<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Esa skal undersøke om Elkjøp har brutt konkurransereglene

EØS-tilsynet Esa åpner formell undersøkelse mot Elkjøp for å undersøke om selskapet har overtrådt konkurransereglene i EØS-avtalen.

Publisert 24. mai 2023 kl. 09.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 94 ord
UNDER LUPEN: EØS-tilsynet Esa åpner formell undersøkelse mot Elkjøp for å undersøke om selskapet har overtrådt konkurransereglene i EØS-avtalen. Foto: NTB

– Esa har formelt besluttet å undersøke nærmere om Elkjøp har overtrådt EØS-avtalens artikkel 53 og 54 ved å inngå samarbeid som sikrer Elkjøp eksklusiv tilgang til visse elektronikkprodukter, skriver Esa i en pressemelding.

Esa skriver videre at de i tillegg vil undersøke om utvalgte konkurrenter har blitt nektet tilgang til visse produkter, og om dette er atferd som potensielt kan være skadelig for konkurransen.

Esa håndhever EØS-avtalens konkurranseregler i Island, Liechtenstein og Norge. De presiserer at beslutningen om å innlede formell saksbehandling ikke betyr at Esa har funnet det bevist at Elkjøp har overtrådt konkurranseregler.

(©NTB)