<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gøril Joys Johnsen blir ny sjef for Coop Øst

Gøril Joys Johnsen vender tilbake til Coop-systemet.

    Publisert 30. jan. 2023 kl. 13.20
    Oppdatert 30. jan. 2023 klokken 14.04
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 409 ord
    COOP: Gøril Havrevold Joys Johnsen blir adm. direktør for Coop Øst. Espen Sturlason

    Gøril Joys Johnsen (53) gikk fra stillingen som viseadm. direktør og konserndirektør for Sømløse kundeopplevelser i Coop Norge høsten 2021, for å bli adm. direktør i ARK Bokhandel. Nå vender hun tilbake til Coop-systemet.

    Etter et drøyt år i ARK blir hun fra 1. august ny adm. dir. for Coop Øst. 

    – Dette var et tilbud jeg ikke kunne si nei, sier hun til Finansavisen, og innrømmer at hun ikke brukte lang tid på å bestemme seg.

    Før Joys Johnsen gikk til ARK hadde hun jobbet i Coop-systemet siden 2003, og hatt en rekke ledende stillinger, blant annet som direktør for strategiske prosjekter og som konstituert CFO og finanssjef.

    136 år med hsitorie

    Hun blir den første kvinnen i sjefsstolen i Coop Øst siden det ble etablert i 1887, og det er ingen liten butikk hun skal lede. Coop Øst omsetter for 10 milliarder kroner i året.

    Fakta om Coop Øst

     

    Coop Øst SA er blitt til gjennom mange fusjoner opp gjennom årene. I begynnelsen på 90-tallet ble ForbrukerSamvirket Øst til ved at Østfold Samvirkelag, Romerike Samvirkelag og Oslo Samvirkelag slo seg sammen. I 2005 kom Coop Lørenskog og Coop Follo til. Coop Øst ble i 2011 fusjonert med Coop Romerike og i 2015 med Coop Østafjells.

    Forløperen til Coop Øst var Halden Arbeidernes Handelsforening (HAH), som ble stiftet i 1887. Dette navnet hadde den kooperative virksomheten i Halden helt fram til de gikk sammen med de fleste andre samvirkelagene i fylket til Østfold Samvirkelag i 1970.

    Coop Øst SA er tilsluttet Coop Norge SA, som er en fellesorganisasjon for alle landets samvirkelag.

    Coop Øst

    Samtidig som Joys Johnsen tropper på vil adm. direktør Tore Tjomsland gå av med pensjon, men han vil bli i Coop Øst en liten periode også etter denne datoen, for å bistå i overgangen.

    – Det første jeg vil gjøre er å besøke så mange av de 120 butikkene i Coop Øst som mulig, og jeg håper Tjomsland vil være med å så lenge at jeg får tid til det, sier hun til Finansavisen.

    Imponerte styrelederen

    Styret i Coop Øst SA har fått bistand fra rekrutteringsselskapet Amrop Norge i ansettelsesprosessen, og styreleder i Coop Øst SA, Kjetil Monssen Ebbesberg, skriver i pressemeldingen at Gøril Joys Johnsen har imponert ham.

    Han legger vekt på at de har funnet en leder med solid ledererfaring, og som er både kunde- og markedsorientert.

    – Gøril er ikke minst også en menneskeorientert leder, som vi er trygge på vil klare å videreføre det gode arbeidet med kompetanse- og kulturbygging i Coop Øst, sier han.