<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ringnes trekker tilbake julebrus på glassflasker

– Viktigere enn alt annet er sikkerheten til forbrukerne, sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.

Publisert 20. des. 2023 kl. 13.16
Oppdatert 20. des. 2023 klokken 13.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
PROBLEMER FOR RINGNES: Flaskene som tilbakekalles. Foto: Ringnes.

Ringnes har avdekket tilfeller med skader i flaskemunningen på 0,33 l blanke glassflasker som brukes til julebrus og eplemost. Som et føre-var tiltak velger selskapet likevel å tilbakekalle produkter som leveres på de aktuelle flaskene.

Ringnes er kjent med 9 tilfeller av avvik på totalt 11,8 millioner flasker julebrus og eplemost som er produsert i 2023.

– Av hensyn til sikkerheten til våre forbrukere har vi ikke noe annet valg enn å tilbakekalle produktene som er tappet på denne flasketypen, sier kvalitetssjef i Ringnes, Anett Christensen.

Produktene dette gjelder er Dahls Julebrus, Dahls julebrus Lett, Hamar & Lillehammer julebrus, Hamar & Lillehammer julebrus Lett, Mozell Eplemost og Tou Eplemost. Skadene på flaskene er synlig etter åpning, og Ringnes er nå i en prosess for å avdekke mulige årsaker til svakheten ved flaskene.

– Vi vet at glassflasken står høyt hos mange, men kan garantere at innholdet er det samme om julebrusen kommer fra glassflasken eller de andre formatene, sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.

Forbrukere kan returnere uåpnede flasker til utsalgsstedet, og de vil deretter få refundert pengene for varen.