<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ikea henter mer trematerialer fra Sverige

Ikea får ikke lengre tak i trematerialer i Russland og Hviterussland. Nå øker de andelen trematerialer fra Sverige og Baltikum.

    Publisert 30. jan. 2023 kl. 10.14
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 194 ord
    Her fra en Ikea-butikk i Russland i 2020. Konsernet har siden stengt alle Ikea-butikkene i landet.  Bloomberg

    I mars i fjor stengte Ikea alle sine varehus i Russland . Likevel holder 14 Ikea-eide kjøpesentre, kalt Mega, fremdeles åpent i Russland. Selskapet har lagt ut sine fabrikker og butikker i Russland ut for salg.

    Nå får det heller ikke tak i trematerialer fra Russland eller Hviterussland, noe selskapet avviser at det er på grunn av krigen i Ukraina, ifølge Reuters. 

    For å kompensere for dette henter de mer trevirke fra Sverige og Baltikum (Estland, Latvia og Litauen), samt fra Polen og Tyskland.

    «Vi har klart å erstatte volumene i andre land, i et veldig hett tremarked,» sa Ulf Johansson, Global Wood Supply and Forestry Manager ved Inter IKEA til Reuters.

    En av de største forbrukerne

    Ikea er i verdenstoppen hva gjelder bruk av trevirke i sine møbler. Selskapet brukte 20 millioner kubikkmeter tre i sine produkter, emballasjer og kommunikasjonsmateriell i løpet av de 12 måneder frem til august 2022.

    Før krigen var Russland og Hviterussland Ikeas femte og sjette største treleverandører av trevirke før krigen, og sto for henholdsvis 6 prosent og 5 av forsyningene, ifølge Reuters.

    Torsdag forrige uke lanserte selskapet et kart på sine nettsider som viser opprinnelsen til alt treverket. Dette for å bidra til åpenhet.