<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår nedgang for luksussektoren

Flere analytikere tror på nedgang for luksussektoren fremover.

  Publisert 9. okt. 2023 kl. 20.56
  Oppdatert 9. okt. 2023 klokken 22.20
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 172 ord
  FALLER: Europeiske luksusaksjer har falt de siste månedene.  FOTO: Bloomberg

  Investorer stiller spørsmål ved fremtiden til europeiske motehus, i lys av nedgang i kinesisk økonomi og usikkerhet rundt renten. Det melder Reuters mandag. 

  STOXX Europe Luxury 10-indeksen så nylig sitt største kvartalsvise fall siden 2020, og hele 175 milliarder dollar er blitt trykket fra verdien fra ti aksjer siden slutten av mars. 

  – Den nylige nedgangen i europeiske luksusaksjer gjenspeiler usikkerheten rundt den europeiske økonomien og også den ujevne vekstutsikten for den kinesiske økonomien, mener aksjestrateg Peter Garnry i Saxo Bank. 

  Hvor ille situasjonen er vil bli tydeliggjort i ukene som kommer, da flere av de største europeiske luksusgruppene legger frem tall for tredje kvartal, med start fra LVMH den 10. oktober. Tegn på dårligere tider er allikevel allerede tilstede, blant annet etter det danske legemiddelselskapet Novo Nordisk overtok tittelen som Europas mest verdifulle børsnoterte selskap fra LVMH forrige måned. 

  Analytikerne er imidlertid allerde entydige på sektoren, som normalt omtales som motsstandsyktig: Morgan Stanley har redusert sitt estimat for fortjeneste per aksje i luksusvarer for 2024 med 6%, mens Bank of America har kuttet sitt prognose med 7%.