<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trosser trenden

Fullblodsrestauranter vrakes til fordel for fastfood, men bedre McDonald's-tall enn ventet får ikke Wall Street til å hoppe i taket.

  Publisert 31. jan. 2023 kl. 13.30
  Oppdatert 31. jan. 2023 klokken 13.35
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 160 ord
  GODT BESØKT: McDonald's-restauranter. Foto: NTB

  McDonald's fikk et resultat etter skatt på 1,9 milliarder dollar, eller 2,59 dollar pr. aksje, i fjerde kvartal. I samme periode året før tjente fastfood-giganten 1,64 milliarder dollar, eller 2,18 dollar pr. aksje.

  Nettoinntektene falt én prosent til 5,93 milliarder dollar, men steg 5 prosent valutajustert. Refinitiv-konsensus pekte ifølge CNBC mot 2,45 dollar pr. aksje i inntjening av inntekter på 5,68 milliarder dollar.

  Globalt løftet like-for-like-salget 12,6 prosent i kvartalet, hjulpet av sterk etterspørsel i USA og de største, europeiske markedene. USA bidro med 10,3 prosent vekst, noe som toppet StreetAccount-estimater på 8,1 prosent. Internasjonalt steg like-for-like-salget 12,6 prosent, først og fremst takket være Storbritannia, Tyskland og Frankrike.

  Dette er andre kvartalet på rad at McDonald's går mot trenden i bransjen, og opplever økt hjemlig trafikk. Mange forbrukere har som respons på den høye inflasjonen kuttet ned på turene til fullblodsrestauranter,  for å «gire ned» til Big Mac-burgere og McNuggets.

  McDonald's faller nesten 2 prosent i tirsdagens førhandel på Wall Street.