<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solgte til norsk oppkjøpsfond: – Største tabben i mitt liv

Bianca Ingrosso solgte i 2020 suksessmerket Caia Cosmetics til det norske investeringsselskapet Verdane. Det angrer hun bittert på. Dette svarer Verdane.

  Publisert 1. juni 2023 kl. 11.06
  Oppdatert 1. juni 2023 klokken 12.48
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 492 ord
  MISFORNØYD: Bianca Ingrosso forteller i en ny dokumentarserie at hun er redd for at Caia Cosmetics skal miste sin kjerne som følge av for mye fokus på å tjene penger. Foto: NTB

  Med sine 1,3 millioner følgere på Instagram er Bianca Ingrosso en av Sveriges største influensere. I sin nye dokumentarserie «Imperiet Bianca» innrømmer hun nå at hun angrer på å ha solgt Caia Cosmetics til det norske oppkjøpsfondet Verdane.

  VG omtalte saken først.

  Ingrosso, som forøvrig er datter av Pernilla Wahlgren, startet opp kosmetikkmerket Caia Cosmetics i 2018. Siden har selskapet blitt en enorm suksess.

  Norske Verdane snappet tidlig opp utviklingen, og kjøpte rett over 50 prosent av sminkemerket i 2020. Salgssummen var på 200 millioner svenske kroner. I dag eier Verdane over 60 prosent av selskapet. 

  Etter at Verdane tok over som majoritetseier forteller Ingrosso at det har skjedd store endringer, og at Verdane har svært høye krav til videre vekst for selskapet.

  – Jeg synes ikke vi får noe ut av styremøtene. Jeg har alltid sagt at når det er kjedelig, da har vi gjort noe galt. Vi skulle aldri ha solgt Caia, og jeg ville jo ikke det. Det er den største tabben jeg har gjort i mitt liv, sier Ingrosso i en av episodene.

  Videre sier hun at hun er «livredd for at vi skal miste hele kjernen fordi man fokuserer for mye på pengene.»

  ANGRER: Bianca Ingrossos gründerteam solgte halvparten av Caia Cosmetics for 200 millioner svenske kroner. I dag er det rolig verdt mye mer. Skjermdump HBO

  – Glad for å være med

  Til VG uttrykker Verdane-representant Cecilia Nytorp at det skjer mange krevende forandringer når et selskap vokser. 

  Nytorp understreker derimot at hun er glad for samarbeidet med Caia og Ingrosso:

  – Å selge hele eller deler av et selskap kan også være en krevende prosess for gründere. Utviklingen av Caia skjer imidlertid gjennom et tett og godt samarbeid mellom Bianca og gründerteamet, ledelsen i selskapet og Verdane, sier hun til VG.

  Videre sier hun at Verdane takket ja til å bli med i serien etter ønske fra Caias gründerteam. 

  – Dokumentarer som dette lages med mål om å underholde. Innspillingen har foregått over flere år, og sitater og situasjoner har blitt klippet og redigert, avslutter hun til VG.

  Vokst i rakettfart

  I 2021, året etter oppkjøpet, omsatte Caia Cosmetics for rekordhøye 320,3 millioner svenske kroner, opp fra 149,6 millioner året før. Årsresultatet skal ha doblet seg fra 45 millioner til 91 millioner kroner.

  Selskapet har derimot hele veien vokst i rakettfart. I 2019 omsatte selskapet for 55 millioner kroner og satt igjen med et resultat før skatt på 5,6 millioner kroner. I oppstartsåret solgte Caia Cosmetics kosmetikk for rundt 9 millioner og satt igjen med et resultat før skatt på rett i underkant av 2 millioner.

  Influencerens egne selskap, Bianca Ingrosso AB, omsatte i 2021 for 31 millioner kroner og satt igjen med et overskudd på 28 millioner kroner.