<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

18.000 mister jobben i Amazon

Netthandelgiganten oppjusterer antallet ansatte som må gå.

Publisert 5. jan. 2023
Oppdatert 5. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 241 ord
Foto: Dreamstime

Amazon sier opp 18.000 ansatte, noe som blir det største kuttet i arbeidsstyrken i netthandelgigantens historie, skriver Bloomberg.

Den opprinnelige planen til selskapet var å si opp 10.000 av de ansatte, men nå legger de til 8000 til.

Adm. direktør Andy Jassy ga beskjeden til de ansatte onsdag. I et notat sier han at Amazon har vært gjennom usikre og økonomiske tider før, og at de vil fortsette å stå i det.

– Disse endringene vil hjelpe oss å forfølge våre langsiktige muligheter med en sterkere kostnadsstruktur.

1,5 millioner ansatte

De første kuttene i arbeidsstyrken startet i 2022. Ifølge Bloomberg er det spesielt de i detaljhandelavdelingen og HR-avdelingen, som for eksempel de som jobber med rekruttering, som står i fare for å miste jobben. 

Avdelingen som blant annet jobber med smarthjem-assistenten Alexa har også krympet med omtrent 2000 personer.

Ved utgangen av september i fjor jobbet 1,5 millioner mennesker hos Amazon. Kuttene representerer dermed «bare» omtrent 1 prosent av hele arbeidsstyrken.

Corona-etterdrønninger

Amazon fikk et ordentlig oppsving da coronapandemien rammet hele verden. En aksje gikk fra rundt 90 dollar i mars 2020 til 170 dollar i august samme år.

Selskapet har anerkjent at de ansatte for mange under pandemien. I 2022, mens folk vendte tilbake til de fysiske butikkene, satt Amazon en stopper for nye ansettelser.

Amazon stiger rundt 2 prosent i etterhandelen, med håp fra investorer om en økt fortjeneste fra selskapet nå som de strammer inn enda mer.