<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stadig flere handler på krita

I Storbritannia har økningen av forbrukerkjøp på avbetaling skutt i taket.

Publisert 9. feb. 2023 kl. 14.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 167 ord
STORHANDEL: Britene handler, men pengene skifter ikke eier over disken eller fra konto til konto som før. Stadig flere kjøp skjer via en kredittinstitusjon. FOTO:NTB

Bruken av kjøp nå, betal senere har eksplodert i Storbritannia. City AM skriver at Adobe Analytics rapporterer at hvert åttende pund omsatt i netthandelen sist måned, var på avbetaling.

Det er en økning på 10 prosent i forhold til samme måned i 2022.

Det økte kostnadsnivået i Storbritannia får skylden for at forbrukere benytter kortsiktig, rentefri kreditt hos selskaper som Klarna og Zilch, skriver avisen.

Adobes forskning tilskriver ifølge avisen økningen med at briter forsøker å fordele januarkostnadene ut over et lengre tidsrom.

– Dette viser at forbrukerne er opptatt av sin egen økonomi, sier Suzanne Steele, adm. direktør for Adobe i Storbritannia til avisen.

Klarna uttaler til avisen at de ikke er overrasket over veksten og viser til at vanlige banker spiser for mye av sine kunders utgifter.

– Flere velger kjøp nå og betal senere fordi bankene øker sine kredittkortrenter til det høyeste nivået i historien, sier en talsperson fra Klarna.