<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekord for luksusprodusent

Luksusprodusenten Richemont stiger til rekordnivåer etter gjenåpningen av Kina.

Publisert 12. mai 2023 kl. 13.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord
EKSKLUSIVT: Richemont står blant annet bak merker som Cartier, Chloé og Van Cleef & Arpels. FOTO: AFP

Aksjen steg til all-time high etter at selskapet fredag la frem nye tall. Salget har nådd nye høyder det siste året, takket være økt etterspørsel fra kinesiske konsumenter, skriver Reuters.

Richemont eier blant annet Cartier samt en rekke andre luksusmerker, og har base i Sveits.

Driftsresulatet var 5,03 milliarder euro i regnskapsåret 2022/23, som nylig ble avsluttet. Det var en økning på 14 prosent. Selskapet slo dermed analytikernes forventninger. Aksjen var fredag formiddag opp 6 prosent på den sveitsiske børsen.

Avviste oppkjøpsrykter

Gjenåpningen av Kina etter pandemien har løftet flere av de store luksusprodusentene. Richemonts styreleder Johann Rupert mener selskapet er godt posisjonert til å møte den økte etterspørselen. 

Han påpekte samtidig at kinesiske forbrukere har vært forsiktige med pengebruken etter at de siste covid-restriksjonene ble opphevet. Dyre flybilletter gjør at færre reiser. Kinesiske turister har tradisjonelt bidratt til en høy andel av sektorens omsetning, ifølge Reuters.

Det har den siste tiden versert rykter om at verdens største luksuskonglomerat LVMH ønsker å kjøpe opp Richemont. Rupert bekrefter at han har hatt samtaler med styrelederen til sin franske konkurrent, men avviser at Richemont er til salgs.