<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sparker hundrevis

Netthandelsboomen er over, og Zalando føyer seg inn i rekken av tech-selskaper som kvitter seg med ansatte.

  Publisert 21. feb. 2023 kl. 15.33
  Oppdatert 21. feb. 2023 klokken 17.18
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 205 ord
  NEDBEMANNER: Zalando, der Robert Gentz er en av gründerne og toppsjefene. Foto: Bloomberg

  Netthandelen tok fullstendig av under coronapandemien, men er nå på retur. Et nytt eksempel på dette er Zalando, som tirsdag varsler kutt av «mange hundre» jobber, melder Bloomberg.

  Nyhetsbyrået viser til en e-post fra det tyske selskapets toppsjefduo Robert Gentz og David Schneider sendt til de ansatte.

  – Har ekspandert for mye

  «I løpet av de siste årene har enkelte deler av selskapet vårt ekspandert for mye, og vi har tilført en grad av kompleksitet til organisasjonen som påvirket vår evne til å handle raskt», skrev de to i e-post som også ble gjort tilgjengelig for pressen.

  «Medvinden fra pandemien har avtatt siden 2022, og makrobildet har blitt mer utfordrende», heter det videre.

  Toppledelsen spares ikke

  Zalando føyer seg dermed inn i rekken av teknologikjemper, deriblant Alphabet og Meta Platforms, som har måttet nedbemanne etter at høy inflasjon har bremset det private forbruket.

  Spørsmålet om hvilke deler av Zalando som blir mest rammet av jobbkuttene er ennå ikke ferdig utredet, men logistikksentre, kundebehandling, outlets og Zalando Studios ifølge e-posten vil spares – i motsetning til den øverste ledelsen. Selskapet har rundt 17.000 ansatte.

  Zalando faller rundt 2 prosent på Frankfurt-børsen tirsdag ettermiddag, og er dermed 33 prosent ned det siste året.