SDRL: Last man standing - the winner takes it all


VAL er i praksis konkurs og ned 26% akkurat nå. RIG er ned 13%. SDRL er derimot opp 8%. Vi har sett liknende handelsmønstre i den senere tiden, og SDRL var også oppe på 0,999 dollar forleden. Riktignok er vi tidlig i reprising, og det er ikke frislipp i kursen. Ennå.

Utrolig nok er SDRL høyere akkurat nå enn etter krakket mandag 9. mars og i tiden etter, der oljeprisen har gått ad undas!

Så hva er det som skjer?

Min tese er at coronaviruset og oljekrisa virker paradoksalt nok til fordel for Seadrill. Vi får en kraftig shakeout mye raskere enn antatt. Shaleindustrien går over ende som fluer. Det samme gjør offshorekonkurrenter. Det blir skraping og konkurssalg. SDRL er selvsagt også bekymret for sine gjeldsforfall.

Men markedet har allerede begynt å tenke på den oljerekylen som kommer. Etter denne washouten av shale m.m. vil oljeprisen nå nye høyder (dersom corona kommer under kontroll). Eksakt når vet man ikke, men verden rigges når for peak oil pga. de mange shut downs som kommer. Det er kostbart å starte opp igjen. Mange brønner vil aldri åpnes igjen.

Mao. dersom det ligger an til en kraftig peak oil i 2022-2023 og videre, så vil det bidra til at SDRL får refinansiert til gunstige betingelser.

For meg ser det mer og mer ut til at markedet har tro på SDRL som en av vinnerne og når røyken legger seg.

Redigert 21.01.2021 kl 09:27 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.07.2021 kl 23:23 6752

Korrekt, aksjonærene har alt å tape på det forslaget som er fremlagt og ingen grunn til å akseptere det..

Selv i Norwegian som hadde en fot i graven, og elendige fremtidsutsikter fikk aksjonærene et langt bedre tilbud. Riggmarkedet ser vel ikke like dystert ut fremover?
Redigert 30.07.2021 kl 23:25 Du må logge inn for å svare

Beklager men når du og Mrhifi prøver å selge inn NOL på denne siten blir det ekstremt dumt for vi her har akkurat vært igjennom ekstraordinær nedskrivning som jeg frykter i NOL. Jeg har fortsatt mye NOL aksjer og har tro på oppsiden der fortsatt men nå har jeg mistet enda mer respekt for medaksjonærene og fredriksen er jeg veldig skuffet over. Da jeg solgte NOL aksjer i går og litt i dag var det veldig få som tok imot. I dag måtte jeg ned til under 8 for å bli kvitt det lille jeg solgte. Jeg har sagt flere ganger at man kan tape alt i SDRL og det gjelder også for NOL. så hva mener du med om jeg tørr beholde nick?

Ja jeg synes helt klart alle bør gå for full pott eller ingenting til store og små. Jeg har ikke lyst til å ta imot smuler. Det er bedre da å kjøpe aksjer i konkurrenter som overtar riggene. Hvis fredriksen lykkes nå i SDRL med fredriksenmetoden blir det minst like lett å gjøre det samme i NOL og NODL der jeg også har aksjer. De har også ekstremt stor fredriksenmetoden rabatt nå som fort blir større hvis ikke dette stanses. Fristende å kaste kortene i alt han er inne i men det blir jo også for feigt....

Det er litt vanskelig tro på din nye innsikt i NOL-caset etter å ha lest alle dine analyser av hvordan en restrukturering i SDRL skulle bli (når realiteten var varslet svar på hvitt).


Jeg blander meg lite inn i diskusjonen når det virker som de som diskuterer har relativt samme syn som meg for da blir det fort for mye masse-suggesjon og unødvendig hausing. NOL var en slik tråd jeg leste raskt men ikke deltok så mye. NOL er et upopulært selskap i sektoren jeg følger mest med på om dagen. I Offshore leser jeg stort sett alt de siste år og har også fulgt med tett de siste 35år som fredriksen-aksjonær og har som småaksjonær aksjer i også mange konkurrerende selskaper. Jeg har bestemt meg for bransje men endrer mening når det gjelder vektingen i ulike selskaper. Vektet meg ned i NOL torsdag og litt fredag der jeg har hatt en god del mer enn i SDRL og har begrunnet hvorfor. Sier ikke at jeg har fasitsvaret for dette er blitt mer risikofylt nå når man ikke kan vite om det kommer mange milliarder i ekstraordinære nedskrivninger med negativ ek som følge. Tror det er bedre å flytte pengene til frontlinjen der man allerede har fått reprising etter "ekstraordinær nedskrivning sjokket". Litt "ullent" det du skriver om er vanskelig å tro? Tror vi to er litt ulike i tankegangen? Jeg tenker å kreve likebehandling av alle aksjonærer. Er det slik at du anser alt som kommer av forfordelende forsalg fra 20% aksjonær fredriksen som vedtatt? Hvis det kommer børsmelding om 6 milliarder i ekstraordinær nedskrivning i NOL pga skandaleriggen Mira som har mistet kontrakten og også samme beskjed der om at fredriksen etter mye hardt arbeid har tilbudt seg å "redde" selskapet ved å gi et lån 50Mill$ med rett til 50%av aksjene i NOL etter restrukturering samt at han har avtalt med bankene å overta en del av gjelden som skal restruktureres. Da har vel du også helt plutselig fått varselet "svart på hvitt"? Vi i SDRL opplevde det ikke slik at det var lett å selge seg ut til gammel god pris når disse varslene kom. For meg fremstår du som en som håner de som tilfeldigvis har fått varslene allerede samtidig som du sitter på en ekstrem tynn gren og ikke forstår dette selv.

Ser at det er over 2000 som leser denne tråden på et døgns tid og få som er veldig uenig. Da er det vert et forsøk på utsendelser av flest mulig protester til alle parter som har vært involvert i forfordelingsforslaget. Jeg vil anbefale at alle sender klager også de som ikke akkurat nå er SDRL aksjonær men som kanskje har vært eller kan bli det og de som er aksjonærer i andre fredriksenselskaper og som ønsker å klage på fredriksenmetoden før de selv blir rammet av den helt plutselig. Har lagd en klagetekst under og sender den i første omgang til seadrillinfo@primeclerk.com som var den eneste epostadressen jeg fant på SDRL hjemmeside. Tenker vi forsetter med å sende ut klager til uka til flest mulig innblandede aktører slik at hver og en av oss har mer enn nok bevis på at vi har klagd i tide i ettertid og således mulighet til å forfølge forfordelingen rettslig i etterkant. .

I hereby complain about the lack of equal treatment of the main shareholder and small shareholders in the refinancing proposal in SDRL submitted on 24 July 2021. Norwegian legislation protects smaller investors against large investors sitting on the board disadvantaging themselves. In the submitted proposal, it is only informed that Hemen Holding Ltd alone will be allowed to subscribe in the new loan of 50Mill $ with the right to 5% after restructuring. It is also only proposed that Hemen Holding Ltd alone be allowed to buy shares from banks. What similar rights have been negotiated for the other over 75% + of the owners in SDRL? The shareholders, Norwegian legislation and the Oslo Stock Exchange demand equal treatment of large and small shareholders in that everyone has an equal right to subscribe for new shares through a rights issue where all owners receive an equal number of transferable subscription rights. It has not yet been accounted for how much need the company has for capital. Extraordinary write-downs have been too high under COVID. Oil prices and rig rates are expected to remain high in the coming years. It has not yet been accounted for how much bidders are willing to pay for the assets in SDRL. It is not stated how much new capital SDRL needs. We hereby demand that the process be postponed until this is clearly explained to the owners in SDRL so that we have the opportunity to propose a solution that treats all the owners equally. Alerts with this lawsuit in retrospect against the person or persons who may be involved in discrimination and abuse of trust towards other owners. I also involve banks and others who may be involved in pre-emption attempts and the implementation of this unfair restructuring plan.
Please confirm that you have received this complain on the refinancing proposal in SDRL submitted on 24 July 2021 and that you will deliver this complain to the right person in SDRL

Regards
.
Bolster
31.07.2021 kl 11:51 6495

Nedskrivninger? Så du mener riggene skal falle markant i verdi? Mira skal prises til 0kr? Hvor er logikken?

Ja NOL aksjonærer er ikke garantert å ikke få ekstraordinære nedskrivninger på Mira ? Jeg skriver at jeg er sterkt uenig, ikke at jeg er enig i slike ekstraordinære nedskrivninger. Gjennomførte nedskrivninger i SDRL og de som kan komme i NOL var kanskje riktige da oljen ble gitt bort og under COVID massedød da man tapte penger på å alle nye riggkontrakter. Fremtidsutsiktene er helt snudd nå. Hvis ingen protesterer men godtar ran på bunn selv om oljepris og fremtidige riggrater nå er steget over 300% på kort tid, ja da kan vi bli ranet alle sammen enda en gang rett før regnskapene viser rekordresultater fordi vi ikke protesterte på fredriksenmetoden denne gangen heller. .
Mrhifi
31.07.2021 kl 14:09 6392

Dehydrering 🤔

For håpe et rally kommer for SDRL snart, er masse overraskelser som venter. Når denne først tar av, så stopper den ikke. Gleder meg til den dagen.

Kjære vene, har du enda ikke fått solgt og reddet stumpene dine her?
Du får en jæklig jobb, da aksjonærbasen i Sdrl nå hovedsakelig består at 1000 vis av små spekulanter fra Nordnet, ut over Fredriksen har alle større seriøse investorer rømt skuta, selvfølgelig..
20 000 Nordnet spekulanter mot Big John, syns jeg ser det:-))
Redigert 01.08.2021 kl 10:37 Du må logge inn for å svare

I Nol sier de, vi jobber på spreng etter beste evne for å se etter alternativer til det beste for aksjonærene.
I Sdrl har de sagt 3/4 år, det blir lite eller ingen ting igjen til aksjonærene.
Det er 2 vesentlig forskjellige uttalelser, men nå vektlegger jo ikke du utalelser fra selskapenes ledelse, snarere tvert om og det resulterer kun i ris på egen bak.
Redigert 01.08.2021 kl 10:52 Du må logge inn for å svare
Mrhifi
01.08.2021 kl 11:24 5882

Kommer der et købstilbud på Nol, mens vi venter på Seadrill 3.0 konsolidering,
Så kommer alle Seadrill 0.25 spekulanterne over i Nol casen 🚀

Mitt inntrykk er at du opptrer temmelig desperat på mange tråder for å skape kjøperinteresse i NOL og hvis jeg kan gi deg et tips må det være at de som har penger ikke er dumme. Den aktiviteten din virker mot sin hensikt. Virket som det var svært liten kjøperinteresse i NOL slik at kursen faller fort når man bruker hele dagen ja 2 dager på å vekte seg litt ned. Verdipotensialet er nok stort i NOL som i hele offshoresektoren men risikoen for en stor ekstraordinær nedskrivning der er etter min oppfatning større enn i de fleste andre selskaper i sektoren pga de svært negative hendelsene med Mira. SDRL har allerede foretatt en helt absurd stor nedskrivning i kjølvannet av 7 år med negativitet også fra styret. Tror aksjonærer som sitter igjen i SDRL er helt immune mot spøkelser nå. De som styrer SDRL kursen nå er proffe med veldig mye penger. Hvis ingen store hadde vektet seg opp ville vi hatt en helt sinnsyk rask karusell opp og ned fra ca 0,5 til 1,5kr vil jeg tro. Viktig også å forstå at hvis SDRL hopper igjen eksempelvis opp til 30kr er selskapet priset til 3Milliarder som vel er 10% av Transocean prisingen.
Mrhifi
01.08.2021 kl 13:09 5732

Der er plads til både Nol og Seadrill før eventuel konsolidering 😇

Slettes ikke, har opprettet en tråd angående teorier i Nol, en teori jeg dessuten har beholdt siden i fjor sommer, en teori som består.
Om folk bør kjøpe eller ikke må være opptil en og enhver å avgjøre,, det skjer tolig ingen ting i Nol morgen eller til uka, eller uka etter der, men på sikt er oddsene for at det ender slik jeg beskriver meget stor.

Men opplever imidlertid andre som virker desperate, i et papir som er et lost case inntil struktureringen blir et faktum.
Daglig kommer det nye rare teorier ang Sdrl selskapet og Sdrl aksjen, kanskje hadde en karriere innen eventyrforfatterskap vært bedre en oljeservice/ rigg investor.

Det finnes ingen tryllekunstner som kan redde Sdrl på annet vis en planen, dere skal takke JF for 0,25% og at han fortsatt gidder putte inn penger i denne smørja, for vinner bankene frem i denne dra kampen, der det ender med salg av krem asset, blir det trolig enda mindre igjen til aksjonærene, kanskje 0.
Da går alt av salgs penger til bankene og restene av selskapet skrapet.

Men ønsker alle selvfølgelig lykke til i kampen mot JF så får vi gjøre opp status i oktober en gang om hvor en IKKE burde satt penga.
Og skulle noen mot formodning ha ønske om å selge mere Nol aksjer , så kjøper jeg gjerne noen hvis ordrene trekkes enda noe ned, for å ødelegge Nol snittet gidder ikke jeg.
Redigert 01.08.2021 kl 15:14 Du må logge inn for å svare

Håper det snart kommer det en ny kontrakt på et Sdrl fartøy i opplag, det er det vi trenger nå. Hjelper ikke stort er sagt, klart det gjør det. Et fartøy som er nedskrevet til null i verdi får straks verdi. Helt topp.

Takk for gode innlegg hypotetic. Jeg forstår ikke selskapets fokus med å kvitte seg av med nåværende aksjonærer, men forstår at de trenger å få kontroll på økonomien. Ligger en E-mail adresse på Nordnet SDRL ticket om selskapet "ir@seadrill.com"

Takk for epost adresse. Er dette internal regulations ansvarlig i SDRL? Sender uansett en kopi av klagen til vedkommende i dag og håper flest mulig andre også gjør dette. Viktig å ha bekreftelsen i ettertid at man har klagd. Man får da gratis en opsjon med enormt stor oppside eksempelvis hvis kursen skulle stige helt ekstremt i etterkant av restrukturering og man tar rettslige skritt med krav om likebehandling i ettertid. Fredriksenmetoden er velkjent fra tidligere og derfor er han kjent som "storeulv" dvs ulven fra eventyret som brutalt spiser mest mulig av små forsvarsløse "grisunger" i forkant av restruktureringen.
paskar
02.08.2021 kl 11:40 4914

Kontaktinformasjon for Seadrill Investor relations er listet opp her : https://www.seadrill.com/contact/
Det er mulig å ringe til de og du kan sende epost via et web-system. Jeg tipper du får en automatisk bekreftelse på at de har mottatt meldingen din etter at du har lagt den inn.

https://finansavisen.no/nyheter/oljeservice/2021/08/02/7709169/seadrill-motsetter-seg-salg-av-rigger
Fantastisk melding i tråd med det jeg har skrevet og ment. Valgte å kjøpe litt mer på den. Forundrer meg ikke om kursen kan eksplodere på den eller noe som nå kommer.....
5198
02.08.2021 kl 16:16 4641

Hm hva er sannsynligheten for at noe som aldri har skjedd tidligere plutselig skal skje nå?

I sitt tilsvar til begjæringen peker Seadrill på at kreditorer aldri har fått medhold i å selge eiendelene til et selskap når det er under en pågående Chapter 11-prosess.

Ja litt eksplosjon i Seadrill kursen hadde vært fint. Håper det kommer gode nyheter, overraskelses elementet.

Jeg tror heller ikke at långivere kan presse igjennom raskt salg av eiendeler under ch11 prosessen uten at det først er undersøkt om budrunder gir bedre dividende ved en slik løsning. Jeg tror som nevnt heller ikke at dommer kan forfordele en 20% investor som helt åpenbart misbruker tillit i styret ved å foreslå forfordelig av seg selv.
Hadde nyheten vært at konkurrenter ikke lenger var interessert i å kjøpe ville jeg nok heller vurdert om jeg skulle vekte litt ned men kjøpsinteresse fra konkurrenter med krav om full budrunde for å påvise verdien av riggene kan vanskelig avvises av dommer. Det er nå åpenbare interessen for riggene fra konkurrenter som må følges opp og vil påvise om ekstraordinære nedskrivninger har vært for store. Jeg har nå enda mer tro på at budrunder for å visualisere virkelige markedsverdier må gjennomføres for at en eventuell dom skal stå seg. Å gjennomføre prosessen på en fornuftig og rettferdig måte vil nødvendigvis ta tid når markedsutsiktene for oljepris og riggrater har steget mange hundre prosent på kort tid.

Eksplosjoner på havet fører ikke ofte til at ting går til himmels, til bunns derimot.
Det er bare 1 person fra Nordnet som ikke forstår dagen melding, ikke uventet det.
Redigert 02.08.2021 kl 17:15 Du må logge inn for å svare

"Krangelen mellom Seadrill og et amerikansk hedgefond om North Atlantic Drilling-riggene fortsetter. Seadrill mener kreditorene ikke kan tvinge gjennom et salg av riggene" .

Får håpe den flyr opp snart. Har stor tro på SDRL oppgang.
stein666
02.08.2021 kl 18:52 4552

Ja. Ikke hør på sånne rykter!
Slettet bruker
02.08.2021 kl 21:44 4372

Nå må jeg innrømme at jeg er imponert over hvordan du formulerer deg og argumenterer for din investering i Seadrill. Jeg synes faktisk at du fortjener ros for det.

Hvis det du sier stemmer og kursen eksploderer igjen, da skal jeg ta av meg hatten for deg og virkelig ønske deg gratulerer. Faktisk, så heier jeg på deg!

I motsetning til mange haussere på Hegnar har din mening om Seadrill vært den samme, uavhengig av aksjekurs. Det finnes andre brukere her som snakket selskapet så høyt opp som mulig og begynte å snakke dritt eller ble stille etter at de solgte seg ut. Typiske falske profiler på Hegnar. Du derimot Hypotetic har holdt deg sann og jeg stoler på dine ord. Du tror virkelig på caset (akkurat som jeg tror på REC uavhengig av aksjekurs) og argumenterer for at Fredriksens forslag på 0.025% ikke vil gå gjennom - noe som plutselig gir aksjonærer langt større verdier igjen.

Som nevnt tidligere. Jeg vil fortsette å følge med og heier på deg! Takk for at du er en av få på Hegnar som er ærlige og oppriktige. Vi trenger flere slike mennesker.

Hypotetic har veldig gode poeng og med at Seadrill er en underdog og har skjulte milliard verdier som få vet om, så fikk han rett at kursen gikk høyt. Nå har analytikerne skremt mange vekk, men jeg er fortsatt med å venter på runde 2 på et vakuum case. Fyrverkeriet starter snart igjen.
mimer
02.08.2021 kl 22:28 4316

Det er jo kun drømmerier. Realistiks verdi med første chapter 11 forslag var 1-2 kroner med 1% til dagens aksjonærer, nå er det bare å dele på 4 og få 25 - 50 øre.

Det blir sikkert mere jalla-trading og lykke til for de som driver med det.

Så kan andre plukke opp smulene når långiverne selger sine tildelte aksjer, ala SOFF.
5198
03.08.2021 kl 08:24 4049

Har virkelig troen på at Seadrill etter chapter 11 kommer ut som et «rimelig» boreselskap det er lurt å være med i så raskt som mulig. Nå har vi fått fasiten på hvordan restruktureringen vil skje, Fredriksen garanterer for at selskapet blir holdt samlet med de asset som selskapet har p.d.d

Får bare håpe de blir ferdig med denne prosessen så raskt som mulig slik at de kan konsentrere seg om driften.

Når denne kommer tilbake med en aksjekurs før spleis på 25-30 øre, er selskapet nesten uten gjeld Fredriksen er da klar til å fusjonere/kjøpe opp selskap til han igjen er verdens største boreselskap. Tror Fredriksen nå er lei av å eie mange selskap i samme bransje så her skal mye inn under samme paraply fremover.

Når Seadrill kommer tilbake vil jeg tro man har 1-3 mnd på seg til å kjøpe, da har bankene lempet ut det de har av aksjer og oppturen starter.

Tipper på en spleis på 100-1.
Redigert 03.08.2021 kl 08:27 Du må logge inn for å svare

Etter min oppfatning er det totalt naivt å tro at man får kjøpt på ca 25øre som Fredriksen har foreslått som sin kostpris. Absolutt alle investorer world wide har tro og erfaring at hvis man får kjøpe på samme restruktureringskurs som Fredriksen så vil det bli en ekstremt god investering når nå oljepris og riggrater ser ut til komme til å ligge 300% høyere enn antatt for 1-2 år siden. Denne gangen har Fredriksen forhandlet med bankene om å kjøpe aksjene som bankene ønsker å selge. Derfor får vi ikke tilsvarende stort utbud av billige aksjer som tidligere. Jeg kommer selvfølgelig også til å kjøpe mest mulig aksjer under 0.5kr hvis nåværende 75-80% av nåværende aksjonærer ikke lykkes med å klage på forfordeling eller utsettelser for verifisering av bud og heller ikke bud vurderes for å verifisere riktige verdier. Jeg tror det er mest sannsynlig at dommer anser det nødvendig å vurdere verdien av riggene i dagens marked for å være i stand til å fastslå en riktig løsning. Det er viktig å forstå at etter en eventuell refinansiering med slik ekstremutvanning forsvinner også den ekstremt store oppsiden som er i dagens aksjer. Man kjøper da en helt utvannet aksje som hypotetisk i et ekstremt godt scenarie kan gå til ca 5kr. Dagens aksje uten ekstern utvanning men med omsettelige tegningsretter slik lovverket krever som i XXL kan tilsvarende gå til ca 2000kr i et ekstremt godt scenarie. Vi så at eksisterende XXL aksjonærer klagde og fikk gjennomslag for fortrinnsrettet emisjon med omsettelige tegningsretter. Jeg tror dommer, banker, Statens GIEK med flere påtar seg en stor risiko for søksmål i ettertid hvis de nå bidrar i en prosess der Fredriksen igjen stikker av med all oppside i SDRL via skatteparadiser. Det vil bli relativt lett i ettertid å påvise hvilke verdier som gikk tapt når lovverket ikke ble fulgt opp av de ansatte som småaksjonærene har betalt lønningene til. Selv anser jeg det viktig å klage til flest mulig nå tidlig og ha kopier av at man har protestert helt fra starten.


HP17
03.08.2021 kl 11:54 3908

Dette er meget god poenger hypotetic
.."Jeg tror det er mest sannsynlig at dommer anser det nødvendig å vurdere verdien av riggene i dagens marked for å være i stand til å fastslå en riktig løsning....Dagens aksje uten ekstern utvanning men med omsettelige tegningsretter slik lovverket krever som i XXL kan tilsvarende gå til ca 2000kr i et ekstremt godt scenarie. Vi så at eksisterende XXL aksjonærer klagde og fikk gjennomslag for fortrinnsrettet emisjon med omsettelige tegningsretter. Jeg tror dommer, banker, Statens GIEK med flere påtar seg en stor risiko for søksmål i ettertid hvis de nå bidrar i en prosess der Fredriksen igjen stikker av med all oppside i SDRL via skatteparadiser. Det vil bli relativt lett i ettertid å påvise hvilke verdier som gikk tapt når lovverket ikke ble fulgt opp av de ansatte som småaksjonærene har betalt lønningene til. Selv anser jeg det viktig å klage til flest mulig nå tidlig og ha kopier av at man har protestert helt fra starten.


Dagens SDRL-aksje har med dagens gearing og dagens raskt forbedrede markedsutsikter et synlig potensiale som jeg aldri tidligere har sett på Oslo Børs. Jeg kjøpte mye aksjer i XXL fordi jeg så at flertallet av aksjonærene solgte seg ut på et grunnlag som jeg anså som helt feil Det er når aksjekursen raser for mye fordi saueflokken og media over tid bidrar til info om at alt er tapt at man kan finne ekstremt stor oppside. Når plutselig en stor del av saueflokken forstår at de har misforstått markedsutsiktene skal veldig mange rett inn igjen samtidig med at alle de som har ventet på at de skulle få rett også vil kjøpe mer.
Jeg har aldri eid en NAS aksje eller kjøpt aksjer i selskaper i et markedet der det fundamentale forventes å bli vesentlig dårligere neste 7 år enn enn foregående 7år. Jeg kjøper uansett ikke aksjer i selskaper med for stor globale konkurranse og uten komparative fortrinn slik som NAS. Feilprisingen i XXL og fallet før det snudde var hovedsakelig fordi "forståsegpåerne" og flertallet var overbevist og var aktive på å overbevise andre om at det ville bli mye mindre folk som ville ut og på tur når COVID var kommet. Mange gikk også mens aksjen var som lavest svært aktivt ut i å prøve å overbevise på tråder at man burde selge XXL aksjen før også det lille som var igjen gikk tapt. Det er usikkert hvilken agenda de hadde men en agenda kan ha vært å prøve å få ned kursen og volumet for selv å få kjøpt billigere.... Noen av de samme er uforklarlig aktive på andre tråder der man helt åpenbart ser at de prøver å snakke opp aksjer som sliter. Jeg ønsker kun å formidle hvordan jeg tenker og oppfordre andre til å tenke selv uten å la seg påvirke for mye men selvfølgelig ta fult ansvar for egne vurderinger og vite at man kan tape alt uansett hvilken aksje man eier. Diversifisering ser jeg på som nøkkelen til å redusere risiko. Hvis man har 10 slike high risk aksjer og alltid noe på bankkonto reduserer man risikoen men selvfølgelig også oppsiden. Jeg fikk rett i blant annet xxl og Aker Solution som jeg også hadde på bunn. Ved diversifisering kan man tape 100% av alle de 9 andre investeringene og likevel gå kraftig i pluss. Jeg tviler på at det er mange jeg taper alt på. Det kan bli emisjoner i noen men da får man bare snitte seg ned eller selge hvis man mister troen på oppsiden.
Slettet bruker
03.08.2021 kl 12:36 3919

Siste ord er definitivt ikke sagt i denne saken.

https://e24.no/boers-og-finans/i/jPyQ9w/kommentar-tulipanfeber-i-seadrill-aksjen

Har lagt ved en gammel artikkel fra forrige chapter11 prosess i 2018, var også bred enighet her blant ekspertene her med en kurs på 25 øre. Historien har en tendens til å gjenta seg..

Jeg kontaktet ulike banker og meglerhus med tilbud om å låne ut aksjene mine til short før jeg skrev her på tråden da kursen sto i 1,8kr i lang tid. Den store interessen de hadde vist tidligere for å låne aksjen fikk jeg beskjed om at ikke eksisterte lenger. Det var helt andre sektorer shorterne ville låne aksjer i nå fikk jeg kort beskjed om. Heller ikke andre offshoreaksjer hadde de interesse av å vurdere lån av. Dette gir mening og er forståelig når forventningene til oljepris og rater har steget mange hundre prosent. Fra de kilder jeg stoler på som oljeselskap og troverdige i offshore kommer det stadig nye tilbakemeldinger som er entydige. Det er fortsatt etterslep av ekstrakostnader fra COVID og dårlige kontrakter inngått under krisen. Den eneste som kan gamble fortsatt på å selge og som holder kursen nede er etter min oppfatning Fredriksen. Han kjører nå et spill der han ved å nettoselge holde kursen nede samtidig med at han presser på for å få igjennom foreslått restrukturering.

Ja enig, hvis oljeprisen ikke hadde steget over 300% på noen måneder og forventingene til riggrater de neste år heller ikke hadde steget mange hundre prosent ekstremt raskt kunne det absolutt blitt en kopi av dette. De fleste gikk nok inn den gangen med forventning om svak oppgang og disse var på god vei til å få rett i 2019. Vanskelig å forutse COVID, olje som blir gitt bort gratis og beskjeder om at det ikke var behov for olje og at all boring derfor burde stanses.

Den bråvendingen forteller ikke bare meg, men de aller fleste at du er ute på bunnfiske - en svært risikofylt sådan da den endelige bunnen er langt i fra nådd og det er derfor å forvente at kursen kan halvere seg igjen og det opptil flere ganger.

Også helt virkelighetsfjernt å fortsette diskusjonen om at Fredriksen skal/skal ikke stikke av med alt nettopp fordi Fredriksen selger seg ned og har aldri noen gang hatt en mindre eierandel i SDRL enn i dag.

Man kan klage i øst og i vest, men det hjelper nada - ser vi bort i fra håpet og håpet er det eneste småaksjonærene sitter igjen med om de fortsatt tror på at det umulige skal skje - amen ...

https://finansavisen.no/nyheter/shipping/2021/08/03/7713754/tjener-inn-et-skip-pa-ett-kvartal?internal_source=sistenytt
Var de som for et år siden frarådet MPCC og andre høyt belånte tørrlastselskaper på bunn de samme som nå på de sterkeste fraråder belånte rigg og offshoreselskaper? Litt usikker på agendaen til enkelte men jeg ser jo nå at en slik agenda kan være ekstremt lønnsom......