Polight's TLens i ny smartklokke!


Jeg synes dagens melding fortjener ny tråd. Den andre var jo også blitt lang og treg.


"poLight ASA - Smartwatch launched with advanced autofocus functionality based on poLight TLens
Horten, 7th January 2020 - poLight ASA (OSE: PLT) today announced that its TLens
product is being used in a smartwatch for children launched to market on 7th
January 2020. The OEM is undisclosed.

The watch has two cameras, one main camera used to take pictures which includes
an advanced autofocus (AF) function delivered by poLight, and one camera
integrated in the screen used for face camera without AF.

"This is an important milestone for poLight and we are very proud to be included
in this innovative smartwatch flagship", said Dr. Øyvind Isaksen, the CEO of
poLight."


Redigert 21.01.2021 kl 09:24 Du må logge inn for å svare
Kraamz
13.01.2020 kl 08:16 4495

Det der så spennende ut!
Giraffen
13.01.2020 kl 08:19 4466

https://www.gjengangeren.no

Bla litt ned på nettsiden, så ser du artikkelen.
Kraamz
13.01.2020 kl 08:32 4479

Har vi ny aksjonærliste nu Edvin?😆
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
VNVN
13.01.2020 kl 08:39 4441

Nå står jubelen i taket hos bedriften poLight i Kongeveien. Hele markedet summer om Xiaomis nye smartklokke. Den har avansert autofokusteknologi basert på poLight-produktet TLens.


– Vi kan dessverre ikke bekrefte eller avkrefte at vi leverer til Xiaomi eller andre av verdens største mobil- og smartklokkeprodusenter. Det sier COO og teknisk direktør, Marianne Sandal i poLight:

– Vår avtale som underleverandør betyr at det er merkeprodusenten som skal ha oppmerksomheten og æren. For oss handler det om at vi endelig er kommersialisert og ute på handelsmarkedet. Vår patenterte TLens, som Gjengangeren har omtalt en rekke ganger opp gjennom årene, har blitt en handelsvare.

KLOKKE: Xiaomis smartklokke med kameralinse fra Horten spesialtilpasset for barn har fått mye skryt for alt den kan klare, men noe pepper for at den er stor og klumpete Foto: Xiaomi

– Med på å flytte grensene
Forståelig nok vil merkeprodusent Xiaomi gjerne ha kredit for nye og grensesprengende kameraløsninger. Men anerkjente nettsteder slår fast at Xiaomis «Mitu Children's Learning Watch 4 Pro» kommer med «T-LENS ultra fast focusing». Og poLights patenterte TLens er den eneste i verden.

– Så da skulle vel den saken være klar, Sandal?

– Jeg kan ikke kommentere navn på andre ifølge inngått avtale. Jeg kan bare si at vi er kjempefornøyde med å ha blitt lansert i et kommersielt tilgjengelig produkt. Det at vi er med på å flytte grensene for hva som er teknologisk mulig, og samtidig får kommersialisert TLens som vi her i Horten patenterte for snart femten år siden, er artig. Det å kunne sende ut noe på markedet som vi tenkte ut her i Horten for mye over ti år siden er stort.

SMÅTT OG GODT: To små flasker polymer er nok til fire wafere og en waferplate inneholdende rundt 2.500 enheter. Vera Dietzel (t.v.) og Marianne Sandal i poLight har tatt verdens ledende mobil- og smartklokkeprodusenter med storm

Full av tekniske finesser
Nesten i samme åndedrag, med det samme glade ansiktet, forteller Marianne Sandal at autofokuslinsa fra poLight gir foreldre muligheter til å se barnas ansikt og omgivelser i sanntid, i fotooppløsning opp til 8 MB. I tillegg er det GPS, sporingsmuligheter, læringsmuligheter, videoløsninger og annet i smartklokka «Mitu Children's Learning Watch 4 Pro».

Finessene stemmer med anmeldelsene av da Xiaomis smartklokke ble verdenslansert på elektronikkmessa CES 2020 i Las Vegas forrige dagen. Men igjen ønsker ikke Marianne Sandal å kommentere:

– Vi har en avtale med klokkeprodusenten som vi må forholde oss til, sier hun med et smil.

SJEKK: Da han var på verdens største elektronikkmesse, CES 2020, passet poLight-direktør Øyvind Isaksen også pa å få sjekket ut konkurerende AR-løsninger. Foto: Privat

– Likefullt, dette betyr vel mye for poLights rundt 25 ansatte i Horten, i Tampere i Finland, i Frankrike samt i Kina og på Taiwan? Blir det flere ansatte nå, Sandal?

– Ja, det at vi er ute på det kommersielle markedet i et produkt fra en stor aktør på markedet, betyr mye for oss. Selv om poLight i flere år har vært et innarbeidet og godt navn hos produsenter av forbrukerelektronikk, er det å være ute på det kommersielle markedet et gjennombrudd for oss. Nå kan alle de som har bestilt og fått poLight til utprøving få oppleve og se at det vi har framhevet og påstått også virker i den virkelige verden. I tillegg ser jeg at vi må ansette flere til salg og markedsføring og kontakt med kundene.

Kan øke kapasiteten når som helst
UNIK LINSE: Forskning og utvikling på TLens står Lars Henriksen og de andre i Kongeveien i Horten for.

Et annet spørsmål er om lille poLight fra Kongeveien i Horten har leveringskapasitet nok. Utifra egne børsmeldinger nådde bedriften kanskje et par hundre tusen leverte enheter totalt i 2019. Hva hvis, eller når, Apple, Samsung, Huawei og Xiaomi ønsker TLens på sine enheter? Finansdirektør Alf Henning Bekkevik svarer slik:

– Kapasiteten er ikke noe problem. Med forskning og utvikling her i Horten og produksjonen av polymervæske som gir oss en million enheter per liter polymer er det bare å rampe opp produksjonen vår i Italia og Taiwan hvis det er ønskelig. Vi kan raskt gå opp i en million TLens i måneden ved behov.

STORT: CES 2020-messen i Las Vegas er verdens største messe for konsument-elektronikk, noe som gleder Øyvind Isaksen. Foto: Privat

– poLight er klare for det meste nå, sier Marianne Sandal.

– Vi har jo sett hvordan mobiltelefonen er i ferd med å overta for spesialkameraet for folks fotobehov. Vi ser ikke bort fra at smartklokker med alle sine finesser – blant annet telefoni, GPS, internett, SMS og fotografering med autofokus – vil ta over mer og mer fra mobiltelefonen i mange situasjoner. I tillegg har du jo strekkode., AR-briller og annet som kombinerer dataverden og virkeligheten – og annet som ikke er realisert ennå. Vi vet at Microsoft har nevnt TLens i en av deres patentsøknader, legger hun fornøyd til.


– Kommenterer ikke 2019-tallene ennå
Helt siden Gjengangeren første gang skrev om bedriften og TLens, har poLight hatt store underskudd. Det har ikke har vært mulig for bedriften å hente inn store forsknings- og utviklingskostnader, fordi prisen på hver TLens har vært rundt et par-tre dollar stykket.

– Men nå skal dere altså begynne å tjene penger til både dere og statskassa?

– Jeg kan ikke si noe om 2019-tallene fordi de er ikke klare ennå. Dessuten er vi et børsnotert selskap som skal varsle børsen og eierne før Gjengangeren og avisas lesere. Det jeg kan si er at det vi hadde i omsetning for hele 2018 nådde vi i tredje kvartal i fjor. Etterpå har vi hatt leveranser og blitt kommersialisert nå i januar 2020. Det langsiktige bildet ser bra ut, svarer finansdirektør Alf Henning Bekkevik fornøyd.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
VNVN
13.01.2020 kl 08:42 4429

så, 2-3 dollar pr linse. Tidligere er det sagt at de forventer 50% margin pr linse. Og at de tar mål av seg til å kunne ta 10% av markedet (det er noen år siden dette ble sagt, vet ikke om det er like aktuelt i dag, eller om de har justert målene noe)
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare

Moro å lese for oss som er inne. Står mye mellom linjene i artikkelen. Nok en gang: uforståelig at selskapet ikke er priset mye høyere en de kursene vi ser nå.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare

Helt klart at poLight har rundet en viktig milepæl, kanskje den viktigste. Det første steget på veien til kommersiell suksess er tatt, T-lens er del av et kommersielt produkt i en av de største leverandører av teknologiske duppeditter i Asia! Ikke rart at CEO smiler fra øre til øre! Den avtalen åpner en særdeles viktig dør inn til et marked med uante muligheter. Og der kommer poLight med et produkt som er patentert og som de er eneste i verden som kan levere! Produktet er nevnt i patentsøknad fra Microsoft! Smak på hvilke produsentnavn poLight nå nevnes sammen med; Apple, Samsung og Huawei! Ikke akkurat smågutter!

Det pussige er at investorene på OSE synes å ikke skjønne hva dette kan utvikle seg til! Det er slett ikke umulig at vi her har å gjøre med disruptive teknologi!!
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
Kraamz
13.01.2020 kl 09:13 4278

Gratulerer folkens😃😃😃
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
Kraamz
13.01.2020 kl 09:33 4213

Løper folk etter?😆
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare

Mulig at den fortsatt vil henge litt. Men når neste kontrakt inngås, så tenker jeg det blir take off! For da får Isaksen bekreftet det han har fremholdt; uten kunder på kundelisten er skepsisen stor. Første kunde vil gjøre salgsjobben langt lettere!
Nå har de første kunde på kundelisten, og ikke hvem som helst! Så nå er det bare å vente på at neste kunde inngår avtale.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
2211
13.01.2020 kl 10:06 4047

Ja det skulle vert spennende å se oppdatert liste😉
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
Nugatti
13.01.2020 kl 10:39 3946

Gratulerer alle !
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
rockpus
13.01.2020 kl 10:57 3873

"Nesten i samme åndedrag, med det samme glade ansiktet, forteller Marianne Sandal at autofokuslinsa fra poLight gir foreldre muligheter til å se barnas ansikt og omgivelser i sanntid, i fotooppløsning opp til 8 MB."

Stusser litt over dette. Xiaomi sin klokke har jo ikke autofokus på sitt selfie kamera.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare

Det bør begynne å gå opp for markedet hvilket potensiale det ligger i teknologien til poLight. Markedet bør også forstå at selskapet i dag er svært lavt priset med alt av nyheter som et kommet rundt poLight i høst. Det er og svært sannsynlig at det kommer mer info rundt selskapet om ikke lenge. Jeg ser fram til at noen meglerhus begynner å dekke selskapet. PoLight har gått under radaren for de fleste.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
provence
13.01.2020 kl 11:19 3806

Ai ai .. får vi ikke fokus ? Nå går det til h***. Major Tom to Ground Control. We have a problem>
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
rockpus
13.01.2020 kl 11:24 3783

Om Sandal er korrekt referert, så snakker hun om selfie kameraet på klokka. I tilfelle må det være et annet merke enn Xiaomi.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare

Nå er ikke volumet i denne aksjen all verden. Men jeg vil jo si at grafen til Polight ser ganske lekker ut hvis man ser tilbake fra børsnotering. Spørsmålet er om vi må ha en melding til eller om forventningene som allerede er skapt er nok til å drive denne videre.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare

En måned og en dag til 4q-presentasjonen. Det blir utrolig spennende å se og høre hva som ligger foran oss av muligheter. Jeg ser for meg en videre oppgang de nærmeste ukene basert på forventninger til denne. Er nok en del som vil inn før vi kommer dit. Og kanskje ikke så mange som vil selge.

Ting har tatt tid. 15 år faktisk. Men nå er vi i markedet med det første av noe som trolig etter hvert blir veldig mange ulike produkt. Det er allerede varslet at et barcodeprodukt skal lanseres i midten av 2020. Det tok ca. 5 måneder fra første større ordre på linser til lansering av smartklokken. Det bør jo snart komme noen bestillinger på linser til barcodeproduktet også.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare

Hvis Polight passerer 50 kr i dag eller i løpet av uka er det vel å forvente at vi kan komme til å se en del TA-handel. Vi så hva som skjedde i PHO da de brøt 63 kr. De steg til 100 kr på et par uker uten meldinger. Eventuelt en stund etter en melding.

I august tok det også markedet nesten to uker før det reagerte på den første større ordren på linser i midten av august. Kanskje ser vi det samme nå, at det tar litt tid for markedet både å oppdage og fordøye at selveste Xiaomi er deres første kunde, og hvilke fantastiske implikasjoner dette har.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
provence
13.01.2020 kl 12:27 3587

Denne kan nå gå hvor som helst !
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
Met1976
13.01.2020 kl 12:29 3575

Hadde håpet på 50kr denne uken når markedet tok nyhetene inn over seg, over 51kr mandag var i overkant av hva jeg håpet på. Hvordan ser det tekniske ut nå egentlig, antar grafen er "sprengt" ? Vi ser vel fort litt gevinstsikring på slutten av dagen men vil bli fin oppgang uansett
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare

Nei, ikke hvor som helst. Kan ikke få meg til å tro at nedsiden i denne er stor. Først i dag er kursen kommet over emisjonskursen, men mye har skjedd siden den kom på børs. Nå har det en storfisk som sin første kunde. Det burde bety at veien er opp, opp og videre opp. For dette er kun første av flere storfisker!
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
provence
13.01.2020 kl 12:45 3479

Har fått autofokusen tilbake, ser bare +++ :)
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
focuss
13.01.2020 kl 12:54 3432

Det finnes jo ingen teknisk motstand på oversiden så markedet får bare ta tiden til hjelp for å finne ut hvor mye denne er verdt. Eller helst, hva potensialet er. Ser frem til Q4.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
rockpus
13.01.2020 kl 13:02 3370

Kan bare gratulere dere alle! Nå får det fortjent belønning for risiko ved å gå tidlig inn.
Selv står jeg igjen på perrongen og må betale prisen for at jeg her ikke ville ta risiko i større grad.
Lykke til videre!
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
allers
13.01.2020 kl 13:04 3364

Passerer fort 60kr allerede i dag .
Tror nok mange nå skjønner at gjennombruddet er her og vi kan på sikt se helt andre priser enn i dag.

Lykke til .
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
Rojan
13.01.2020 kl 13:05 3353

Toget har begynt å kjøre, men det har ikke passert. Fortsatt tid til å hive seg på.😀
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
2211
13.01.2020 kl 13:06 3366

Edvind har du mulighet å dele ny liste🤔😅
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare

Takk! Men når sant skal sies så er kursen fortsatt så vidt over emisjonskursen og følgelig ikke ublidt priset. Jeg føler meg rimelig sikker på at når vi kommer ut på høsten 2020, kanskje tidligere, så vil den godeste Rockpus innse at selv en kurs på kr 54,- var grisebillig. Men avgjørelsen må du selv ta.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
focuss
13.01.2020 kl 13:13 3323

Når kursen går så kan det være lurt å ha i mente hvor få aksjer det er i selskapet. Skal vi prises som Idex som nå etter mange år fortsatt ikke har noe produkt i markedet så skal kursen være 103. Skal vi prises som Idex en gang var uten produkt i markedet så tilsvarer det kurs på 1000.

For ordens skyld, dette er ikke noe kursmål fra min side, bare noe info til orientering som viser effekt av få aksjer. Kursmål her er vel noe alle kan gjette like godt/dårlig på og avhengig av hvordan psykologen invaderer hode til aktørene.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare

Hvis markedet får troa på at dette kan gå veien og regner litt på potensialet vil denne aksjen fort kunne passere milliarden i børsverdi, og da snakker vi om ca. 125 kr per aksje.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
Computum
13.01.2020 kl 15:06 3086

Dersom du ikke ønsker risiko forstår jeg ikke helt hvorfor du har vært så interessert i å diskutere denne aksjen, rockpus? At kursen ligger ett par tre kroner over IPO kurs betyr ikke at "toget er gått". Jeg vil heller si at markedet såvidt er begynt å våkne, så å kjøpe på dagens kurs er ikke spesielt risikofyllt. Selvfølgelig under forutsetning av at linsen slår godt an blant de store potensielle kundene. Den risikoen er jo betydelig redusert de siste dager.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
edvin
13.01.2020 kl 15:46 2972

Topp 50 øker😉
Oversikt for PLT (poLight). Oppdatert 13. jan 2020

Rank Investor Andel Verdi 13.01.2020 +/-
01 INVESTINOR AS 19.82% 1 608 313
02 VIKING VENTURE III AS 16.73% 1 358 053
03 STIFTELSEN INDUSTRIFONDEN 11.68% 947 644
04 ALLIANCE VENTURE POLARIS AS 4.69% 380 278
05 NORDNET BANK AB 2.78% 225 844 2 331
06 SINTEF VENTURE III AS 2.15% 174 129
07 KAS BANK N.V. 1.92% 156 000
08 VERDIPAPIRFONDET NORDEA AVKASTNING 1.83% 148 727
09 T.D. VEEN AS 1.80% 146 415
10 LHH AS 1.63% 132 500
11 Ã?STVEIT INVESTOR AS 1.62% 131 875
12 VERDIPAPIRFONDET PARETO INVESTMENT 1.53% 124 458
13 VERDIPAPIRFONDET NORDEA KAPITAL 1.44% 117 120
14 NORDNET LIVSFORSIKRING AS 0.87% 70 221 2 913
15 RO INVEST AS 0.74% 60 000
16 SEB LIFE INTERN ASSUR COMPANY DAC 0.74% 60 000
17 VERDIPAPIRFONDET NORDEA NORGE PLUS 0.71% 57 907
18 TALIR HOLDING AS 0.70% 56 449
19 J.P. MORGAN BANK LUXEMBOURG S.A. 0.65% 52 479
20 PENTHOUSE MIRADORES AS 0.56% 45 803
21 TEMA KAPITAL AS 0.52% 42 085
22 FJELLSTUENS EFTF. AS 0.50% 40 399
23 JAHATT AS 0.49% 40 000
24 KNUTSHAUG INVEST AS 0.47% 38 144
25 WISETH HOLDING AS 0.43% 35 000
26 Privat investor 0.43% 34 989
27 Privat investor 0.43% 34 500 2 500
28 Privat investor 0.42% 33 953
29 Privat investor 0.38% 30 657 -2 262
30 Privat investor 0.34% 28 001
31 Privat investor 0.33% 26 933
32 Privat investor 0.31% 25 000
33 OIMACON AS 0.31% 24 856
34 VALLENUS AS 0.29% 23 683
35 Privat investor 0.26% 21 235
36 Privat investor 0.26% 21 200
37 KING HOLDING AS 0.25% 20 399
38 SKANDINAVISKA ENSKILDA BANKEN AB 0.25% 20 300 200
39 ELMON AS 0.25% 20 000
40 Privat investor 0.25% 20 000
41 Privat investor 0.25% 20 000
42 FRITHJOF ANDERSSEN INVEST AS 0.20% 16 290
43 Privat investor 0.20% 16 000
44 Privat investor 0.19% 15 781
45 EINARS AS 0.19% 15 500 INN
46 Privat investor 0.19% 15 500
47 NORDEA BANK ABP 0.19% 15 080
48 MILGIS STIFTELSEN (NORGE) 0.18% 15 000
49 Privat investor 0.18% 15 000
50 SPETZ INVESTMENT AS 0.17% 14 000
51 Øvrige investorer 16.30% 1 322 892 -21 182
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
2211
13.01.2020 kl 16:04 2927

Ser att det jeg kjøpte 9/1 ikke er registrert hær🤔
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare

Jeg tror at å kjøpe nettopp nå på brudd opp over 50 kr på greit volum vil vise seg å være en virkelig gullkantet investering. I løpet av 2020 vil vi få langt større visibilitet for hva som kan komme til å skje i 2021 og 22. Det tror jeg vil drive kursen til nye høyder.

Men alt kommer med risiko.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
rockpus
13.01.2020 kl 17:04 2778

All aksjeinvestering innebærer risiko. Sist jeg kjøpte i PLT var mellom 35 og 36. Da kalkulerte vi med god sjanse for gjennomslag for en premium-modell klokke. En barneklokke blir ikke helt det samme. Som jeg viser til i tidligere innlegg i dag, kan vi vel heller ikke konkludere sikkert at det er Xiaomi som er kunden.
Har noen her regnet på hvor mye salg av klokker (antall linser og til hvilken pris) som må til for at kursen skal stige kraftig fra dagens nivå? Det er jo mobilmarkedet som er virkelig interessant, og der er det som kjent fortsatt en vei å gå før linsen blir aktuell i alle kameraene i en mobil. Alt dette bidrar til at jeg er ikke så sikker på at kurser over 50 er billig.
Jeg har latt mange tog gå fra meg siste halve året. Har dog fått med meg mindre gevinster underveis i alle tilfellene. Min aversjon mot for stor risiko har med å gjøre at jeg er i sluttfasen som aktiv investor. Nå skal kapitalen snart bidra til å leve godt i stedet for å stå i aksjer.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
13.01.2020 kl 17:18 2740

Det er 100% sikkert at Xiaomi er kunden. Det står beskrevet om klokka! Sksl se om jeg finner linken. Eller har noen den???

Nå prøver du deg Rockpus. Skjønner godt at du gjerne skulle vært inne på denne oppturen. Nå må jeg le litt 😂
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
rockpus
13.01.2020 kl 17:27 2713

Humaneye

Det er vel knapt mulig å bli mer ærlig om sin egen posisjon enn det jeg har vært her i dag? Jeg forsøkte dog kun å svare Computum om mitt personlige forhold til risiko og hvorfor jeg ikke kjøpte på de kurser vi i dag har sett. Det må vel være lov??
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
13.01.2020 kl 17:34 2691

Jeg poengterer det du sier om Xiaomi og at det ikke er sikkert. For det er det. Risiko og resten støtter jeg deg på og er noe hver enkelt må vurdere å ta hensyn til. Ønsker deg alt godt i dine investeringer, men du er enig i at du prøver bittelitt på å gi signaler til å kunne kjøpe aksjen billigere igjen?
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare