<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny milepæl for verdens suverent rikeste

Europas største børsnoterte selskap LVMH passerte tirsdag 400 milliarder euro i markedsverdi. Fremover blir det tøffere, tror aksjesjef.

    Publisert 17. jan. 2023 kl. 12.07
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 391 ord
    RIKERE OG RIKERE: LVMHs sterke mann Bernard Arnault er nå god for over 211 milliarder dollar. Foto: NTB

    Luksusvaregiganten LVMH steg tirsdag til ny all-time high på Paris-børsen. På kurs 795,70 euro passerte Europas største børsnoterte selskap 400 milliarder euro i markedsverdi for første gang, melder Reuters. 

    Kursen har siden falt tilbake til 791,40 euro, ned 0,2 prosent så langt i dagens handel og tilsvarende en prising på drøye 396 milliarder euro.

    LVMH har som øvrige luksusvareprodusenter tungt eksponert mot Kina dratt nytte av gjenåpningen av verdens nest største økonomi, og bare i år er aksjen opp 15 prosent.

    Verdens klart rikeste

    Børsoppgangen betyr at Bernard Arnault styrker sin posisjon som verdens rikeste. Ifølge rikinglisten hos Forbes, som oppdateres i sanntid, vurderes Arnault-familien å være god for 211,5 milliarder dollar.

    STYRES AV DATTEREN: Christian Dior er en del av Bernard Arnaults LVMH-imperium, og styres nå av hans datter Delphine. Foto: Bloomberg

    Avstanden ned til 2. plass og Elon Musk er dermed på over 65 milliarder dollar, ettersom sistnevnte etter det kraftige Tesla-fallet står oppført med «bare» 146 milliarder dollar i formue. På 3. plass følger Gautam Adani på 131,4 milliarder dollar.

    Inderen er styreleder i Adani Group, som har eierinteresser i havner, flyplasser, kraftproduksjon, grønn energi, matolje, sement og eiendom. Blant annet kontrollerer han Mundra Port i sin hjemstat Gujarat – den største havnen i landet som i løpet av 2023 trolig overtar for Kina som verdens mest folkerike.

    Øyner tøffere tider

    Tilbake til Arnault synes analytikere ifølge Reuters det ser tøft ut med ytterligere løft LVMH-verdiene.

    – La oss si jeg venter på 500 milliarder euro for å bokføre det som en milepæl. LVMH fyrer av sitt siste magasin, som er den kinesiske gjenåpningen. Fremover blir det vanskeligere: tøffere sammenligninger og en svakere dollar, sier aksjesjef og forvalter Angelo Meda i Banor SIM i Milano til nyhetsbyrået.

    Tidligere denne måneden strammet Bernard Arnault, som er både styreleder og konsernsjef i LVMH, familiens grep om selskapet ved å sette inn datteren Delphine som sjef for Christian Dior. Hennes forgjenger Pietro Beccari inntok samtidig sjefsstolen i Louis Vuitton som etterfølger for Arnaults tro tjener Michael Burke.