<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Næringsministeren vil utrede tiltak for å få rimeligere matvarepriser

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) varsler flere tiltak for å få ned prisøkningen på matvarer. Han vil også innkalle dagligvareaktørene til møte.

  Publisert 23. des. 2022 kl. 07.52
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 127 ord
  VIL HA LAVERE PRISER: Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) varsler flere tiltak og utredninger om dagligvarebransjen. Målet er å få presset prisene ned. Foto: NTB

  Vestre ønsker å se nærmere på flere mekanismer som han mener svekker konkurransen i dagligvarebransjen, skriver VG.

  – Vi ser at bruken av egne merkevarer øker. Vi vil se på om dette hemmer konkurransen, sier Vestre til avisen.

  Han vil også utrede konsekvensene av at de store aktørene sitter på så mange sider av bordet, samt forby bruk av klausuler som hindrer dagligvarekonkurrenter fra å åpne nye butikker.

  – Forbudet skal gjøre det enklere å få tilgang til attraktive butikklokaler og bedre konkurransen i dagligvaremarkedet, sier han.

  Vestre peker på at det er tre dagligvaregiganter som i realiteten bestemmer prisnivået, og ønsker flere aktører inn på markedet, gjerne utenlandske kjeder.

  Etter nyttår vil Vestre og landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) kalle inn dagligvareaktørene til møte om de kortsiktige økningene i prisene.

  (NTB)