<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Adidas brant seg økonomisk på Kanye West

Sportsgiganten legger skylden på Kanye West for at de forventer fall i inntektene for 2023.

  Publisert 10. feb. 2023 kl. 10.36
  Oppdatert 10. feb. 2023 klokken 11.12
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 166 ord
  KONTROVERSER OG BRÅK: Kanye West ble avskjediget som samarbeidspartner med Adidas etter en rekke situasjoner i 2022. FOTO:NTB

  Adidas meldte torsdag om en forventet nedgang i 2023-salget og aksjekursen falt da de europeiske børsene åpnet fredag. Mye av skylden legger de på samarbeidet som i fjor ble avsluttet med artisten Kanye West, skriver RTE

  Nå sier selskapet at de regner med å tape rundt 1,2 milliarder euro, tilsvarende 13 milliarder kroner i inntekter på at de ikke selger sine aksjer i Yeezy, som er samarbeidsselskapet med Kanye West, skriver RTE.

  Analytikere forventet at Adidas skulle får en økning på 4 prosent i 2023-inntektene og et driftsresultat på 1,02 milliard euro, tilsvarende 11 milliarder kroner, ifølge en publikasjon på Adidas' eget nettsted.

  Adidas har regnet ut at å avskrive hele aksjebeholdningen i Yeezy vil føre til et ytterligere fall på 500 millioner euro i driftsinntekter, tilsvarende 5.45 milliarder kroner og 200 millioner euro i engangskostnader i 2023 for å komme tilbake til lønnsom vekst i 2024.

  Adidas legger frem sitt årsresultat 8. mars og det er ukjent hva selskapet vil gjøre med sine eierandeler i Yeezy.