SOFTOX-Framtiden, emisjon og produksjon (oppsummert) 28.03.2020

RyddigSamtale
SOFTOX 28.03.2020 kl 14:25 16750

Jeg ser at det er mange tråder på HO og kvaliteten er relativt lav (og hausete). Der er mange som skriver det ene og det andre og rett og slett ikke vet hva som skjer eller ikke har innsikt i alt. Det virker som det er mange nye og lite erfaring innen aksjemarkedet som skriver. Jeg tenkte derfor å oppsummere litt og komme med litt generell informasjon.

Softox er i vinden mye pga Covid 19, men selskapet har også andre produkter med like stort potensial og teknologi.

Vi kan starte med at Softox gjorde en emisjon rett før nyåret og hentet 75mil brutto før kostnader. Kursen på denne ble satt til 24kr pr.aksje.
Pengene skulle brukes til videre finansiering av selskapets studier og holder mest sannsynlig til de tjener penger.
Cash burn til Softox har variert siste kvartalene avhengig av hvilken studier som blir gjennomført. Utfra 2019 kvartalene har det variert mellom 4 og 15 million. Ettervært som studiene blir ferdig forsvinner også cashburn-raten.
(Cash Burn- er rett og slett penger som selskapet bruker i kvartalet. Farma selskap har som regel kun utgifter og ikke inntekter når de gjennomfører studier. Softox vil no også begynne å få inntekter)

Hva har så skjedd siden da? Koronaviruset har truffet verden, Softox fikk bekreftet at produktet deres SafeDes er revolusjonerende (dreper alle virus). Da snakker vi ikke om at de har ett produkt som Antibac eller lignende. Her snakker vi om at Softox har en ny type teknologi/produkt som kommer på markedet. Det er altså ikke snakk om kun å tjene penger i en kort periode no når korona viruset herjer verden. Her er det altså snakk om å kunne ta en betydelig markeds andel i framtiden og videreutvikle teknologien sin. Det er også derfor de har fått støtte og lån til doktorgrad og Innovasjon Norge. Og potensialet er på verdensbasis ikke kun i Norden.

Hva vet vi kommer til å skje?
(SafeDes)Vi vet at selskapet har en prøveproduksjon i gang og kommer til å ha leveranse av første forsendelse innen en til to uker. De har fått lån fra Innovasjon Norge for å skalere opp produksjonen. Vi kan så forvente at når denne er ferdigprosjektert at vi med støtte fra staten vil få levert deler og maskiner for å få satt igang produksjonen. Dette vil kunne skje uavhengig om at det blir strengere krav/restriksjoner ettersom dette vil ligge under "samfunnskritiske infrastruktur".
Dette vil mest sannsynlig være en smertefri prosess, hvor det mest sannsynlig vil jobbes to til tre skift det neste halvåret før man vil produsere på normal drift i framtiden. Med avtale innen distribusjon med KiltoClean (tidligere Antibac) så har man allerede tilgang til butikker, frakt etc. Denne avtalen gjelder for Skandinavia. Altså IKKE kun Norge, og det er viktig og påpeke at Norge gjorde avtale for en uke siden at vi no er inne i EU systemet når det kommer til helse innkjøp og salg. Her står vi da fritt til å kjøpe/selge innen EU og ikke innen EØS-avtalen/reglene lengre i denne perioden. (KiltoClean-avtalen er planlagt og utvides til Estland, Latvia, Finland, Litauen).

Når det kommer til dyrehelse så kan man lese artikkelen som linket her eller lese kvartalsrapporten. Man kan som alltid ta ting med en klype salt når det kommer til avisartikler. Potensialet er der for milliard omsetning eller salg av teknologien/leasing. https://finansavisen.no/nyheter/helse/2019/11/21/7475228/softox-gar-inn-i-6-milliarders-marked-innen-dyrehelse


Hva kan vi forvente?
Når det kommer til farma selskaper så er det ikke normalt at de har egen produksjons linje(når selskapet er lite). Personlig må jeg si at jeg ble overasket over at Softox selv valgte å produsere produktet selv. Jeg antar at dette har med å få markedet ut tidlig og korona situasjonen vi er i. Jeg tror det er betydelig større sannsynlighet at Softox innen kort tid selger/leaser ut produktet sitt til ett større land/området. Man er da mye mer økonomisk fri, man trenger ikke å investere verken i fabrikk, arbeidere, leieavtaler etc. Man får ta kun penger rett inn i kassa. En slik avtale er som regel en profitt-shearing, og milepæle utbetalinger.

Oppkjøp?
Softox er en sterk oppkjøpskandidat. Muligens ikke på kortsikt, men innen 1-2år er de nok det. Grunnen er at det er svært vanskelig å prise selskapet, både med tanke på teknologien og markedet. Dagens aksjonerer vil ikke selge billig og en kjøper vil ikke betale for mye. Selskapet er prise til ca 500million. Selv med ett bud på 400% over markedspris på 2 milliard er dette svært lite når det kommer til oppkjøp om vi tenker inntjening på i 20 års perspektiv med teknologien/produkt de innehar. Så oppkjøp innen 3-12mnd ser jeg på som lite sannsynlig. Det er nok større sannsynlig at vi ser en langsiktig avtale med ett større selskap som vil lease produktet i x-antall år med profitt deling etc.

Emisjon?
Mange som investerer i Softox virker uerfaren og de skyr orde emisjon. Emisjon er ofte negativt. Men emisjon for videre inntjening og eskalere opp drift og inntjening er ikke negativt. I tillegg så skal de sies at sannsynlighet for Softox skal foreta en emisjon 3 mnd etter å ha hentet 75 million til tross for 300% kursoppgang er liten. Med dagens cashburn så vil man anta at man har minimum 50-60 million på bok. Man må huske at skal man investere i fabrikk og utstyr så skal ikke man kjøpe eiendom etc. Det er eventuelt maskiner osv. som må belånes, trucker etc. kan leases.
Samtidig vil vi nok ikke se en dumping emisjon når man henter penger for å eskalere opp driften(om det skulle skje). Kursen vil ikke bli satt til 30kr eller 40kr. Og man vil også se en reparasjons emisjon for eksisterende aksjonerer. Dere må forstå at ledelsen er også eiere, og det er ledelsen og styrets oppgave og gjør det beste for aksjonerende. Det er det jobben deres er...

Ulempen med Softox er at den kjøpes på Merkur markets som mange holder seg unna eller ikke har tilgang til. Alle som investerer i Softox burde ha en langsiktig posisjon og ikke kjøpe for å forvente at den går mye på nyheter. Det er IKKE slik at Softox vil tjene xxx-antall hundre million de neste 3-4 mnd på Korona. Softox er et Farma-teknologi selskap. Det er det som er verdien bak selskapet. Det er ikke de millionene som no tjenes i korona tider. Det er viktig å forstå synes jeg.

Jeg håper dette var til hjelp for mange, det er vanskelig å prise ett farma/biotec selskap. Det er alltid høy risiko og man må tenke langsiktig. Det var ikke ment at denne tråden skal vær for å hause selskapet men litt refleksjon og klargjøring. Selskapet har gått mye siste tiden, forventningene er store, men markedet og potensialet er også stort. Risken er derav stor skulle man misslykkes, men den fundamentale endringer med at den dreper alle virus var det som utløste kursutviklingen i mine øyne... Det var ikke korona viruset, det var kun driveren for småaksjonerer inn i aksjen. Jeg tror uansett store aksjonerer hadde kjøpt seg inn i denne aksjen og mange småaksjonerer hadde gått glipp av denne oppgangen.


Til slutt vil jeg bare si at jeg vil ikke delta i denne tråden og diskutere for eller imot Softox. Jeg eier åpenbart aksjer og har gjort det en stund. Jeg kommer til å rette på eventuelle feil og redigere eller supplere ting. ALT av informasjon kan fåes på hjemmesiden til Softox, enten i kvartalsrapport eller under PM.
Håper noen andre vil ta initiativ og svare på spørsmål noen eventuelt kommer med i tråden.


Redigert 21.01.2021 kl 09:14 Du må logge inn for å svare
Aaleby
01.04.2020 kl 22:04 4545

Hva gjelder pris (fra Facebook-gruppen):
Fra Antibac:

"Ja - vi har lansert dette overfor våre grossister; Maske og Norengros. Den vil være tilgjengelig innen kort tid hos de og hos Apotek i løpet av neste uke.
Den vil ikke være tilgjengelig i vårt sortiment for salg før til høsten.

Jeg ringte Apotek 1 i dag som opplyste en utsalgspris på 117,- kr for 100ml."
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Spekulars
01.04.2020 kl 22:09 4555

Har noen tusen aksjer med 41,4 i snitt, men vurderer fremdeles å kjøre på med mer. Jeg tror ikke denne klarer å stå i mot det som nå kommer, så mitt håp er at jeg kan kjøpe flere til under kr. 70. Hvis ikke så tror jeg uansett at jeg kommer til å handle mer og kommer da til å sitte med de lenge.
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Lippstokk
01.04.2020 kl 22:10 4539

Må huske att denne såpen blir forebyggende også etter coronaen. Blir nok en permanent løsning for mange heimer rundt om kring i verden. Såpen er jo genial og mild for hendene og samtidig fjerner virus. Folk vil gardere seg i fremtiden. Att denne såpen blir en vinner på verdensbasis er jeg aldri i tvil om.
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.04.2020 kl 22:42 4426

Hvilken såpe er det egentlig du snakker om?
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Dalon
01.04.2020 kl 23:11 4317

117 kr for kun 100 ml syntes jeg var en stiv pris. Selv om det er et bedre produkt, må de passe på å ikke ta for høy pris. Da er jeg redd mange heller velger et billigere men dårligere produkt. Bedre med større markedsandel og ikke for stive priser(er selv aksjonær)
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Lippstokk
01.04.2020 kl 23:14 4300

alkoholfrie hånddesinfeksjon. såpe var kanskje ett feil ord
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Aaleby
01.04.2020 kl 23:36 4276

Absolutt et poeng. Så spørs det hvorvidt kundene har så mye annet å velge mellom i disse tider. Får satse på at de har teft tilstrekkelig til å lande på den gyldne middelvei.
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
RyddigSamtale
02.04.2020 kl 10:40 4084

Softox presentasjon ligger tilgjengelig på https://newsweb.oslobors.no/ . Betydelig lavere revenue enn forventet. Se side 10 for estimat- håper de kan komme med oppklaring i hvorfor denne er så lav med tanke på at produksjonen er opp til 45 000 enheter pr.dag. Hadde også forventet ekspansjon før 2022, og forhåpentligvis står de ikke for egen produksjon etc. Håper mer informasjon kommer.
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
bj111
02.04.2020 kl 10:59 4003

Produksjonen kan økes til 45.000 pr dag. Så spørs det om selskapet regner hjem en corona effekt på dette eller har tatt vekk den. Det er utrolig vanskelig å gi estimater i dagens marked og jeg tenker de er forsiktige med å sprette en flaske basert på corona pandemien. Det er en bonus som vil vise seg i ettertid. Det er tegn på at smittetall faller i skandinavia kanskje med unntak av Sverige. Åpnes samfunnet kan interessen for antibac fort falle sammen hos private konsumenter. Usikker på hvordan de har tenkt med estimatene, kun noen tanker rundt dette. Får kanskje mer info i presentasjonen på nett.
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Moray
02.04.2020 kl 11:07 3927

Presentasjonen er i gang.
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
John8
02.04.2020 kl 11:10 3886

Innlederens engelsk var helt forferdelig. Kan virke kontraproduktivt når dette er en presentasjon som skal lokke investorer.

Nestemann, som snakker nå, er mye bedre og virker langt mer overbevisende. Dette er fagmannen - Glenn.
Sa nettopp: «Compared to our competetiors, we are superior»

Vår lokale partner (Antibac/Kittoclean) gir oss direkte tilgang til sykehusene og leverandørene i Norden.

Kl.11.23: Om production facilites. 30.000 bottles within end of May.

God avslutning av presentasjonen akkurat nå - fremtids scenarier.
Åpner for spm nå
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.04.2020 kl 11:10 3871

Falle sammen ? Fokus på dette kommer bare til å bli større, en annen ting er at det ikke er privat konsum som er det store her, våkn opp !
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
bj111
02.04.2020 kl 11:16 3814

Estimatene er basert på det profesjonelle markedet uten corona. Ble sagt nå,
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Falkland
02.04.2020 kl 11:21 3753

Det var viktig info. Tipper noen var litt for ivrig på salgsknappen nå
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
John8
02.04.2020 kl 11:29 3665

Estimatene for salg, utarbeidet i desember 2019 - slik jeg forsto det.
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
bj111
02.04.2020 kl 11:34 3599

Riktig oppfattet, de har heller ikke regnet corona inn i market oppertunity da den var stor nok fra før. Betyr at hele corona er ren bonus. Sinnsykt potensiale her. Q2 blir en fest.
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.04.2020 kl 11:35 3584

De som håpet på en emisjon blir nok skuffet, høres det ut for.....
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Aaleby
02.04.2020 kl 11:36 3560

Samfunnet kan KUN åpnes opp dersom alle og enhver forblir EKSTREMT oppmerksom på smittefaren, som betyr at bruk av desinfeksjonsmiddel blir viktigere enn noensinne. Interessen vil GARANTERT ikke falle. Ikke minst fordi behovet bare vil øke når flere bedrifter starter opp igjen og skoler/barnehager gjenåpnes.
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Moray
02.04.2020 kl 11:36 3556

"The profit model is perfect"
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.04.2020 kl 11:36 3547

Estimatene er gamle fra 2019.
SOFTOX innhalator kommer til å bli sponset av Verdens stater
Ingen emisjon
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
ToffeeMan
02.04.2020 kl 11:41 3472

"Of course the interest of this product will explode"
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
KalleAnka123
02.04.2020 kl 11:44 3413

"Spain has called me. Delivery tomorrow if I could." Dette blir stort!
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
John8
02.04.2020 kl 11:44 3406

USA: FDA godkjennelse nødvendig. Betyr år ikke måneder.
Europa: Motsatt, ikke nødvendig med tilsvarende godkjennelse.

Pan European approval when our application in Sweden is granted.
We believe we have delievered all necesarry documentation to Sweden.
Bur we cannot promise anything before Swedish authorities put their stamp on it.
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.04.2020 kl 11:46 3377

SPANIA ringer til SOFTOX for å kjøpe SOFTOXdes,kan bli klar for Europa imorgen eller i løpet av 3mnd
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
ToffeeMan
02.04.2020 kl 11:46 3376

Ingen emisjon "short term" eller "mid term"...
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.04.2020 kl 11:47 3360

Må bare komme seg vekk fra Merkur nå
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Londonmannen
02.04.2020 kl 11:47 3351

Det er altså ikke behov for penger før eventuelle kliniske forsøk med tusenvis av pasienter skal gjennomføres, 3 år eller lengre frem i tid. Dette blir Grande suksess!
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Londonmannen
02.04.2020 kl 11:51 3315

Blir nok listet på Access eller Hovedlisten rimelig kjapt.
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
bj111
02.04.2020 kl 11:54 3276

Kan hende men det betyr nok mye mindre enn hva dere tenker.

Kommer opp på GF ble det sagt.
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.04.2020 kl 12:00 3195

Naturlig å tenke på dette blir det sagt ;-)
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Billyjojimbob
02.04.2020 kl 12:02 3160

Hvor lenge under 100 lappen?
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
LaFleur
02.04.2020 kl 12:05 3139

Dødstallene stiger i Frankrike, Spania, Belgia og i andre land i Europa.

Kom frem i presentasjonen at Spania er giret på å få tilsendt en god del. Tar ikke lang tid før resterende land i Europa følger etter. Ekstremt forundret over at kursen på aksjen har holdt seg lav såpass lenge nå, burde hvertfall hoppet 8-9kr etter den presentasjonen.
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
John8
02.04.2020 kl 12:06 3108

Presisering:
Han sa at NÅR vi har kommet opp i et tilstrekkelig antall aksjonærer og NÅR vi har tilstrekkelig høyt omsetningsvolum, så kan det være naturlig å tenke på dette (notering på Hovedlisten eller Axxess)
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
bj111
02.04.2020 kl 12:08 3093

Kommer an på hvem som fikk den med seg. At dette blir en god aksje å sitte med fremover skulle det være liten tvil om. Blir veldig spennende å se kurs ved årets slutt.
En dobling kan komme fort om markedet får med seg hva som skjer her.
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Grønn
02.04.2020 kl 12:10 3069

Det er vel også det som er kriteriet for å bli listet på Axxess/Hovedlisten, flere aksjonærer og tilstrekkelig omsetningsvolum. Det er i hvert fall ikke noe problem etter hvert i denne aksjen!
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Londonmannen
02.04.2020 kl 12:11 3061

Billyjojimbob skrev Hvor lenge under 100 lappen?
Billy
Sant og si er jeg forundret over at kursen ikke allerede har passert kr100,-. Investorene kan umulig ha lyttet til hva som akkurat er presentert.
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.04.2020 kl 12:14 3022

Venter på svar fra SVERIGE for KLAR for Europa!!!svaret kan komme imorgen!!!Hva blir produksjonstallene i Europa?
NÅ venter vi på oppdaterte svimlende KURS MÅL!!!
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
LaFleur
02.04.2020 kl 12:18 2996

Jepp, ser rett og slett ut som om folk ikke har fått med seg noe i dag. Hadde noen medier dekket dette, så hadde nok kursen skutt opp.
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
John8
02.04.2020 kl 12:19 2983

Poenger er vel at slik han ordla seg, er det ikke en aktuelll problemstilling for selskapet nå å søke listing på Axxess eller Hobedlisten.
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare
Kruttgubben
02.04.2020 kl 12:20 2968

Var en helt fantastisk presentasjon så her har en mye å glede seg til fremover. «sky is the limit nå:-)
Redigert 21.01.2021 kl 05:30 Du må logge inn for å svare