<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Adidas legger ned i Norge

To uker etter at tyske Adidas fikk norsk toppsjef legges Adidas Norge ned. Heretter skal det norske markedet styres fra Sverige.

Publisert 25. jan. 2023 kl. 16.28
Oppdatert 27. jan. 2023 klokken 19.52
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 331 ord
NORSK SJEF: Norske Bjørn Gulden overtok som toppsjef i Adidas 1. januar i år. Før det hadde han en tilsvarende stilling i Puma. Brian Cliff Olguin

Tirsdag denne uken fikk de ansatte i Adidas Norge beskjed om at det norske kontoret skal legges ned. I siste tilgjengelige regnskapsår, 2021, nådde Adidas Norge en omsetning på 704 millioner kroner. Det var en vekst på 38 prosent fra året før.

– Jeg kan bekrefte at vi jobber med endringer i Adidas’ organisasjonsstruktur i de nordiske markedene. Vi foreslår å kombinere vårt bedriftsteam i Oslo med det svenske teamet og skape en ny, integrert nordisk hub i Solna i Sverige, sier Stefan Pursche, presseansvarlig i Adidas-konsernet.

– Den nye strukturen vil gi mer fart og samhold i det nordiske markedet. Vi har også sett at mange av våre partnere går over til en pan-nordisk forretningsmodell, fortsetter han.

– Blir også selskapene i Danmark og Finland en del av den nordiske huben i Sverige?

– Teamet i Danmark er også en del av dette forslaget, men ikke det finske teamet, sier Pursche.

14 medarbeidere påvirkes

Nedleggelsen av det norske kontoret i Oslo skjer bare noen uker etter at norske Bjørn Gulden tok over som toppsjef i sportsgiganten. Han kom fra en tilsvarende stilling i konkurrenten Puma, og begynte i Adidas 1. januar i år.

Adidas Norge har i en årrekke generert greie overskudd, og i 2020 og 2021 ble det utbetalt utbytte til de tyske eierne på til sammen 24 millioner kroner.

I november i fjor varslet sportsgiganten imidlertid at konsernet hadde halvert sin resultatprognose for 2022.

– Hvor mange medarbeidere i Adidas Norge blir påvirket av nedleggelsen?

– Det dreier seg om 14 medarbeidere, og de er blitt informert om dette. Adidas skal fortsette å ha en tilstedeværelse i Norge med rundt 40 retail-ansatte, sier Pursche og fortsetter:

– Norske forbrukere vil fortsatt kunne kjøpe Adidas-produkter på nett, via outlets og via våre grossistpartnere.

66 prosent av Adidas Norges 2021-omsetning på 704 millioner kroner var grossistsalg, mens resten var salg i butikk og netthandel.

Adidas flytter inn i nye lokaler i Solna i Sverige i mars/april. Planen er å stenge det norske kontoret i slutten av august.