<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny rekord igjen – lukter på 2 milliarder

Bolia har atter en gang økt salget til ny rekord. Butikkinvesteringer og kostnadsvekst svekker imidlertid resultatet.

Publisert 25. jan. 2023 kl. 15.46
Oppdatert 25. jan. 2023 klokken 15.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
ÅPNER FLERE BUTIKKER: Deriblant ny flaggskipbutikk i København til sommeren. Her en av kjedens nederlandske butikker. Foto: Dreamstime

Den danske møbelkjeden Bolia har satt ny omsetningsrekord igjen, melder danske Berlingske Business.

Omsetningen i regnskapsåret 2021/22 ble økt med 12 prosent fra året før, til drøyt 1,3 milliarder danske kroner.

Det utgjør rundt 1,9 milliarder norske kroner.

Ifølge avisen har Bolia økt omsetningen hvert år siden selskapet begynte å offentliggjøre omsetningstall i regnskapsåret 2014/15.

Resultatet nær halvert

Resultatet krymper imidlertid. Overskuddet ble på 35,8 millioner danske kroner, ned fra 65,7 millioner året før. Det er nesten en halvering, som forklares med høyere materialkostnader og leveringsutfordringer samt investeringer i nye butikker.

«Derfor betraktes resultatet som tilfredsstillende», heter det fra Bolia-ledelsen.

Bolia eies av Lars Larsen Group, som også eier Jysk og Sofacompany. Jysk rapporterte i fjor om sin første omsetningssvikt i Norge på mer enn ti år , mens Sofacompany har økt omsetningen i Norge til nær 100 millioner kroner på bare syv år.

Ny flaggskipbutikk i juni

Bolia distribuerer sin design til 30 europeiske markeder. Kjeden har fysiske butikker i de nordiske landene, Tyskland, Nederland, Sveits, Østerrike, Frankrike og i Luxembourg.

I fjor fokuserte selskapet på ekspansjon i Tyskland, Nederland og Frankrike, og i år rettes fokuset mot Spania og åpningen av butikk nummer 80 – i Barcelona – opplyser selskapet i en melding.

Det blir også ny butikkåpning i Tyskland samt åpningen av ny flaggskipbutikk i København i juni.