<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Malaysia inngår palmeoljesamarbeid med Kina

Malaysia vil styrke palmeoljens posisjon på det kinesiske markedet, og håper et samarbeid med handelsforeninger vil bidra til å gjenvinne markedsandeler i verdens mest folkerike land. 

    Publisert 2. apr. 2023 kl. 09.56
    Oppdatert 2. apr. 2023 klokken 12.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 203 ord
    VIL SELGE MER: Gjennom et samarbeid ønsker Malaysiå styrke deres palmeoljes posisjon i det kinesiske markedet. Foto: Bloomberg

    Søndag morgen kunngjorde Malaysia at landet har signert en avtale med en kinesisk handelsforening som har støtte fra myndighetene om å styrke handel og samarbeid med palmeolje, skriver Reuters. 

    Rådet for malaysisk palmeolje hevder at deres samarbeid med China Chamber of Commerce of Import and Export of Foodstuffs, Native Produce and Animal Bi-Products vil hjelpe Malaysia med å gjenvinne markedsandeler i det som enn så lenge er verdens mest folkerike land. 

    Malaysia er verdens nest største produsent av palmeolje, vil sammen med Kina jobbe for å fremme bruken av palmeolje.

    Kina skal bidra med teknologi 

    – Kina ønsker å samarbeide med Malaysia for å sikre palmeoljeforsyningen til landet, heter det i en uttalelse fra det malaysiske rådet. 

    Videre i avtalen heter det også at man skal legge til rette for «Kinas deltagelse i teknologiutforskningen av  mekaniseringen av oljepalmen i Malaysia, som vil bidra til å øke produktiviteten og redusere avhengigheten av menneskelig arbeidskraft i plantasjen.»

    I 2022 eksporterte Malaysia 3,14 millioner tonn palmeolje og palmeprodukter til Kina, noe som gjorde Kina til den viktigste handelspartneren for oljen etter India, skriver Reuters. 

    EU er verdens tredje største forbruker av palmeolje, ifølge tall fra Malaysian Palm Oil Board. Unionen sto for 9,4 prosent av Malaysias palmeoljeeksport i 2022, ned fra 10,5 prosent året før.