<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skandinavisk konsumgigant vil på Oslo Børs

Den skandinaviske konsumgiganten Jordanes vil på Oslo Børs i løpet av 2023. Forrige gang konsernet prøvde å gå på børs strandet planene.

    Publisert 30. mars 2023 kl. 06.57
    Oppdatert 30. mars 2023 klokken 08.44
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 352 ord
    MOT BØRS: Forretningsutvikler Alexandra Maubant De Ita og konsernsjef Dag Teigland i Jordanes sikter mot børs i løpet av 2023. Foto: Espen Solli

    Skandinaviske Jordanes skriver i en børsmelding at de nå vurderer børsnotering på Oslo Børs i løpet av året, såfremt markedsforholdene tilsier det.

    Det er forventet at selskapet vil hente ny kapital gjennom en noteringsemisjon for å finansiere vekst og ytterligere oppkjøp. Hvor stort emisjonsbeløpet er blir ikke oppgitt.

    – Jordanes har de siste 15 årene bygget og utviklet viktige utfordrere til etablerte merkevarer til glede for skandinaviske forbrukere. Vi ser på muligheten for en børsnotering for å ytterligere styrke vår evne til å bygge, kjøpe og utvikle morgendagens merkevarevinnere, sier konsernsjef Dag Teigland i en pressemelding.

    Jordanes eier blant annet norske Scandza som produserer matvarer som Sørlandschips, Finsbråten, Synnøve gulost og har også Peppes Pizza i porteføljen.

    Har valgt tilretteleggere

    Carnegie, DNB Markets, Berenberg og SpareBank 1 Markets er hentet inn som tilretteleggere i forbindelse med børsnoteringen.

    – Utvikling og fornyelse er en del av ryggmargen til både Jordanes og alle som jobber med de ikoniske merkevarene våre. Konsumentene skal kjenne oss igjen som de som alltid utfordrer de store, etablerte aktørene. Det gjør vi ved å være bedre på innovasjon, merkevareutvikling og hurtighet til markedet, sier Teigland.

    Jordanes har mer enn 2.400 medarbeidere over hele Skandinavia, Storbritannia og Baltikum, samt 10 lokale produksjonsfasiliteter i Norge, Sverige og Danmark.

    – Vi utvikler merkevarer som skal komme fremtidige generasjoner til glede. En mulig børsnotering vil være en fin måte å gi både skandinaviske konsumenter og flere av våre kollegaer muligheten til å ta del i verdiskapningen til selskapet i årene som kommer, sier Teigland.

    Prøvde på børs

    Jan Bodd, Stig Sunde og Karl Kristian Sunde eier sammen med ansatte rundt 52 prosent av selskapet. Storebrand-fondet Cubera eier 33 prosent, mens Jens Ulltveit-Moe sitter på litt over 10 prosent.

    Eierandelen fikk han da han under pandemien solgte restaurantvirksomheten Umoe Restaurants til Jordanes. Her ligger kjeder som Peppes Pizza og TGI Friday’s, som i dag ligger i selskapet Dely.

    Børsplanene til Jordanes er imidlertid ikke helt ukjent, og i 2021 ble Siv Jensen styreleder i Scandza, hvor målet var en børsnotering. Det skjedde ikke og hun gikk av som styreleder da eierne droppet børs.

    I 2021 omsatte Jordanes for 5,8 milliarder kroner og hadde et driftsresultat på 612 millioner kroner.