Kalera - Doblingskandidat med solid businesscase

Slettet bruker
KALERA 08.05.2020 kl 11:38 157367

Hei alle,

vil dele en skikkelig godbit jeg fant som nå også er notert på OTC, Kalera AS.

Det er i mine øyne rett og slett framtiden det å dyrke slik de gjør. De dyrker innendørs med innhøsting 12 ganger i året, produksjon i høyden, 5 % av vannforbruket til tradisjonelt landbruk, 14 dager lengre holdbarhet i butikkhyllene, ingen sprøytemidler eller uønskede organismer / kjemi, bruker 99% mindre landareal, og 80% mindre gjødsling. Sikker produksjon året rundt uten risiko.

Selskapet har 20 - 40 MNOK i EBITDA pr. anlegg, og 29 anlegg planlagt, hvorav ett er bygd og i produksjon med solide kunder, og ett er under bygging.

Selskapet er nylig notert på 7,85, ligger nå på 10,-, og Arcit (dekker selskapet) har kortsiktig kursmål på 20 NOK (2 USD).

Les mer på www.kalera.com

Kom med innspill på hva dere mener kan være negativt. Per i dag er jeg bull, men vil gjerne høre andres tanker.
Redigert 21.01.2021 kl 09:41 Du må logge inn for å svare
Strilen
01.08.2021 kl 14:04 7601

Registrerer forresten at Houston-anlegget ble noen måneder forsinket i forhold til hva som ble meldt tidligere, men i disse Covid-tider så tar ting kanskje litt lengre tid. Mulig også de neste anleggene ligger noe bak i løypa. Regner med at anleggene i Denver og i Seattle blir ferdig og satt i produksjon i løpet av dette året, men blir ikke overrasket dersom veksthusene i Denver og på Hawaii (opprinnelig også meldt ferdig på slutten av året) blir ferdig i Q1-22. Da (altså om et halvt år) vil antallet veksthus (og produksjon/salg) ha doblet seg fra dagens situasjon. Venter i tillegg på avklaring om planene om veksthus i Saudi Arabia (og evt andre nye lokaliteter i USA). Vi har mye å se frem mot dette året. Har ingen formening om kurs neste uke (og den kan jo også korrigere ned etter over 11% opp på fredag), men for den langsiktige viser Kalera at de leverer.
Redigert 01.08.2021 kl 14:08 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.08.2021 kl 17:09 7473

Det er mange punkter som vil kunne være kursdrivende frem i tid, men den desidert største er naturligvis noteringen i det mer relevante aksjemarkedet, USA. Vi kan nok forvente en reprising basert på aktører som forstår potensialet i aksjen.

Videre kommer:
* nye kontrakter USA
* nye lokasjoner i USA
* nye lokasjoner internasjonalt (her har jo vi her hjemme lest at det bl.a. jobbes med et mindre anlegg i Norge, da i Lier)
* salgstall post-covid USA
* Antatte åpningsdatoer for de neste fabrikkene i USA som skal åpne i 2021 / 2022
* Nye produkter i tillegg til alle eksisterende

Mye moro å se frem til i en aksje for de med langsiktig investeringshorisont.
Strilen
04.08.2021 kl 23:01 7361

Flott oppsummert. Den varslede veksten i lokasjoner i USA blir interessant å følge med på. Det ligger også et par meget spennende triggere som vil gjøre Kalera til noe langt mer enn det er i dag. Jeg tenker da på ekspansjon utover USA (som dels er varslet) og de mange (og nye) mulighetene etter oppkjøpet av Vindara (som du også nevner):
«Our acquisition of Vindara is expected to accelerate our product development both within our existing segment as well as in other lettuce and leafy greens varieties including high yield basil and spinach, and in entirely new categories such as strawberries» (https://ussaudi.org/worlds-largest-operator-of-vertical-farms-joins-the-u-s-saudi-business-council-and-seeks-to-expand-into-the-saudi-market/) (Linken omhandler både vekst utenfor USA samt litt info om Vindara).
Selv om selskapet har flere år med vekst fremfor seg innen salatproduksjon, er Vindara en perfekt døråpner for mange andre (nye) produkter for Kalera de kommende årene. Med de endringene i klimaet vi stadig får servert i nyhetene, vil markedet bli stadig mer avhengig av tryggheten og forutsigbarheten som veksthusene til Kalera representerer. Det blir spennende og interessant å følge selskapets videre vekst og veivalg..
Redigert 04.08.2021 kl 23:02 Du må logge inn for å svare
Madscore
05.08.2021 kl 08:45 7358

Ikke så kjent aksje enda, tipper om 3år vil vi anger på at vi ikke lastet mer på 26 tallet
Slettet bruker
07.08.2021 kl 09:54 7226

Hei Strilen,

kvartalstall presenteres om jo noen dager (11.8), og det er å forvente at vi vil se vekst selv hensyntatt komponentproblemene i Atlanta. Florida skal ha tatt seg opp betraktelig nå når Covid har sluppet taket på cruisesektoren og reiseliv. Blir også interessant å høre tall / forventninger knyttet til den nye avtalen med Kroger (400 butikker i USA). Med et tradisjonelt landbruk som ligger nede pga. klimaproblematikk er det sannsynlig at Kalera med sitt nasjonale nettverk vil kunne få en større ordreinngang enn ventet.

Jeg hausser aldri aksjer, heller ikke Kalera, men gjentar gjerne de data som selskapet viser til hva gjelder produksjon og miljøgevinster:

De dyrker innendørs med innhøsting 12 ganger i året kontra to ganger i tradisjonelt landbruk, produksjon i høyden, 5 % av vannforbruket til tradisjonelt landbruk, 14 dager lengre holdbarhet i butikkhyllene, ingen sprøytemidler eller uønskede organismer / kjemi, bruker 99% mindre landareal, og 80% mindre gjødsling enn tradisjonelt landbruk. Sist men ikke minst, sikker produksjon året rundt uten klimarisiko.

Det var disse tallene som overbeviste meg tilbake i tid.
Pervorisk
07.08.2021 kl 12:35 7213

Har fått tradet meg ned under 30 i snitt her igjen etter å ha vært litt vel ivrig rundt emisjonen og kjøpet av Vindara.
Etter den siste tids oppgang er Kalera min største enkeltinvestering med 8,2% av total aksjeportefølje.
Planen er å sitte long, men jeg håper på en ny trade ifm børsnotering i USA.
Blir ikke overrasket om vi ser kursen godt over foreløpig ATH i den anledning (kr 48).
Anyway - takk til G. O. gammelnok for å ha delt denne skatten.
Skulle bare ha kjøpt med en gang på OTC.......
RoarAlb
07.08.2021 kl 12:59 7267

Jeg realiserte etter at aksjen gitt 25% fra min inngang for noen uker siden. Den heftige oppgangen har vært på syltynt volum, og jeg føler meg ikke trygg på at kvartalsrapporten vil dytte aksjen videre opp. Notering på Nasdaq i H2 er selvfølgelig en trigger, men jeg bestemte meg altså for å realisere før kvartalsrapporten. Kan hende jeg tar feil, at jeg ikke får kjøpt meg inn billigere igjen slik jeg håper, men gevinst er i det minste aldri feil.
Slettet bruker
07.08.2021 kl 13:14 7261

Pervorisk:

det ligger to gullkorn på NOTC om du er interessert. De er CO2 Capsol, og CrayoNano. Av disse to er Capsol den med absolutt størst potensial. Selskapet leverer patentert CO2-renseteknologi til lavest kost. Selskapet vant nettopp den største nordiske kontrakten, Stockholm Exergi. Prisingen er utrolig lav holdt opp mot sammenlignbare, kun 400 mnok. Dette gjør at selskapet har fått en romslig posisjon i min portefølje.

CrayoNano er også basert på patentert teknnologi, men da innen grafen og UV-lys. Dette kan benyttes innen så ulike segmenter som antibakteriell behandling av ulike berørbare overflater, vannverk, ja stort sett alt en ønsker å sikre bakterielt. Sekundært kan nanografen benyttes innen halvledersegmentet (semicond.).

Et siste tips fra min side er inne på OBX, kalt Carbon Transition (CT) (gamle Axxis). Dette er et selskap med fokus på investeringer innen, ja, Carbon Transition :) Den første investeringen de gjorde var i Arbaflame (https://www.arbaflame.no/). Arbaflame er ett selskap som i følge de selv:

"We neutralize coal plants used for balancing power by replacing coal with pellets from residual waste (sawdust) from sawmills practicing sustainable forestry.
In the process we also make chemicals used in bio-plastics, food flavouring, polymers, solvents and fish feed

Det å investere i Carbon Transition gjør at du som enkeltperson klarer å posisjonere deg før noteringer, dette da gjennom de investeringer CT gjør som selskap.

Alle ovennevnte er noen av mine personlige favoritter på utfordrersiden, selv om det jeg har hovedtyngden i andre selskap (deriblant Kalera).
Som vanlig, ikke anse dette som investeringsråd, kun mine personlige meninger. Her må alle selvstendig vurdere hvor de putter sine penger :)
Pervorisk
08.08.2021 kl 08:57 7182

Hei G.O.
Tusen takk for flere interessante tips.
Her skal det gjøres research👍🤓
Pervorisk
08.08.2021 kl 17:05 7095

Mange påstår at det aldri er feil å ta gevinst.
Jeg er uenig, men det gir kanskje en viss trøst😇
Jeg mener Kalera har et meget realistisk potensiale til å bli klodens største innenfor vertikalt innendørs matprodusjon.
Tør ikke å hoppe av med det første, men vekter meg om når det passer seg😅

Pervorisk
09.08.2021 kl 18:02 6898

Snakk om timing🤩
Jeg har ikke handlet…ennå
RoarAlb
10.08.2021 kl 18:18 6752

Pervorisk: 25% avkastning er sjeldent feil. Særlig et slikt vekstcase hvor realisering av potensial er langt frem i tid. Personlig tror jeg på billigere inngang utover høsten, eller ved evt korreksjon. Blir spennende å lese kvartalsrapporten.
Strilen
10.08.2021 kl 23:01 6712

Med den ferske klimarapporten og siste dagers nyheter om hvordan amerikansk landbruk sliter med avlinger grunnet tørke, mangel på nedbør og skogbranner, er Kalera blant dem som kan sikre butikker, fastfood-kjeder og restauranter sikker leveranse av kvalitetsprodukter i fremtiden. Tror ikke vi ser den store veksten i omsetningen i den kommende rapporten, men Houston starter leveringer i september og det neste halvåret vil vi få en enorm vekst når de neste veksthusene blir ferdige og satt i produksjon.
CRBLS
11.08.2021 kl 07:56 6641

Dette var saker!
Strilen
11.08.2021 kl 08:14 6611

Ja, steikje…👍
«&ever is a vertical farm company headquartered in Germany with operations in the Middle East, Asia and Europe. The acquisition will transform Kalera into a global vertical farming leader, accelerating its plans for international growth and broadening its product line to include several cut leaf baby greens in high demand»
Redigert 11.08.2021 kl 08:15 Du må logge inn for å svare
nutellut
11.08.2021 kl 14:46 6361

Så bra teknologi vekst og nye markeder og en kurs som tilsier at selgerne tror på dette 😚
Pervorisk
11.08.2021 kl 15:33 6328

De har "brent" 66 øre aksjen første halvår 21 (kr 109,4 mill), og har en lang vei å gå før de kan forsvare en MCAP på ca 5,6 mrd (kurs 33,5)
Med en P/E på 30 (som er vanlig i et vekstselskap?) måtte de hatt en EPS på kr 1,12 ila 2021 (0,56 første halvår).
Dette kommer til å bli bra, men jeg ville ikke tatt inngang på dagens kurs - i dagens marked.
Derfor er jeg nå helt ute....en stund....RoarAlb
11.08.2021 kl 15:40 6322

"Tør ikke å hoppe av med det første, men vekter meg om når det passer seg😅"

Haha. Ble en bra pump på news i dag. Lurt å selge, tenker jeg.
Pervorisk
11.08.2021 kl 15:41 6337

Appharvest ned over 33% p.t. og nærmer seg Kaleras MCAP.....
Jeg tenker Kaleras MCAP er minst feil:-)
Pervorisk
11.08.2021 kl 15:44 6344

Ventet på den:-)

Jeg solgte 50% i går, og benyttet muligheten til å selge resten på 35 i dag....ny info...ny omvekting...vekt nå = 0

#sell the news
RoarAlb
11.08.2021 kl 16:01 6387

Yep, ingen skam å snu. Jeg har absolutt tro på caset på lang sikt, men tror også det kommer muligheter for billigere inngang før potensialet realiseres her.
Sundancer
11.08.2021 kl 16:07 6388

PE 30 er alt for lavt for et selskap som vokser veldig raskt. Det er vanlig å bruke en PE lik veksten i EPS ref PEG-ratio. Over 100 tipper jeg er mer korrekt.
Strilen
11.08.2021 kl 17:46 6338

Tja. Vanskelig å si. Vi vet at Kalera, innen et halvår, har planlagt å få bygget 4 nye anlegg i USA (Denver, Seattle, Ohio og Hawaii). Da vil også omsetningen fra Houston (som åpner i september) vises. Veksten i omsetning vil da mer enn dobles ut fra dagens situasjon. I tillegg kommer aktiviteten til &ever der man bl.a. kan lese at:
«&ever has a large-scale farm in kuwait that is currently in ramp-up phase, built in partnership with nox management. a second mega-farm is under construction in singapore with support from a major competitive government grant and is expected to start operations during q1 2022»(m.m. jfr. https://and-ever.com/
Ja, det koster å vokse, men velger å sitte i ro i denne fasen. Som nevnt ellers i tråden er det enda flere triggere i aksjen. Vil ikke satse på at jeg får kjøpt mer på kurs under 30, men heller ikke feil å ta gevinst.
Pervorisk
11.08.2021 kl 17:49 6334

OK, takk - lærer stadig noe nytt:-)

EPS i Kalera var USD - 0,048 første halvår i 20 og i nå USD - 0,076 = 58% vekst i tap pr. aksje.
Sundancer
11.08.2021 kl 19:36 6366

Siden de ikke tjener penger, så kan man bruke vekst i inntekter i stedet. Veksten i inntekter er over 100 prosent for kvartalet yoy. I følge teorien er et selskap fair priset dersom PE er lik vekst i prosent. Derfor bør PE også være over 100.

It was later popularized by Peter Lynch, who wrote in his 1989 book One Up on Wall Street that "The P/E ratio of any company that's fairly priced will equal its growth rate", i.e., a fairly valued company will have its PEG equal to 1. https://en.wikipedia.org/wiki/PEG_ratio
CRBLS
11.08.2021 kl 20:08 6379

Ganske vilt med Appharvest. De driver jo typ det samme men utelukkende på tomater. Så kutter de guidingen med 56% for året.. På topplinjen. Hvis ikke fasiten til Kalera allerede hadde vært her kunne det ha blitt stygt imorgen.

Regner forresten med at vi er flere som fikk med seg webcasten idag, virker jo som at de har en ekstrem pipeline på deals fremover?
Hva sitter folk igjen med?
Slettet bruker
15.09.2021 kl 08:49 5383

Dette går bare en vei, oppover! Selskapet fortsetter å levere på det de lover. Vi får håpe salg / produksjon på eksisterende og nye anlegg holder seg stadig sterkere :)

https://newsweb.oslobors.no/message/542392

ORLANDO, FL, (September 15, 2021) — Kalera AS (Euronext Growth Oslo: KAL, Bloomberg: KSLLF), one of the fastest-growing and largest vertical farming companies in the world and a leader in plant science for producing high-quality produce in controlled environments, announces today they will begin supplying their fresh, locally produced, long-lasting, better than organic, leafy greens to H-E-B grocery stores in Texas.

“This is an exciting customer addition for our Houston facility. We’re so pleased to have the opportunity to partner with H-E-B which has built an amazing reputation in the Texas market,” said Daniel Malechuk, CEO of Kalera.

H-E-B is one of the largest grocery retailers in the US and the #1 multi-unit grocery retailer in the state of Texas, operating more than 340 stores – making H-E-B an important anchor customer for Kalera’s Houston facility which will begin harvesting on schedule at the end of September.

The addition of H-E-B is expected to be a significant new customer for Kalera’s Houston facility and continues its momentum with some of the largest grocery retailers in the United States. This complements the previous announcement that Kalera has started shipping to over 400 Kroger stores and additionally supplies produce to over 440 Publix locations.

Kanskje greit å ta med også denne delen av pressemeldingen, den kom ikke med i første forsøk :)


Kalera is also making progress in its global development, noting that the company is in advanced negotiations in multiple new international regions to enter into strategic joint ventures, which may include offtake agreements for product including lettuce, baby leaf, spinach and microgreens. The company looks forward to updating investors further once these arrangements have been finalized.


Kommende informasjon antas å være:

1A. resultat Orlando Q3
1B. resultat Atlanta Q3
1C. progresjon øvrige anlegg
2. notering Nasdaq - prosess med KAL LUX i samarbeid med tilretteleggere er etablert så informasjon på emi.kurs i antatt emi ved notering / noteringsdato er vel 3 vente snart..
3. informasjon internasjonale JV`s (se pressemelding)


Redigert 15.09.2021 kl 09:25 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.09.2021 kl 16:18 5399

Og til tross for disse nyhetene så peker den nedover i dag også etter en liten opptur i formiddag. Tror ikke det blir noe skikk på denne før børsnoteringen, men da kan det til gjengjeld gå skikkelig unna. Jeg har i alle fall ikke tenkt å dra noen vei før det skjer.
RoarAlb
16.09.2021 kl 22:00 5363

Traff godt på denne, men klimaet for vekstselskap ser ut til å være muggent for tiden. Virker som pengene allokeres i verdi fremfor vekst pdd. Folk er vel redde for korreksjon. Derfor venter jeg enda litt til med å kjøpe meg inn igjen. Tror inngang på 24-25 bør være et greit sted å starte. Vi får se om det inntreffer.
Slettet bruker
20.09.2021 kl 08:18 5196

Gode nyheter fra Kalera:

https://newsweb.oslobors.no/message/542711

Inntrykket er at de kontrollert bygger sten på sten i det som vil bli en utbyttemaskin de kommende 20-25 år.
PeterFällman
08.10.2021 kl 09:30 4571

https://newsweb.oslobors.no/message/543986

SYNDICATE MESSAGE:

Deal priced at NOK 25.00 per share.
12,000,000 new shares to be issued (~7.2% of current outstanding shares) for a total deal size of NOK 300 million (~35 USD million).
The net proceeds to the Company from the Private Placement will be used to finance repayment of a USD 34 million loan raised in connection with the Company's acquisition of &ever GmbH and for general corporate purposes.
The order book consisted of more than 75 lines.
Outside of the investors in the term sheet, wallcrossed accounts and other high quality investors were prioritized in the allocations.
The 10 largest allocations took approx. 70% of the deal.
As previously announced, Kalera’s board of directors has decided to pursue a US listing and expects the listing to be completed during the first half of 2022.
Ulk
08.10.2021 kl 10:47 4496

Skulle ikke Kalera noteres i U. S. andre kvartal i år ? Ellers er dette en spennende selskap å følge med på.
Minken
13.10.2021 kl 17:46 4154

Hvor stor betydning har ettermiddagens nyhet mon tro? Noen som kjenner detaljene i oppkjøpet?
Slettet bruker
18.10.2021 kl 12:39 3855

Ny kjøpsanbefaling fra Pareto i dag.
Kursmålet kuttes fra 40 til 34, men de påpeker at det langsiktige har styrket seg.
https://norwaytoday.com/rss1/pareto-forventer-kraftig-kursoppgang-ser-flere-triggere-for-aksjen