<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

XXL får ny norgessjef

Cristina Moreno har jobbet i XXL siden oppstarten i 2001. Nå blir hun Norgessjef. – De som kjenner meg vet at jeg er en retailnerd, sier hun.

Publisert 24. jan. 2023 kl. 09.28
Oppdatert 24. jan. 2023 klokken 13.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 241 ord
NY ROLLE: Cristina Moreno tar over som Norgessjef i XXL i mars. Foto: XXL

Cristina Moreno (45) har vært ansatt i XXL helt siden oppstarten i 2001. Nå overtar hun som sjef for 38 varehus og over 2.000 medarbeidere i Norge i mars etter at Stine Trygg-Hauger gikk til Vinmonopolet.

– Cristina representerer kontinuitet og kjenner XXL-konseptet bedre enn noen. Hun legger listen høyt, og er i tillegg god til å få jobben gjort, sier fungerende konsernsjef Stein Eriksen i XXL i en pressemelding.

I dag er Moreno er sjef for Store Experience. Da XXL åpnet det første varehuset på NAF-huset i Oslo sentrum i 2001, ble hun hentet inn som avdelingsleder til avdelingen «Tekstil/Sko». Tre år senere ble hun forfremmet til varehussjef.

– Jeg er en retailnerd

Siden har hun hatt en rekke lederroller i konsernet, blant annet som driftssjef, kjededirektør og konseptsjef. Hun sitter dessuten i styret i XXL som ansattrepresentant – et verv hun har hatt de siste to årene.

– De som kjenner meg vet at jeg er en retailnerd. Jeg brenner for faget og varehusene, og synes at det er gøy å være på jobb i XXL, sier Moreno, og fortsetter:

– Vi legger ikke skjul på at markedet har vært tøft det siste halvåret, både for sportsbransjen og store deler av varehandelen. Det kommer til å være tøft en stund fremover også. Når det er sagt, så tror jeg at XXL-konseptet skal stå seg godt i denne konkurransen. Vi skal bruke erfaringen vår gjennom 20 år til å vinne kunden med kjente merkevarer og de laveste prisene