totale trafikken, så genererer den 80 prosent av inntektene, sier hun.

På sikt tror Trondsen at Kahoot! vil bli en slags «Netflix for utdanning», der man tilbyr flere læringsspill for elever og hjemmebrukere under et abonnement.

– Kahoot! har nylig kjøpt opp matteappen Dragonbox og leseappen Poio. Jeg tror det vil komme flere mindre oppkjøp i bedriftssegmentet og på hjemmemarkedet, sier hun.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Swago
15.10.2019 kl 21:13 20410

Markedsverdi 5 mrd kr ?, nok et pyramidespill iscenesatt, joda kan sikkert stige enda mer da den siste seinen sikkert ikke har kastet seg på enda.
Sistemann ut har tapt.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.10.2019 kl 14:20 20188

Swago, du kommer med påstander som er hentet fra løse luften, dessverre. Sjekk rettskrivningen din forresten, vanskelig å skjønne hva du prøver å formidle. Men det er kanskje det som er problemet ditt; skjønner du det selv? Sjekk også aksjonærlisten, store og tunge selskaper er inne, tror vi lytter mer til dem enn til deg Swago.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Swago
17.10.2019 kl 19:56 20059

Rettskrivningen er det ikke noe i veien med, utrykket seinen vinner eller for noen tregen vinner er et kjent ordtak så det er sagt.
Men tror ikke det er tilfellet her, du sier store selskaper og trolig mener du også aksjonærer men hva skjedde med Opticom og Thin film da?
Det var jo store aksjonærer og selskaper inne her blant annet Intel og Ferd men til ingen nytte.
Vi kan snakkes om 2 år og se hvem som fikk rett, luftslott, boble eller et iscenesatt spill der de store snart selger seg ut og en haug med småsparere får lide som vanlig og blir sittende med tap.
Hvis det var noe å tjene på denne plattformen så er jeg usikker på at de eneste som har skjønt det er et ubetydelig firma fra Norge uansett som fronter Kahoot.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Herga
18.10.2019 kl 14:17 19801

Her en link på treff ved søk "Kahoot på Youtube, og kun det som er lagt ut de siste 30 dagene:

https://www.youtube.com/results?search_query=kahoot&sp=EgIIBA%253D%253D

Kahoot her 100 millioner unike brukere hver måned. Halvparten av alle elever på trinn K-12 bruker Kahoot i timen. Hvor mye er merkevaren Kahoot verdt og hvor mye kan det bli verdt?

Stod en artikkel i dag om verdifulle merkevarer. Apple topper der verdien av merkevaren "Apple" i seg selv er verdsatt til 2149 milliarder.

https://e24.no/naeringsliv/i/wP5QVP/liste-apple-er-nok-en-gang-verdens-mest-verdifulle-merkevare
https://www.interbrand.com/best-brands/best-global-brands/2019/ranking/


Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
3fotsyken
30.10.2019 kl 08:22 19160

e24 i dag 30.10.19: Totalt økte Kahoot fakturerte inntekter i tredje kvartal til 3,4 millioner dollar, en vekst på 269 prosent fra året før, fremkommer det av selskapets kvartalsrapport.
Brukerveksten på plattformen de siste tolv månedene har nådd 1,1 milliarder spillere, med en vekst på 18 prosent fra samme periode i fjor. Samtidig har antall aktive kontoer økt med 30 prosent.
Samtidig rapporterer selskapet om driftsinntekter på 2,2 millioner i tredje kvartal, sammenliknet med 0,6 millioner i fjorårets tredje kvartal.
Brutto driftsresultatet på minus 1,7 millioner i tredje kvartal, sammenliknet med minus 2,1 millioner i samme kvartal i fjor.
Kahoot forventer en organisk vekst på mellom 70 og 80 prosent i fjerde kvartal, opp fra 42 prosent i tredje kvartal.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
2211
30.10.2019 kl 13:28 19096

Utrolig lite interesse for dette selskapet hær på forumet ( kanskje like greit)🤔 men ser det er to større poster som er omsat uten for børs en på 200000 til 43,8 og en på 95857 til 43,8 det må vel tolkes posetivt att noen betaler så mye når forrige gang det ble omsatt Større poster utenfor børs var prisen 38. Noen som har tanker om dette😅
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
tingen2
30.10.2019 kl 17:16 19004

Prøvde litt Kahoot demo for buisness. Likte det jeg så!
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Bruns
31.10.2019 kl 13:10 18787

Det som jeg synes er interessant med Kahoot er den digitale trenden man har truffet innen Ed Tech. Dette segmentet har nærmest utviklet seg helt ubemerket for folk flest, og for hver dag som går ser man at digital læring og undervisning blir en stadig viktigere del i både skole og næringsliv.

Det er utvilsomt flere fordeler ved å anvende læringsteknologi, tenker da spesielt i skolesammenheng. Tradisjonell undervisning kan lett bli en passiv form og oppleves som ekskluderende for de svakeste elevene som ikke henger med. Dette kan igjen gi negative følger som opplevelse av isolasjon.

Kahoot legger opp til aktiv deltakelse som oppleves både sosialt og inkluderende. Selv de svakeste får en aktiv rolle i et klasserom når man spiller Kahoot. Kahoot fremmer også begeistring, entusiasme og videre en fellesskapsfølelse. En opplevelse av å være en del av et fellesskap påvirker igjen positivt med tanke på hvor mottakelige elever blir for tillegning av ny kunnskap. Jeg synes det er vanskelig å kritisere Kahoot, når man selv opplever hvor anvendelig verktøyet er og hvor smittende entusiasmen blir i en sosial setting. Videre ser jeg Kahoot som et genialt verktøy i og med at lærere kan dele informasjon med hverandre, på tvers av skoler (og landegrenser).

Men jeg mener likevel at man selvsagt ikke kan forkaste etablert læresystem, men at Kahoot og digitale læringsverktøy blir brukt som redskap sammen med klassisk undervisning.

Mange tall å forholde seg til i gårsdagens q3 presentasjon. Det ser så langt ut til at selskapet vil fortsette å levere, og gledelig at de legger opp til høyere veksttakt i q4, kanskje vi da også får et klarere bilde på om de store inntektene virkelig kommer. Eller ikke. Det er jo heller ikke slik at Kahoot opererer alene i markedet, både quizlet og quizizz har en posisjon i skolen (i usa), men så langt jeg har fått med meg ingen ambisjoner om å være en verdensledende læringsplattform. Kahoot er i alle falle ikke ydmyke når det gjelder ambisjonen.

Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
2211
31.10.2019 kl 17:09 18687

Bra omsetning i dag👍 Ser ut som større aktører vil inn og de må opp i pris for å få noe volum på kjøp. Det går stadig noen poster utenfor børs så dette kan bli bra utover vinteren😉
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Herga
01.11.2019 kl 13:54 18454

Helt klart større aktører som vil inn, som du skriver 2211. Hørte også på presentasjonen at flere fond hadde kommet inn nylig og at DNB ble nevnt. Jeg tror interessen for aksjen bare vil øke.

Skjønner godt interessen! Dette er et long case, ikke et spekulativt "vinn eller forsvinn" case der man venter på den store ordren. Det er lagt en klar strategi om hvordan man skal tjene penger og i fjerde kvartal vil selskapet gå "break even". Etter dette vil det meste av økte inntektene gå rett på bunnlinjen. Selskapet hadde 31 millioner kroner i inntekter i 3. kvartal fordelt på 120.000 betalende brukere. Alle ser at 120.000 er et lite tall kontra alle som bruker Kahoot!. Selvfølgelig er det en utfordring å konvertere til betalende brukere, men har man så vanvittig hast? Kahoot! er superpopulært og stadig flere bruker det. Kahoot! tilfører nye ting hele tiden. Effekten av Poio og Dragonbox kommer noe senere da disse nettopp er tilført selskapet. Poio solgte 100.000 spill bare i Skandinavia med lite markedsføring for kr. 200,- per stk. Dette kom nettopp på engelsk og så antar jeg at spansk er neste. Dragonbox er minst like populært med en million solgte spill internasjonalt, nå blir flere eksponert mot dette gjennom Kahoot!

Det er antydet at neste oppkjøp blir i det lønnsomme bedriftsmarkedet. Et nytt verktøy der. Teamet og utviklerne fra Kahoot!, Poio og Dragonbox jobber nå sammen om nye apper og det er uttalt at man har minst 100 ideer på blokka. Her blir det organisk vekst og oppkjøp parallelt i årevis fremover.

Jeg tror ikke det stopper med 120.000 betalende når 1,1 milliarder eksponeres for spillet i året. Det er ikke noe hast. Her gjelder det bare å holde riktig kurs og fortsette å legge til læringsverktøy til man er en global aktør alle har hørt om, så enkelt er det. Jeg tror det er derfor fond hiver seg på nå. Man kan se for seg løpet langt inn i horisonten.

Litt på siden og uten å sammenligne selskapene så er det likevel interessant å se at Facebook leverte inntekter på 158 milliarder kroner for 3. kvartal. Facebook er en gigant, men det er likevel vanskelig å fatte hvor de 158 milliardene kommer fra ved første øyekast. Mange var veldig skeptisk da Facebook kom. Tenkte selskapet var totalt overpriset da det gikk på børs, men 10 år senere skjelver hele banknæringen og forsikringsbransjen, og snart har de egen valuta også. Alt for brukere som deg og meg.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Bruns
15.11.2019 kl 09:48 17741

Kan fort bli flaut å drive seriøst med aksjer og ha gått glipp av Kahoot. Tenker da i sammenheng med svenske investorer som ikke så Spotify komme:) Tror man må ha barn selv i skolealder for å forstå det fulle potensialet her.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Marketwatch
15.11.2019 kl 10:03 17790

Er dette det neste store, eller er det bare opphaussing?
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
zizzy
15.11.2019 kl 10:52 17731

Har unger i skolealder og der skifter popularitet rimelig fort.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
pengex
15.11.2019 kl 12:09 17767

Det gjør det. Kahoot kan være så ute i morra.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
3fotsyken
15.11.2019 kl 13:04 17704

Patetisk forsøk på å kjøre kursen ned så du kan få kjøpt litt billigere :-)
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
3fotsyken
15.11.2019 kl 13:06 17710

Kahoot! er allerede en internasjonal merkevare. Nå starter kommersialiseringsprosessen. De fleste andre selskaper starter som ukjente og må investere tungt for å oppnå en internasjonal kjennskap som Kahoot! allerede har.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.11.2019 kl 13:17 17699

Kahoot! melder at de vil femdoble omsetning og inntekter på under to år! Et tidsspørsmål før selskapet blir forsøkt kjøpt opp. Kursen vil ikke ligge under tresifret kurs veldig lenge. Straks over 50 kroner.

https://aksjelive.e24.no/article/8mzXgw
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Herga
15.11.2019 kl 13:47 17656

Kahoot! er en plattform, ikke et spill, så da må det i så fall være at spill i sin helhet blir "ut". La oss håpe! Bedre å være ute og leke. Dessverre er det Fortnite som rår for tiden, tror det fortsetter slik. Barn tiltrekkes av iPad og iPhone enten man vil eller ikke, og stadig tidligere. Når foreldrene til slutt må gi opp og må introdusere IPad'en er det hensiktsmessig at man lærer noe av det man spiller. Gøy med Angry Birds, men man sitter igjen med nada. Derfor læringsspill. Dette ligger under Kahoot nå: www.poio.com www.dragonbox.com Begge disse har vært meget populære i Skandinavia, men jeg tror det amerikanske markedet kan være enda mer spennende. Fordi i Norge/Sverige er vi mer konservative når det kommer til undervisning.

Når det gjelder Kahoot! quiz er dette et verktøy som blir brukt i skolen av lærerne ovenfor barna. Det er ikke noe som skal erstatte den tradisjonelle undervisning fullt og helt, men som et supplement som skaper engasjement der hele klassen deltar. Lærerne får viktig informasjon om hvor mye elevene har lært av pensum. Gjennom lærernettverket kan man dele erfaring med andre lærere og finne/dele passende spørsmålsrekker om forskjellige tema som man kan legge i egne kataloger til senere.

Kahoot! vil være under konstant utvikling. Både quiz delen og nye verktøy/spill vil bli lagt til plattformen i alle kategorier (skole, hjemme, bedrift).
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Bruns
29.11.2019 kl 09:00 16948

fra DN hvor ny CEO uttaler: " Ingen planer om å bremse veksten og skal fortsette å vokse inn i 2020, men i raskere tempo og med mer ressurser"

Dette ser lovende ut.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
rogero30
29.11.2019 kl 09:01 16981

Oppblåst aksje..... Største eieren tar snart gevinst...
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
rogero30
29.11.2019 kl 09:02 16985

Oppblåst aksje..... Største eieren tar snart gevinst...
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.11.2019 kl 09:34 16930

Hehe, tror de store sitter stille i båten her.
Redigert 21.01.2021 kl 06:14 Du må logge inn for å svare