<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Avviser russisk salg

Carlsberg avviser et oppslag i russisk avis om at bryggeriet skal ha solgt sin russiske virksomhet til Tyrkia.

    Publisert 15. mars 2023 kl. 09.40
    Oppdatert 15. mars 2023 klokken 09.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 189 ord
    JAKTER KJØPER: Styreleder Henrik Poulsen i Carlsberg. Foto: Bloomberg

    Den russiske dagsavisen Vedomosti skrev ifølge Bloomberg onsdag at Carlsberg hadde inngått avtale om salg av sin russiske virksomhet til tyrkiske Anadolu Efes, og viste til to kilder med kjennskap til saken.

    En talsperson for det danske bryggeriet opplyser til Reuters at oppslaget ikke er korrekt.

    Carlsberg, bryggeriet i Vesten med størst eksponering mot Russland, fortalte om sine salgsplaner i april i fjor og at det samtidig ville ta nedskrivninger på rundt 9,9 milliarder danske kroner. Planene ble selvsagt trigget av at Russland invaderte Ukraina noen uker i forveien.

    Snevrer inn

    Styreleder i Carlsberg Henrik Poulsen opplyste ifølge Reuters aksjonærer mandag om at selskapet hadde snevret inn antallet potensielle kjøpere til under 10, og at fortsatt forventer å ha en avtale på plass innen utgangen av andre kvartal.

    Vedomosti skrev i sitt oppslag at partene ennå ikke hadde avsluttet forhandlingene om vilkår for handelen som omfatter åtte ulike bryggerier, og at transaksjonen kan gjennomføres i løpet av første halvår.

    Anadolu Efes, som Carlsberg nå altså har avvist som kjøperen av sin russiske virksomhet, er i dag Europas femte største bryggeriselskap målt i volum.